- הוסף לסימניות
2 כליות יחד עובדות 400% תפוקה. כליה אחת עושה את העבודה ב 200%. אם לא היה כך אז היינו רואים את תוצאות הקושי של כליה בודדת לתפקד בבדיקות דם כמו למשל בקיראטנין, חלבון בשתן, אוראה, אשלגן, זרחן ועוד.נכתב ע"י ELFISH;2393860:אז המחקרים אומרים שה' ברא לנו איבר מיותר?
דווקא המפשט המודגש הוא ממש לא ללכת רחוק.נכתב ע"י wald;2393885:חמודה, הלכת רחוק
בשורה המודגשת בכלל..........
ממש לא. הוא אמיתי ונכון. לגמרי.
מהיכרות קרובה מאוד עם מושתל כליה.
אין הגבלות על תורמי כליה.נכתב ע"י ELFISH;2393948:זה שהרפואה ירום הודה וה"מחקרים" עדיין לא גילו את כל החכמה שבבריאה לא אומר שה' ברא איבר לחינם. עוד שנה, עוד שנתיים יגלו גם את זה. זה כמעט כפירה לחשוב שזה "נועד" לתרומה.
וברמה הפרקטית- יש הגבלות על תורמי כליה ולא בכדי. אסור להם לעסוק בספורט אתגרי, יש בעיה עם הריון ולכן לא לוקחים מנשים שמתכננות הריון. העומס על כליה אחת הוא רב יותר ולכן יש סיכון (קטן אך קיים ) לקריסה של הכליה בעתיד. את התשובה אני מכירה. אם הכליה תקרוס התורם יהיה בראש רשימת הממתינים... אז לא. להיות מושתל איבר זה סיוט.
אז אם מישהו במשפחה צריך, עושים את זה. כמו שאמשכן את הדירה שלי בשביל ניתוח מציל חיים לאחד מאהובי ולא אעשה את זה עבור זרים.
מכירה מקרוב, אחד מבני המשפחה שתרם כליה כבר לפני הרבה שנים כשהרפואה עוד לא היתה כל כך מפותחת וכבר אז לא היו הגבלות. מותר לה הכל! ספורט היא עושה כל יום, גם אתגרי, עבודות מטורפות. סוס עבודה. בריאה כשור. ב"ה. הכליה שלה עושה עבודה יופי יופי. הגברת בריאה במליון אחוז. הלוואי על כל עמ"י. לאורך ימים.
הייתי מאוד שמחה לשוחח עם מי שהיה שם בשיעור ביולוגיה כי הנתונים ממש לא נכונים.נכתב ע"י תא;2393965:אני זוכרת שפעם כיברנו על זה בשיעור ביולוגיה.
קודם כל, לא לכל אחד 2 הכליות עובדות. ואי אפשר תמיד לדעת אם 2 הכליות שלך עובדות כי כליה אחת יכולה לעשות את העבודה של שניהם. אז יש פעמים שאחרי כל הבדיקות שעושים- עדיין לא קל לדעת האם הכליה מתפקדת כראוי. ודבר שני- יש סיכוי (אומנם די קטן, אבל בכל זאת יש) שהאדם הזה בסוף יצטרך כליה בעצמו. לאף אחד לא מבטיחים שהכליה שלו תתפקד לעולם. ויש סיפורים על אנשים שתרמו כליה ושנים אח''כ היו צריכים כליה בעצמם. (מי שתורם כליה ואח''כ צריך לקבל- הוא הראשון בתור אצל כל הארגונים לקבלת כליה).
אז אל תדונו את מי שלא תורם.
אבל לדעתי זה עדיין מצווה ענקית ואני מאד מעריכה את התורמים.
כאשר יש כשל בתפקוד כלייתי [ואין דבר כזה שרק כליה אחת חולה, מחלות כליה באות בזוג- זו מערכת אחת] יראו את זה בבדיקות דם. אם זה בשלבים התחלתיים ולא רואים0 עדיין בבדיקות דם אז יראו את זה באולטראסאונד כליות/מיפוי כליות שעושים בכל מקר לפני תרומת כליה.
מי שתורם עובר בדיקות מקיפות שלא מותירות ספק לגבי בריאות הכליות שלו. אין ענין להשתיל כליה חולה באדם עם כליה חולה.
החלמה מאנפנדציט קשה יותר כי מיקומה מורכב יותר מבחינת החתך.נכתב ע"י OR_Design;2393996:עניין אותי האשכול
יש נקודה אחת שאני חייבת לתקן אותך,
כתבת שזה יותר פשוט מלידה -
אז אני חושבת שאת טועה.
עברתי ניתוח של אפנדיציט , שזה יחסית ניתוח מאד פשוט, ונראה לי שזה חתך פי כמה קטן יותר מכליות ואני רוצה לומר לך שסבלתי הרבה יותר מאשר ללדת. (לאו דווקא הלידה עצמה אלא בעיקר ההחלמה שאחרי) ולא ילדתי רק פעם אחת , והיו לי כל מיני סוגי לידות גם בלי אפידורל,
ההחלמה מהניתוח היה כאבי תופת!! קשה מאד מאד!!!
ולא , אני מוכנה ללדת ולא לעבור דבר כזה עוד פעם ... אי אפשר לדבר אם לא מנסים.
איך את יכולה לומר שניתוח של הוצאת כליה הוא כ"כ פשוט?
שוקולד וספרים ... נו נו.
הנושאים החמים