תינוקת לא מתהפכת

• פותח הנושא ONE1
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה עושים עם תינוקת בת 6 חודשים ועדיין לא מתהפכת?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
שטיוית..לא צריך להלחץ מזה...הילד שלי בן שמונה חודשים ורק לא מזמן התחיל להתהפך..תנסי לעשות לה חצי סיבוב ולעזור לה להתהפך עד שהיא תיקלוט..(כך אמרה לי האחות בטיפת חלב..)ויכול להיות שזה קשור למשקל!?שיש משקל גבוה הם קצת בטטות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;614609:
שטיוית..לא צריך להלחץ מזה...הילד שלי בן שמונה חודשים ורק לא מזמן התחיל להתהפך..תנסי לעשות לה חצי סיבוב ולעזור לה להתהפך עד שהיא תיקלוט..(כך אמרה לי האחות בטיפת חלב..)ויכול להיות שזה קשור למשקל!?שיש משקל גבוה הם קצת בטטות..

לפני שמבטלים בלי לבדוק, מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים. אם הוא יגיד לך שהכל נראה בסדר - מצויין.
אבל לפעמים יכול להיות בעיה עם טונוס שרירים גבוה מדי/נמוך מדי או סיבות אחרות שאפשר לטפל בהן בקלות. אלו בעיות מסוג שאם פותרים אותם בזמן - זה מסתדר בצ'יק צ'ק, ואם גוררים אותם הלאה זה מתחיל להיות בעייתי.

• הוסף לסימניות
בגיל 6 ח' זה הגיל שהרבה מאוד תינוקים מתחילים להתהפך, לדעתי מעבר לגיל זה, זה כבר יכול להיות בעיה

• הוסף לסימניות
כמובן שהכוונה היא,לאחר שבודקים שאין שום בעיה...התכוונתי לזה שאם הכל נראה תקין אז לא צריכים להלחץ.בהצלחה.

• הוסף לסימניות
הבן שלי התהפך בשבע וחצי+. בטיפת חלב אמרו לי עד 9 חודשים זה הזמן למאחרים בגיל 8 חודשים כדאי ללכת לבדוק. לפני כן אין מה להילחץ. זה אחות מטיפת חלב...
ב"ה תוך חודש הבן שלי התחיל לזחול, אח"כ להתהפך, להתישב ולא עבר הרבה עד שנעמד כך שזה עניין של קצב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י stars;614583:
מה עושים עם תינוקת בת 6 חודשים ועדיין לא מתהפכת?
תודה מראש[/QUOTE

שואלים את הרופא ו/או רופא התפתחותי בטיפת חלב האם יש מקום לדאגה. אם יש צורך בטפול הם מפנים הלאה.
לפעמים יש חילוקי דיעות בין רופא קופ"ח לרופא טיפת חלב ואז כדאי להתעקש לקבל מרופא קופ"ח, הפניה לאבחון במכון להתפתחות הילד של הקופה.

ואם אחרי כל זה את עדיין לא רגועה את יכולה תמיד לפנות לאבחון פרטי אצל פיזיוטרפיסטית שקיבלת עליה המלצות.

מניסיון: אבחון מוקדם פותר בעיות רבות בעתיד ומקצר את הטיפול באופן משמעותי.

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
אחיין שלי התהפך בגיל 9 חודשים
ובגיל 11 חודש כבר הלך.
יש טיפוסים כאלה.

ולפני שיתנפלו עלי שחייבים ללכת לרופא, אז כן, בודאי, לכי לרופא. יש גם טיפת חלב בגיל חצי שנה, כך שאני מאמינה שהקטנה עוברת ביקורת של האחיות,
אבל זה שהיא לא מתהפכת זה עדיין לא סיבה לדאגה!
ולא סיבה לחשוב מחשבות מרחיקות לכת ומלחיצות על כל מיני בעיות שחייבים לתפוס אותם מהר, כי---
בואו לא ניסחף.
(בד"כ לכל מיני בעיות יש כל מיני סימפטומים נוספים. אז להרגיע!)

• הוסף לסימניות
אושר אני לא מסכימה איתך!
בעיות המצריכות טיפול לא חייבות להיות משהו מדי גדול.

יש לי דוגמאות למכביר - הנה אחת מהן:

מכירה ילד שלא התהפך עד גיל מאוחר, הוריו אמרו "מה הלחץ, הרי ההתפתחות שלו תקינה ואין שום בעיה".
כשהילד גדל הוא התפתח לילד חכם, מוצלח ו... סובל. הוא היה נופל המון ותמיד פותח את המצח. אבחון מעמיק גילה כי מספר שרירים לא התפתחו בגופו באופן תקין ולכן המערכת האחראית על בלימת נפילות לא עבדה אצלו כהלכה והוא היה נופל תמיד על הפנים.

במשך שנתיים הוא הוזקק ללכת לריפוי בעיסוק ולעשות תרגילים בלי סוף, וכל זה למה? כי כשהיה תינוק קטן לא לקחו אותו לקצת פיזיותרפיה, כדי שיתהפך בזמן ולא יפספס שלבים.

בעיה גדולה? לא! מרגיזה? מאוד!

אז נכון שלא תמיד התפתחות איטית מוכיחה כי קיימת בעיה חמורה וברוב המקרים הבעיות הינן זניחות. אבל גם דברים זניחים כדאי לחסוך בעיקר כדי למנוע עגמת נפש עתידית.

וזו רק דוגמה אחת - יש לי עוד הרבה מאוד אבל את זה נשאיר לפעם אחרת.

• הוסף לסימניות
אני מסכימה במאה אחוז שטוב וכדאי לבדוק,
אבל עצם העובדה שהאמא מראה שהיא עוקבת ושואלת זה כבר טוב.
אם מדובר באיחור חריג כדאי לפעול ומהר, אבל אם מדובר במשהו שהוא בגדר הנורמה אני לא חושבת שלחץ ובהלה וריצה למרפאים שונים אכן מוצדקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילנית;614742:
וזו רק דוגמה אחת - יש לי עוד הרבה מאוד אבל את זה נשאיר לפעם אחרת.
ויש לי מלא דוגמאות הפוכות.

הרבה פעמים זה ענין של סבלנות ואין צורך לעשות עסק מכל דבר קטן.
לפי תשובותייך כאן למגוון שאלות בנושאים התפתחותיים, יש לי תחושה שאת מתעסקת בחינוך מיוחד או משהו בסגנון ונוטה להילחץ יותר כי כנראה זה מה שאת רואה בעינייך מידי יום.
אני חושבת שכמה עצות ראשוניות שיכולות לעזור לה מנסיון של אמהות כאן יפתרו את הבעיה (?)
אני גם בטוחה שלכל ילד קצב משלו וראיתי זאת בעיני, ואם ישנה בעיה, כמו שכתבה אושר, יש באמת עוד סימפטומים, חבל סתם לעשות עסק מכל דבר, אחרת נשתגע! לא הכל הולך לפי הספר.
ונכון שבגיל מוקדם אפשר לעזור יותר מהר אבל זה גם לא מוחלט.
לכל אמא יש את האינטואיציה הנכונה מתי צריך לטפל ומתי זה זניח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;614755:
ויש לי מלא דוגמאות הפוכות.

הרבה פעמים זה ענין של סבלנות ואין צורך לעשות עסק מכל דבר קטן.
לפי תשובותייך כאן למגוון שאלות בנושאים התפתחותיים, יש לי תחושה שאת מתעסקת בחינוך מיוחד או משהו בסגנון ונוטה להילחץ יותר כי כנראה זה מה שאת רואה בעינייך מידי יום.
אני חושבת שכמה עצות ראשוניות שיכולות לעזור לה מנסיון של אמהות כאן יפתרו את הבעיה (?)
אני גם בטוחה שלכל ילד קצב משלו וראיתי זאת בעיני, ואם ישנה בעיה, כמו שכתבה אושר, יש באמת עוד סימפטומים, חבל סתם לעשות עסק מכל דבר, אחרת נשתגע! לא הכל הולך לפי הספר.
ונכון שבגיל מוקדם אפשר לעזור יותר מהר אבל זה גם לא מוחלט.
לכל אמא יש את האינטואיציה הנכונה מתי צריך לטפל ומתי זה זניח.

לפי תגובתך נראה כי אנך מבינה את ההבדל בין התפתחות לבין תסמונת. אם מישהי היתה שואלת: הילד שלי מתלונן שהוא לא רואה מה לעשות? התגובה המיידית היתה : "לכי לבדיקת עיניים".
ולמה? כי עם כל הכבוד והניסיון שלנו כאמהות אנחנו עדיין לא יכולות להקיש ממקרה שלנו למקרים של אחרים. ואם פעם הילד שלי רצה צומי והתלונן שהוא אינו רואה זה לא אומר שגם הילד של החברה מחפש את אותה תשומת לב.
נכון?!!

הוא הדבר בנוגע להתפתחות. ללכת לרופא כדי לבדוק מה קורה עם הילד זה הא' ב' של כל דבר. ואם תשימי לב זה מה שאני כותבת בכל פעם: לכו לרופא. הוא יחליט מה צריך לעשות.

משום מה קיימת נטיה בקרב הציבור (ואולי היא מגיעה מטעם קופות החולים שמחפשות חיסכון) לחשוב כאילו ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וכו' זה משהו ששייך רק לילדים עם בעיות חמורות ובטח לא לילד שרק מתקשה טיפ טיפה. אבל זה כל כך לא נכון.

אם אני, מהנסיון שלי יודעת כי אבחון ראשוני שכזה, וטיפול קצר בגיל 6 חודשים יכול להקל על החיים, לחסוך בעיות עתידיות ולהעניק שקט נפשי להורים מחובתי ליידע את האם השואלת על כך.
לצערנו בארצנו ה"מפותחת" הנושא הזה נמצא בחיתולים, יש מקומות כמו ניו יורק למשל שכל התפתחות הילד מפותח באופן לא רגיל. אולי בעוד 10 שנים יבינו גם בארצנו הקטנה את משמעות התתפתחות התקינה וגם יטפלו בהתאם.

אני לא אומרת ואף פעם לא אמרתי שאין מושג של סבלנות וקצב אישי לכל ילד. אבל את זה לא יכולה לומר חברה נחמדה מהפורום, אלא רק רופא. ואם מישהו נלחץ מכל שהוא צריך ללכת לרופא הוא עושה זאת על דעת עצמו בלבד!

ולגבי הדוגמאות ההפוכות: אדרבה ואדרבה אשמח לשמוע מתי אבחון של פזיויוטרפיסטית גרם לבעיות עתידיות אצל ילד? ומתי פגשת מרפאה בעיסוק שגרמה לילד לנסיגה התפתחותית?

באמת חשוב לי לשמוע על "מלא הדוגמאות ההפוכות" שיש לך.

• הוסף לסימניות
אצלי לדוג' המליצה רופאת התפתחות לשלוח את הילד לריפוי בעיסוק.
אחרי אבחונים והרבה טרטורים ותורים וטיפולים במרפאת התפתחות
הוא הגיע להפנינג בריאות שיגרתי שעורכים לכל ילד בגילו בטיפת חלב ,
ושם גילתה המאבחנת כי המוטוריקה העדינה שלו הרבה מעבר לרמה ולגיל,
בקיצור-
מה שהיה עד עכשיו בזבוז זמן וכסף והשתגעות...
והכל התחיל מתוך רצון לרצות את המלמד שחשב שאולי יש לו בעיה.
:(

• הוסף לסימניות
כל טיפול התפתחותי הוא תהליך ולא תמיד קל.
הוא דורש הרבה פעמים הרבה מאוד מהילד ולפעמים גם הרבה טרטור מצד ההורים והבית.
זה המון פעמים הקרבה ולפעמים מיותרת.

וכמובן שיש עוד תסמינים ואם זה משהו יותר חריג אסור לזלזל ומסכימה איתך לחלוטין שילד מטופל במרפאה התפתחותית זה לא ילד חריג ואין ממה לחשוש,
אבל אין מה לרוץ על כל שטות לרופא.

חמותי פיזיוטרפיסטית מוכרת שיש בה שילוב של מקצועיות ואימהות (אולי הגיל עושה את זה)היא לא כמו כל הצעירות, יש לה נסיון של שנים והיא הרבה יותר רגועה מאחרות ואמרה לי מפורש שבאים הורים סתם לחוצים בד"כ עם ילדים ראשונים והמלצות מלחיצות של מטפלות וגננות, הילד עובר תהליך והיא בכלל לא בטוחה שהכל מוצדק.

אם זה לא חריג, כפי שהיא מתארת, שתחכה בסבלנות ותשמע עיצות מאימהות מנוסות בפורום, זו בהחלט לא חכמה להלחיץ סתם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;614793:
בקיצור-
כמה שאת צודקת!!!!

באמת מתוך נסיון

• הוסף לסימניות
הבן שלי הגיע לגיל 6 חודשים ולא התהפך, ולא עשה שום דבר.
האחות בטיפת חלב אמרה לי שאני לא שמה אותו על הבטן מספיק זמן.
הייתי שמה אותו, אבל כנראה שזה לא הספיק, והיא אמרה לשים להרבה זמן, מתחילים עם 5 דקות, וכל פעם מוסיפים עוד ועוד, אבל חייבים להקפיד על זה.
התחלתי באמת להקפיד לשים אותו המון על הבטן, [למרות מחאותיו הרבות]
ובגיל 7 חודשים הוא פשוט התחיל לעשות הכל אחד אחרי השני. להתהפך, לזחול, לשבת ולקום.
בגיל 11 חודשים הוא כבר הלך...!

• הוסף לסימניות
אילנית אני אוהבת לקרוא את התגובות שלך. בהחלט נראה שאת יודעת ומבינה.
ותמיד טוב לשמוע מישהי כזו. (ועוד בחינם :))

לגבי השאלה באשכול בטיפת חלב אמרו לי שעד גיל 9 חודשים זה בסדר. (יכול להיות שזה אחרי שהם רואים את הילד ורואים שנראה שהכל טוב והוא קצת עצלן..)

ועוד נקודה אני לא בטוחה שנכון לומר יש לו קצב משלו.. חשבתי כך עד שראיתי מה הכוונה קצב משלו אצל ילד עם פיגור התפתחותי. זה לא נעים. (זה לא בשביל להלחיץ זה בשביל לעורר שאם הקצב משלו יותר מידי איטי אפשר לבדוק את זה ולא לחכות)
ואני מניחה שמי שכבר קראה מה שאני כותבת אני לא אמא לחוצה ובכלל יש לי בבית ילדון עצלן לגמריי. (בנתים אומרים לי שזה בסדר)

ונעמי, את רואה בסוף כולם זזים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;614793:
בקיצור-

אני לא יודעת מדוע הבן שלך הופנה לריפוי בעיסוק אבל מוטוריקה עדינה זה רק חלק קטן ממכלול התפקודים הנדרשים לריפוי בעיסוק.

אם הריפוי בעיסוק שהוא קיבל היה מטעם המכון להתפתחות הילד אז בטוח שהיתה לו בעיה הם לעולם לא מאשרים סתם טיפולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;614802:
כל טיפול התפתחותי הוא תהליך ולא תמיד קל.
הוא דורש הרבה פעמים הרבה מאוד מהילד ולפעמים גם הרבה טרטור מצד ההורים והבית.
זה המון פעמים הקרבה ולפעמים מיותרת.

וכמובן שיש עוד תסמינים ואם זה משהו יותר חריג אסור לזלזל ומסכימה איתך לחלוטין שילד מטופל במרפאה התפתחותית זה לא ילד חריג ואין ממה לחשוש,
אבל אין מה לרוץ על כל שטות לרופא.

חמותי פיזיוטרפיסטית מוכרת שיש בה שילוב של מקצועיות ואימהות (אולי הגיל עושה את זה)היא לא כמו כל הצעירות, יש לה נסיון של שנים והיא הרבה יותר רגועה מאחרות ואמרה לי מפורש שבאים הורים סתם לחוצים בד"כ עם ילדים ראשונים והמלצות מלחיצות של מטפלות וגננות, הילד עובר תהליך והיא בכלל לא בטוחה שהכל מוצדק.

אם זה לא חריג, כפי שהיא מתארת, שתחכה בסבלנות ותשמע עיצות מאימהות מנוסות בפורום, זו בהחלט לא חכמה להלחיץ סתם!

אני לא מטילה ספק במקצועיותה של חמותך.

דווקא בגלל שאת מכירה את המקרים של ההורים הלחוצים את חושבת שכל ההורים כאלו ועדיף שלא יהיו מודעים שקיימות דרכים נוספות לעזור לילדיהם. זהו שלא. הורים לא יודעים שביקור אצל רופא לצורך מעקב התפתחותי הוא דבר שיכול לחסוך להם המון.
אני לא באה להלחיץ אלא לפקוח עיניים.

לעניין ההורים הלחוצים:
מותר להורים להיות נודניקים ולחוצים כדי להיות בטוחים שהם מיצו את כל האפשרויות עבור ילדיהם. אם את לא בדקת את הילד איך את יכולה לומר "זה יעבור?"
שאלי בבקשה את חמותך האם פעם היה מצב שהתקשרו אליה בטלפון אנשים בלתי מוכרים הורים לתינוקת שהיא אף פעם לא ראתה ואמרו :"הבת שלי לא מתהפכת והיא בת שישה חודשים" והיא בלי לשמוע עוד נתונים על התינוקת ובלי לשאול אף שאלה רק ענתה :"אל תדאגי היא תתפתח בקצב שלה, זה יעבור".
אני בטוחה שזה לא קרה.

ושוב, עדיין לא שמעתי ממך אפילו דוגמה אחת שאבחון אצל רופא/ רופא התפתחותי / פיזותרפיה / ריפו בעיסוק הזיק.
אני מחכה לדוגמאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילנית;614948:
הורים לא יודעים שביקור אצל רופא לצורך מעקב התפתחותי הוא דבר שיכול לחסוך להם המון.
אני לא באה להלחיץ אלא לפקוח עיניים.

לכו, לכו לרופא, רק בלי לחץ!
זה הכל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....