הקצפתי 6 חלבונים
ויש לי 850 גרם גבינה
( אין לי לבן/אשל/שמנת חמוצה)
ראשית תערבבי בקערה עם מטרפה ידנית את החלבונים והחלמונים לתערובת אחידה מבלי להקציף ועם כמה שפחות אוויר.
אם את נוהגת להוסיף לחלמונים עוד סוכר אל תוסיפי.
שנית חממי תנור ל170 מעלות לא טורבו והניחי בתחתיתו תבנית חד פעמית עם מים רותחים.
במיקסר עם וו גיטרה (K) מניחים את הגבינה והסוכר שעליו דברנו , ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
הוסיפי את הביצים אט אט בזרם דק עד שהן מתאחדות עם התערובת.
הוסיפי שלש כפות גדושות פודינג וניל והמשיכי לערבל עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ45-60 דקות או עד שהשולים יציבים והמרכז רוטט מעט ומבריק.
מקררים 6 שעות לפחות

רצוי מאד אבל לא חובה להוסיף בסיס פריך.
מתכון לבסיס:
לבסיס
שרוול ביסקויטים וניל (110 גרם).
חופן נדיב של אגוזים מכל סוג (לא חובה אבל משדרג מאד).
120 גרם חמאה.

במעבד מזון טוחנים את הביסקויטים והאגוזים דק.
בסיר קטן ממיסים את החמאה, שופכים פנימה את הביסקויטים הטחונים - לא את כולם - ומערבבים.
התערובת צריכה להיות במרקם של חול רטוב. אם אפשר להוסיף עוד מתערובת הביסקויטים מוסיפים.
בכל תבנית מניחים 2 כפיות גדושות מהתערובת ובעזרת הכפית מהדקים לשכבה אחידה.
מניחים במקפיא (וזו חובה אחרת הפירורים יצופו בבלילה) כעשר דקות ולבינתים מכינים את הבלילה

עוד שאלה קטנה,
לחלבונים כבר הוספתי סוכ חשבתי שזה יעזור לו לעלות
אז להוסיף לגבינה עוד סוכר?ואם כן כמה?

עוד שאלה קטנה,
לחלבונים כבר הוספתי סוכ חשבתי שזה יעזור לו לעלות
אז להוסיף לגבינה עוד סוכר?ואם כן כמה?
לא יודעת אם כבר מאוחר לענות בכל מקרה 1/2 - 3/4 כוס סוכר לכל העוגה כולל מה שהוספת לחלבונים זה די והותר

הקפאתי בצק לפיצה - כבר משוטח על התבנית. מה התהליך עכשיו כדי להכין פיצה? להפשיר אותו על השיש? כמה זמן בערך זה אמור לקחת?
פעם ראשונה שאני מקפיאה ככה בצק, אין לי שמץ:rolleyes:

הקפאתי בצק לפיצה - כבר משוטח על התבנית. מה התהליך עכשיו כדי להכין פיצה? להפשיר אותו על השיש? כמה זמן בערך זה אמור לקחת?
פעם ראשונה שאני מקפיאה ככה בצק, אין לי שמץ:rolleyes:
אני חושבת שאת יכולה למרוח רוטב ולפזר גבינה ולהכניס לתנור גם לפני ההפשרה של הבצק
כך עושים עם הפיצות שקונים קפואות
בכל אופן גם זמן ההפשרה לא אמור להיות ארוך בכלל אם הבצק שטוח

אני חושבת שאת יכולה למרוח רוטב ולפזר גבינה ולהכניס לתנור גם לפני ההפשרה של הבצק
כך עושים עם הפיצות שקונים קפואות
בכל אופן גם זמן ההפשרה לא אמור להיות ארוך בכלל אם הבצק שטוח
הפיצות הקפואות אפויות כמעט לגמרי, ולכן דורשות רק השלמת אפייה .

מה התפקיד של משפר אפיה, ומה יכול להוות לו תחליף?
דחוף לי.

מה התפקיד של משפר אפיה, ומה יכול להוות לו תחליף?
דחוף לי.
במתכוני בצק שמרים הוא לא רכיב חיוני ואפשר להסתדר בלעדיו.
התחליף לא זמין במיוחד- טבלית ויטמין C שמרסקים לבצק.

בסיר קטן ממיסים את החמאה,
פיתרון לאלו שלא רוצים לשים חלבי על הגז - אני שמה את החמאה בתוך שקית ניילון קשורה היטב, בתוך כלי עם מים רותחים, תוך כמה דקות החמאה הופכת לנוזלית, נשאר לעשות חור קטן בשקית ולשפוך לקערה.
(זה חוסך גם בשטיפת כלי...)

מה האפייה המומלצת ביותר לעוגת גבינה כדי שלא תיפול

אם אפשר פירוט ברור על השלבים
(מעלות התנור, סוג תבנית, זמן, מתי לפתוח תתנור וכו')

תודה רבה!

עוגות גבינה שהם על בסיס קצף יותר.קצת יורדות גם אם לא פותחים את התנור לילה שלם.בעיקרון אופים לפי המתכון.כדאי לנסות מתכון עם יותר קמח שאז הבלילה יותר יציבה.

פיתרון לאלו שלא רוצים לשים חלבי על הגז - אני שמה את החמאה בתוך שקית ניילון קשורה היטב, בתוך כלי עם מים רותחים, תוך כמה דקות החמאה הופכת לנוזלית, נשאר לעשות חור קטן בשקית ולשפוך לקערה.
(זה חוסך גם בשטיפת כלי...)
אני עושה ככה גם בשוקולד, גנאש, שוקולד+ח' בטנים.. מה לא.......

אני עושה ככה גם בשוקולד, גנאש, שוקולד+ח' בטנים.. מה לא.......
קחי בחשבון שבשוקולד זה לקחת סיכון שיש איזה חור פצפון בשקית שאת לא רואה. טיפת מים או אפילו אדים לתוך השקית והשוקולד נהרס.
אם זה עדיין לא קרה לך- אשרייך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה