תופעה מקוממת - חופשת חנוכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1134503:
אני לא יכולה לחנך אחרים כיצד לנהוג, למרות שבעיני יש בזה עוולה מקוממת בכך שגנים ומטפלות פרטיות הצמידו את חופשתן לביע"ק בשעה שהנטל נופל על ההורים פעמיים.

אני בטוחה שלו תקום מטפלת/ גננת כזו שתתן את ימי החנוכה וכו' יהיו לה קופצים אבל אם זו כבר מוסכמה מקובלת למה שהיא תוותר על ימי החופשה הללו??

זה כמו שבעיני זה עוולה
1. להכניס למודעת פרסום בעיתון את השם של הגרפיקאית.
2. לשלם לשכירים עבור ימי חופשה.
3. לשלם לשכירים פנסיה. (למה, אני מעסיקה אותם אחרי גיל 60 ? או שיחסכו או שהמדינה תשלם להם)
4. לשלם לשכירים דמי נסיעות. (כשהם הגיעו לעבודה הם לא ידעו שהם גרים רחוק ?)
5. לשלם לגרפיקאית כמו המחירון של פרוג, אפילו שהזמן שהיא השקיעה בעבודה שלי היה כמה דקות.
6. לשלם טיפ למלצר.
7. לקחת חופשה 3 חודשים לאחר הלידה. (מה יעשה המעסיק, יעבוד כפול ?)

לענ"ד, לא מדובר כאן על עושק וגזילה, מדובר על חופש למישהי שעובדת כל השנה במסירות נפש, לחנך את הילדים שלנו בצורה טובה, לחתל אותם בשמחה ובמאור פנים ובאהבה, להאכיל אותם כמו שצריך. מגיע להם קצת חופש.

כדאי לדעת שבכל תחום יש דברים מקובלים, ואם מישהו לא מרוצה ממה שמקובל בתחום, שינסה להסתדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;1134348:
באזור שלי (לא פריפריה - ירושלים המעטירה) יש גנים רק מ8:30 עד 1:30
ומה נעשה שאני ובעלי יוצאים הרבה יותר מוקדם וחוזרים הרבה יותר מאוחר?
(בעלי לא אברך... הוא מלמד...)

בחיים שלי לא שמעתי על גן שמתחיל ב-8 וחצי!
איפה האנשים חיים?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1134556:
איפה האנשים חיים?...

בי-ם שילמתי 600 (!)
והגננת עשתה טובה גדולה מאד להורים שהסכימה לקבל מ-8:15...
וכן תוספת 50 ש"ח להשארה עד 1:45...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1134552:
זה כמו שבעיני זה עוולה
1. להכניס למודעת פרסום בעיתון את השם של הגרפיקאית.
2. לשלם לשכירים עבור ימי חופשה.
3. לשלם לשכירים פנסיה. (למה, אני מעסיקה אותם אחרי גיל 60 ? או שיחסכו או שהמדינה תשלם להם)
4. לשלם לשכירים דמי נסיעות. (כשהם הגיעו לעבודה הם לא ידעו שהם גרים רחוק ?)
5. לשלם לגרפיקאית כמו המחירון של פרוג, אפילו שהזמן שהיא השקיעה בעבודה שלי היה כמה דקות.
6. לשלם טיפ למלצר.
7. לקחת חופשה 3 חודשים לאחר הלידה. (מה יעשה המעסיק, יעבוד כפול ?)

לענ"ד, לא מדובר כאן על עושק וגזילה, מדובר על חופש למישהי שעובדת כל השנה במסירות נפש, לחנך את הילדים שלנו בצורה טובה, לחתל אותם בשמחה ובמאור פנים ובאהבה, להאכיל אותם כמו שצריך. מגיע להם קצת חופש.

כדאי לדעת שבכל תחום יש דברים מקובלים, ואם מישהו לא מרוצה ממה שמקובל בתחום, שינסה להסתדר.

אכן, עוולות ואין לנו אלא לזרום איתם.
בעל כורחנו וממש לא בבחירתנו,
בגלל שהן מקובלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1134563:
בי-ם שילמתי 600 (!)
והגננת עשתה טובה גדולה מאד להורים שהסכימה לקבל מ-8:15...
וכן תוספת 50 ש"ח להשארה עד 1:45...

שלושת חלקי הסיפור משתייכים לחלק הלא מקובל בדרך כלל!
מילא שאנשים פותחים חנויות ב-10 - 10 וחצי,
אבל גן!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1134569:
שלושת חלקי הסיפור משתייכים לחלק הלא מקובל בדרך כלל!
מילא שאנשים פותחים חנויות ב-10 - 10 וחצי,
אבל גן!!!

אכן,
כשהגעתי לפריפריה (לא קצה העולם...)
פתחתי את העיניים.

הייתי באזור שלא היתה לי מידי הרבה ברירה ובחירה אלא אם כן הייתי מחליטה לפתוח גן בעצמי, אבל הסתבכתי עם נושא החופשות מבחינה מצפונית אז ויתרתי...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1134556:
איפה האנשים חיים?...
בירושלים יש לא מעט גנים כאלו. :(
והגנים עמוסים בהחלט.
אבל באיזורים כמו גני גאולה וכו', יש לא מעט אמהות חוצניקיות שלא עובדות, והילדים במילא לא מגיעים לגן לפני כן...:eek:
אז מבחינת הגננת - למה לא?

• הוסף לסימניות
ומה תגידו כשלא רק הגנים העירוניים בחופש - גם החיידר של הבנים אצלי בחופש ... (מראשון עד שישי) :confused::confused::confused::confused::confused::D
מזל שאני מורה... (רציתי קצת חופש לעצמי...:rolleyes:) ב"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1134401:
אצלינו בשכונה קמה אמא יוזמתית שהקימה חופשון:
בסכום קבוע לחודש, היא מכסה את כל החופשות של משרד החינוך,
בין יו"כ לסוכות, איסרו חג, חנוכה, ע"פ, ל"ג בעומר, וחודשיים החופש הגדול!!

ממליצה לכם לחפש יוזמתיות כאלו בשכונתכן, או להיות אלו בעצמכן.
וכמה היא לוקחת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1134583:
ומה תגידו כשלא רק הגנים העירוניים בחופש - גם החיידר של הבנים אצלי בחופש ... (מראשון עד שישי) :confused::confused::confused::confused::confused::D
מזל שאני מורה... (רציתי קצת חופש לעצמי...:rolleyes:) ב"ה

מה??? אצלנו הבנים בחופש רק ראשון שני!!:p

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1134592:
מה??? אצלנו הבנים בחופש רק ראשון שני!!:p

הם בחופש שני שלישי רביעי חמישי באמת חוצפה קצת... ויש גם את הקטנים מהגן.. כך שכוללם בבית בעז"ה..

• הוסף לסימניות
אני בעבר הזמנתי גיסה/אחיינית שתשמור על ילדי וארגנתי לה קבוצה קטנה שתעשה קיטנה ותרויח כמה שקלים.
היום ב"ה הבת שלי עושה לי את השרות הזה...

• הוסף לסימניות
מישהי מכירה קיטנה לבנים באזור שמואל הנביא / יחזקאל/ גאולה?
לבנות יש המוווון!!

• הוסף לסימניות
קיטנות בגני ילדים בני ברק

ממקור מוסמך נאמר לי שיש קיטנה בגנים לבנות 100 ש"ח עבור כל הימים.
לבנים אין. :(

• הוסף לסימניות
לאור האמור,
נראה שיש מי ששומע אתכם (על אף שאני עובדת הוראה ומצפה לחופשה הזו מאוד, וכן, לא הייתי מוותרת עליה בכלל - מקווה שלא העלתי חמתכם עלי)
אך הנה מסתמן קיצור של החופש הגדול ב-3 שבועות ויהיו קיטנות המסובסדות מטעם הבית ספר

אז גם אם עכשיו קשה שבוע, תתנחמו שבחופש הגדול יהיה יותר קל

רק אני בתקוה שהחופש שלנו כעובדות לא יפגע ויביאו מפעילות מבחוץ:)

יעל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;1137369:
לאור האמור,
נראה שיש מי ששומע אתכם (על אף שאני עובדת הוראה ומצפה לחופשה הזו מאוד, וכן, לא הייתי מוותרת עליה בכלל - מקווה שלא העלתי חמתכם עלי)
אך הנה מסתמן קיצור של החופש הגדול ב-3 שבועות ויהיו קיטנות המסובסדות מטעם הבית ספר

אז גם אם עכשיו קשה שבוע, תתנחמו שבחופש הגדול יהיה יותר קל

רק אני בתקוה שהחופש שלנו כעובדות לא יפגע ויביאו מפעילות מבחוץ:)

מאיפה הבאת את זה?

• הוסף לסימניות
רק המורות עובדות קשה וצריכות חודשיים חופש ואחרי שבועיים לימודים עוד חודש חופש [כמעט.]
כל הנשים שעובדות בכל תחום אחר לא עובדות כנראה מספיק קשה ולא מגיע להם חופש בכלל.:confused:
שימשיכו לעבוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1137432:
רק המורות עובדות קשה וצריכות חודשיים חופש ואחרי שבועיים לימודים עוד חודש חופש [כמעט.]
כל הנשים שעובדות בכל תחום אחר לא עובדות כנראה מספיק קשה ולא מגיע להם חופש בכלל.:confused:
שימשיכו לעבוד!

העובדות מקבלות את המשכורת מהמדינה, כולנו מאחלים להם חופשה כל השנה במשכורת עתק.
אלו העובדים במקומות עבודה פרטיים, שיבקשו תמיכה מהמדינה - וגם יקבלו חופש כמה שהם רוצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;1137375:
מאיפה הבאת את זה?

החופש הגדול יקוצר - חלק מההורים ישלמו על "בתי הספר של החופש הגדול"

שרי החינוך, האוצר והרווחה הציגו את פרטי התכנית שאמורה להקל על ההורים: 3 שבועות של פעילות קיץ בתשלום שישתנה לפי מעמד סוציו אקונומי של כל יישוב. בשנה הראשונה ילמדו בתכנית החדשה רק תלמידי כיתות א' ו-ב'

עזרי עמרם | חדשות 2 | פורסם 28/11/13 10:43 | עודכן 28/11/13 11:33

שינוי היסטורי במערכת החינוך בישראל: שרי האוצר, החינוך והרווחה הכריזו על קיצור החופש הגדול, או כפי שהם קוראים לתכנית החדשה - "בתי הספר של החופש הגדול". על פי התכנית, כבר השנה ימשיכו כל ילדי כיתות א' ו-ב' ללמוד בבתי הספר למשך שלושה שבועות נוספים לאחר 30 ביוני, במתכונת קיץ. "כדי לייצר חברת מופת, אנחנו צריכים להיות אחראים גם על שעות הפנאי", אמר שר החינוך שי פירון במסיבת העיתונאים שנערכה היום.
בנוסף לתלמידי כיתות א'-ב', יצטרפו לתכנית השנה כ-30 אלף תלמידי כיתות ג'-ה' מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. בשנה הבאה יצטרפו לתכנית תלמידי כיתות ג' ו-ד' בכל רחבי הארץ, ובהמשך גם תלמידי כיתות ה' וילדי הגנים בכל הארץ. ביישובים המשוייכים לאשכולות 1-4 התכנית תוענק בחינם, באשכולות 5-7 המחיר יהיה 300 שקלים וביישובים הכלולים באשכולות 8-10 ישלמו ההורים 450 שקלים.
על פי התכנית החדשה, ילמדו התלמידים מהתאריך 1 ביולי ועד 21 ביולי, בין השעות 8:00-13:00, במשך חמישה ימים בשבוע (ראשון-חמישי). התכנית תופעל בכל רחבי הארץ בבתי הספר הציבוריים, בהנחיית מורים, פרחי הוראה ומדריכים מקצועיים. בכל בית ספר יהיה רכז מוביל. בהתאם להיקף הפעילות ומספר התלמידים יהיה גם רכז מסייע. בכל קבוצה ילמדו בממוצע 28 תלמידים.

"ההורים מוציאים בכל שנה אלפי שקלים בחודשי הקיץ על קייטנות וסידורים אחרים עם ילדיהם", אמר שר האוצר יאיר לפיד. "אין התאמה בין ימי החופש של הורים עובדים לבין ימי החופש של התלמידים. זה מכביד על ההורים, ותפקידנו לשנות את המצב. יש ערך מיוחד לזה שמי שמובילה את השינוי היא מערכת החינוך כי זה אומר שנוכל לצקת תכנים וערכים בתקופה הזאת שלא תמצאו בשום קייטנה או בייביסיטר".

"חינוך, חינוך, חינוך"

שר החינוך שי פירון, מי שיזם את המהלך, אמר כי "בסך הכל אנחנו מחזירים את החינוך להיות השפה המרכזית של החברה הישראלית. בסופו של דבר יש לנו אחריות לכל ילד בישראל, בכל שעות היממה, בכל מקום בארץ, בכל שלב גיל".

פירון הוסיף: "כדי לייצר חברת מופת, אנחנו צריכים להיות אחראים גם על שעות הפנאי חשוב לי מאוד שתצא מכאן בשורה עמוקה שאומרת: חינוך, חינוך, חינוך".

מקור והמשך הכתבה:
http://www.mako.co.il/news-israel/education/Article-15fc765dbcd9241004.htm

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה