כללי תוך כמה זמן מסיום העבודה אתם מזכירים ללקוח על התשלום?

• הוסף לסימניות
לפעמים יש לקוח שהוא לקוח שסביר להניח שיגיעו עבודות נוספות ממנו. ולמרות שהוא יודע שצריך לשלם וגם חתם על זה שצריך לשלם לפני קבלת הקובץ המוכן לדפוס, לפעמים קורה שיש מקרים דחופים של ירידה לדפוס שאי אפשר לעכב.

במקרה כזה אפילו שאני יודעת שהלקוח ישלם ופנה מיוזמתו להגיד ששולח תשלום, תוך כמה זמן תזכירו לו? יום? יומיים? שבוע? שבועיים?

ואיך תעשו זאת? איך מזכירים בלי להשמע חצופים? כי אפילו שזה שכרי וביומו תיתן שכרו, עדיין יש לקוחות שמתעצבנים כשמזכירים להם לשלם.

אז מענין אותי איך אחרים מתמודדים עם מצב כזה, כשלא רוצים לעצבן לקוח.

• הוסף לסימניות
כותרת המייל: תזכורת לגבי דרישת תשלום

גוף המייל:
-פטפוט ידידותי קצר כלשהו לפתיחה-
רציתי להזכיר לך את דרישת התשלום ששלחתי אליך בתאריך XYZ, אודה על טיפולך בהקדם.

בברכה,
גינגית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;768744:
לפעמים יש לקוח שהוא לקוח שסביר להניח שיגיעו עבודות נוספות ממנו. ולמרות שהוא יודע שצריך לשלם וגם חתם על זה שצריך לשלם לפני קבלת הקובץ המוכן לדפוס, לפעמים קורה שיש מקרים דחופים של ירידה לדפוס שאי אפשר לעכב.

במקרה כזה אפילו שאני יודעת שהלקוח ישלם ופנה מיוזמתו להגיד ששולח תשלום, תוך כמה זמן תזכירו לו? יום? יומיים? שבוע? שבועיים?

ואיך תעשו זאת? איך מזכירים בלי להשמע חצופים? כי אפילו שזה שכרי וביומו תיתן שכרו, עדיין יש לקוחות שמתעצבנים כשמזכירים להם לשלם.

אז מענין אותי איך אחרים מתמודדים עם מצב כזה, כשלא רוצים לעצבן לקוח.

לא מוסרים עבודה לפני שמקבלים תשלום או לפחות צ'יק ביטחון.
גרפיקאים צריכים לדעת, שקטע הגבייה הוא החוליה החלשה בכל העסק הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;768864:

אתה צודק, אבל לא תמיד אפשר להיות קשוחים. יש מצבים שחייבים להוציא עבודה לפני תשלום. בסך הכל אין ספק שהוא ישלם, רק השאלה מתי.

• הוסף לסימניות
בלקוחות בעייתיים של מוסר תשלומים נמוך, אני מעלה ב10% את המחיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;768876:
אתה צודק, אבל לא תמיד אפשר להיות קשוחים. יש מצבים שחייבים להוציא עבודה לפני תשלום. בסך הכל אין ספק שהוא ישלם, רק השאלה מתי.

ב"ה יש אמצעים רבים להעברת תשלום מיידית, אם העבודה היא מהיום להיום - למשל.
יש העברה בנקאית, יש שליח.
השאלה 'מתי' היא קריטית כשמדובר בפרנסה!

• הוסף לסימניות
זהו שזה לא לקוח בעייתי, והוא בעצמו אמר ששולח תשלום בלי שביקשתי.
והוא עוד אמור להיות מפורסם אצלנו במגזין, כך שאין ספק שהוא ישלם, רק שהשאלה תוך כמה זמן בערך, צריך לשלוח איתותי תזכורת

• הוסף לסימניות
אני עובדת כך גם עם לקוחות מדהימים שאין ספק שישלמו...
וגם מסבירה למי שמתמרמר שזה לא אישי, ואין לי אפשרות לעשות סלקציות של 'אמין' ו'לא אמין',
אז אני נוהגת כך עם כולם.
קודם תשלום (אפי' צ'ק דחוי אם את רוצה, אבל ביד.) אח"כ הקבצים האיכותיים,
כמובן אחרי שהכל אושר...

• הוסף לסימניות
את רוב התשלום דורשים כשהסקיצות מאושרות. רק רבע מהסכום או שליש ממש בסיום - את העבודה שלך כבר עשית.
כך גם התשלום מתקדם ולא רק העבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;768881:
בלקוחות בעייתיים של מוסר תשלומים נמוך, אני מעלה ב10% את המחיר.

1. מה זה יעזור לך? הרי הוא יברח עוד יותר מהתשלום...
2. אין בזה חשש ריבית?? אני רק שואל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י stsh;768902:
את רוב התשלום דורשים כשהסקיצות מאושרות. רק רבע מהסכום או שליש ממש בסיום - את העבודה שלך כבר עשית.
כך גם התשלום מתקדם ולא רק העבודה.

הכי טוב לתקוע את העבודה בשלב הגמר, ולבקש תשלום, חלק הארי.
ואח"כ את הנותר בד"כ יותר קל לשלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;768864:

מעולם לא עשיתי זאת ומעולם לא עוכב לי תשלום.
צריך לדעת לסנן מראש את הלקוחות הבעיתיים. וכן, אפשר לדעת כבר בשיחת הטלפון הראשונה.

• הוסף לסימניות
כמעט אף אחד לא מתייחס לשאלה...
נראה לי ששבוע זה מספיק זמן בשביל לזכור לבד. אחרי שבוע לדעתי מוכרחים לנדנד איכשהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;768931:
כמעט אף אחד לא מתייחס לשאלה...
נראה לי ששבוע זה מספיק זמן בשביל לזכור לבד. אחרי שבוע לדעתי מוכרחים לנדנד איכשהו.
אם למישהו זה היה כ"כ דחוף להוציא עכשו, וא"א לחכות לתשלום, אז למחרת הוא צריך לשלם על זה, שבוע זה יותר מידי זמן.
ככל שדוחים זה נדנוד.
להזכיר מיד זה כאילו המשך של העסקה.
לומר ישר - או קי, (כאשר סוכם שא"א הרגע לשלם) אז מחר אני אהיה איתך בקשר לגבי התשלום.

• הוסף לסימניות
נדנדתי בעדינות, והכסף הועבר דרך הבת של בעלי עם הרבה התנצלויות. ידעתי שהם ישלמו, רק שלא ידעתי איך להזכיר בלי שזה יהפך לסיוט

• הוסף לסימניות
בגלל המקרים הלא נעימים האלו, ובגלל שלא בא לי להרגיש איזה מסכנה שרודפת אחרי לקוח בשביל כמה שקלים שהוא חייב לי, אז אני לא מתחילה עבודה לפני קבלת 30-40% לפחות מהסכום. וכמובן שלא נותנת קובץ סופי לפני קבלת התשלום המלא, אפילו שיהיה מדובר בבנ"א הכי קרוב ואמין בשבילי.. כמו דחוף ללקוח לקבל את החומר, ככה יהיה דחוף לו לשלם מיידי, וזה ממש לא בעיה. לקוחות כבר יותר ותיקים ואמינים בעיני אז לעיתים אוותר על התשלום המקדים, אבל אף פעם לא אגיש את החומר לפני התשלום המלא. אני חוסכת לי בזה המון כאבי ראש ואי נעימויות.

• הוסף לסימניות
את צודקת, אבל אני לא מצליחה להיות כזו קשוחה.

• הוסף לסימניות
גם אני לא קשוחה, אלא מבהירה את זה בעדינות ובעקשנות.. צריך פשוט להתרגל לזה. גם לי בהתחלה היה קשה, אבל הרבה הרבה יותר קשה לרדוף אחרי לקוחות ולהזכיר להם לשלם..

• הוסף לסימניות
גם אם זו עבודה אחת מתוך כמה? את לא נותנת עבודה אחת לפני שכל הסכום מגיע, גם אם יש לך עבודות נוספות מאותו הלקוח?
כי לי יש לקוחות שיותר נוח לי לחייב אותם חודשית בגלל ריבוי המטלות, מאשר אחרי כל עבודה לחכות שיגיע התשלום עליה, ורק אז לשחרר. יש בזה משום הבעת אי אמון בלקוח, במיוחד אם הוא לקוח די קבוע לא?

• הוסף לסימניות
כמובן שכל מקרה לגופו, אבל בגדול זו ההתנהלות שלי ואין פה שום קטע של אי אימון, אני מסבירה להם פשוט שזה הנהלים שלי, ואנשים מבינים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה