Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 713
  • א' שבט תשע"א
    6 ינואר 2011

משרד התמ"ת החליט לוותר על חובת צירופו של כתב ויתור על סודיות מהורים המבקשים תמיכה להשתתפות בעלות שהיית ילדיהם במעונות יום, משפחתונים וצהרונים המוכרים על ידו בשנה"ל תשע"א
    ההחלטה באה בעקבות החלטת ועדת הכספים בדבר פיצול הדיון בעניין תיקון פקודת מס הכנסה, לעניין העברת מידע בין רשות המיסים למשרד התמ"ת, והעברתו לדיון באופן מופרד מחוק ההסדרים.
    משרד התמ"ת יחזיר להורים התשלום ששילמו בעבור אימות חתימתם,
    בהתאם לכללים שיפורסמו בעניין.

משרד התמ"ת החליט בימים אלה לוותר על חובת צירופו של כתב ויתור על סודיות מהורים המבקשים תמיכה להשתתפות בעלות שהיית ילדיהם במעונות יום, משפחתונים וצהרונים המוכרים על ידו בשנה"ל תשע"א.

יצויין כי החלטת מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי מיום 5.1.2011 באה בעקבות החלטת ועדת הכספים בדבר פיצול הדיון בעניין תיקון פקודת מס הכנסה, לעניין העברת מידע בין רשות המיסים למשרד התמ"ת, והעברתו לדיון באופן מופרד מחוק ההסדרים.

עד לגיבושו של הסדר שיאפשר העברת מידע בין רשות המיסים למשרד – מושהית דרישת המשרד לצירופו של כתב ויתור על סודיות בשנה"ל תשע"א .

עוד החליט מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי כי המשרד יחזיר להורים התשלום ששילמו בעבור אימות חתימתם, בהתאם לכללים שיפורסמו בעניין.

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/7AA1F436-F144-493C-8D73-28B176E47C89.htm
    0 תגובות
    לא, אני לא חדשה בתחום. קרוב ל-12 שנה שאני מרכיבה משקפים. ועוד לא נתקלתי בתופעה כזו.
    בחודש חשוון האחרון חידשתי משקפים עם פער של רבע מהמספר הקודם, שגם אותו (את המספר החדש) אני מרכיבה כבר למעלה משנה במשקפי השמש שלי (כלומר משקפי השמש שלי היו עם המספר האמיתי שלי שהוא גדול ברבע מהמספר שבמשקפי הראיה שהיו לי).
    שלא כהרגלי, רכשתי הפעם בחנות זולה כי לא מצאתי מסגרת לטעמי ברשת בה אני רגילה לקנות. מחיר זול, מסגרת יפה. עד כאן הכל מקסים.
    וכאן מתחילה הבעיה,
    קיבלתי את המשקפים ומיד כשהרכבתי אותם הרגשתי סחרחורת. שלחו אותי להתרגל ומאז אני איתם בהלוך ושוב (לא אלאה אתכם בפרטים שלא תקבלו סחרחורת...) שלחו למעבדה אמרו לי שהכל בסדר.
    בפועל שבוע ראשון עוד עובר סביר אח"כ מתחילים כאבי ראש ועיניים. אני רק מורידה את המשקפים ומרגישה הקלה מיידית. הוא טוען שיש מה שנקרא צללית עדשה (מישהוא שמע על זה???) שקיימת בכל עדשה שכאן כנראה מורגשת יותר ואני צריכה להתרגל. בפועל כך הוא טוען, אין כאן שום דבר לא תקין שעלול לגרום נזק לעיניים שלי.

מישהוא שמע על צלליות עדשה?
    באמת לוקח כל כך הרבה זמן להתרגל?
    למרות שעברו יותר מחודשיים, לא לבשתי את המשקפיים יותר משלוש שבועות רצוף בגלל הקושי. השאלה שלי אם לנסות להמשיך למרות כאבי העיניים והראש?

האמת שכבר התיאשתי מללכת לשם (הכי מתסכל שהם נחמדים וכביכול מטפלים בעיניין אבל אין תצאות בשטח!!!) והיום כבר החלטתי פשוט לעשות עדשות חדשות למסגרת הזו במקום אמין וטוב.
    יש לי מה לנסות לבקש ממנו החזר/פיצוי כספי על כך שאני צריכה לעשות עדשות חדשות?

אני ממש מתוסכלת ואובדת עיצות... :(
    קיבלתי במייל מחבר צדיק, ובדקתי את אמיתותו במאת האחוזים.

שלום רב,

לאחרונה יצא לי לצאת מביתי בסביבות השעה 2 לפנות בוקר.
    לעיתים נדירות יוצא לי לצאת בשעות אלו מביתי, ולאחרונה כנראה משמים סיבבו שאצטרך לצאת מס' פעמים.

אני שומע בכי היסטרי מהדד בחלל הרחוב, אני מנסה לאתר את מקור הבכי, אני מתקדם לכיוון חלונות ביתו של יהודי יקר, שלא עלינו חולה במחלה קשה ולא מסוגל לפרנס כלל את משפחתו.
    הבכי הלך והתחזק, היסטרי באופן מחריד ומפחיד, במחשבה ראשונה רציתי להכנס למשפחה, הבכי הנוראי היה כמו בכי שקרה אסון ... חשבתי אולי קרה משהו לאבי המשפחה והם זקוקים לעזרה...
    כשהתקרבתי יותר, הצלחתי לשמוע בחורה בוכה ומישהו מנסה לדבר אליה ולהרגיע.
    חשבתי אולי מקרה קרה.

לאחר מס' ימים שוב הסתובבו הסיבות ויצאתי שוב באותה השעה, ושוב בכי היסטרי, ושוב מחריד והרגשת מחנק עלתה בגרוני, מה אוכל לעזור מי יודע מה קורה שם, בכל זאת המשכתי הלאה.
    ביום ה' האחרון יצאתי שוב, ושוב אני שומע את הבכי, כבר לא יכולתי, פניתי לרבנים ועסקנים, והפנו אותי לגברת צדקנית המלווה את המשפחה מס' שנים, הגב' מספרת לי שארגוני החסד נמצאים עמוק בתוך התמונה... ואכן עוזרים ומסייעים ככל יכולתם, אולם העלויות היום יומיות, והוצאות החתונה הבסיסיות מגיעים לסכומים עצומים, ואין בידם להושיע את הכלה שעוד כחודשיים צריכה להיות מוכנה לעמוד תחת חופתה, ולנערה אין כל, חברותיה הכלות מספרות אחת לרעותה על הקניות שהם כבר רכשו לקראת החתונה,
    והיא במשך היום בולעת את הלשון. היא לא קונה, כי אבא חולה, ואין אין כסף...
    אולי תצליח להשיג שמלת כלה, וכמה בגדים יד שניה... עוני משווע.

בסוף יום כשהכלה עולה על יצועה לישון, מתעוררת בבכיות נוראות, אבא שוכב חוסר אונים בחדר הסמוך, בקושי מסוגל להוציא מס' מילים, האמא שגם ככה סוחבת את הבית על כתפיה יום יום, בוכה עם ביתה הכלה חרישית, אין לה מילים לנחם, ואין בידה להושיעה.. כלו לה המילים שתוכל להרגיע את נפשה העדינה והאומללה של בתה, הנמצאת רגעים ספורים לפני חתונתה, בחוסר כל, ואין לה את כוחות הנפש לשרוד את העוני את הצער והעוגמת נפש, בלילות אין לה מנוחה מהלחץ הנפשי הנותן את אותותיו בנפש ביתה היקרה.

לא יכולתי להשאר אדיש ולעמוד מנגד, ואני מחפש שותפים לדבר מצווה הכנסת כלה אמיתית, ולנסות לארגן כסף להוצאות האדירות, ומוצרים בסיסיים שאנשים טובים יתרמו ותוכל להכנס לחופתה בשמחה, ולבנות בית יהודי בשמחה אמיתית ובלב שלם.

בדרכים מאד עדינות ומכובדות הצלחנו לקבל מהכלה חלק מרשימת צרכים בסיסית שזקוקה להם:

צלם -3000 ש"ח
    תזמורת 3600 ש"ח.
    אולם לחתונה.
    שבע ברכות באמצע השבוע, וסעודות שבת.
    בגדים אישיים - 2000 ש"ח
    שכירות דירה לשנה כ - 24000 ש"ח
    פאה - 4000 ש"ח.
    בגדים והנעלה 1500 ש"ח.
    הדרכת כלות 1500 ש"ח
    היות והאבא חולה, זקוקים לשכור רכב יעודי לנכים, למשך החתונה לכל ימי ה-7 ברכות. העלות גבוהה.

כמובן שלא חסרים הוצאות. וכל המוסיף יוסיפו לו.

כל תרומה, תתקבל בברכה. מי שיוכל לעזור בגיוס תרומות / מוצרים יבורך.

ניתן לפנות אלי במייל
    <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> או בנייד - 050.4122059
    יישר כח.

מרדכי וינרייך
    (ה"ה. דומני שחלק מהדברים הושגו אז כדאי לברר אצל החותם).

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה