Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 192
  • הופץ בעלון של ארגון הידברות

"הסיפור התרחש לפני כ- 3 שנים, עת שימשתי כעוזרו האישי של הרב גרוסמן", מספר ירט בראיון לרדיו קול חי. "מתוקף תפקידי ענית לטלפונים של הרב, והייתי אחראי על ביקורים במעונו. באחד הימים התקבלה שיחה, ומעבר לקו נשמע קולו של נער צעיר: ´שלום´, אמר הנער. ´שמי גיל-עד שער, אני נער כבן 13 מהיישוב טלמון, ואני מבקש להיפגש עם הרב גרוסמן לפגישה קצרה וחשובה של 5 דקות´.
    "הייתי רגיל לקבל טלפונים שכאלו ממאות ואלפים שביקשו להיפגש עם הרב רק לכמה דקות - אך סדר יומו של הרב היה כל כך עמוס, ובפרט שבאותה תקופה שהה הרב בחו"ל, והיה מגיע לזמן קצר לארץ, לא ניתן היה לאפשר לכל אחד פגישה. אמרתי לנער שהדבר לא פשוט, ועלי לבדוק אם יתאפשר לי להכניסו. את האמת, לא הבנתי מה כל כך בוער וחשוב לילד כבן 13 להיפגש עם הרב. מה הוא רוצה מהרב?
    "זמן קצר לאחר השיחה הזו, קיבלתי טלפון נוסף: ´שלום, מדבר אביו של גיל-עד, הנער בן ה- 13 מטלמון, שדיבר אתך לפני זמן קצר´. כמובן שעוד זכרתי אותו. ´מה בפיך´? שאלתי. והוא סיפר: ´שמע נא ידידי, בני חוגג בקרוב את חגיגת בר-המצווה. לקראת היכנסו לגיל המצוות, קנינו לו טלית ותפילין, ושאלנו אותו איזו מתנה הוא רוצה שנקנה לו לבר המצווה. היינו בטוחים שהילד יבקש טיול מיוחד, או כל הפתעה אחרת שילד רוצה, כמו אופניים וכדומה, אך גיל-עד בא אליי ואל אמו ואמר: ´אבא, אימא, אני לא רוצה כלום לבר המצווה חוץ מדבר אחד – אני רוצה להיפגש עם הרב דוד גרוסמן שליט"א´. זו המתנה הכי גדולה שאני יכול לקבל´. בקול מבקש המשיך אביו: ´לכן אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, אנא סדר לנו פגישה למען בני עם הרב גרוסמן´.
    "התרגשתי כל כך מבקשתו של הנער, והבטחתי שאסדר לו פגישה. ביום ובשעה שנקבעו, נכנס גיל-עד שער הי"ד עם אביו, לחדרו של הרב גרוסמן בהתרגשות רבה. גיל-עד ישב עם הרב ובהתרגשות שאל אותו: ´כבוד הרב, כיצד זוכים לעשות חסד? כיצד אפשר לזכות להגיע לעשות חסדים ברמות הגבוהות? וכיצד אפשר לקדש את ה´?´ אלו היו השאלות והמילים שהוציא מפיו הקדוש והטהור.
    "הרב גרוסמן נדהם משאלותיו של גיל-עד, והפגישה שנקבעה לדקות קצרות, התארכה לשעה וארבעים דקות, בה ישב הרב והסביר לו כיצד יש לעשות חסד בדורנו, מהו חסד גדול, ואף הסביר לו כיצד זוכים לקדש את ה´... אביו של גיל-עד הסריט את האירוע והוא קיים באמתחתו עד היום. זוהי הייתה משאלתו ומנת חלקו לדעת: כיצד זוכים לקדש את ה´!".
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה