Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני נואשת.
מישהו יודע להסביר לי מה זה גן התנהגותי ?
הגננת של הבן שלי [בן 3 ] המליצה לשלוח אותו לגן כזה שנה הבאה . בפועל אני קצת לא מבינה למה .
כן הוא שובב, ילד של אקשן ,לא יושב לאורך זמן.
אבל הוא לא ילד אלים בכלל , אין קושי לא בהבנה ולא בדיבור . מה כן ? לדעתי קושי בויסות חושי . [יש תור לרופא התפתחותי עוד מעט..]
היא אומרת שהוא נשכב על הרצפה בריכוז , ומכניס ידיים לדבק בשעת היצירה , נוגע במים , ולפעמים [מעט מאוד] יש לו קטעים התנהגותיים .. למשל העיף את כל המעילים מהמתלה[בלי שהיה עצבני או משהו לטענתה..] וכשבקשה ממנו לאסוף ,אסף הכל. אומרת שקשה להתנהל איתו בגן , ותמיד צריך שיפקחו עליו עין .
לדבריה הגיעה יועצת של משרד החינוך לגן ונתנה לה הנחיות כמו לעשות לו פינת רוגע , אמרה לי ''בעיינינ זה שטויות'.
היא לא בעניין לעזור לו או לנסות יחד איתנו להגיע לתוכנית שתקדם אותו , היא רוצה שיהיה לה שקט [וזה בסדר] . והיא ממש סימנה אותו,ככה אני מרגישה .נותנת לו להרגיש טיפש. [כשאמרתי לה שלא דחוף לי שישב בריכוז ושאולי תתן לו להתעסק עם משהו בצד אמרה לי 'כן אני נותנת לו ללכת לעזור לסייעת כבר ויתרתי לו ' בטון עייף ומתוסכל. היא אמרה גם שבד''כ שאחרי כמה דקות הוא חוזר ויושב יפה..] .
היא גננת טובה מאוד ,בעל ניסיון [עם גיל בוגר יותר] ורואה חתך גיל שאני לא רואה ,אבל סוג דידקטית . אין הרבה יצירות , ולדעתי [לפי התיקייה] מעבירה את החומר בצורה יבשה למדי .
הוא ילד טוב מאוד , וכשיושבים איתו ומשחקים הוא מקסים , הוא לא מרביץ ולא אלים ומאוד מפחיד אותי לשלוח אותו לגן התנהגותי שבו יוכל ללמוד גם התנהגויות אחרות.. במקום לחיידר רגיל שאולי שם פשוט יגדל יתבגר והדברים יסתדרו [כמובן עם ריפוי בעיסוק וספורט טיפולי שניקח לו אחה''צ]

מה אני עושה?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה