תח"צ תחבורה ציבורית בישראל - קצת שפיות!

• הוסף לסימניות
בטח שכן.
ככל שזה יתקרב יותר, יותר אנשים באחוזים יבחרו באופציה היקרה יותר.

התח"צ כיום כל כך גרועה, שרק מי שחייב עולה על אוטובוס.
אין הרבה אנשים שלא חייבים את האוטובוס אבל עולים עליו.
אז אני בספק כמה המגמה הזו תתרחב.
נכון, בגלל שמדובר באופציה גרועה, הוזלה היא לא הפתרון למשוך אנשים.

אבל מכיון שבנתיים, התחבורה הציבורית עדיין מאוד זולה ביחס לאופציית האחרות כלומר רכב פרטי או מונית היא לא צפויה לגרום לאנשים רבים לעבור לאופציה הזאת משיקולים כספיים, אם כי יתכן ואנשים מוותרים על אופציית הרכבת (בעיקר כאשר יש להם מנוי חופשי לאוטובוסים).

ההתייקרות גורמת לאופציה היותר זולה, כלומר הליכה או רכיבה על אופניים (ולעיתים הסעות פרטיות או נסיעות שיתופיות) להפוך ליותר רלוונטית, ולכן היא צפויה להעביר נוסעים לאופציות האלה ולהפוך את התחבורה לפחות צפופה, בעיקר בערים הקטנות בהם ניתן להשתמש באופציות האחרות 'במחיר' סביר (מחיר, לא דווקא כספי, אלא הכוונה יותר משתלם מבחינת מכלול השיקולים).

אם ההתתייקרות מופנית לטובת שיפורים בתחום התח"צ, יתכן שהיא בשלב הבא אף תמשוך נוסעים נוספים, כי השווי של הנסיעה יעלה.

הרפורמה הזאת גרועה, בגלל שהיא לא נבחנה מצד התועלת שבה, לא נבחנה ההשפעה על נסיעות קצרות, על ערים קטנות, ועל נסיעות בינעירונית, המקסימום חשיבה שנעשתה היא על נסיעה בערים המרכזיות.

• הוסף לסימניות
איזה מחירון יש לילדים מתחת לגיל 5? משהו חדש?
צילום מסך 2025-04-27 231106.png

• הוסף לסימניות
בלת"ק
1. אין שום משמעות להשוואת מחיר הנסיעה למדינות באירופה, ההשוואה היחידה אמורה להיות על התמורה שמקבלים. השוואה של התמורה בישראל לשאר המדינות אירופה, מעלה כי ישראל בתחתית הרשימה. אז מה המשמעות למחיר?
2. חבל שבמקום לעסוק באיך לגרום לתחבורה לתפקד כמו שצריך, עוסקים בשאלת המחיר והנחה בשקל וחצי. שום הנחה שהיא לא תגרום לתחבורה להיות טובה יותר, ואדרבא היא גורמת לה להיות גרועה יותר. עדיף לשלם עוד 2 שקל ושהתחבורה תתפקד ותבוא בזמן, מליהנות מהנחה מפוקפקת ותחבורה מקרטעת. אבל העלו את המחיר ובמקביל הפכו את המדינה לקייטנת הנחות, ושוב מזניחים את העיקר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מבוגר שעולה עם שלושה ילדים- צריך לתקף על עצמו+שניים ואחד חינם,
או שניתן לומר שהמבוגר שמשלם לוקח עימו ילד אחד חינם, והילד שמשלם לוקח עימו את השני חינם?
מצטרפת לשאלה

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה
האמת שלמעשה אני נוהגת באפשרות השניה שהצעתי, משלמת רק על ילד אחד נוסף.
הרי בחור בן 17 יכול לקחת איתו ללא תשלום ילד מתחת גיל 5, נכון? על אף שהוא משלם תיקוף של נוער,
ואם מדובר בילד בן 6, יש הבדל חוקי? לא אמור להיות, כנ"ל- מישהו מתחת גיל 18 שמשלם תיקוף נוער.
אז אותו הדבר רק שהילד בן 4.5 (לשם הדוגמה)

• הוסף לסימניות
הרי בחור בן 17 יכול לקחת איתו ללא תשלום ילד מתחת גיל 5, נכון? על אף שהוא משלם תיקוף של נוער,
ואם מדובר בילד בן 6, יש הבדל חוקי? לא אמור להיות, כנ"ל- מישהו מתחת גיל 18 שמשלם תיקוף נוער.
הם סותרים את עצמם.
מצד אחד מבוגר, מה שאומר שהוא מעל גיל 18.
מצד שני, מה שכתבת זה מה שעושים "למעשה". אז כנראה שזה כמו שכתבת.
שכל נער/ בחור, לא מחייב מעל גיל 18 יכולים לעלות עם ילד מתחת ל- 5 ולא לשלם עליו.

• הוסף לסימניות
עליית המחירים מזיקה לי, כנוסעת בממוצע פעם ביום בתח"צ לרוב בנסיעה פנים עירונית
אבל אני רואה בעליית המחירים גם נקודה טובה

אני נוסעת עם תינוקת אחת, לרוב ללא עגלה (התחנה מאוד קרובה לבית) מהסיבה הפשוטה, אני לא רוצה להעמיס על האוטובוס עם עגלה נוספת, וכדי שאוכל לשבת עם התינוקת שלי במושב נורמלי ולא להידחס בין 6-8 עגלות בממוצע במעבר צר. (לא מתאים לכולם, אצלי התחנה קרובה לבית ולמטפלת)

לא פעם אני יכולה לראות נשים (וגם אנשים) עולות לאוטובוס עם עגלות (אם לא עגלת תאומים) וחבורת ילדים לתחנה אחת או שתיים בלבד, כדי לחסוך הליכה של 5 דקות!
אם עליית המחירים הזו תכאיב להם בכיס אולי אנשים כאלו יחשבו פעמיים לפני עלייה לאוטובוס.

בכנות, כאחת שרואה את ההתנהלות הזאת מהצד אני מאוד מתעצבנת. נסיעה שאורכת 5 דקות בשעה ריקה ביום לוקחת 20 דקות בשעות של איסוף ופיזור ילדים, בשביל כמה אנשים שעולים לאוטוס כי מתעצלים ללכת 10 דקות ברגל.
אתם נעזרים בעגלה? תחשבו פעמיים לפני שאתם עולים לאוטובוס ומעמיסים עליו לחינם. (וגם 'שוכחים' לשלם כי יש לכם מלא ילדים על הראש)

אם שאלתם, אני בעד חוק שאוסר לעלות לאוטובוס לנסיעה של פחות מחצי קילומטר.
או בעד החוק הלונדוני שאוסר על יותר מעגלה אחת בכל אוטובוס. (האכיפה זה כבר סיפור חדש)

• הוסף לסימניות
לא פעם אני יכולה לראות נשים (וגם אנשים) עולות לאוטובוס עם עגלות (אם לא עגלת תאומים) וחבורת ילדים לתחנה אחת או שתיים בלבד, כדי לחסוך הליכה של 5 דקות!
אם עליית המחירים הזו תכאיב להם בכיס אולי אנשים כאלו יחשבו פעמיים לפני עלייה לאוטובוס.
הם בד"כ משתמשים בחופשי חודשי, אז הם עכשיו יסעו יותר, כי יש הנחה משמעותית.
ולא מבינה מה זה מפריע לך העצלות שלהם.
ואם הם לא מרגישים טוב? ואם הם סובלים במיוחד מחום או קור? או שכואבת להם הרגל? או שהם באמת עצלנים?
התח"צ באה כתחליף למכונית פרטית, וגם אנשים עם מכונית פרטית לוקחים אותה בשביל נסיעה של 5 דקות. וגם הם מעמיסים על הכבישים וגורמים לפקקים בגלל עצלות. למה יגרע חלקם של נוסעי התח"צ?

• הוסף לסימניות

אני נוסעת עם תינוקת אחת, לרוב ללא עגלה (התחנה מאוד קרובה לבית) מהסיבה הפשוטה, אני לא רוצה להעמיס על האוטובוס עם עגלה נוספת, וכדי שאוכל לשבת עם התינוקת שלי במושב נורמלי ולא להידחס בין 6-8 עגלות בממוצע במעבר צר. (לא מתאים לכולם, אצלי התחנה קרובה לבית ולמטפלת)

בכנות, כאחת שרואה את ההתנהלות הזאת מהצד אני מאוד מתעצבנת. נסיעה שאורכת 5 דקות בשעה ריקה ביום לוקחת 20 דקות בשעות של איסוף ופיזור ילדים, בשביל כמה אנשים שעולים לאוטוס כי מתעצלים ללכת 10 דקות ברגל.
אתם נעזרים בעגלה? תחשבו פעמיים לפני שאתם עולים לאוטובוס ומעמיסים עליו לחינם. (וגם 'שוכחים' לשלם כי יש לכם מלא ילדים על הראש)

או בעד החוק הלונדוני שאוסר על יותר מעגלה אחת בכל אוטובוס. (האכיפה זה כבר סיפור חדש)
אני מהעצלנים שעולים לאוטובוס גם בשביל תחנה אחת ולהפך אם עד היום כל נסיעה עלתה לי עכשיו ממילא שווה לי לעשות חופשי חודשי אני יעלה הרבה יותר זה המטופשות ברפורמה הזו היא תגרום להרבה יותר נוסעים ופחות כסף

• הוסף לסימניות

אני ממש שמחה שאת לא נמנית על המחוקקים.
אשה שעולה עם חבורת ילדים לאוטובוס ומוכנה לשלם על כולם, לספוג את המאמץ בעליה והירידה ל/מהאוטובוס (ניסית פעם להרגיש מה המשקל של עגלת תאומים עם שניים או שלושה ילדים בעליה לאוטובוס גבוה שעוצר רחוק מהתחנה? את יודעת באיזה מאמץ מדובר?!), להשגיח על הילדים בנסיעה ולספוג את המבטים והאמירות של אנשים כמוך- אולי וכנראה יש לה סיבה טובה לעשות את זה.
ודרך שנדמית לך כדרך של חמש דקות- עם ילדים יכולה לקחת 20 דקות +++, בתנאי מזג האויר, עם ילדים ש"מאבדים את זה", במצב בריאותי שלא ידוע לך, עם ההיסטוריה של היום שלהם שעבר עליהם ועתיד לעבור עליהם שגם הוא לא ידוע לך.

• הוסף לסימניות
מבוגר שעולה עם שלושה ילדים- צריך לתקף על עצמו+שניים ואחד חינם,
או שניתן לומר שהמבוגר שמשלם לוקח עימו ילד אחד חינם, והילד שמשלם לוקח עימו את השני חינם?

מצטרפת לשאלה

הם סותרים את עצמם.
מצד אחד מבוגר, מה שאומר שהוא מעל גיל 18.
מצד שני, מה שכתבת זה מה שעושים "למעשה". אז כנראה שזה כמו שכתבת.
שכל נער/ בחור, לא מחייב מעל גיל 18 יכולים לעלות עם ילד מתחת ל- 5 ולא לשלם עליו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

יו כמה סיבות יכולים להיות בשביל לעלות לאוטובוס, כן, אפילו בשביל תחנה אחת...

• הוסף לסימניות
למי זה שימושי??
מי נוסע בחודשי בכל הארץ?
חודש בשנה שנוסעים לטיולים?
לצורך העניין הרבה גרים בבית שמש ועובדים בירושלים
או גרים באחיסמך ולומדים בכולל בבני ברק

• הוסף לסימניות
הם בד"כ משתמשים בחופשי חודשי, אז הם עכשיו יסעו יותר, כי יש הנחה משמעותית.
ולא מבינה מה זה מפריע לך העצלות שלהם.
ואם הם לא מרגישים טוב? ואם הם סובלים במיוחד מחום או קור? או שכואבת להם הרגל? או שהם באמת עצלנים?
התח"צ באה כתחליף למכונית פרטית, וגם אנשים עם מכונית פרטית לוקחים אותה בשביל נסיעה של 5 דקות. וגם הם מעמיסים על הכבישים וגורמים לפקקים בגלל עצלות. למה יגרע חלקם של נוסעי התח"צ?
לא היה מובן מההודעה שלי מה מפריעה העצלות שלהם?
העצלות שלהם שהם מעמיסים ומכפילים את מספר הנוסעים באוטובוס, עומדים במעברים כי עוד 2 תחנות הם יורדים, עגלת התאומים לרוב חוסמת את הדלת שלא יכולה להיסגר ולהיפתח, כי האישה הכבודה לא תקפל את העגלה ותניח בצד כי הרי היא יורדת עוד 'שתי' דקות שבאדיבותה בדיוק הופכות לעשר.
ואני הקטנה צריכה לקפץ מעל אותן עגלות עם פעוטה בת שנה וחצי שדורשת את שלה וכבר אחרי נסיעה מתישה של 20 דקות.
התח"צ לא נועד לנסיעה של תחנה אחת, נראה אותה מכניסה שישה ילדים לרכב פרטי, חוגרת את כולם, מקפלת את העגלה ומכניסה ומוציאה מתא המטען לנסיעה של 2 דקות.
אולי ההשוואה תהיה מוצלחת יותר אם אותם אנשים היו צריכים לעלות לאוטובוס בינעירוני לנסיעה של 2 דקות, האם היו עושים זאת או הולכים 5 דקות.
אני ממש שמחה שאת לא נמנית על המחוקקים.
אשה שעולה עם חבורת ילדים לאוטובוס ומוכנה לשלם על כולם, לספוג את המאמץ בעליה והירידה ל/מהאוטובוס (ניסית פעם להרגיש מה המשקל של עגלת תאומים עם שניים או שלושה ילדים בעליה לאוטובוס גבוה שעוצר רחוק מהתחנה? את יודעת באיזה מאמץ מדובר?!), להשגיח על הילדים בנסיעה ולספוג את המבטים והאמירות של אנשים כמוך- אולי וכנראה יש לה סיבה טובה לעשות את זה.
ודרך שנדמית לך כדרך של חמש דקות- עם ילדים יכולה לקחת 20 דקות +++, בתנאי מזג האויר, עם ילדים ש"מאבדים את זה", במצב בריאותי שלא ידוע לך, עם ההיסטוריה של היום שלהם שעבר עליהם ועתיד לעבור עליהם שגם הוא לא ידוע לך.
אם נסנן את אותה אישה במצב בריאותי שלא מאפשר לה ללכת 5 דקות (אבל להסתובב ברחובות עם חמישה פעוטות היא כן מצליחה) ונוריד את כל אותם אנשים עצלנים שמעמיסים סתם על האוטובוס
עדיין נישאר עם עומס הגיוני יותר מהמתרחש כיום.

אבל כאמור, הסבו כאן את דעתי לעניין החופשי חודשי שרק הופך למשתלם יותר (שכמובן יוצא מאוד זול כשילד בן 6 לוקח ילד בן 3 לחיידר בבוקר במקום לנסוע כמו בני אדם בהסעה מאורגנת ובטיחותית)

אולי השפע מבלבל אותנו, אני זוכרת את הילדות החמודות שהיו גרות קרוב יותר לבי"ס ולא היה להן רב קו כי זה מאוד יקר (בימים שחו"ח היה עולה 36 ש"ח לנוער) והן בחלט צלחו את הדרך בת 10 הדקות לבית הספר. ובצהרים לסופר, שוב ברגל עשר דקות לצד השני, כי אין לה כרטיסיה בכלל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה