Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
רציתי לשתף אותכם בחויה שעברתי,
היה לי תור עם ביתי בת הארבע למשגב לדך לטיפולי שיניים בסדציה
לאחר דרך שארכה לי כמעט שעתיים הגעתי באיחור של כמה דקות,
והקבלת פנים הייתה - אם פעם הבאה תאחרי אפילו ב3 דקות אנחנו נשלח אותך חזרה!!
לאחר מכן הייתי בטוחה שיטפלו בביתי שאני יודעת שיש לה כמה חורים ,
אז הרופא אומר לי אוקי - אז היום אנחנו רק בודקים בלי צילום....
ואיך שאני שומעת את זה אני אומרת מה?? רק בדיקה ? למה לא אומרים את זה בטלפון... - אז הרופא קם מממקומו באיום ואמר לי" אוקי, אז אני רושם שאת לא מעוניינת לקבל את הטיפול... ואת מתקוממת על הדברים שאני אומר...."
בקיצור כל סגנון הדיבור שלו היה לא יפה לא נתן לי לומר מילה
והבת שלי ישבה לידי מפוחדת ומבועתת - שתבינו, למה באתי, היות ואצל הרופאת שיניים בעירי לא הצליחו אפילו לעשות לה צילום.
אז זה היחס שהיא מקבלת כאן ,
ואם זה לא מספיק הוא גם אומר לי , " טוב תצטרכי לבוא בערך 4 פעמים ורק האבא יכול לבוא !!
בשום אופן לא האימא - אם את תבואי אנחנו נשלח אותך בחזרה..
בקיצור יצאתי משם עם הרגשה זוועתית וכמובן שאני לשם לא חוזרת !!
האם משהוא יכול להמליץ לי על מקום טוב שאפשר לעשות את כל הטיפולים בבת אחת , מה הפרוצדורה? למי צריך לפנות שיהי לי תור מהיר.
אציין שאני גרה בביתר עילית - קופת חולים מאוחדת
תודה על ההקשבה.....
  • 149
  • מי היה מאמין שילדים ילחמו מול הנהלת בית ספר על תפילין ע"ז נאמר עיקבתא דמשיחא חוצפא יכול להיות גם חוצפא דקדושה ונער ירהב בזקן באופן חיובי​

מתוך קול חי

סערת התפילין: מאות הגיעו להפגנת מחאה מול בית הספר​

אשריך שנתפסת על דברי תורה: מאות התאספו להפגנת מחאה מול בית הספר 'אהל שם' ברמת גן, שהשעה תלמיד ב'עוון' הנחת תפילין | "כולם מביעים תמיכה בנערים המדהימים האלה, שרק רוצים להתקרב ליהדות"
    איסור הנחת תפיליןבית הספר אהל שםסערת התפיליןרמת גןתפילין

בהפגנה מול בית הספר | צילום: נתי שולמן
    יום לאחר 'סערת התפילין' שנחשפה ב'קול חי' – במהלכה מנהל בית הספר 'אהל שם' ברמת גן השעה תלמיד שהקים עמדה להנחת תפילין – רבים התאספו להפגנה מול בית הספר: "יש כאן מאות אנשים. הגיע אדם וחילק ציציות – שנחטפו על ידי הצעירים, רבים מהם ללא כיפה כלל", סיפר איש 'קול חי' קובי סגל, הנמצא במקום.
    סגל הוסיף: "הגיעו לכאן המון אנשים, המקום פקוק. הגיע לפה גם רכב של חסידי ברסלב עם שמחה וריקודים. המשטרה מנסה להשתלט על האזור".

0:35 / 0:35

עוד אמר סגל: "יש כאן גם גופי תקשורת שהגיעו לצלם, אין מחאה נגדנו, כולם מביעים תמיכה בנערים המדהימים האלה שרוצים להתקרב ליהדות, מרימים פה את הילדים על הכתפיים ורוקדים איתם".

https://www.emess.co.il/radio/1676479

פרסום ראשון

מנהל בית ספר בר"ג השעה תלמיד בעוון הנחת תפילין

כזכור, תיעוד בלעדי שהגיע אמש לידי 'אמס', הציג עימות סוער בין תלמיד התיכון, אוראל מליק, שכל חטאו היה הנחת תפילין בשעת ההפסקה במסדרון בית הספר, בעימות תועד המנהל מטיח בו ש'כאן לא מניחים תפילין, ככה החלטתי'.

