כי זה לא כמו כל מקצוע בשוקבלת"ק
חבל, למה לוותר על מצווה גדולה ועל קהל יעד גדול כשאפשר לפתור את העניין בצורה מאד פשוטה - לסכם על התעריף מיד ביצירת הקשר הראשוני? בדיוק כמו כל בעל מקצוע אחר בשוק.
הסיכוי היחיד שיש לשדכנים לשרוד במקצוע זה לקבוע תעריף מראש כמו בכל שירות אחר בשוק העבודהאני רואה את זה כזלזול לשדכן
מי, הספרדים?לדעתי כשאת מתעסקת עם חצי חצי או ספרדים תודיעי את זה מראש כי הם מועדים לבעיות
מאיפה זה ידוע ולמי? ונניח, העיקר הם מתחתנים..זה ידוע שאצל ספרדים אין הרבה שדכנים בגלל הבעיה הזו......
לא הבנתי, הספרדים כווולם רווקיםזה מנטליות של חלק מהם שגורמת לצערי לכולם להידפק
אשריו!אגב אבא שלי נתן לשדכן שלנו 10000$ (מקובל אצלינו 5000 ש"ח) כי הוא חשב שהוא נתן לו מתנה מאוד יקרה, והוא שדכן חוצניק שגם ככה מקבלים שם יותר
והוא צדק
הלוווולכן שאלתי, לא טעיתי
הם עוד לא התחתנו?זה בכלל לא שידוך=כסף אבל אחרי שמציעים הרבה פעמים שיורד בסוף ועובדים המון על השידוך הזה מותר לקבל ע"ז כסף זה לא סותר את החסד
כן ירבה וכן יפרוץ..אצלנו זה 5000
אבל הליטאים עוד לא הגיעו לזה....
מעניין אותי מתי גם הסכום הזה יהיה פעוט ולא משתלם..10000$
לא יודעת איך הגעת למסקנה הזו,אני רשומה כשדכנית במאגר שידוכים ובזמני הפנוי מנסה להיות שליחה לעזור לעוד מישהו לבנות בית וגם לעזור לבית שלנו בתוספת הכנסה
יש במאגר אשכנזים וספרדים וחצי חצי שהם נכנסים לשתי הרשימות
בכללים של המאגר כתוב שהתשלום לפי מה שהשדכן קבע, מה שקורה שהרבה פעמים לא קוראים את כל הכללים...
בקיצור עשיתי שידוך ב"ה, 2 משפחות עם סיפורים משפחתיים מורכבים, בנוסף שתיהם שנה שנתיים מעל הגיל כבר ובנוסף אחד חצי חצי ואחד שלושת רבעי ספרדי ורבע אשכנזי... אבל הם רשומים ברשימה האשכנזית ומצהירים שהם חצי חצי,
עכשיו אחרי המזל טוב האמא שואלת כמה היא חייבת אמרתי לה 4000 אמרה אבל זה לאשכנזים אנחנו ספרדים ונותנים 1500 שקל אמרתי לה תשאלי רב והצד השני כשביקשתי 4000 אמרה אז כל צד 2000.... פתאום הם ספרדים. חוץ מהאי נעימות שצריך לבקש את הכסף אני מרגישה עכשיו שהם כאילו עושים את הטובה הכי גדולה שהם נותנים לי את מה שמגיע לי על העבודה... [עדין לא נתנו, בתקווה גדולה שיתנו]
זהו, זה הסיפור ואני מספרת אותו כי כל הטלפונים הדיבורים הפגישות לוקחות הרבה זמן, הרבה פעמים בזמנים לא נוחים וצריך שוב ושוב ועדכן ולהתקשר הלוך חזור, מעבר לזה התשלום הוא כזה כדי שימשיכו להציע גם אם לא הולך, זה תשלום על כל ההצעות שעבדו עליהם הרבה ובסוף לא הלכו. כמה שדכניות יש שמוכנות להשקיע ככ הרבה מזמנן ללא תשלום? נכון זה חסד אבל זה חסד שלוקח המון המון זמן ובזמן הזה הן צריכות להביא פרנסה ואז אם אין לספרדים מספיק הצעות שיבינו למה
זה לא תמיד כך כי עשיתי שידוך לספרדים ששילמו מיד בעצמם ובשמחה ותודה. אבל עכשיו, לעת עתה יצא לי החשק לגמרי ואני פונה לרשימה האשכנזית... מי שרוצה שילמד ויפיק את הלקח המתבקש
בארור!!!!, ויש להם זנב ארוך...לדעתי כשאת מתעסקת עם חצי חצי או ספרדים תודיעי את זה מראש כי הם מועדים לבעיות
כנ"ל. ולא פחות מ3.500 .כנראה שלכל מטבע שני צדדים
ואני מכירה רק את הצד הזה של המפה (הצד שמשלם 4000) מהמשפחה שלי, הסביבה שלי והשידוכים שעשינו.... כבר מלפני 30 שנה+ ששלמו בזמנו 1000 דולר...
כנ"ל בבלים.ספרדי (מרוקאי)
הבנתי שזה משום מה עושה לך הרגשה לא טובה,כי זה לא כמו כל מקצוע בשוק
מתווך מקבל לפי אחוזים איזה אחוזים העסקה פה חיים שלמים מליארדים
מתווך דורש בלעדיות בשידוך זה שייך?
בכל מקצוע אחר לא בתיווך מקבלים כסף על פעולה אין עבודות חינם
פה זה לא שייך לכן אני מרגיש שלסכם תעריף מראש זה לא לעניין במקרה כזה עדיף משרד
ובעל שליטה שמנהלים את עניין הגבייה והשדכניות עובדות על בסיס משכורת מספר מצומצם של שעות +בונוסים
אני לא יודע מדוע אני לא שדכן אבל עוד פעם ועוד פעם זה פשוט מפריע לי ההצעה הזאת לסכם מראש
אני רואה את זה כזלזול לשדכן
1.רציתם נימוקים נוספים מעבר למה שכתבתי אתן בשידוכים זה דבר רגיש וייחודי אם הצדדים לא ישלמו על העבודההבנתי שזה משום מה עושה לך הרגשה לא טובה,
לא מתווכחת עם רגשות, אבל אפשר לבקש רגע לתת נימוקים רציונליים, אם יש?
כל מקצוע הוא לא כמו כל מקצוע אחר בשוק.
יש עוד מקצועות שבהם מקבלים כסף על תוצאה ולא על פעולה. בעצם, בכל עסק עצמאי מקבלים כסף על תוצאה ולא על פעולה... אין מכירה - אין כסף. משקיעים בחשיפה והצעה ללקוחות רבים, שרק בודדים מהם יקנו.
נכון, בשדכנות יש אלמנטים ייחודיים למקצוע, אז מה? למה זה צריך למנוע סיכום מראש? למה שמחותנים לא יוכלו לחשב את הוצאותיהם וגם לעשות את השיקול, האם להיעזר בשדכן הזה או לא?
השם יברך אתכם בכל הברכות ותזכו רק לשמחות כל חייכם.1.רציתם נימוקים נוספים מעבר למה שכתבתי אתן בשידוכים זה דבר רגיש וייחודי אם הצדדים לא ישלמו על העבודה
הם לא יקבלו מכתב גביה מעו"ד אחר האישור מב"ד וכו הם גם לא ישלמו מע"מ זה יותר דומה לטיפ במובן מסויים
שהנוהג 10%
2.יש דברים שהם ברורים ולא מסכמים עליהם כאן ה4000 אצל האשכנזים די ברור לדעתי והם היו ברשימה האשכנזית
שדכן מכניס את הלב שלו בעניין זה לא עבודה שמסכם עליה מחיר וגם כשהבחור מתקשר אחרי הפגישה שרוצה לסגור
דרך השדכן השדכן לא אומר לו גמרתי את שעות העבודה זה משהו אחר ולעשות את זה מסחרי פר תעריף זה לא נכון
לא הוגן לעשות את זה לשדכן את האי נעימות הזאת וזה תעריף די ברור אצל אשכנזים ושדכן לא מכניס את הלב והנשמה
רק בגלל כסף זה לא הוגן לעשות את זה מסחרי
אספר דוגמא אני לא שדכן עשיתי 3-4 שידוכים בחיי ופעם הצעתי הצעה למישהו והיה פער קטן של 100000בין הצדדים ניסיתי שצד אחד יסכים לרדת קצת וצד אחד יעלה קצת ויפגשו באמצע ולא הלך בסום אופן בסוף הצלחתי שכל צד הצליח להתקדם ב25000 והיה נשאר פער של 50000 שקל אמרתי ל2 הצדדים שזה מסודר והשמכנו עם השידוך
לפני הסגירה בפועל ניסיתי שוב לשאול אחד מהצדדים אם מוכן להוסיף משהו וכשלא הסכים
הרגשתי שאני לא מסוגל שהשידוך ירד או יגרם מריבה על ידי בשביל 50000 שקל ושילמתי מכיסי את הסכום הזה
העברתי 50000 שקל לחשבון הזוג באיזה מקצוע יכול להיות דבר כזה??
לא אומר שזה רגיל אבל מצד שני להפוך את זה למסחרי אני לא מציע הצעה אין כסף אין שידוך לא נכון בשידוכים
ומי אמר שהכל רציונלי כאן?
וואו וואו וואוושילמתי מכיסי את הסכום הזה
באמת לא היה לי ולקחתי הלוואה בנקאית מהבנקוואו וואו וואו
לא להאמין!!!
זה משהו לא נורמלי בעליל...
אשריך!
אמרו חז"ל "אין אדם מעני מן הצדקה" ברור לי שתראה רק נחת.
אבל מאיפה האומץ והתעוזה?
איפה אשתך בסיפור?
כאילו, יש לך 50000 מיותר בחש'??
אף אחד לא יעשה צעד כזה.. (ובינינו לא יודע אם הלכתית זה מותר - כי אפי' לצדקה יש שיעור ומידה..)
תבורך מפי עליון פי מליון!באמת לא היה לי ולקחתי הלוואה בנקאית מהבנק
וברוך ה יש להם ילדים ובית קם בעם ישראל וזה שווה הרבה יותר לדעתי
אישתי לא מעורבת בחשבון הבנק אבל כמובן שהייתה מודעת לדבר
הנקודה לא הייה הדבר הזה אלא באתי לומר שבשידוכים מעורב הרבה שעות הרבה השתדלויות
הרבה לב והכל כל כך רגיש ולא מסחרי והמחיר פחות או יותר ידוע אצל האשכנזים להחתים אנשים
ולומר להם שבלי כך וכך אין שידוך מלבד שזה לא נעים לשדכן זה גם לא נכון להפוך את זה למסחרי
כי זה לא כמו כל מקצוע בשוק
מתווך מקבל לפי אחוזים איזה אחוזים העסקה פה חיים שלמים מליארדים
מתווך דורש בלעדיות בשידוך זה שייך?
בכל מקצוע אחר לא בתיווך מקבלים כסף על פעולה אין עבודות חינם
פה זה לא שייך לכן אני מרגיש שלסכם תעריף מראש זה לא לעניין במקרה כזה עדיף משרד
ובעל שליטה שמנהלים את עניין הגבייה והשדכניות עובדות על בסיס משכורת מספר מצומצם של שעות +בונוסים
אני לא יודע מדוע אני לא שדכן אבל עוד פעם ועוד פעם זה פשוט מפריע לי ההצעה הזאת לסכם מראש
אני רואה את זה כזלזול לשדכן
מסכים עם כל מילה.1.רציתם נימוקים נוספים מעבר למה שכתבתי אתן בשידוכים זה דבר רגיש וייחודי אם הצדדים לא ישלמו על העבודה
הם לא יקבלו מכתב גביה מעו"ד אחר האישור מב"ד וכו הם גם לא ישלמו מע"מ זה יותר דומה לטיפ במובן מסויים
שהנוהג 10%
2.יש דברים שהם ברורים ולא מסכמים עליהם כאן ה4000 אצל האשכנזים די ברור לדעתי והם היו ברשימה האשכנזית
שדכן מכניס את הלב שלו בעניין זה לא עבודה שמסכם עליה מחיר וגם כשהבחור מתקשר אחרי הפגישה שרוצה לסגור
דרך השדכן השדכן לא אומר לו גמרתי את שעות העבודה זה משהו אחר ולעשות את זה מסחרי פר תעריף זה לא נכון
לא הוגן לעשות את זה לשדכן את האי נעימות הזאת וזה תעריף די ברור אצל אשכנזים ושדכן לא מכניס את הלב והנשמה
רק בגלל כסף זה לא הוגן לעשות את זה מסחרי
אספר דוגמא אני לא שדכן עשיתי 3-4 שידוכים בחיי ופעם הצעתי הצעה למישהו והיה פער קטן של 100000בין הצדדים ניסיתי שצד אחד יסכים לרדת קצת וצד אחד יעלה קצת ויפגשו באמצע ולא הלך בשום אופן בסוף הצלחתי שכל צד הצליח להתקדם ב25000 והיה נשאר פער של 50000 שקל אמרתי ל2 הצדדים שזה מסודר והמשכנו עם השידוך
לפני הסגירה בפועל ניסיתי שוב לשאול אחד מהצדדים אם מוכן להוסיף משהו וכשלא הסכים
הרגשתי שאני לא מסוגל שהשידוך ירד או יגרם מריבה על ידי בשביל 50000 שקל ושילמתי מכיסי את הסכום הזה
לא אומר שזה רגיל אבל מצד שני להפוך את זה למסחרי אני לא מציע הצעה אין כסף אין שידוך לא נכון בשידוכים
ומי אמר שהכל רציונלי כאן?
מכמה הודעות שלך בפורום ניכר שאתה אדם מיוחד ומענייןהרגשתי שאני לא מסוגל שהשידוך ירד או יגרם מריבה על ידי בשביל 50000 שקל ושילמתי מכיסי את הסכום הזה
שווה להיות חבר שלומכמה הודעות שלך בפורום ניכר שאתה אדם מיוחד ומעניין
היא לא התלוננה שהספרדים לא נותנים, רק הרגישה שיש פה איזושהי התחמקות מתשלום שהיה ברור בלי מילים לפני השידוך,לא היה לי עצבים לקרוא את כל האשכול
אבל לא הבנתי מה ההכללה
תגידי אני לוקחת סכום כזה ××××
לפני השידוך!!!
לא קשור ספרדים אשכנזים
(אולי את לא ספרדיה). שאת מוציאה שם רע על כלללל הספרדים
תצטרכי לבקש מחילה מחצי עם ישראל בערך
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //