- הוסף לסימניות
קורה לפעמים, גם לי עכשיו זה עובד.
קורה לפעמים, גם לי עכשיו זה עובד.
מעניין במה זה תלוי
סתם לסקרנות, איזה אתרים חסומים בנטפרי שאין בהם בעיה?הייתי עוברת לנטפרי, הבעיה שהם גם חוסמים אתרים שאין בהם בעיה מבחינתי.
לא חושבת שזה רלונטי בכלל לפותחת האשכול למשל....פורום אוצר החכמה, למשל.
מה הכוונה עזר? השאירו לכם את הכל כמקודם (כולל ויקיפדיה וכדו')?אנחנו הסברנו לאתרוג בצורה ברורה או שמחזירים אותנו לסינון הישן או שנלך כבר למקור... וזה עזר.
למשל סרטונים ששולחים ופורסמו לציבור.סתם לסקרנות, איזה אתרים חסומים בנטפרי שאין בהם בעיה?
זכותךלמשל סרטונים ששולחים ופורסמו לציבור.
זכותי לראות סרטון שמעניין אותי וגם אחרים ראו, בלי להסיר כוכביות בשורת הכתובת...
למה לאיים? מי שלא מתאים לו- שיעזוב!מי מוכן להרים את הכפפה ולאיים עליהם
או שמשפרים את הסינון קרי: לחסום את מה שצריך ולא לחסום את מה שלא צריך, או שיהיה מהם הגירה שלילית לכיוון חסימות יותר טובות מהם...
כל ילד קטן מבין כל מיני דברים שמבוגרים שיכולים לבחור מה שצריך, מבינים יפה.אבל לא נכון להגיד שאין בעיה.
וכל ילד קטן מבין את זה...
כל מילה פנינה.כל ילד קטן מבין כל מיני דברים שמבוגרים שיכולים לבחור מה שצריך, מבינים יפה.
וילדים גדולים יכולים לבחור מה הם רוצים לראות,
ונכון שמנסים להביא מיצג כאילו האינטרנט (החסום) בציבור החרדי משמש רק לעבודה,
כשבפועל הוא משמש גם לצרכים רפואיים, צרכים בירוקרטיים, מידע נגיש, ועוד.
כשאני שולחת מייל לעיתון החרדי, אני לא עושה את זה לצרכי עבודה,
אלא כי אני מעדיפה לא להשתמש בדואר.
אז טוב שיש אינטרנט חסום כדי שלא יכניסו לי דברים לא צנועים בדלת האחורית,
ולא יקפצו לי פרסומות עם תמונות לא ראויות או פיצ'רים או אתרים לא ראויים.
אבל להחליט לי מה בדיוק לעשות,
זה בדיוק כמו שיום אחד יחליטו לאיזה כתובת מייל תשלח ההודעה ולאיזה כתובת החסימה תחזיר את המייל, כי אולי החברה הזו לא טובה עבורי ומקלקלת אותי,
ובהמשך גם יחסמו לי מספרים של חברות מהעבודה כי לא טוב לפטפט סתם בזמן שאפשר לומר תהילים..
השתמשתי בדוגמאות 'מטופשות' בשביל להסביר דברים שצריך להסביר לילדים קטנים, אבל ילדים גדולים כבר מבינים את זה לבד.
אף אחד לא אמר שלא צריך חסימה, השאלה עד כמה ההתערבות נכונה חכמה ונצרכת.
הקב"ה נתן לנו בחירה בחיים כדי שנבחר בטוב, ושנחליט מה טוב לנו ומה לא.
השאלה איך מסתכלים על האינטרנט בכלל ועל חסימה בפרט.אף אחד לא אמר שלא צריך חסימה, השאלה עד כמה ההתערבות נכונה חכמה ונצרכת
זה זכותך, ונטפרי נתנו פתרונות למשלוח קבצים.זכותי לראות סרטון שמעניין אותי וגם אחרים ראו, בלי להסיר כוכביות בשורת הכתובת...
מעולה וזה בדיוק העניין . שלא בשביל זה היה את אתרוג...השאלה איך מסתכלים על האינטרנט בכלל ועל חסימה בפרט.
בעיניי- באינטרנט הכל צריך להיות חסום, מלבד מה שצריך. ובשביל זה יש את נטפרי.
זה לא צמצום בחירה אלא מוצר אחר לגמרי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים