תחרות מאמרים מפעל הפיס- נשים

• הוסף לסימניות
זה לא אמיתי מה שאתן אומרות כאן.
רציתי מאד להשתתף ולא היה לי פנאי.
אם מפעל הפיס יכול לתת 25,000 ₪ לזוכה, הוא יכול לבחור שופטות בתשלום הוגן. הרי לא כך מתנהלת תחרות, ואם אין אפשרות לקיים תחרות כתיקנה , שלא יתחילו עם זה.

לכאורה, זה אמיתי לגמרי.
והמושחתים לכאורה הם לא מפעל הפיס, אלא משרד הפרסום.
(הוספתי 'לכאורה' רק כדי להמנע מתביעות).

• הוסף לסימניות
בזוכות - חרדית אחת בלבד.
כל השאר הן מגווני הד"ל, וד"ל.
אני מכירה אחת. חני שפיגל. והיא חרדית

את מכירה את כל השאר?
אם כן,
1. מה זה אומר על היכולות שלנו?
2. אין פה וד"ל. השופטות בוודאות לא יודעות את מי הן שופטות.

• הוסף לסימניות
אשרי שלא השתתפתי!

• הוסף לסימניות

את מכירה את כל השאר?
אם כן,
לא מידיעה אלא השערה. אם הן חיפשו את הסגנון ה"למדני" כביכול. הוא לא נמצא לרוב אצלינו, כן נמצא במגזר הד"לי בו נשים גם "למדניות". אצלינו נשים הן ערכיות, מתמצאות במקורות וכדומה אבל סגנון הלמוד והביטוי הוא אחר.

• הוסף לסימניות

את מכירה את כל השאר?
אם כן,
מציעה אפשרות-
יתכן שהשופטות או המסננות הראשונות, העדיפו סגנון מסוים שיותר אופייני ללא חרדיות. למשל, סגנון יותר ביקורתי או מודרני, והחרדיות כתבו בצורה יותר ישיביש- ברוך ה'.
מי שמכירה את סגנון המאמרים התורניים של נשים בציבור הדתי יודעת בודאי על מה אני מדברת. ואני שמחה מאד שנשים חרדיות לא כתבו בצורה דומה. אם כי, יתכן גם שהמאמרים החרדים לא היו ברמה גבוהה מפני שזה דבר שהחרדיות מאד לא מורגלות בו, סביר שביקשו עזרה של בעל וכדו' ובהתאם הסגנון היה - לא כמצופה.

• הוסף לסימניות
מה זה אומר על היכולות שלנו?
א. זה לא אומר כלום על היכולות שלנו. את מוזמנת לחזור לתחילת האשכול, רק כדי לגלות כמה וכמה שטרחו ושלחו בדואר רשום [ אגב, עוד קטע של התנהלות שהיא יותר ממוזרה, לשלוח דווקא בדואר]
ולמרות זאת במענה הטלפוני המאמר שלהן לא נרשם. כמוהן יש עוד הרבה שלא נמצאות כאן ולא פרסמו את אכזבתן.
ב. מה לעשות שאם השופטות בחלקו שייכות לסוג ד"ל, אז אנחנו מבינים ש ד"ל? הן לא יודעות את מי הן שופטות, אבל הן כן יודעות לאיזה רוח וסגנון דברים הן רגילות ומצפות. ואז בסוף המאמר הזוכה הוא מביש לפי כל קריטריון של יראת שמים [אל תקראי לזה חרדי אם לא מתאים לך].

• הוסף לסימניות
מציעה אפשרות-
יתכן שהשופטות או המסננות הראשונות, העדיפו סגנון מסוים שיותר אופייני ללא חרדיות. למשל, סגנון יותר ביקורתי או מודרני, והחרדיות כתבו בצורה יותר ישיביש- ברוך ה'.
ומה זה אומר על התחרות עצמה? שהוחלט מראש שהיא תהיה בסגנון לא חרדי? אם כן, למה להפנות אותה לציבור החרדי תוך הונאה?

• הוסף לסימניות
נבחרו 3 חרדיות ורק שתי דת"ל, נא לא להעלב.

• הוסף לסימניות
טוב, "חרדיות" זה מושג גמיש בימינו.
אני מתכוונת לחרדית קלאסית, בוגרת בי"ע.
ולגבי איך ידעו מגזר אפילו שהמאמרים היו ממוספרים ואנונימיים?
מאוד פשוט- אמור לי את מי אתה מצטט ואומר לך מי אתה.

• הוסף לסימניות
כבר כתבתי למעלה שאני מכירה מקרוב את אחת השופטות... כל שאלה פה אני מעבירה לה והיא עונה... לפני שעה לא ידעתי כמעט כלום על התחרות... היא אמרה את זה. הזוכה מורגנשטרן היא חסידת גור- מספיק לך?
אכן הן לא ידעו מאיזה מגזר (וברור שגם לא שם), אבל כל אחת בחרה דווקא מהמגזר שלה... התחברה יותר לסגנון המאמר, כנראה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קושיה עצומה,
מי שתפתור אותה תוכל אולי להיות שופטת בפעם הבאה:)

היו חמש שופטות. כל אחת קיבלה מאמרים אחרים ובחרה מתוכם את הנבחר.
זה אומר שכל אחת קראה רק מאמר זוכה אחד.

מי החליט איזו שופטת תבחר את הפרס של ה25000 אלף ואיזו אחרת תבחר את ה5000?
כלומר מי אמר שרב בית הספר כתבה מאמר בשווי יותר ממורגנשטרן?

אלא א"כ היה דירוג מחודש של חמשת המאמרים הנבחרים, ואז מי הוא זה שהחליט מה נחשב יותר לפרס ראשון ומה נחשב לפרס שני?

תבינו שהכל כאן נעשה באופן שרירותי.
תשאלו את קפלר איך מתנהלת תחרות במודיע הצעיר, וכמה טבלאות אקסל היא מילאה כדי לבדוק שהכל תקין, וכמה זמן זה לקח.

• הוסף לסימניות
קושיה עצומה,

אלא א"כ היה דירוג מחודש של חמשת המאמרים הנבחרים, ואז מי הוא זה שהחליט מה נחשב יותר לפרס ראשון ומה נחשב לפרס שני?

אחרי שנבחרו 5 מאמרים כל שופטת דירגה אותם, ולפי זה בחרו.
ו

• הוסף לסימניות
קושיה עצומה,

תבינו שהכל כאן נעשה באופן שרירותי.
תשאלו את קפלר איך מתנהלת תחרות במודיע הצעיר, וכמה טבלאות אקסל היא מילאה כדי לבדוק שהכל תקין, וכמה זמן זה לקח.
כל אחת בחרה מאמר, ואת חמשת הנבחרים דרגו כולן.

• הוסף לסימניות
בקיצור, 'זה לא זה'.
היה פה נסיון ליצור תחרות, אבל הצורה בה היא התנהלה היתה לא הוגנת כלפי הציבור שלנו.

@מלפפון , לעניין הוצאת הספר - אני לא חושבת שזה אמור להיות פרס גורף לכל מי שמשתתפת... אבל השיפוט כן צריך להיות ברמה נשית קלאסית ולא ברמה גברית ולימודית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה