תפקודי בלוטת התריס

• הוסף לסימניות
מה זה דלקת בבלוטה אחרי לידה???. מישהיא מכירה

מה הכוונה למוות בעריסה -למי שהיה תת פעילות בהריון?????? מפחיד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1404911:
הטיפול בתת פעילות הוא פשוט, כמו שכתבו למעלה
(אגב לפני שלוקחים כדורים, כדאי לנסות אצות יום, בד"כ זה עובד)
ביתר פעילות הבנתי שקשה הרבה יותר לטפל.
אצות ים עוזר וטוב מאוד לתת פעילות.
לפעילות יתר זה מסוכן!!!!! כי זה עושה את ההפך הגמור!
הסבר:
בלוטת התריס אחראית על יצור ה"יוד" בגוף. בתת פעילות חסר יוד בגוף ובפעילות יתר יש עודף יוד בגוף. אצות ים עשירות מאוד ביוד, לכן לתת פעילות זה מעולה.

(הידע שלי הוא מאימי שסבלה שנים מפעילות יתר, ועשתה את הטיפול ביוד רדיואקטיבי לחיסול הבלוטה. כיום אחרי הטיפול היא מטופלת באלטרוקסין כמו למי שיש לו תת פעילות, כי בעצם כיום אין לה בלוטה בכלל.)

• הוסף לסימניות
ביתר פעילות אין ואסור לטיפול בהריון
הרעיון להגיע לאיזון לפני... או לדכא לגמרי

אבל בגדול זה מה שכתבתי לפני.... שזה מאד נפוץ בתחילת הריון וצריך יעוץ ומעקב עם רופא לוודא שזה באמת זה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1405528:
ביתר פעילות אין ואסור לטיפול בהריון
הרעיון להגיע לאיזון לפני... או לדכא לגמרי

אבל בגדול זה מה שכתבתי לפני.... שזה מאד נפוץ בתחילת הריון וצריך יעוץ ומעקב עם רופא לוודא שזה באמת זה
מידיעה: מטפלים ביתר פעילות בזמן ההריון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1405488:
אצות ים עוזר וטוב מאוד לתת פעילות.
לפעילות יתר זה מסוכן!!!!! כי זה עושה את ההפך הגמור!
הסבר:
בלוטת התריס אחראית על יצור ה"יוד" בגוף. בתת פעילות חסר יוד בגוף ובפעילות יתר יש עודף יוד בגוף. אצות ים עשירות מאוד ביוד, לכן לתת פעילות זה מעולה.

(הידע שלי הוא מאימי שסבלה שנים מפעילות יתר, ועשתה את הטיפול ביוד רדיואקטיבי לחיסול הבלוטה. כיום אחרי הטיפול היא מטופלת באלטרוקסין כמו למי שיש לו תת פעילות, כי בעצם כיום אין לה בלוטה בכלל.)

יש לך נסיון עם אצות ים? למה אמך לוקחת אלטרוקסין ולא אצות ים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיילת;1405464:
מה זה דלקת בבלוטה אחרי לידה???. מישהיא מכירה

דלקת בבלוטה אחרי לידה הא תופעה שכיחה למדי, היא גורמת לחולשה נוראית, והמספרים של הtsh עלולים לטפס לגבהים מטורפים.

בדרך כלל עובר לבד אחרי תקופה לא ארוכה.

• הוסף לסימניות
אני חייבת לשאול, הרופאים ה"טרם" יודעים לקרוא בדיקות דם????
חברה שלי בצעה שוב בדיקות ואין לה לא סכרת ושום בעיה בתפקוד הבלוטה....
סתם להלחיץ.

אז ב"ה נשאר לה "רק" הלח"ד הגבוה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברך;1405651:
יש לך נסיון עם אצות ים? למה אמך לוקחת אלטרוקסין ולא אצות ים?
אחרי שהיא עברה מפעילות יתר לתת פעילות זה כבר ממש "סוכריה" רק לקחת אלטרוקסין וזה מאזן ממש טוב.
נראה לי שהיא לוקחת (או לקחה) אצות כתוסף, אבל לא ממש כתחליף. אני יכולה לשאול אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1405950:
אני חייבת לשאול, הרופאים ה"טרם" יודעים לקרוא בדיקות דם????
חברה שלי בצעה שוב בדיקות ואין לה לא סכרת ושום בעיה בתפקוד הבלוטה....
סתם להלחיץ.

אז ב"ה נשאר לה "רק" הלח"ד הגבוה...

רופאים ב'טרם' זה לא כתובת בשביל כלום.
רק למענה בשעת חרום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1405971:
רופאים ב'טרם' זה לא כתובת בשביל כלום.
רק למענה בשעת חרום.

וגם זה לא בטוח, ראו ערך מה שקרה ל"ע לילדי גרוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1405968:
אחרי שהיא עברה מפעילות יתר לתת פעילות זה כבר ממש "סוכריה" רק לקחת אלטרוקסין וזה מאזן ממש טוב.
נראה לי שהיא לוקחת (או לקחה) אצות כתוסף, אבל לא ממש כתחליף. אני יכולה לשאול אותה.

אחת שיש לה בלוטת התריס והיא רק לא עובדת כמו שצריך - יכולה להסתמך על אצות.
אבל מי שהסירה את הבלוטה אם באמצעות ניתוח או באמצעות הקרנות-
חייבת את הכדורים בשביל להיות מאוזנת.

• הוסף לסימניות
ומי מכיר מישהו/י שלוקח רק אצות ים והוא מאוזן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה