קורונה תגידו מה עושות מסיימות ח'

• הוסף לסימניות
בכתה של אחותי, כל הבנות קבלו תשובות, בתחילת חודש ניסן.
גם אצלינו קיבלו בתחילת ניסן
אבל תמיד יש בנות שלא מתקבלות בהתחלה ומתקבלות אחר כך והן עכשיו בחוסר אונים.

• הוסף לסימניות
מישהו יודע באמת מה לגבי תשובות מהסמינרים בבני ברק??
זה הגיוני להשאיר ככה בנות במתח?
יש לי אחות בח' ואף בת מהכיתה שלה לא קיבלה תשובה משום סמינר

• הוסף לסימניות
חישבי על מסיימות ז' שאין להן מחצית ב' להגיש לרישום של תשפ"א, וכל ההחלטות הטובות על "להשתנות" ו"להשתפר" נותרו במגרת הלבב - - - בתקווה למימוש במחצית א' של ח':(

• הוסף לסימניות
חישבי על מסיימות ז' שאין להן מחצית ב' להגיש לרישום של תשפ"א, וכל ההחלטות הטובות על "להשתנות" ו"להשתפר" נותרו במגרת הלבב - - - בתקווה למימוש במחצית א' של ח':(
יש להן את תחילת ח
לרוב הרישום הוא אחרי התעודות של מחצית ראשונה
אמנם לא תמיד צריך להביא תעודה של ח אבל בשנה הבאה הגיוני שיבקשו וזו ההזדמנות לבת להשתפר.

• הוסף לסימניות
בתל"ק

הבעיה הגדולה במסיימות ח', זה הסמינרים.
לא המסיבות ביום.
אם בימים כתיקונם, מי שלא התקבלה, זה גיהנום עלי אדמות.
אז היום, שאי אפשר להפעיל אנשים, לדבר ולפעול, ומנהלי הסמינרים עצמם אינם בשטח...

קשה לי לחשוב על מה שהילדות והמשפחות שלהן עוברות.
מסיבת סיום ח' זה צרות של מפונקים.

• הוסף לסימניות
תשובות יכולות להיות גם שליליות.
גילוי נאות: באזורים שלנו, ישנו תיכון אחד עיקרי אליו הולכות כולן. סגנון המשפחות הגרות באיזור עומד על אותו קו פחות (...) או יותר. ככה שהבנות המקבלות תשובות שליליות עומד על 0.00001 אחוז.
לכן כל הרעיון ש:
אי אפשר להפעיל אנשים, לדבר ולפעול, ומנהלי הסמינרים עצמם אינם בשטח...
מוכר לי נטו מהסיפורים....

• הוסף לסימניות
גילוי נאות: באזורים שלנו, ישנו תיכון אחד עיקרי אליו הולכות כולן. סגנון המשפחות הגרות באיזור עומד על אותו קו פחות (...) או יותר. ככה שהבנות המקבלות תשובות שליליות עומד על 0.00001 אחוז.
לכן כל הרעיון ש:

מוכר לי נטו מהסיפורים....

אשרייכם!

• הוסף לסימניות
הבת שלי בח' חזרה היום מבית הספר (כן!!!)
ואמרה, שהמחנכת אמרה להן, שיושבים עכשיו וחושבים על פתרון למסיבת גמר.
מעניין מה יצא...

• הוסף לסימניות
יש בזה מעט מן האמת אבל צריך להבין שכמו שלנו חשובים דברים מסוימים, גם לבנות צעירות חשובים דברים מסוימים חוץ מהקבלה לסמינרים שהיא באמת חשובה.
נכון שיש בנות שלא התקבלו לאן שהן רצו והן עוברות תקופה קשה מאוד.
אבל בואי נחשוב גם על אלו שכן התקבלו שככל הנראה השנה לא תהיה להן מסיבה לאחר 8 שנים שלמדו בבית הספר.
הבנות שלא התקבלו יש כאלו בכל שנה בלי קשר לתקופת הקורונה והן סובלות בין אם יש מסיבה או אין מסיבה.
אבל לבנות שכבר התקבלו זה באמת חשוב לסיים את היסודי בצורה נורמלית ונחמדה כמו שהיה אצל הדודות והאחיות שלהן.
כי בינינו איזה טעם כבר יש למסיבת סיום היסודי באמצע כיתה ט'?
כנ"ל גם מסיבות סידור.
צריך לדעת שגם אם אנחנו חושבים שזה 'לא כזה חשוב, צרות של מפונקים וכו' לילד זה כן חשוב.
כמו שלנו חשוב להתקבל למשרה שרצינו או 'צרות' אחרות של מבוגרים, גם לילדים יש 'צרות' משלהם. ובהחלט אפשר להבין את זה.

נכון, לא מזלזלת בקושי.
כל אחד והפקעלע...
אבל כשאני רואה כותרת של "מה עושות מסיימות ח'"
עולות לי במחשבה אלו שלה התקבלו,
לא המסיבות סיום.

זה כמו לפתוח אשכול, "מה יהיה עם בתי הכנסת?"
והשאלה בפנים תהיה,
מה יהיה עם הילדים שלא יכולים לתפוס סוכריות באופרוף. מסכנים.

• הוסף לסימניות
הכוונה שזה משהו רגיל שבנות לא מתקבלות לסמינר, זה לא משהו חדש שאפשר לפתוח עליו דיון כי באמת אין מה לעשות בעניין. תקופת הקורונה וכל מה שבא איתה זה כן מצב חדש.
גם אני ניגשתי השנה להתקבל לסמינר כלשהו עם עוד כמה חברות ורק אני ועוד אחת התקבלנו.
הבנות האחרות שגם ניגשו היו בנות מצוינות, ובכל זאת לא התקבלו, מה אפשר לעשות? גם הן הבינו את זה ואפילו שהייתה אכזבה גדולה הן פשוט הלכו להתראיין במקום אחר.
לא יעזור לדפוק על דלת ולנסות לפתוח אותה אם מה שמאחוריה לא מיועד בשבילך.

נראה שאת ממש נושאת בעול עם חברות שלך.

הכל משמיים וכל מה שקורה זה לטובה.

הכל משמים אומרים על צרות שלך, לא של אחרים.

רק שהתקופה הזו היא באמת קשה וצריך לגלות בה יותר הבנה מבכל תקופה אחרת.

אז קדימה, גלי קצת יותר הבנה לקשיים של חברות שלך, שבכל שנה זה קשה, והשנה פי כמה.

לאף אחד לא קל עכשיו. מקווים לטוב.

אהה, אבל יש מי שלא קל לה כי לא יהיה לה מסיבת ביום ח'
ויש מי שלא קל לה כי היא מנודה, מושפלת, ודחויה. ומרגישה זוועה עוד יותר,
כי חברות שלה דואגות למסיבת סיום, כשיא שבורה ורצוצה.

• הוסף לסימניות
זה נכון.
ואם התכוונת בציניות אז טעית בסברה שלך.
אכפת לי מאוד מהחברות שלי. כל אחת ואחת מהן. וכואב לי עליהן כאילו זה הכאב שלי ממש.

תראי, אני לא מכירה אותך, ואין לי מושג אם את נושאת או לא.

אבל לדעתי, לכתוב כזה דבר:
הבנות האחרות שגם ניגשו היו בנות מצוינות, ובכל זאת לא התקבלו, מה אפשר לעשות? גם הן הבינו את זה ואפילו שהייתה אכזבה גדולה הן פשוט הלכו להתראיין במקום אחר.
לא יעזור לדפוק על דלת ולנסות לפתוח אותה אם מה שמאחוריה לא מיועד בשבילך.

זה לא כל כך רגיש.

• הוסף לסימניות
אגב, אתן מדברות על הבנות, ומה עם הבנים ?
יש לי אחיין עולה לישיבה קטנה, אין רישום, גם לך תבחן על חומר שלמדת בצורה כזו במיוחד שבימים הראשונים של הקורונה, כשבחיידרים עוד למדו, כל הכתה נכנסה לבידוד, כי הרבי חלה בקורונה.
אחיין נוסף עולה לישיבה גדולה, כנ"ל, אין רישום, אין גם המלצות של הצוות לאן כדאי לפנות, אין מבחנים, כלום.

• הוסף לסימניות
אגב, אתן מדברות על הבנות, ומה עם הבנים ?
יש לי אחיין עולה לישיבה קטנה, אין רישום, גם לך תבחן על חומר שלמדת בצורה כזו במיוחד שבימים הראשונים של הקורונה, כשבחיידרים עוד למדו, כל הכתה נכנסה לבידוד, כי הרבי חלה בקורונה.
אחיין נוסף עולה לישיבה גדולה, כנ"ל, אין רישום, אין גם המלצות של הצוות לאן כדאי לפנות, אין מבחנים, כלום.
אצלינו היה מזמן רישום לישיבות קטנות

ישיבו גדולות זה בעיה גדולה.

• הוסף לסימניות
אני למדתי בבית ספר (לא משנה איזה....) שבו רבע מהכיתה בסוף שנה לא הייתה משובצת עדיין בסמינרים (אל דאגה תחילת שנה כולן התחילו בסמינרים) ואחת החברות הטובות שלי שהייתה ללא סמינר באותה תקופה בכל החזרות והכיף שעשינו אז אמרה לי משפט שאותי תפס.
"תדעי לך שאם הייתי צריכה לבוא עכשיו כל בוקר וללמוד מ8-2 לא הייתי מגיעה...... זה שיש עכשיו מלא דברים אחרים זה מה שגורם לי לקום בבוקר בשמחה למרות שאני לא יודעת לאיזה סמינר אני אתקבל"
אז תחשבו גם על זה
בנות שגם סמינר וגם מסיבה אין להן......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה