- הוסף לסימניות
הם לא צריכים אותך!!!אני כמובן לא אתרום לקופות של אותם קהילות
הם לא צריכים אותך!!!אני כמובן לא אתרום לקופות של אותם קהילות
איפה הרעל?רוב האנשים מעדיפים לא לצאת מהעוני
להשאר באזור הנוחות
יותר נח לא לעבוד או לעבוד קצת
ולקבל זכויות וחלוקות
וכמה שיותר יתנו להם זה יותר רעיל
ישאיר אותם עוד יותר באזור הנוחות
יש קופות שהן כלליות לכל המגזריםאז מה מכעיס אותך?
שנולדת לקהילה הלא נכונה?
שואלת בכנות.
ומשום מה נראה לך שמנהלי הקופות עד כדי כך טיפשים...יש קופות שהן כלליות לכל המגזרים
וברגע שקהילות/קופות מסוימות לוקחות נתח כבד מהתמיכה שלהם-מגזרים אחרים מפסידים למרות שיתכן שהם ממצים את כושר ההשתכרות הרבה יותר מאותם מקומות, וצריכים תמיכה אפילו יותר...
עריכה: אנשים שנולדים למגזרים כאלו אין להם עניין להתאמץ יתר על המידה במיצוי כושר ההשתכרות-כי הם יקבלו השלמה בכל מקרה מהקהילה/קופה שכונתית
וזה אכן מה שמעודד תודעת עוני
אם זה בלי קשר לרמת ההשתכרות, זה כבר לא קשור לאשכול. גם עשירים יכולים לקבל....ובקהילה/שכונה שלהם מקבלים את כל הכרטיסים האפשריים בלי קשר לרמת ההשתכרות
מזדהה איתך לגמריגם אותי מכעיס ללכת בערבי חגים לחנויות באזורים מסוימים ולהיות היחידה שמוציאה כרטיס אשראי, ולא כרטיס תמיכה מכל סוג שהוא
צודקת לחלוטין!!הלוואי וזה היה קשור לפרזיטיות
פשוט הם נולדו לקהילה/שכונה הנכונה ואני לא
ובקהילה/שכונה שלהם מקבלים את כל הכרטיסים האפשריים בלי קשר לרמת ההשתכרות
אבל היא דורשת מאמץ!!מתמטית, זה כמעט לא נכון, כי כל הגדלה של כמה מאות שקלים מעבר לרף שהקופה קבעה, שווה הרבה יותר מהתמיכה בחגים.
אבל הכל בראש...
אם את לא תורמת ולא תתרמי למה זה מרגיז?מזדהה איתך לגמרי
צודקת לחלוטין!!
למרות שהרבה כאן יכעסו עלינו..
חצי מהבנין שלי שייכים לקהילה X ומקבלים כל חודש ארגז עופות בחינם ללא קשר להשתכרות, וכל יומיים יש לי פרוספקט בדואר/צינתוקים/מגביות לקופה שלהם שהם קורסים תחת הנטל... הלו!!!! יש שם משפחות שמשתכרות פי 5 מאיתנו! למה שאני אתרום לכם כסף לעופות?
ובטח יחזירו לי תשובות בנוסח-אז אל תתרמי.
אני באמת לא תורמת להם אבל זה מרגיז
הם באים אלייך באופן אישי??אני באמת לא תורמת להם אבל זה מרגיז
כי יש ערך במאמץ עצמו, ללא קשר להכנסה.למה להתאמץ אם התוצאה (כמעט) זהה??
מצנטקים לי בפל. האישי שלי. כן.הם באים אלייך באופן אישי??
אני צריכה לתרום למען כרטיסים נטענים בקידישיק שאפילו אני לא קונה שם בגלל המחירים השערוריתיים?מה שייך להתרגז, ככה אוספים תרומות
כשעני נותן מעט צדקה כפי יכולתו האם הוא צריך לוודא שיקבל את זה מישהו שיותר עני ממנו?
הבעיה היא שהכסף הולך למשפחות שלא באמת נזקקות ואז עושים מגבית בקול רעש וצלצולים שהקופה קורסת תחת הנטל..אם את לא תורמת ולא תתרמי למה זה מרגיז?
אני באמת מנסה להבין
קנאה?
הרי גם יביאו כרטיס לא תסכימו לקחת
אז אתם לא מוכנים לקחת והם כן מה הבעיה?
אני ינסה להסביר למה כוונתי ולמה זה מכעיסאם את לא תורמת ולא תתרמי למה זה מרגיז?
אני באמת מנסה להבין
קנאה?
הרי גם יביאו כרטיס לא תסכימו לקחת
אז אתם לא מוכנים לקחת והם כן מה הבעיה?
בול.אני ינסה להסביר למה כוונתי ולמה זה מכעיס
משפחת כהן שייכת לחסידות X ולקהילת Y
אם המשפחה לא עובדת ומגדלת את ילדיה בנחת (כל שנה היא יולדת, ומקבלת 10 לילות בבית החלמה- גם מהקופת חולים, גם מקופת הקהילה וגם מהחסידות)
האב עובד שעות בודדות כל יום ומעביר את רב יומו בשטיבל השכונתי
הכסף של האב מספיק להם עבור שכ"ל והוצאות דיור
לכל השאר אין להם צורך לדאוג:
עופות הם מקבלים מהקופה השכונתית כי הם נחשבים לעניים אמיתיים
כרטיסי ביגוד וכד' הם מקבלים מכל הקופות האפשריות כנ"ל
באמת מי שיבדוק את החשבון בנק שלהם יגלה עניות אמיתית ולכן הם גם זכאים לכל ההטבות האלו.
לעומתם יש את משפחת לוי
האמא עובדת קשה כמזכירה בשכר מינימום 8 שעות ביום
האבא אברך ומקבל 1500 ש"ח לחודש
הם לא משתייכים לשום חסידות וכן משתייכים לאותה קופה שכונתית של משפחת כהן
אולם
כיון שמבחינת הכנסות הם מרוויחים יותר-הם לא זכאים לכל ההטבות והכרטיסים מהקופה כמו משפחת כהן.
ונאלצים לשלם הכל מכספם שבקושי מספיק למחייתם
למרות שהם הרבה יותר מתאמצים עבור המחיה שלהם
ומי שיגיד לי שזה לא קיים-מוזמן לבוא איתי לסיור בקהילות של מלא משפחות כהן, שחיים כמו קינגים מכספי צדקות
לא מכירה קהילות חסידיות מקרוב.מי שיגיד לי שזה לא קיים-מוזמן לבוא איתי לסיור בקהילות של מלא משפחות כהן, שחיים כמו קינגים מכספי צדקות
יש קופות שכונתיות, לא מעט, שמכניסות לתוך סל השיקולים בהחלטת תמיכה, את העובדה שיש עוד מי שיתן גב למשפחה.עופות הם מקבלים מהקופה השכונתית כי הם נחשבים לעניים אמיתיים
אני צריכה לתרום למען כרטיסים נטענים בקידישיק שאפילו אני לא קונה שם בגלל המחירים השערוריתיים?
אני מנהלת רשת חנויות ובעבר ניהלתי רשת של ביגוד מאד מוכרת.ספציפית לגבי זה, לפחות בחלק מהכרטיסים הנטענים של הקהילות, המטעין משלם את רוב הסכום.
נניח על הטענה של 1000, המשפחה משלמת 750.
הקהילה משלימה עוד 125, והחנות נותנת הנחה של 125 עבור כוח הקניה. (המספרים לא מדוייקים, רק בשביל הרעיון).
זה לא שהקונה קיבלה את כל ה1000 ש"ח האלו מקופת הצדקה של הקהילה.
עקרונית לגבי האשכול, אכן יש קו גבול משמעותי, שמעבר אליו נשים חרדיות מרגישות שלא שווה להן לפרוץ קדימה. כי השעות הנוספות שישקיעו בעבודה ובקידום העסק, לא שוות את התוספת הקטנה יחסית אחרי ניכוי כל המיסים וביטול ההטבות.
אחת התוצאות של מדיניות סוציאליסטית.
אולי תתפקדי ליש עתיד?אני ינסה להסביר למה כוונתי ולמה זה מכעיס
משפחת כהן שייכת לחסידות X ולקהילת Y
אם המשפחה לא עובדת ומגדלת את ילדיה בנחת (כל שנה היא יולדת, ומקבלת 10 לילות בבית החלמה- גם מהקופת חולים, גם מקופת הקהילה וגם מהחסידות)
האב עובד שעות בודדות כל יום ומעביר את רב יומו בשטיבל השכונתי
הכסף של האב מספיק להם עבור שכ"ל והוצאות דיור
לכל השאר אין להם צורך לדאוג:
עופות הם מקבלים מהקופה השכונתית כי הם נחשבים לעניים אמיתיים
ויש גם כל מיני תמיכות וכרטיסים שהם מקבלים מהחסידות בלי קשר לרמת ההכנסה שלהם
באמת מי שיבדוק את החשבון בנק שלהם יגלה עניות אמיתית ולכן הם גם זכאים לכל ההטבות האלו.
לעומתם יש את משפחת לוי
האמא עובדת קשה כמזכירה בשכר מינימום 8 שעות ביום
האבא אברך ומקבל 1500 ש"ח לחודש
הם לא משתייכים לשום חסידות וכן משתייכים לאותה קופה שכונתית של משפחת כהן
אולם
כיון שמבחינת הכנסות הם מרוויחים יותר-הם לא זכאים לכל ההטבות והכרטיסים מהקופה כמו משפחת כהן.
ונאלצים לשלם הכל מכספם שבקושי מספיק למחייתם
למרות שהם הרבה יותר מתאמצים עבור המחיה שלהם
כמובן שאין להם שום מתנות חינם מחסידות או קהילה-כי כאמור אין להם אחת כזאת.
ומי שיגיד לי שזה לא קיים-מוזמן לבוא איתי לסיור בקהילות של מלא משפחות כהן, שחיים כמו קינגים מכספי צדקות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //