- הוסף לסימניות
אלו מוצרי יסוד,כי אתה משלם
שאין להם תחרות
אי אפשר לקנות גבינה ויוגורט זולים יותר
אלו מוצרי יסוד,כי אתה משלם
רמת הגולןאלו מוצרי יסוד,
שאין להם תחרות
אי אפשר לקנות גבינה ויוגורט זולים יותר
היה להם התייקרות בחייםמי שיודע, מחירי המגילות אסתר עלו לפני שנתיים בבת אחת מ 4000 ש"ח ל 7000 ש"ח !!!
כשביררתי מה קרה אמר אחד המוכרים הגדולים שזו היתה החלטה של כמה מוכרים בודדים ששולטים באחוז גבוה מהשוק, והם החליטו שאם כל החברות בארץ העלו מחירים אז גם להם מותר, למרות שהוא הודה לי שלא היה להם שום התייקרות בחומרים !!!
שיעור אבטלה נמוך לא מונע סטגפלציה, אלא מראה שהיא לא קיימת. כי אם עסקים נסגרים אז בעליהם נהיים מובטלים, ואחוזי האבטלה נהיים גבוהים.שיעור אבטלה נמוך אינו מונע סטגפלציה.
סטגפלציה היא אמנם אבטלה גבוהה + אינפלציה, אך בפועל אחד הגורמים המשמעותיים שגורמים לכך היא ריבית גבוהה + אינפלציה לאורך זמן שבה בעצם אנשים מפסידים באופן קבוע ורבים מהם מגיעים לפת לחם ואז עסקים נסגרים או מצמצמים פעילות ונכנסים לסטגפלציה.
היתה כבר ירידה חזרה.מי שיודע, מחירי המגילות אסתר עלו לפני שנתיים בבת אחת מ 4000 ש"ח ל 7000 ש"ח !!!
כשביררתי מה קרה אמר אחד המוכרים הגדולים שזו היתה החלטה של כמה מוכרים בודדים ששולטים באחוז גבוה מהשוק, והם החליטו שאם כל החברות בארץ העלו מחירים אז גם להם מותר, למרות שהוא הודה לי שלא היה להם שום התייקרות בחומרים !!!
זכות מלאה.כתיבת סת"ם זו עבודה פרטנית,
אם אפשר להתעשר מזה, זו עבודת נמלים מפרכת,
וזכותו של הסופר לקבל תמורה נאותה
נכון מאודאי אפשר להשוות למוצר שמיוצר בפס ייצור על ידי חברה ששולטת בשוק ומרוויחה רווח מוגזם
מאותה הסיבה שהם יוצאים למסעדות וממלאים כאן אשכולות על טיולים זוגיים בחו"ל ושוכחים לבטל את ההרשאה לצפות בניסונם הנואש לקנות דירה ב 70 אלף הון עצמי במשתכןמישהו יודע למה עגלה תינוק שמורכבת ממתכת ופלסטיק ובד ולא מזהב ויהלומים צריכה לעלות חמש או שש אלף שקל ויותר נכון למה הזוצי"ם קונים אותה, עוד דוגמה לטרלול שיש היום אצלינו.
הקלף עלה מאד אבל אולי דוקא אחרי עליית המגילות עצמן. לא יודע את הסדר הכרונולוגי. מחירי הסת"ם עלו מאד כבר לפני 4 שנים בתקופת סוף הקורונה כי הרבה הכניסו ס"ת לעלוי נשמת אלו שנפטרו. כך שמעתי.מי שיודע, מחירי המגילות אסתר עלו לפני שנתיים בבת אחת מ 4000 ש"ח ל 7000 ש"ח !!!
אגב אני לא חושב שזה יקח יום או יומייםישנה בעיה וכל ישראל ערבים זה לזה.
אין שום סיבה לאדם לקנות כמה קילו ולזרוק חצי רק כי יש לו כסף...
וכו' על זה הדרך.
הוא פוגע כך בכל שכניו.
במקום לתת 100 ש"ח לקופה השכונתית עדיף יותר שלא יגרום לאינפלציה וריבית לכולם.
לא החקלאים הם מקבלים פרוטות.אגב אני לא חושב שזה יקח יום או יומיים
בסוף החקלאים גם משמידים טונות של פירות וירקות כדי לשמור על המחיר
נראה לי שהם גם יעשו זאת
רק אם נתמיד בהתנזרות אולי זה יעזור
אלו שקונים את העגלות היקרות זה רוב הזוגות הצעירים גם מהציבור השמרני שלא הולך למסעדות ולטיולים.מאותה הסיבה שהם יוצאים למסעדות וממלאים כאן אשכולות על טיולים זוגיים בחו"ל
אכן זה עצובאלו שקונים את העגלות היקרות זה רוב הזוגות הצעירים גם מהציבור השמרני שלא הולך למסעדות ולטיולים.
שעל זה כבר נשפכו טונות של הקלדות כאן בפרוגאלו שקונים את העגלות היקרות זה רוב הזוגות הצעירים גם מהציבור השמרני שלא הולך למסעדות ולטיולים.
אז בוא נסכם שהציבור השמרן קונה בגלל סיבה זו ואלו שמבזבזים קונים כמעט כל ילד וחצי בגלל הסיבות האחרותשעל זה כבר נשפכו טונות של הקלדות כאן בפרוג
בסוף רק העגלות האלו מחזיקות חמש או שש שנים עם שני ילדים על העגלה וסחיבת קניות כמו שרק אנחנו יכולים
הפתרון הוא לרכוש דרך יד 2 בחצי מחיר ממשפחה חילונית שהשתמשה מעטמישהו יודע למה עגלה תינוק שמורכבת ממתכת ופלסטיק ובד ולא מזהב ויהלומים צריכה לעלות חמש או שש אלף שקל ויותר נכון למה הזוצי"ם קונים אותה, עוד דוגמה לטרלול שיש היום אצלינו.
אני לא יודעת לפני כמה שנים גדלת, אני לא גדלתי ככה. ואני לא צעירה מידי..יש גם נקודה שלדעתי הרמת חיים היום לא בהשוואה למה שהיה לפני דור , אם כל אחד יקנה את מה שקנו בבית הריו כשהיה ילד , לא יהיה כל כך קושי,
תנסו לעורר את הזכרון ותסכמו איתי,
פיצה פעם היתה ארוע של פעם בשנה
שבת - האשכנזים.. לא היה מקובל סלומון בקושי מושטים \ גפילטע , מינימום סלטים , בשר - מי שמע על זה , גם אם היה אז ממש קצת בטשולנט,
בגדים - שלש לעונה לא מעבר,
אוכל מוכן - בקושי לחמניה עם נקניק, מי מדבר על מנות מבושלות, גם פלאפל היה נגיד פעם בחודש (נכון הוא עלה 5 שקל, וגם ככה בקושי קנו),
מסעדות - בלי שום השוואה לכמות שהיום זוגות (ונערים !!) מרגילים את עצמם , אז היה בורקסים בזול, ניחה
מלונות - לא היה מקובל כמעט בכלל, בכלל נופשים נסעו נגיד פעם בשנה גג , ולא כל בינהזמנים !
טיסות - נאדאאא כמו לטוס לירח,
נעל אחת לכל אחד, חורף קיץ שבת זהו , לא מתאימים לפי צבעים גם לא בשבת , גם לא נערות
איפור - לקחו רק לחתונות לא ארוסים לא ברמצוות , ורק בגיל גדול
ממתקים - כשהייתי ילדה לקבל שקל היה פרס שווה מאד, חמש שקל כמעט לא קיים , מתי החזקתי ביד חפיסת קליק שלמה שהיתה רק שלי? , נדיר ממש, לטיול קנינו (והלכתי עם כמה חברות לקנות ), כל אחת עם מטבע של 10 שקל ! זהו!
ועוד אין סוף ..
נ.ב. לא מדובר על הרבה עשורים אחורה, אני ממש ממש ממש לא זקנה ולא מתקרבת..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים