אדון @די חוץ מההודעה שכתבו לך אתה מכיר איזה התקדמות בנושא?
בהתחלה דיברו על מטרו מבית שמש לירושלים שימשיך למעלה אדומים
אחר כך ירדו מזה ודיברו על רכבת דרך כביש 39
אחר כך דיברו על תחנה בשער הגיא (או אולי פיצול משער הגיא לבית שמש) לרכבת המהירה לירושלים.
בקיצור עדיין לא הוחלט כשיוחלט תדע מזה.
סתם כך לא בטוח שחייבים רכבת, אם יעשו נת"צ אמיתי בכביש 38 (בשוליים), וכביש 1 (יש כבר נר"ת צריך להפוך אותו לנת"צ), כולל במחלף שער הגיא, ייתכן ופתרנו את הבעיה להמון שנים קדימה.

רכבת מבית שמש לאורך כביש 38 שתתחבר לרכבת לירושלים באיזור שער הגיא (ליתר דיוק בערך 2 ק"מ צפונה לשער הגיא).
זה יוריד מהמהירות של הנסיעה מת”א לירושלים
יש כזה צד בכלל?

אגב, משהו שעלה בשיחתם זה משהו שאמור להתחיל להתבצע ב 5 שנים הקרובות?

אתה מדבר על הרכבת מהעיר לשער הגיא?
אכן.
ליתר דיוק, הדיבור היה על 'תחנת רכבת בשער הגיא'. אם כי, אין טעם להאריך בדברים חסרי משמעות כמו הפגישה הנ''ל.

למה יוריד מהמהירות?
אם יש היום רכבת כל חצי שעה, יש המון זמן באמצע שיכול להיכנס רכבת מבית שמש לירושלים.
לא מדובר על תוספת עצירה?(והחלפה)
או שזה פשוט קו חדש שישתמש במסילה?
אני פשוט לא מאמין שיעשו בשביל כ"כ מעט אנשים רכבת

אם בית שמש באמת תהיה בשנת 2050 יותר גדולה מתל אביב מס' האנשים לא יהיה כל כך מעט.

ואז לא יצטרכו כ"כ את ירושלים לא?
תלוי מאד עד כמה בי''ש תתבסס עד אז בנושאים האחרים. תרבותית, אנחנו לא מאד טובים בלהתבסס עצמאית בלי להשען על מקומות אחרים.

רכבת מבית שמש לאורך כביש 38 שתתחבר לרכבת לירושלים באיזור שער הגיא (ליתר דיוק בערך 2 ק"מ צפונה לשער הגיא).
הפגישה בין רגב לגרינברג ומטה יהודה עסקה רק בתחנה בשער הגיא. בלי תוספת מסילה מהעיר עד שער הגיא.
בכל מקרה זה דיבורים בעלמא. עדין לא נמצא בשום תכנון כזה או אחר של רכבת ישראל.
מה זה שונה מהחיבור למודיעין

כתבת שאתה לא מאמין שיעשו רכבת בשביל כל כך קצת אנשים
ועל זה שאלתי מה זה שונה מהחיבור למודיעין, יש שם פחות אנשים.
ואל תענה חילונית וכו', ברגע שיהיה רכבת מבית שמש לירושלים אני משוכנע שחרדים ישתמשו בה תדיר

כתבת שאתה לא מאמין שיעשו רכבת בשביל כל כך קצת אנשים
ועל זה שאלתי מה זה שונה מהחיבור למודיעין, יש שם פחות אנשים.
ואל תענה חילונית וכו', ברגע שיהיה רכבת מבית שמש לירושלים אני משוכנע שחרדים ישתמשו בה תדיר
אתה התכוונת ל

ואני הגבתי על:
זה יוריד מהמהירות של הנסיעה מת”א לירושלים
יש כזה צד בכלל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה