תפקודי בלוטת התריס

• הוסף לסימניות
בתקופת ההריון
חברה בקשה לשאול בדחיפות.
במקרה של יתר פעילות הבלוטה, מה זה עלול לגרום לתינוק או לה?

• הוסף לסימניות
שתלך לרופא אבל זה נפוץ מאד אז שלא תלחץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;1404672:
שתלך לרופא אבל זה נפוץ מאד אז שלא תלחץ...

היא הלכה והרופאה לא הסכימה לעדכן מה הסיכונים.

• הוסף לסימניות
זה נפוץ מאד מאד מאד

תגידי לה שלא תילחץ!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1404679:
היא הלכה והרופאה לא הסכימה לעדכן מה הסיכונים.

היא כנראה מפחדת שהיא לא תעמוד והיא תילחץ ומרוב לחץ ......:(:mad:

• הוסף לסימניות
הטיפול בתת פעילות הוא פשוט, כמו שכתבו למעלה
(אגב לפני שלוקחים כדורים, כדאי לנסות אצות יום, בד"כ זה עובד)
ביתר פעילות הבנתי שקשה הרבה יותר לטפל.

• הוסף לסימניות
יש את זה מלא בהריונות!!! הרופאה לא רוצה להגיד לה את הסיכונים ובצדק! זה יכול להביא לדברים לא טובים, אבל לרוב זה מסתדר וקורה דברים טובים בסוף... לא טוב לומר לאישה בהריון סיכונים מפחידים אבל לדעתי לא טוב להסתיר ככה אלא להמעיט בחששות...

• הוסף לסימניות
בלוטת התריס לא מאוזנת בזמן ההיריון עלולה לגרום להפלות, למוות בעריסה או לפגיעות שונות ביילוד. אני מציעה לא להקל ראש.

יתר פעילות בזמן ההריון - נחשב הריון בסיכון גבוה, חייבים לעקוב כל הזמן ולהיות מאוזנים, תת פעילות - פחות חמור אבל להוותי התברר לי שעלול לגרום למוות בעריסה (לכן אני תמיד אומרת למי שמרגישה חולשה אדירה בהיריון לא לוותר לרופאה שאומרת: נו, זה הריון, אלא לדרוש בדיקה של תפקודי הבלוטה).

• הוסף לסימניות
אגב, תת פעילות חמורה בעיקר עד החודש השלישי, שעד אז לעובר אין עדיין בלוטה משלו והוא תלוי לחלוטין בבלוטה של אימו היקרה.

• הוסף לסימניות
תת פעילות- 10 אחוז מהנשים סובלות. אני אחת מהן וגם אם יש סיכונים בהריון זה לא כזה מפחיד וממש לא נקרא בקבוצת סיכון. יתר פעילות זה דבר אחר ולרוב קורא בהריון עצמו, לפעמים בתום ההריון הוא עובר ולא צריך להמשיך לטפל...
כשאבחנו לי את הבעיה בבלוטה (בגיל 13.. ) הרופאה אמרה לי- אם כל אחד היה צריך לבחור לעצמו מחלה, זה המחלה שהיו בוחרים... כי תכלס, ביום יום זה ממש לא מורגש... ויעידו על זה עשירית מהקוראות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1404930:
אגב, תת פעילות חמורה בעיקר עד החודש השלישי, שעד אז לעובר אין עדיין בלוטה משלו והוא תלוי לחלוטין בבלוטה של אימו היקרה.

ולכן חשוב מאד(!!!) לעשות בדיקת דם לפני ההריון ולוודא שהתפקוד של הבלוטה תקין!!!

• הוסף לסימניות
לא להלחץ, יש יותר סיכוי להדרס.
הסיכונים לא מוכחים(ככה שמעתי מרופא אנדוקרינילוג) וב"ה מכירה הרבה ילדים טפו טפו שלא חסר להם כלום בשומדבר ולאמא שלהם היה ענינים בבלוטה בזמן ההריון.
יתר/תת זה לא כל כך משנה לענין ההריון (משנה לענין התופעות אצלה) רק שתטפל וזהו. זה כן חשוב.
להלחץ ממש מיותר.

• הוסף לסימניות
ומכיוון שלא תמיד זה מעשי...
לערוך את הבדיקות המקיפות כמה שיותר סמוך לתחילת ההריון, ולוודא שהרופאה אכן הכניסה את הבדיקות המלאות (3) לתפקודי הבלוטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;1404933:
תת פעילות- 10 אחוז מהנשים סובלות. אני אחת מהן וגם אם יש סיכונים בהריון זה לא כזה מפחיד וממש לא נקרא בקבוצת סיכון. יתר פעילות זה דבר אחר ולרוב קורא בהריון עצמו, לפעמים בתום ההריון הוא עור ולא צריך להמשיך לטפל...
כשאבחנו לי את הבעיה בבלוטה (בגיל 13.. ) הרופאה אמרה לי- אם כל אחד היה צריך לבחור לעצמו מחלה, זה המחלה שהיו בוחרים... כי תכלס, ביום יום זה ממש לא מורגש... ויעידו על זה עשירית מהקוראות...
כמו שכתבתי - יתר פעילות: הריון בסיכון, תת פעילות - לא בסיכון.
אם הסיכונים הם עד מוות בעריסה (והם אכן כאלה) אז זה מפחיד וצריך לקחת את זה ברצינות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1404930:
הכל נכון, אבל אני מכירה כמה ילדים נורא חכמים וחמודים שהבלוטה של אמא היקרה שלהם די השתוללה בשליש הראשון..
מה שכן נשמע שהגברת די בהיסטריה (כי היא שואלת אחרי שהיתה אצל הרופא)וזה בטח לא יוסיף לתינוק שלה.
רפואה שלמה תעשי את שלך מבחינת השתדלות וזהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1404936:
לא להלחץ, יש יותר סיכוי להדרס.
הסיכונים לא מוכחים(ככה שמעתי מרופא אנדוקרינילוג) וב"ה מכירה הרבה ילדים טפו טפו שלא חסר להם כלום בשומדבר ולאמא שלהם היה ענינים בבלוטה בזמן ההריון.
יתר/תת זה לא כל כך משנה לענין ההריון (משנה לענין התופעות אצלה) רק שתטפל וזהו. זה כן חשוב.
להלחץ ממש מיותר.
אף פעם לא טוב להילחץ.
טוב לעשות מה שצריך.
ב"ה יש הרבה ילדים טפו טפו,
וב"ה ולמרבה הצער יש גם ילדים שעברו לעולם שכולו טוב.
יש הרבה מחקרים שמוכיחים שיש קשר בין הדברים ולכן - לא צריך להילחץ אבל כן צריך לטפל ברצינות ולא לזלזל.

ולגבי היתר והתת - זה משנה מאוד לעניין ההריון עצמו, כמו שכתבתי: יתר - הריון בסיכון, תת - לא נחשב הריון בסיכון.

• הוסף לסימניות
G, מאיפה לקחת את המידע על יתר ותת כן לא בסיכון?
את רופאה?

• הוסף לסימניות
לצערי, מכירה את הנושאים שנידונו כאן מהחיים הפרטיים שלי.

• הוסף לסימניות
לצערי גם אני.

אז אם מדובר על אשה שחוזרת מהרופא, דהיינו אחראית ומטפלת, אינני רואה מקום לדבר על תינוקים שעוברים לעולם הבא. סקופים ודרמות לא על הגב של הבחורה ההיסטרית במילא.
זוהי דעתי האישית ומותר לכל אחד/ת לחשוב אחרת!
ואגב, שושיה, רפואה בגרוש דרך הפורום לא מומלצת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה