תפקודי בלוטת התריס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1404955:
לצערי גם אני.

אז אם מדובר על אשה שחוזרת מהרופא, דהיינו אחראית ומטפלת, אינני רואה מקום לדבר על תינוקים שעוברים לעולם הבא. סקופים ודרמות לא על הגב של הבחורה ההיסטרית במילא.
זוהי דעתי האישית ומותר לכל אחד/ת לחשוב אחרת!
ואגב, שושיה, רפואה בגרוש דרך הפורום לא מומלצת.

כנראה יש הבדלים בינינו.

ולגבי מה שכתבתי:
קודם כל - את האשכול הזה קוראות עוד הרבה מאוד נשים, ואם הרוח של האשכול תהיה "לא נורא, יש את זה להרבה נשים" זה עלול לגרום לנשים אחרות לא לטפל כראוי.

דבר נוסף - גם לחברה של פותחת האשכול חשוב לדעת שזהו נושא חשוב ורציני ועליה לטפל בו מעכשיו ואילך בלי להזניח.

• הוסף לסימניות
טוב, היא באמת טיפוס היסטרי, יש לה עוד שלל בעיות בהריונות (כמו יתר לחץ דם, סוכרת הריון, RH- ) שבאמת לא חסר לה להתחיל לקחת כדורים כמו זקנה.

תגידו, אגב, הרופאות של "טרם" בב"ב, אפשר לסמוך עליהן? הן יודעות מה הן אומרות? כי היא מספרת לי שהרופאה שלה כאילו לא מודעת להיסטוריה למשל של לחץ דם גבוה.

ועוד כל מיני דברים, אמרתי לה שהעא מוכרחה למען בריאותה ובריאות העובר לעבור לרופאה שמטפלת בהריון בסיכון גבוה...

היא עשתה שלשום בדיקות ומחכה לתוצאות. היא חושבת שהרופאה הזו לא יודעת שום דבר, כי אף פעם לא הלכה אליה בכל ההריונות זה הריון ראשון שהיא הולכת אליה, ופתאום חוץ מלחץ הדם הגבוה, היא כאילו מחפשת בעיות, בהתחלה סוכרת, עכשיו בעיות בתפקוד הבלוטה, היא מרגישה מעולה, לא חולשה ולא כלום, כדאי לה לעבור רופאה, נכון?

אגב, הסברתי לה את הסיכונים מאוד בעדינות, והבהרתי לה כמו שכתבו פה שזו בעיה נפוצה, היא לא שמעה על הפלות עקב הבלוטה, אז שתזדרז ותטפל.

ולמי שחשבה שזו אני שלומי טוב ב"ה ואין לי שום כלום:D

כי אם הייתי אני בסיטואציה הזו הייתי חוקרת את הרופאה ולא הייתי יוצאת מהחדר עד שהייתי מקבלת תשובה מספיק ברורה!:p

• הוסף לסימניות
ניתנה רשות לרופא לרפא
לא ניתנה לו רשות ליאש
אך לפעמים הפציינט פשוט אפאטי
ואז מפחידים אותו קצת
גם כדי שיעשה בדיקות
וגם כדי שיהיה באיזון...

בטרם יש רפואת חרום
מה זה קשור לקשר ארוך טווח אישי וקשוב עם רופאה מסויימת ומומחית בתחומה?
דרך אגב כל נושא האנדוקרינולוגיה הוא נושא ספציפי שממש לא מוכר על ידי רופאים מתחומים אחרים.

לא הבנתי את כל הדיון על מצוי ולא מצוי
אולי אצלה זה בתחום החמור או הלא חמור של הסקאלה
ובכלל סטטיסטיקה אינה שיטה לרפא כידוע.
לכן אין דרך אחרת מלבד קשר אישי עם רופאה מומחית ומהימנת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם מלוין;1405077:
ניתנה רשות לרופא לרפא
לא ניתנה לו רשות ליאש
אך לפעמים הפציינט פשוט אפאטי
ואז מפחידים אותו קצת
גם כי שיעשה בדיקות
וגם כדי שיהיה באיזון...

בטרם יש רפואת חרום
מה זה קשור לקשר ארוך טווח אישי וקשוב עם רופאה מסויימת ומומחית בתחומה?
דרך אגב כל נושא האנדוקרינולוגיה הוא תת נושא שממש לא נראה לי מוכר על ידי רופאים מתחומים אחרים.

לא הבנתי את כל הדיון על מצוי ולא מצוי
אולי אצלה זה בתחום החמור או הלא חמור של הסקאלה
ובכלל סטטיסטיקה אינה שיטה לרפא כידוע.
לכן אין דרך אחרת מלבד קשר אישי עם רופאה מומחית ומהימנת.

זה נכון.. אין לרופאי משפחה, ילדים, נשים כמעט שמץ בנושא... מכמה רופאים שהייתי אצלם- הם תמיד ידעו להיד לי שהם לא יודעים ורק אנדוקרינולוג בקיא בתחום.. אז שתלך לאנדו'

• הוסף לסימניות
כפי שציינו grn ויעל א. למעלה, יש הבדל יסודי בין תת פעילות ליתר פעילות.
תת פעילות נתנת לריפוי בקלות, ויעידו על כך חלק נכבד מהניקיות (וחלק יותר קטן מהניקים), לוקחים 'אלטרוקסין' או 'יוטירקס' ושוכחים מהבלוטה. (אגב, שרה חסידה כתבה פה למעלה שאצות ים עוזרות בדרך כלל לאזן את תפקודי הבלוטה בלי תרופות. מישהי כאן יכולה לומר שהיא נסתה וזה עזר לה? או שהכל שמועות?)
יתר פעילות כמעט ולא נתן לריפוי, והוא אכן עלול לגרום לסיבוכים בהריון, ואף להפלה. והדבר הראשון שהא צריכה לעשות הוא לעזוב את הרופאה מטרם וללכת לאנדוקרינולוג/ית מומחה/ית, שם היא תקבל את המידע הנכון ביותר והמדוייק ביותר.

וכל אשה כשנכנסת להיריון, מומלץ מאד שתבדוק את תפקודי הבלוטה, אפילו אם זה ההיריון החמישי שלה. יש נשים שסובלות מתת פעילות רק בתקופת היריון.

רפואה שלמה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברך;1405239:
כפי שציינו grn ויעל א. למעלה, יש הבדל יסודי בין תת פעילות ליתר פעילות.
תת פעילות נתנת לריפוי בקלות, ויעידו על כך חלק נכבד מהניקיות (וחלק יותר קטן מהניקים), לוקחים 'אלטרוקסין' או 'יוטירקס' ושוכחים מהבלוטה. (אגב, שרה חסידה כתבה פה למעלה שאצות ים עוזרות בדרך כלל לאזן את תפקודי הבלוטה בלי תרופות. מישהי כאן יכולה לומר שהיא נסתה וזה עזר לה? או שהכל שמועות?)
יתר פעילות כמעט ולא נתן לריפוי, והוא אכן עלול לגרום לסיבוכים בהריון, ואף להפלה. והדבר הראשון שהא צריכה לעשות הוא לעזוב את הרופאה מטרם וללכת לאנדוקרינולוג/ית מומחה/ית, שם היא תקבל את המידע הנכון ביותר והמדוייק ביותר.

וכל אשה כשנכנסת להיריון, מומלץ מאד שתבדוק את תפקודי הבלוטה, אפילו אם זה ההיריון החמישי שלה. יש נשים שסובלות מתת פעילות רק בתקופת היריון.

רפואה שלמה לכולם.
הכל נכון חוץ מזה שיתר פעילות כמעט אינו ניתן לריפוי, או בטח התכוונת איזון, זה ניתן לאיזון אבל יותר קשה לאזן ובעיקר: יתר פעילות בהיריון מסוכנת הרבה יותר לעובר (ואני לא בטוחה, אבל אולי גם לאמא).

• הוסף לסימניות
וואי וואי לאיזה היסטריה ונקיפות מצפון הכנסתן אותי עכשיו..
אני עם בלוטה לא תקינה, ודי זילזלתי ולא הקפדתי על נטילת כדורים כמו שצריך
ה' ישמור, שלא יהיה לי נקיפות מצפון כל החיים אם הילד לא יהיה אינטלגנט ומוכשר במיוחד, או כל דבר אחר.. :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1405289:
ה' ישמור, שלא יהיה לי נקיפות מצפון כל החיים אם הילד לא יהיה אינטלגנט ומוכשר במיוחד, או כל דבר אחר.. :(
נקיפות מצפון לא מועילות ליקום במאום, רק מעכשיו ואילך להקפיד.

• הוסף לסימניות
אגב - יש דרך להסדיר את תפקוד היתר של הבלוטה, אבל זה טיפול לא פשוט בכלל ובוודאי אי אפשר לעשות אותו בהריון

• הוסף לסימניות
גולדס, האם תוכלי לפרט? תודה

• הוסף לסימניות
זה טיפול קשה - הורגים את הבלוטה ע"י הקרנה רדיואקטיבית וזה גורם לה להתאפס ולהתחיל לעבוד בצורה רגילה, הטיפול מצריך 10 ימי בידוד מוחלטים וחודש נוסף בו אסור מגע עם ילדים.

• הוסף לסימניות
את מכירה משהי שעשתה את זה וילדה אח"כ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1405289:

אל תכניסי לעצמך דעות קדומות על הילד. הכל שטויות. מבוסס על סטטיסטיקות שאין אפשרות להוכיח. כל הזמן יוצאים מחקרים חדשים שסותרים את הישנים, בכל תחום רפואי. גם לאמא עם אף בעיה רפואית יש סיכונים ללדת ילד עם איי קיו נמוך או כישורים לא מזהירים...

כשחברתי חיכתה עם אחד מילדיה, הפסיקה הבלוטה שלה לעבוד כלל, והיתה בתת של 50 (!!!) ועד שהצליחו, לאזן אם בכלל... הרופאה המליצה לה לעשות הפלה למרות שידעה שלא תעשה זאת כי היא חרדית. היא הכינה אותה לרשימה של סיכונים ופגיעות שכליות ושאר ירקות...

הילד הזה הוא בין הגאונים בכיתתו ומתבלט בשנינותו וחריפותו. איינשטיין קטן...

אמנם חשוב להקפיד על הבריאות ולא להזניח, אך יותר חשוב לא להכניס לראש סטיגמות על הילדים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1405359:
אל תכניסי לעצמך דעות קדומות על הילד. הכל שטויות. מבוסס על סטטיסטיקות שאין אפשרות להוכיח. כל הזמן יוצאים מחקרים חדשים שסותרים את הישנים, בכל תחום רפואי. גם לאמא עם אף בעיה רפואית יש סיכונים ללדת ילד עם איי קיו נמוך או כישורים לא מזהירים...

כשחברתי חיכתה עם אחד מילדיה, הפסיקה הבלוטה שלה לעבוד כלל, והיתה בתת של 50 (!!!) ועד שהצליחו, לאזן אם בכלל... הרופאה המליצה לה לעשות הפלה למרות שידעה שלא תעשה זאת כי היא חרדית. היא הכינה אותה לרשימה של סיכונים ופגיעות שכליות ושאר ירקות...

הילד הזה הוא בין הגאונים בכיתתו ומתבלט בשנינותו וחריפותו. איינשטיין קטן...

אמנם חשוב להקפיד על הבריאות ולא להזניח, אך יותר חשוב לא להכניס לראש סטיגמות על הילדים!!!
הכל נכון חוץ מזה ש"הכל שטויות. מבוסס על סטטיסטיקות שאין אפשרות להוכיח". זה לא מבוסס על סטטיסטיקות, זה מבוסס על מחקרים, יש הבדל והוא לא קטן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ntnt;1405356:
את מכירה משהי שעשתה את זה וילדה אח"כ???

מכירה 2 שעשו זאת; אחת ילדה אחר כך, השניה - יש לה בן יחיד שכבר אז היה בן שמונה...

• הוסף לסימניות
תת פעילות בלוטת התריס הינה בעיה קלה בהרבה מיתר.
ניתן לאזן אותה ע"י כדורים.
הסיכון שלה הוא רק בשלושת החודשים הראשונים של ההריון,
אח"כ הגוף של התינוק כבר מייצר לבד את ההורמונים.

לעומת זאת יתר פעילות היא בעיה קשה יותר שדורשת לעתים אף ניתוח להסרת בלוטת התריס, ואח"כ נוטלים תאת התרופה כמו אילו שאצלם הבלוטה לא מתפקדת.

• הוסף לסימניות
לכל הנשים המפוחדות!!!
המונח "הריון בסיכון" אינו אומר שהתינוק הנולד לא יהיה בריא גופנית / נפשית.
הוא אומר שיש לעקוב אחרי הנחיות הרופא,
ושכדאי להיבדק יותר ע"מ שלא להיכנס לסיכונים מיותרים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1405369:
הכל נכון חוץ מזה ש"הכל שטויות. מבוסס על סטטיסטיקות שאין אפשרות להוכיח". זה לא מבוסס על סטטיסטיקות, זה מבוסס על מחקרים, יש הבדל והוא לא קטן.

בתחום הזה (ובעוד הרבה) המחקרים אינם % 100 אמינים. אנשים אוהבים להשתמש במילת הקסם "מחקר", כאילו היא עובדה נחרצת שחור ע"ג לבן. בהרבה תחומים רפואיים נתקלתי במחקרים הסותרים אחד את השני. ומחקר בתחום הנ"ל מבוסס בעיקרון על סטטיסטיקות של כך וכך נשים עם בעיה פלונית שילדו כך וכך אחוזים של ילדים עם בעיה פלמונית.

ובאופן כללי ברפואה, את יכולה לשאול מספר רופאים על אותו עניין רפואי וכל אחד יחווה דעה שונה ולפעמים הפוכה לגמרי... בהסתמך על מחקרים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1405399:
בתחום הזה (ובעוד הרבה) המחקרים אינם % 100 אמינים. אנשים אוהבים להשתמש במילת הקסם "מחקר", כאילו היא עובדה נחרצת שחור ע"ג לבן. בהרבה תחומים רפואיים נתקלתי במחקרים הסותרים אחד את השני. ומחקר בתחום הנ"ל מבוסס בעיקרון על סטטיסטיקות של כך וכך נשים עם בעיה פלונית שילדו כך וכך אחוזים של ילדים עם בעיה פלמונית.

ובאופן כללי ברפואה, את יכולה לשאול מספר רופאים על אותו עניין רפואי וכל אחד יחווה דעה שונה ולפעמים הפוכה לגמרי... בהסתמך על מחקרים...
את צודקת שמסקנות של מחקרים מתבססות לעיתים גם על סטטיסטיקה, אבל יש הבדל רב בין סטטיסטיקה לבין מחקר. ברור שיכולים להיות מחקרים סותרים, מהסיבה הפשוטה שיתכן שישנם משתנים שלא הובאו בחשבון. מחקרים סותרים רק מובילים למחקר מדוייק יותר שיכול להביא להבנה טובה יותר של המציאות.

כל הסיבות שמועלות בנוגע למוות בעריסה (סיבת המוות לא ידועה, אם ידועה זה כבר לא מוגדר כמוות בעריסה) הן תוצאות של מחקרים. ואנחנו צריכים להיזהר עד כמה שידנו משגת.

שוב, בלי לחץ, בלי חרדות, בלי פאניקה - לדעת את הנתונים ולהתנהל בהתאם.

• הוסף לסימניות
גם אני עם אותה בעיה של יתר פעילות קיצונית
הייתי אצל אנדוקריניולוג שאמר לי שעד שבוע 20 זה הגיוני (בגלל התנגשות עם הורמון השליה)
צריך רק לעקוב...
שתבקש מרופא משפחה שיבדוק אותה... ויתן לה הפניה רופאות נשים שונאות את הבדיקה בהריון כי היא תמיד יוצאת דפוקה ומלחיצה.... בעקרון זה מסתדר בד"כ עד שבוע 20
אם לא מסתדר בודקים אם יש מחלה בבלוטה שגורמת לזה ואז זה באמת בעיה עם הסיכונים דלעייל

לי יש את זה בכל ההריונות וזה במגמת החמרה... אבל אכן חולף בסביבות שבוע15/16

הנה קישור להרגעה ולשים דברים בפורפורציה
http://genopedia.co.il/index.php/הפרעות_בתפקוד_הורמון_התריס_(טירואיד)
נתיב פותחים

"
[עריכה] יתר פעילות של בלוטת התריס (היפר-טירואידיזם) אצל האם.

מצב זה יחסית נדיר. כ-1 ל-1000 מהנשים ההרות מטופלות לפעילות יתר.
הסיבות:
- ישנן מס' סיבות השכיחה ביותר הינה מחלת Graves.
- ישנם גם מצבים חולפים של פעילות יתר של הטירואיד כתוצאה מרמה גבוהה של הורמון השלייה המכונה HCG – מצב זה קל ולא דורש לרוב טיפול מיוחד.
- לעיתים יותר נדירות מדובר בגידול מפריש בבלוטת הטירואיד וסיבות אחרות.

אני לא יודעת למה זה נקרא סיבה שנייה (אולי כי בד"כ נשים מיחסות את החולשה לתחילת הריון ולא בודקות את פעילות הבלוטה ואכן סמני יתר זה הזעה דפיקות לב מוגברות פעילות מהירה של מערכת העיכול סמנים שרובן לא ירוצו לרופא בשביל זה בתחילת הריון..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה