נכתב ע"י אסנת לוי;614609:שטיוית..לא צריך להלחץ מזה...הילד שלי בן שמונה חודשים ורק לא מזמן התחיל להתהפך..תנסי לעשות לה חצי סיבוב ולעזור לה להתהפך עד שהיא תיקלוט..(כך אמרה לי האחות בטיפת חלב..)ויכול להיות שזה קשור למשקל!?שיש משקל גבוה הם קצת בטטות..
נכתב ע"י stars;614583:מה עושים עם תינוקת בת 6 חודשים ועדיין לא מתהפכת?
תודה מראש[/QUOTE
שואלים את הרופא ו/או רופא התפתחותי בטיפת חלב האם יש מקום לדאגה. אם יש צורך בטפול הם מפנים הלאה.
לפעמים יש חילוקי דיעות בין רופא קופ"ח לרופא טיפת חלב ואז כדאי להתעקש לקבל מרופא קופ"ח, הפניה לאבחון במכון להתפתחות הילד של הקופה.
ואם אחרי כל זה את עדיין לא רגועה את יכולה תמיד לפנות לאבחון פרטי אצל פיזיוטרפיסטית שקיבלת עליה המלצות.
מניסיון: אבחון מוקדם פותר בעיות רבות בעתיד ומקצר את הטיפול באופן משמעותי.
הרבה נחת!
ויש לי מלא דוגמאות הפוכות.נכתב ע"י אילנית;614742:וזו רק דוגמה אחת - יש לי עוד הרבה מאוד אבל את זה נשאיר לפעם אחרת.
נכתב ע"י rivkabrk;614755:ויש לי מלא דוגמאות הפוכות.
הרבה פעמים זה ענין של סבלנות ואין צורך לעשות עסק מכל דבר קטן.
לפי תשובותייך כאן למגוון שאלות בנושאים התפתחותיים, יש לי תחושה שאת מתעסקת בחינוך מיוחד או משהו בסגנון ונוטה להילחץ יותר כי כנראה זה מה שאת רואה בעינייך מידי יום.
אני חושבת שכמה עצות ראשוניות שיכולות לעזור לה מנסיון של אמהות כאן יפתרו את הבעיה (?)
אני גם בטוחה שלכל ילד קצב משלו וראיתי זאת בעיני, ואם ישנה בעיה, כמו שכתבה אושר, יש באמת עוד סימפטומים, חבל סתם לעשות עסק מכל דבר, אחרת נשתגע! לא הכל הולך לפי הספר.
ונכון שבגיל מוקדם אפשר לעזור יותר מהר אבל זה גם לא מוחלט.
לכל אמא יש את האינטואיציה הנכונה מתי צריך לטפל ומתי זה זניח.
כמה שאת צודקת!!!!נכתב ע"י אושר;614793:אצלי לדוג' המליצה רופאת התפתחות לשלוח את הילד לריפוי בעיסוק.
אחרי אבחונים והרבה טרטורים ותורים וטיפולים במרפאת התפתחות
הוא הגיע להפנינג בריאות שיגרתי שעורכים לכל ילד בגילו בטיפת חלב ,
ושם גילתה המאבחנת כי המוטוריקה העדינה שלו הרבה מעבר לרמה ולגיל,
בקיצור-
מה שהיה עד עכשיו בזבוז זמן וכסף והשתגעות...
והכל התחיל מתוך רצון לרצות את המלמד שחשב שאולי יש לו בעיה.
![]()
נכתב ע"י אושר;614793:אצלי לדוג' המליצה רופאת התפתחות לשלוח את הילד לריפוי בעיסוק.
אחרי אבחונים והרבה טרטורים ותורים וטיפולים במרפאת התפתחות
הוא הגיע להפנינג בריאות שיגרתי שעורכים לכל ילד בגילו בטיפת חלב ,
ושם גילתה המאבחנת כי המוטוריקה העדינה שלו הרבה מעבר לרמה ולגיל,
בקיצור-
מה שהיה עד עכשיו בזבוז זמן וכסף והשתגעות...
והכל התחיל מתוך רצון לרצות את המלמד שחשב שאולי יש לו בעיה.
![]()
נכתב ע"י rivkabrk;614802:כל טיפול התפתחותי הוא תהליך ולא תמיד קל.
הוא דורש הרבה פעמים הרבה מאוד מהילד ולפעמים גם הרבה טרטור מצד ההורים והבית.
זה המון פעמים הקרבה ולפעמים מיותרת.
וכמובן שיש עוד תסמינים ואם זה משהו יותר חריג אסור לזלזל ומסכימה איתך לחלוטין שילד מטופל במרפאה התפתחותית זה לא ילד חריג ואין ממה לחשוש,
אבל אין מה לרוץ על כל שטות לרופא.
חמותי פיזיוטרפיסטית מוכרת שיש בה שילוב של מקצועיות ואימהות (אולי הגיל עושה את זה)היא לא כמו כל הצעירות, יש לה נסיון של שנים והיא הרבה יותר רגועה מאחרות ואמרה לי מפורש שבאים הורים סתם לחוצים בד"כ עם ילדים ראשונים והמלצות מלחיצות של מטפלות וגננות, הילד עובר תהליך והיא בכלל לא בטוחה שהכל מוצדק.
אם זה לא חריג, כפי שהיא מתארת, שתחכה בסבלנות ותשמע עיצות מאימהות מנוסות בפורום, זו בהחלט לא חכמה להלחיץ סתם!
נכתב ע"י אילנית;614948:הורים לא יודעים שביקור אצל רופא לצורך מעקב התפתחותי הוא דבר שיכול לחסוך להם המון.
אני לא באה להלחיץ אלא לפקוח עיניים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים