HD להמונים

• הוסף לסימניות
מישהו מצלמי הוידאו מוכן לספר ולהסביר קצת על הנושא?

(כדי שלא יאשימו אותי בציניות אני פותח אשכול חדש)

• הוסף לסימניות
מה אתה רוצה לדעת?
הרזולוציה של הוידאו היא באבחנה גדולה יותר.

כנס לyoutube וחפש סרטונים בHD ואז תעביר בין -720-1080-240-360

• הוסף לסימניות
אני לא באמת מבינה בזה, אבל:
כשכתבת בשרשור הקודם שגם במצלמת הרפלקס שלך אפשר לצלם וידאו ב-HD (בניסוח זה או אחר) הזכרת לי אנשים שאומרים לי: "מה, את צריכה להסתכל בעינית כדי לצלם? במצלמה הביתית שלי אפשר לראות על המסך!"

אל תשווה מאפיינים של מצלמה מסוג אחד (רפלקס) למצלמות מסוג אחר (וידאו). במצלמות וידאו היכולת לצלם ב-HD היא עדיין לא טריוויאלית (אם כי היא הופכת נפוצה יותר ויותר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;522785:
אני לא באמת מבינה בזה, אבל:
כשכתבת בשרשור הקודם שגם במצלמת הרפלקס שלך אפשר לצלם וידאו ב-HD (בניסוח זה או אחר) הזכרת לי אנשים שאומרים לי: "מה, את צריכה להסתכל בעינית כדי לצלם? במצלמה הביתית שלי אפשר לראות על המסך!"

אל תשווה מאפיינים של מצלמה מסוג אחד (רפלקס) למצלמות מסוג אחר (וידאו). במצלמות וידאו היכולת לצלם ב-HD היא עדיין לא טריוויאלית (אם כי היא הופכת נפוצה יותר ויותר).

אחרי שראיתי את הסרטון שצולם עם ה7D והפיש איי החדשה של קרנון
כל מה שכתבת כרגע לא רלוונטי

הSLR סגרו פערים אדירים בנושא הוידאו
ואת מקבלת איכות מדהימה בכלום כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;522793:
אחרי שראיתי את הסרטון שצולם עם ה7D והפיש איי החדשה של קרנון
כל מה שכתבת כרגע לא רלוונטי

הSLR סגרו פערים אדירים בנושא הוידאו
ואת מקבלת איכות מדהימה בכלום כסף
ראיתי קליפ חתונה (מחו"ל) שצולם עם מצלמת רפלקס ועדשות שונות. באמת באמת מדהים.
אבל העובדה היא שצלמי אירועים לא עובדים עם זה. לא יודעת למה, אבל כנראה שיש מספיק יתרונות למצלמות שלהם. שוב, אני לא מבינה בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;522797:
אבל העובדה היא שצלמי אירועים לא עובדים עם זה. לא יודעת למה, אבל כנראה שיש מספיק יתרונות למצלמות שלהם. שוב, אני לא מבינה בזה.

אל תגלי לאפחד.... אבל
צילום אירועים זה לא הכל בחיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;522801:
אל תגלי לאפחד.... אבל
צילום אירועים זה לא הכל בחיים
סתם פליטת קולמוס. התכוונתי שצלמי וידאו שמאז ומעולם השתמשו במצלמות וידאו מקצועיות - לא עוברים כ"כ מהר למצלמות רפלקס. אולי הם טועים, לא יודעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;522797:

זהו שכן..
צלם הווידאו שלי עובד עם 7D..

• הוסף לסימניות
כן יצא לי לראות צלם וידאו עם מצלמה slr והיה נורא מצחיק לראות את זה את כל התושבת שהוא הלביש
אבל דבר אחד צריך לזכור שרוב המסכים שיש לאנשים בביתת לא מסוגלים לראות בhd וגם שהוא צורך הרבה מאוד מקום

• הוסף לסימניות
2 הסנט שלי..

צילום וידאו באירועים מורכב מפעולות שונות שנוח יותר לבצע אותם ע''י מצלמת וידאו ייעודית.

היתרון הגדול של וידאו בSLR הוא היכולת להגיע לעומקי שדה ואיכות כללית כפי שניתן להשיג רק במצלמות וידאו יקרות מאוד, שלא עובדים איתן בדרך כלל באירועים. וזאת במחיר זול הרבה יותר.

אלא שהדבר נכון בעיקר לצילומי שוטים ספציפיים בתנאים נשלטים ומתוכננים היטב.
ישנן מגבלות רבות בתפעול המצלמה - אם מבחינת פוקוס, סאונד, נוחות אחיזה, אורך שוט (התחממות חיישן) עומק שדה רדוד מידי (כן, לפעמים זה חסרון.. בעיקר באירועים)

לצורך צילום וידאו רציף פותחו עזרים שונים שנועדו לסייע בתפעול פוקוס וסאונד תוך כדי צילום, יש גם 'מכתופים' שנועדו לשאת את כל הקומבינציה (הסבוכה יחסית) בנוחות מסויימת..

למה לא מצלמים כך אירועים?
נתחיל בזה שצילום אירועים ומסירתם ללקוח באיכות HD עדיין לא חדר מספיק לשוק האירועים (ואני מדבר על HD בפועל - לא על פרסומות של צלמים שדוחפים את המינוח בלי שיש מאחוריו דבר, כבר גיליתי שיש לקוחות שהיו בטוחים שהHD הזה זה המסך הרחב שהם רואים בו את הסרט..), ודאי שלא בציבור החרדי (ואני לא יודע אם זה יקרה בשנים הקרובות)
כמות המידע שיש בHD דורשת עריכה מסובכת יותר, מסירת חומר ללקוח במדיה שמאחסנת בתוכה עשרות ג'יגה וצפיה באמצעות חומרה תומכת.

אגב, הרבה מה'המונים' שאתה מדבר עליהם - לא ממש יזהו HD..

תוסיף לזה את התסבוכת שבהפעלת קומבינציה של מצלמת SLR עם חגיגה של אביזרים מורכבים ותפעולם תוך כדי אירוע דינמי..

מה גם שאני לא בטוח שיש בזה פתרון לכל הצרכים כמו 2 ערוצי סאונד עם שליטה מלאה על כל אחד בנפרד ועוד

אני לא חושב שהתוצאה מצדיקה את הבאלגן.

• הוסף לסימניות
לפני כשנה דיברו על זה הרבה, עם צאת סרט הקולנוע הישראלי "מעשיה אורבנית" שצולם כולו בעזרת מצלמות D7/D1 של Canon.
כאן תוכלו לקרוא מאמר מעניין על זה

וכאן עוד קצת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3886331,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3826507,00.html

והנה מקצוען שמדבר ומדגים:http://www.youtube.com/watch?v=lzS7qQ76jdk&playnext=1&list=PL700CFCA9953E8271

• הוסף לסימניות
BMW צילמו כבר ב2009 כמה פרסומות לטלויזיה בעזרת DSLR.
לא צירפתי קישור מהסיבות הידועות.

• הוסף לסימניות
בס"ד

עם ה-5D מרק 2 צילמו כבר סרט באורך מלא. האיכות עולה עשרות מונים על מצלמות הוידאו הקיימות בשוק צילום האירועים.

אלא שצילום אירועים עם SLR זה כאב ראש גדול מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;523011:
אלא שצילום אירועים עם SLR זה כאב ראש גדול מאוד.
להזכירך, ב-SLR החדשות של סוני יש צילום וידאו HD עם פוקוס אוטו' ככה שזה פחות כאב ראש. אבל הם עדיין לא מצאו פתרון שיאפשר צילום רציף של למעלה מ-5-7 דקות עקב התחממות החיישן.
תן לזה כמה חודשים וגם לזה הם ימצאו פתרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Srool;523844:
להזכירך, ב-SLR החדשות של סוני יש צילום וידאו HD עם פוקוס אוטו' ככה שזה פחות כאב ראש. אבל הם עדיין לא מצאו פתרון שיאפשר צילום רציף של למעלה מ-5-7 דקות עקב התחממות החיישן.
תן לזה כמה חודשים וגם לזה הם ימצאו פתרון.

בצילום סרט באורך מלא, גם ככה כל "טייק" לוקח פחות מ - 5 דקות.

• הוסף לסימניות
גם בחתונה כל טייק לוקח פחות מ-5 דקות? לא נראה לי.

• הוסף לסימניות
גימיק או איכות?

התנסיתי בצילום סרט ב-5D יש המון בעיות בצילום וידאו חתונה ב-SLR נתחיל מיציבות (אחרי חצי שעה והצלם עם פרקינסון) המצלמה לא בנויה לצילומים ארוכים הדרך היחידה להתמודד עם זה חצובה מכתוף או סטדי, שלרוב מגבילים בתנועה. השוטים עד 3-5 דק' (תלוי במצלמה) שוט מינימום באירוע. נסו לדמיין את הצלם מבקש מהחתן "ד'חוף ת'טבעת השוט נגמר לי", הסאונד - וד"ל, בעיית פוקוס, עומק שדה,
היתרון הגדול של מצלמות SLR הם הקלות להחליף עדשות. בתנאי אירוע להחליף עדשות זה מלוכלך (חבל על החיישן) שביר, מסורבל, אני מעריך שזה יכנס מתי שהוא עם שדרוגים שיקלו, עבודה בתנאים האלו זה נראה לי מיותר לחלוטין בפרט שאין היום לקוחות שמבדילים בין איכות הצילומים (קצת קשה להבדיל כשכל צלם משכנע אותך שהמצלמה שלו זה HD). בקיצור זה גימיק מדליק לגמרי, אממ.. וזהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Srool;523874:
גם בחתונה כל טייק לוקח פחות מ-5 דקות? לא נראה לי.

ממש לא, אבל עד כמה שאני יודע אפשר לקחת טייק של 12 דקות (לפחות ב7D).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....