0:19 / 0:19

בשיחה עם הרב משה בן לולו בתוכנית 'הפוך על הפוך', סיפר התלמיד: "אחרי מתקפת השביעי באוקטובר נוצר בקרב התלמידים צימאון חזק ליהדות". מליק סיפר כי תחילה ארגנו הוא וחבריו תרומות קטנות מבני השכבה, ובתום חודשיים של גיוס כספים הצליחו לרכוש זוג תפילין אחד. עד מהרה הפך הדוכן לפופולרי ביותר, ותלמידים רבים החלו להניח תפילין בהפסקות. "התפילין היו בתפוסה מלאה, כל הזמן רצו להניח אותן", סיפר.
    למרות ההצלחה, היוזמה לא התקבלה בעין יפה על ידי צוות ההנהלה. לטענת מליק, מורה בבית הספר נתפס כשהוא מסיר מודעות שנתלו ברחבי בית הספר המודיעות על אפשרות להנחת תפילין. "ראיתי בעיניי מורה שמוריד את המודעות ומקרע אותן", סיפר. בעקבות האירוע, מליק פנה לערוץ 14 ולתוכנית "הפטריוטים" עם ינון מגל, שם חשף את ההתנהלות בבית הספר. למחרת זומן לשיחה אצל המנהל, שם נאמר לו כי כל תליית מודעה בבית הספר דורשת אישור הנהלה.

למרות ההתנגדות, היוזמה התרחבה, וכאשר תלמיד מכיתה ט' ביקש להמשיך את הפרויקט גם בשנה הבאה, הוא החליט להציב זוג תפילין נוסף מחוץ לכיתתו. אלא שאז התעוררה סערה חדשה – תלמיד זה הושעה מהלימודים לאחר שמורה ראה אותו מניח תפילין והגיב בזעם. "המורה רץ אליו מהקצה השני של המסדרון וצעק עליו שזה לא מקובל בימינו", סיפר מליק. בהמשך, התלמיד זומן לשיחה עם מנהל בית הספר, ובסיומה הוחלט להרחיקו זמנית מהלימודים.
    בהמשך נקרא התלמיד והושהה מבית הספר. מארגן המיזם אוראל מליק נקרא אף הוא לשיחת נזיפה ואזהרה. "אתה אלוקים? מי אתה שתאסור עליי להניח תפילין?", הטיח התלמיד במנהל המנוכר, "זו זכותי להניח תפילין".

בשיא העונה: המשטרה סגרה אולם אירועים בבני ברק​

סיכנו את ביטחון תושבי האזור: בעלי אולם אירועים במרכז בני ברק העסיקו והלינו שב"חים | האולם נסגר לחודש

סגירת האולם | צילום: דוברות המשטרה
    אירוע חריג בבני ברק: במסגרת האכיפה המשטרתית הממוקדת נגד עבירות העסקה, הסעה והלנת שוהים בלתי חוקיים, שוטרי תחנת בני ברק – רמת גן של מרחב דן במחוז ת"א מבצעים פעילות מוגברת בעסקים ואתרי בנייה, בהם קיים חשש להימצאות שוהים בלתי חוקיים, במטרה לחזק את בטחונו ושלומו של הציבור.
    בתאריך 14.1.25, שוטרים איתרו באולם אירועים ברח' מחזיקי הדת בבני ברק (הרחוב המחבר בין שלמה המלך לבן יעקב, בלב מרכז אולמות החתונות), 4 שוהים בלתי חוקיים, תושבי שטחים, ללא אישורי שהייה, שהועסקו בניגוד לחוק ואף הולנו במקום. השב"חים נעצרו והמעסיקים נחקרו באזהרה במחלק חקירות במשטרת בני ברק- רמת גן.
    בעקבות החקירה פעלו שוטרי הרישוי במרחב דן ותחנת בני ברק- רמת גן לסגירת המקום ומפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגרוף, חתם על צו סגירה מנהלי למשך 30 ימים מאתמול 19.1.25 ועד ליום 17.2.25 כולל.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה