כללי תוכנת גימפ

• הוסף לסימניות
מישהו שמע או שיצא לו לעבוד על תוכנת גימפ?

הבנתי שזו תוכנה מקבילה לפוטושופ שעובדת על לינוקס...
יש למישהו עוד פרטים עליה?

תודה לכולם!

• הוסף לסימניות
גם בווינדוס ומק
מעולה אני משתמש רק בה (אולי מכורח המצב)
קלה יותר ומהירה
צריך להתרגל לממשק (יסתדר בסוף שנה בגלל גירסה חדשה)
יש לה חיסרון שהיא לא מייצאת ל-cmyk אבל יש פלאגין שמסדר את הבעיה הזאת
אני נהנה איתה

• הוסף לסימניות
לפי רחרוח קל באינטרנט, הבנתי שהיא הרבה יותר חובבנית מפוטושופ ויש לה הרבה חסרונות.. זה נכון?

• הוסף לסימניות
היא לא פוטושופ
אני לא יודע מה אצלך נקרא חובבני אני עושה בה את צרכי ה- PS שלי והם נראים מצויין
יש לה חסרונות
שהיא עדיין לא יכולה לסובב מברשות
אין לה עדיין אירגון של שכבות בקבוצות
הממשק שלה אחר משל PS
אין לה פנטונים
ואין לה יצירת אקשנים (יש רק שזה לא קל כמו ב-PS)
ואני ישמח לשמוע במה היא עוד נופלת מ- PS כי גם אותי זה מעניין (אני רציני, מה קראת איזה חסרונות??)
מצד שני רוב החידושים שיש לאדובי ב-CS5 יש לגימפ כבר שנתיים ויותר
פילטרים וכלים זה לא דבר שחסר לגימפ

• הוסף לסימניות
אני עובד רק איתה
לא מבין הרבה ואין לי דרישות רבות, אז היא פשוט מושלמת עבורי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;432602:
גם בווינדוס ומק
מעולה אני משתמש רק בה (אולי מקורח המצב)
קלה יותר ומהירה
צריך להתרגל לממשק (יסתדר בסוף שנה בגלל גירסה חדשה)
יש לה חיסרון שהיא לא מייצאת ל-cmyk אבל יש פלאגין שמסדר את הבעיה הזאת
אני נהנה איתה
אין לה את החלון סגנונות שלפוטושופ!!!!
רק כל מני סקריפטים מובנים כתחליף .
וכל מי שעובד עם טקסט...החיים בפוטושופ הם קלי קלות לעומתה!
לכל השאר אדרבא! למה לא, היא חביבה.

• הוסף לסימניות
הרבה ממה שאמרתי מקודם הולך להעלם בעקבות הגרסה החדשה 2.8 שתצא בתחילת שנה האזרחית
את רוב מדריכי הפוטושופ אני מצליח לבצע בגימפ
(החלק השני זה מחוסר ידע שלי כי אני יודע שכן יש את האופציות רק לא זוכר איפה)
שיפור ניקר יהיה גם העבודה עם טקסט
למי שרוצה קישור הנה
http://www.gimpusers.com/tutorials/gimp-2-8-features-preview-april-2010.html
יש תמונה של אישה

• הוסף לסימניות
הנה כמה מקורות..
מה אומרים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3512650,00.html
ציטוט קטן:
סיכום

כלים אוטומטיים אחרים של התוכנה (כמו כלי תיקון הצבע האוטומטיים) עדיין לא מספיק טובים, ובמקום כלי מאקרו אוטומטי תצטרכו לכתוב קוד (בהנחה שאתם שולטים בשפות Script כמו Scrift-fu, Scheme, Python או Perl). אבל יש בה הפעם הרבה יותר כלים שמתאימים לשימוש של אנשים "רגילים".

The GIMP היא עדיין תוכנה שצריך להקדיש זמן כדי ללמוד להשתמש בה, אבל לעיתים קרובות יותר הזמן שתשקיעו יצדיק את עצמו. התיעוד באתר התוכנה לא שלם, אבל מה שקיים מדוייק ומועיל. אם תשתמשו בו נכון הוא יאפשר לכם להשתלט על רוב הכלים של התוכנה תוך זמן קצר, בעיקר אם יש לכם ניסיון קודם עם תוכנות עיבוד תמונה.

http://sf.tapuz.co.il/article-81-1-5132-43435/
ושוב ציטוט:
לסיכום, גימפ עשה קפיצת דרך רצינית בגרסה 2, והוא שימושי למדי בתור תוכנה חינמית. הדרך למתחרה רציני של פוטושופ עוד ארוכה, אבל לחובבנים זהו כלי סביר ואף מומלץ. גירסת הווינדוס סובלת מפגמים מסוימים, וההתקנה לא קלה, אבל התוצאה הסופית מפתיעה לטובה.

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין
איפה אני יכול להשיג את התוכנה הזו (בא לי לנסות לעבוד עם תוכנה קלה ולא כבדה כמו תוכנות אדובי)

• הוסף לסימניות
הבעיה שאני מנותב, מה עושים?

• הוסף לסימניות
גאולונת את לא באמת התכוונת לקישורים שהבאת נכון?
שני הכתבות הם מלפני שלוש שנים כמעט מאז יצאו 4/5 גירסאות ויותר כי בתפוז מדברים על גירסה 2 שזה היה לפני 7 גירסאות
דברים השתנו התקדמו ההתקנה לווינדוס רגילה כמו כל תוכנה הממשק עובד נפלא ועל זה אני אומר את החסרונות שאני מצאתי
הגירסה החדשה זה 2.7

• הוסף לסימניות
אני מנסה ללחוץ על הקישור אבל הוא פותח לי-אין באפשרותך....

• הוסף לסימניות
גם זה לא נפתח (אני מנותב)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל גולד;433312:
גם זה לא נפתח (אני מנותב)
תבקש שיאשרו לך את הקישור כי זה אתר נקי לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל גולד;432964:
נשמע מעניין
איפה אני יכול להשיג את התוכנה הזו (בא לי לנסות לעבוד עם תוכנה קלה ולא כבדה כמו תוכנות אדובי)
דרך אגב היא לא תוכנה קלה יותר מפוטושופ, אני ניסיתי אותה לפני כשנתיים והיא היתה די מעצבנת, לא התחברתי בכלל לפורמט שלה. שולחן העבודה שלה בנוי מחלונות צפים,
כל קבוצת פונקציות או כלים צפה לה לחוד, אין מה להשוות לפוטושופ מבחינת היכולות שלה,
ממש לא אהבתי.

• הוסף לסימניות
מוזר כי אני מצאתי את זה ממש נחמד
כשלוחצים טאב הוא מעלים את החלונות הצפים ומשאיר רק את המשטח עבודה
כשרוצים את ההגדרות טאב מביא אותם חזרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;432991:
גאולונת את לא באמת התכוונת לקישורים שהבאת נכון?
שני הכתבות הם מלפני שלוש שנים כמעט מאז יצאו 4/5 גירסאות ויותר כי בתפוז מדברים על גירסה 2 שזה היה לפני 7 גירסאות
דברים השתנו התקדמו ההתקנה לווינדוס רגילה כמו כל תוכנה הממשק עובד נפלא ועל זה אני אומר את החסרונות שאני מצאתי
הגירסה החדשה זה 2.7
אופס... ממש לא שמתי לב לתאריכים...... :eek:

טוב, ממש סיקרנתם אותי! נראלי שאני אנסה להוריד ולהשתמש בה, סתם לסקרנות...:rolleyes:

ו-לאה תודה רבה על הקישורים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה