תזונה במעונות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;893460:
אין לי מושג איפא את בארץ, כל מקום והלכלים שלהם, אבל פה בירושלים אני בחרתי במשפחתון, ו6 שנים רצופות שלחתי אליה, עד שנוצר לי פתאם חור והסתיימה שנה ועד שנולד הבא פספסתי תמקום, כיום מילא הבנות חוזרות לי ב1:30, והבית שוקק חיים ותודה לה' כולם סועדים ומבלים פה.
אז פה בבני ברק הטובות תפוסות לנצח,
ואני לא אוהבת את הרעיון של לשלם על הרישום,
לא לקבל אף אחת מהאופציות שבקשתי,
ואז להתקע גם בלי שום אופציה למסגרת אחרת.

• הוסף לסימניות
את צודקת, אבל תמיד משלמים דמי רישום גם במשפחתון וגם במעון

• הוסף לסימניות
נכון, אבל במעון את יודעת מי ההנהלה (שלא משתנה הרי) פחות או יותר את המטפלות,
בעיקר את מכירה את ההשגחה של המקום, אם הם רציניים ואכפתיים והכל.
משפחתון - כל אחת מנהלת בפני עצמה את המשפחתון שלה - ואותי זה מלחיץ ליפול על מישהי שאני לא מכירה. ולשלם דמי רישום גם לפה וגם לשם - לא ממש בא לי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;893445:
תלוי מאד איזה מעון כנראה.
יש לידי כ-4 מעונות שההרשמה בהם כמעט נסגרת עוד לפני שהתחילה (כל האחים והאחיות בשיירה), ואני לא שולחת אליהם גם לא בחינם, לבכות!
וכל האזור מרוצה עד מאד. (ממה?)
המטפלות אולי מחייכות אבל אין אור בעיניים, ובאתי בשעות לא צפויות ללא תיאום לכל מקום וראיתי מה שראיתי...
המעון הספציפי שאני מדברת עליו,
ויש כאן בפורום כמה אמהות שמכירות אותו, הוא פשוט מדהים.
המנהלת מוציאה את נפשה, וכנראה גם את כיסה, למען המטפלות והילדים, זה ענינים של רגש דק שוודאי תזהי מיד אם תקפצי לביקור. :)
שבעתי מרורות ממשפחתונים.
נהניתי מאד אצל מטפלת פרטית בשנת חיים ראשונה אבל המחיר.... המחיר המחיר המחיר.
ואכן כמו שציינתי, ב"ה יש לי אפשרות לחלק את שעותי ואני לוקחת את הילדים מוקדם, אבל במקום כזה לו הייתי צריכה - הייתי רגועה גם אחר כך,
זה שהמציאות הזו היא לא מלכתחילה זה נושא לדיון אחר ונפרד שכבר נעשה לא פעם ולא עשרת אלפים פעם אלא יותר :):):)

שירי אני חושבת שאנחנו באותו מעון... והרבה דברים זה בגלל המנהלת! באסיפה שבתחילת שנה פשוט ברור לך כל דבר למה נוהגים כך ולא אחרת (ולמי שהתלוננה על המגבונים, גם על זה דובר... ) והתפריט ברור ומוצג ומחולק לכל האמהות וההשקעה פשוט ניכרת! ב"ה קיבלנו מטפלת ש"אוכלת" את הילד מנשיקות שזה דבר נדיר במעונות... כל יום אנחנו מקבלים פתק (בתינוקיה) מה אכלתי וכמה ואיך ומתי ישנתי וכמה ואיך עבר עלי היום! אין לכם מושג מה זה עושה לאמהות! ובאמת בסביבה יש אפילו 5 מעונות שקשה מאד להרשם אליהם ואפילו זה סודי מעט יום ההרשמה... (כנראה כדי לא ליצור לחץ)
אבל לא כל מעון מבוקש זה אומר עליו... במעון אחר שהתנסינו פשוט רואים על המטפלות איך כבר אין להם כח לדבר עם כל ההורים XXX היה היום מקסים! ולמחרת אותו סיפור באותם מילים. וגם כששאלתי תמיד הכל היה מקסים ונהדר ובפועל היו המון דברים שהפריעו לי... וזה ממש מורגש כאילו הפעם רק חיכו לי כדי לספר כמה כיף היה איתו... אני בטוחה שזה תלוי במנהלת שיודעת לנהל את העובדות שלה בצורה חכמה ולתגמל מידי פעם (כנראה) ולתת את ההרגשה הנכונה.

• הוסף לסימניות
שירי, כתבתי לך קודם שהשנה פעם ראשונה שלחתי למעון ואני מרוצה הרבנ יותר ממשפחתון בגלל הפיקוח,
וב"ה המעון שלנו אפשר להגיד מושלם!
אני חושבת שילד שרוצה ללכת סימן שטוב לו, וכשאני מביאה את הילד בבוקר למעון והוא רץ למטפלת והיא נותנת לו נשיקה מבחינתי אין טוב מזה - הוא חום ואהבה,
וכשלזה מתווסף כמובן הפעלויות זה מדהים! את זה אין לך במשפחתון!- תשמחי שאת שולחת למעון!

• הוסף לסימניות
אתן יודעות מהי ההגבלה למס' הילדים בקבוצה במעון של התמ"ת (אני רגילה למשפחתונים ומעון נראה לי מאוד המוני)

• הוסף לסימניות
7 ילדים בתינוקות עם כח עזר, ו-12 ילדים בגדולים.
הגדולים זה גיל שנתים וחצי- שלוש, וזה אפילו פחות מגן פרטי שמחזיק בין 14-17 ילדים (לפעמים אפילו בתוך בית....)

• הוסף לסימניות
כל 5 ילדים - מטפלת
לפי כל הסיפורים פה, אני כבר לא יודעת מה לחשוב
שהן נהיות צבועות כשאני מגיעה?
שהן לא ממש שמות לב לילדה?
אבל זה לא נראה ככה על כל פנים, היא תמיד אומרת לי אם היום היא ישנה אכלה נידנדה סיפרה וכו'
והיא ממש אוהבת ללכת למעון כפול מהמשפחתון של שנה שעברה אני מרגישה שלילדה כייף
ומקבלים אותה מקסים בבוקר וגם אחרי צהרים שהיא הולכת

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת במעון שהפריעה לי מאד, זה כל תקופת מעבר עונות ובמיוחד בחורף, כמו מגפה היתה בסביבה והיו הקטנים חולים במחזוריות כל כמה שבועות. זה עבר מילד לילד והיה נורא.

• הוסף לסימניות
הכח עזר עד כמה שהבנתי הוא לא לאורך כל היום רק בזמנים מאוד מסוימים (כמו זמן החלפות...אותה כח עזר עוברת בין כל כיתות המעון...תקנו אותי אם אני טועה)
יש לי התלבטות מאוד גדולה חסרונות מול יתרונות בין מעון ומשפחתון
אני בעצמי הייתי מטפלת משפחתון, לטפל ביותר מ-5 תינוקות נראה לי לא אנושי הלב שלי נקרע מהמחשבה על תינוקות בוכים כי המטפלת עדיין אינה תמנון רב זרועות (וגם זה הייתי עושה,את האחד מאכילה את השני מנדנדת בלול בעזרת הרגל ועם השלישי מדברת....אז איך עושים זאת עם 7?)
לגבי ההערות שאמרו על מטפלת משפחתון שעושה בזמן העבודה צרכי הבית וכן נושא הבטיחות-
א. מנסיון למטפלת מסורה אין זמן וכח מיותר לעשות צרכי הבית
ב. מטפלת עם יראת שמים לא תעבוד בבית ע"ח זמן הטיפול בילדים אלא בזמן שהם ישנים
ג. לגבי הבטיחות-גם במשפחתונים מאוד מקפידים, אסור שיהיה לילדים בכלל גישה למטבח,מקפידים מאוד על כל תחומי הבטיחות

ההתלבטות העיקרית היא שבמשפחתון אם המטפלת לדוגמא יוצאת לחופשת לידה הילדים עוברים לבית אחר בד"כ לא למישהיא מוסמכת וכ"כ בעלת נסיון (בעבודה בבית בכל אופן...וזה שונה),וכן קרו מקרים שמטפלת חלתה ולא יכלה לטפל בילדים וכן לא יכלה להביא מחליפה אליה הביתה וילדים עברו זמנית או קבוע למשפחתונים אחרים,כך שאין מספיק יציבות למסגרת זו...
וכן יש לי 2 ילדים בגילאים שונים אז זה אומר שאצטרך לחלק אותם ל-2 משפחתונים במיקומים שונים(במיוחד שבשלב זה של השנה קשה למצוא מקומות...)
מצד שני במעון יש הרבה ילדים בכל קבוצה,לגבי תינוקות ממש כואב לי הלב על הקבוצות הגדולות (מה עושים נגד לב של אמא...?)והגדולים ג"כ עדיין בגיל שזקוק לחמימות, הם לא כ"כ גדולים, שמעתי ממטפלת במעון שמרב שיש הרבה פעילויות ודרישה רבה מסביב בקושי יש זמן לתשומת לב של ממש לכל ילד ,כתחליף לחמימות אימהית, הכל עובד לפי סדר יום...חשוב לי יותר החיזוק הריגשי (הכל חשוב גם הפעילויות,השאלה אם עם כל הסבב סביב השעון וריבוי הילדים אפשר באמת לתת לילד בגיל
שנתים+ את מה שהוא זקוק לו ביותר-אהבה אהבה ועוד אהבה)
בל נשכח שהילד נמצא (לצערינו ) יותר במסגרת מאשר בבית...ואנו רוצות שהוא יחוה "אמא"
[אני כמטפלת בעבר,הכי היה חשוב לי שילד ירגיש אהוב ומובן שבמקביל השקעתי בתחום ההתפתחותי/הלימודי....ועבדתי עם מגוון קבוצות גיל]
אז אמהות ,מה אתן אומרות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגה;893516:
שירי, כתבתי לך קודם שהשנה פעם ראשונה שלחתי למעון ואני מרוצה הרבנ יותר ממשפחתון בגלל הפיקוח,
וב"ה המעון שלנו אפשר להגיד מושלם!
אני חושבת שילד שרוצה ללכת סימן שטוב לו, וכשאני מביאה את הילד בבוקר למעון והוא רץ למטפלת והיא נותנת לו נשיקה מבחינתי אין טוב מזה - הוא חום ואהבה,
וכשלזה מתווסף כמובן הפעלויות זה מדהים! את זה אין לך במשפחתון!- תשמחי שאת שולחת למעון!

אני חושבת שכל מסגרת לגופו של עניין.
במשפחתון של הבת שלי יש שעת יצירה, ג'ימבורי, ריתמיקה ...
אוכל ביתי מדהים ובריא שאין בשום מעון,
ואני שמחה מאד לחשוב ש 1,700 השקלים שהמטפלת מקבלת על הילדה שלי (משרד התמ"ת ואני ביחד) - הולכים אליה ולא למנהלת, לרשת ולמוסדות.
תורידו מזה את האוכל, ואוכל כמו שהיא נותנת עולה המון כסף, אבל בכל זאת נשאר לה יותר משכר מינימום עלוב.

ואם אתם רוצים להרשם... אז בע"ה אנחנו ממשיכים גם שנה הבאה :p!!!

• הוסף לסימניות
לפי כל התגובות המגוונות כאן.רק רואים שאין משהוא כוללני .לא מעון ולא משפחתון.ולכן כל מקרה לגופו,יש משפחתונים שאני בטוחה שהם מדהימים וגם מעונות טובים(?).בשביל הילדים צריך לברר ולא לשים כי השכנה המליצה לברר לעומק ולבדוק ולשאול..ושהשם יהיה בעזרנו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;893708:
לפי כל התגובות המגוונות כאן.רק רואים שאין משהוא כוללני .לא מעון ולא משפחתון.ולכן כל מקרה לגופו,יש משפחתונים שאני בטוחה שהם מדהימים וגם מעונות טובים(?).בשביל הילדים צריך לברר ולא לשים כי השכנה המליצה לברר לעומק ולבדוק ולשאול..ושהשם יהיה בעזרנו..

כן יש מעונות טובים, המעון שהבת שלי בו הוא מעון נפלא של בית יעקב, אוכל מצוין בריא ומגוון (אפילו שאין בשרי, שזה אני צריכה להקפיד לתת לה בבית), יחס מדהים, גננות נפלאות, מנהלת מקסימה, גימבורי, הפעלה בחיות ועוד הרבה דברים שאני לא זוכרת
הבת שלי פשוט מבסוטית שם!

• הוסף לסימניות
מה פירוש אין בשרי? הם חייבים לתת.

• הוסף לסימניות
משהי ברירה על נושא התמ"ל במעון?

• הוסף לסימניות
מישהי שיש לה משפחתון אמרה לי שכל הזמן מקשים עליהם. (בבני ברק) ביקשו ממנה כל מיני בקשות לא הגיוניות כגון להוריד את המדף של המערכת סטריאו שזה לא בטיחותי ולהוריד וילון בחדר של המשפחתון וכל פעם שמגיעה המפקחת מבקשים עד דברים... כשסיפרתי לה עלהמטרנה הגיבה בפשטות: אז אני לא אקבל תינוקות קטנים... קחו בחשבון את הצד השני.
(אני לא מדברת על מעונות)
בכל מקרה אני לא הולכת להגיד כלום למנהלת של המעון... לא שווה לי להתלונן על משהו כשהיא כ"כ בסדר.
(אולי עם תינוק קטן שגומר חבילה בשבוע זה יותר משמעותי אבל נכון לעכשיו לא נראה לי שכדאי לעשות עסק מכזה דבר)

• הוסף לסימניות
בשם מנהלת מעון שנים רבות.
ישנה רשת מעונות שמפצה את ההורים ב - 50 ש"ח עבור המטרנה כל חודש לתינוקיה בלבד.
מנהלות מעון מחויבות לעבוד לפי לוח חופשות שמשרד התמ"ת נותן, ולכן ביום ן' עובדים עד שעה 13.00 ונותנים ארוחת צהרים מלאה.
מגבונים, כל מעון והסידור שלו. לשם כך נבחר ועד ההורים...
"המנהלת הנהדרת" שלוקחת פעוט אליה הביתה במקרה שהוריו מאחרים הדבר בניגוד מוחלט לנהליי עבודה ובטיחות בסיסיים הדבר נוגד גם את האתיקה המקצועית, ח"ו במקרה וקרתה תקלה כל שהיא אין ביטוח למנהלת ולילד!!!
בד"כ ההורים המאשימים את צוות המעון והמנהלת, בזילזול, אי השקעה בילד, בארוחות שאינן מזינות, ורמת היגיינה נמוכה, הם ורק הם האנשים שדורשים תמיד מאחרים ולעולם לא מעצמם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;893059:
היה מוטל עלינו, חוץ מההאכלה, החתלה, ניקיון הגן, הגיינת הילדים, ההשכבה וכו'-
נקיון ערב פסח יסודי (כן, כך הגדירה אותו המנהלת) פעמיים בשנה הכולל-

לשפשף קירות.
פאנלים.
לנקות חלונות ומסילות (חלונות ענקיים עד התקרה.)
להוריד ווילונות ,
לכבס, לתלות בחזרה.
לנקות את כל השטיחים (שלוש בחדר)
את הלולים של הילדים.
מכוניות הפישר פרייס הגדולות, האופניים.
כל המשחקים להשרות באקנומיקה.
דובונים ובובות לכבס.
ניקיון כנ"ל לחדר הספריה, לחדר הכושר ולחצר.

זו רק רשימה חלקית, כל זה היינו אמורות לעשות תוך כדי העבודה השוטפת בלי הוספת שעות, ללא שום עזרה!!! בזמן שאחת עובדת השניה שומרת לה על הילדים. (מעניין באיזה סטנדרט בטיחות זה עומד.)

אספר לך בדיוק באיזה "סטנדרט בטיחות"
התקשרו אלי בערב פסח שאני אבוא לקחת את הבן שלי (שנה וחצי) כי הוא שתה מספל שהיה בו אקונומיקה במסגרת הנקיון...
רחמי שמים שהוא לא הצליח לשתות הרבה ובעיקר נשפך עליו ועל הבגדים שלו.
רצתי איתו לרופא והיה נס שלא קרה לו מזה שום נזק.

חיכיתי- ועד היום אני מחכה- לאיזשהיא התנצלות מהנהלת המעון, הרי הם יודעים טוב מאד שזה בניגוד מוחלט לחוק ואם היה קורה דבר כזה במעון בציבור הכללי הם היו יכולים לשבת בכלא על דבר כזה!!! זו לא סתם רשלנות זה נכנס לגדר פשיעה!

שום כלום לא שמעתי מהם מילה של התנצלות, ועוד אחת הרכזות באה להגיד לי : יואו איזה ילד שובב יש לך היה לך ממש נס!!
אז ברוך ה' היה לי באמת נס אבל זה לא סותר שלהם גם היה נס שלא העליתי בדעתי לתבוע אותם, ועוד שניגשתי לדבר על הבגדים שכמובן נהרסו ללא תקנה, עשו לי פרצוף..

ושלא תטעו לחשוב שהפסיקו מאז לנקות שם עם אקונומיקה בזמן שהילדים נמצאים..

• הוסף לסימניות
זה נורא ואיום מה שאת מספרת,

גם לי קרה כמה פעמים שהתלכלו לילד הבגדים מאקונומיקה,
כי הוא נכנס והפריע בזמן שניקו שם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה