Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בזמן האחרון התרבו ההודעות כאן על מצב קשה של חולים ומקרים שמבקשים להזכיר את שמם לתפילה.
אני מבינה את הדחיפות של הכותב/ת להעלות בקשה לתפילה על חולה שיש לו קשר משפחתי איתו או סתם נכנס ללבו ורוצה לעורר ולפעול בשבילו.
אני גם לא מזמן ביקשתי שיתפללו כאן על סבא שלי שהיה במצב קריטי ואני זוכרת את הנואשות שבבקשה ואת הדחיפות שרק נוסיף לו עוד תפילות וזכויות.

אבל יחד עם זאת לי יש בעיה נוספת ואני מאמינה שיש הרבה שיצטרפו לזה, ואם זו רק אני אז תסלחו לי מראש...

שכשאני שומעת על מקרים כאלו אני לוקחת את זה קשה מדי שהנה עוד מקרה ועוד מקרה ואני מדברת על דברים מזעזעים ופתאומיים ולא דוקא על סיפורים שבדרך העולם (כמו סבא מבוגר וכ"ו)

בגלל שאני מודעת לנטייה שלי לקחת כל סיפור בצורה חזקה מדי, הפסקתי לפתוח אתרי חדשות(של חרדים כמובן..) כי לא יכולתי לעמוד בעומס הזה של מקרה ליום... ולפעמים אף יותר. (לכן אני גם לא פותחת עיתונים)
יהיו שיגידו שזה בריחה מהתמודדות והתעלמות מהמציאות אבל אני פשוט נוהגת כך כי זה מרגיש לי הרבה יותר בריא בשבילי.
זה לא גורם לי לחשוב שהפסיקו האסונות בעולם בגלל שאני לא שומעת אותם. אלא אני מוגנת יותר. ולא גורם לי להתפלל פחות או להירדם כאילו ואין צורך בשינוי והתעלות.

מאז שהפסקתי לפתוח אתרי חדשות אני נמצאת יותר בפורום ונהנית מידע מקצועי מקיף עצות ומתכונים ומְחברות וירטואלית.
אבל פתאום גם כאן נהיה מוצף בהודעות כואבות כאלה עם פירוט מוגזם.

חשבתי שאולי אפשר למצוא פתרון שמצד אחד תהיה אפשרות למי שירצה, להעלות לפורום הרחב הזה כדי לבקש רחמים והשתתפות ומצד שני תהיה אפשרות לרגישים יותר להימנע מחשיפה שמכבידה עליהם וגורמת להם רע.

אולי רק לרשום את שם החולה בלי פירוט על המקרה. אלא רק איזו ישועה הוא צריך.
אולי לנעוץ אשכול שבו ירכזו את כל השמות וכך מי שירצה, יכנס. ומי שלא, יוכל שלא להיחשף.

אני מאוד מקווה שתבינו ואל תטעו לחשוב שזה נכתב בחוסר רגישות והזדהות עם סבלו של האחר.

אשמח לשמוע את דעתכם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה