Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מחפשת מחשב לשימוש משרדי יומיומי (לא לתוכנות גרפיקה)
ומתלבטת בין 2 הדגמים הללו
הנה הקישור שלהם לזאפ

מה ההבדל ביניהם ומה המומלץ יותר?
מה אורך זמן הסוללה שלהם ללא הטענה?
כמה כניסות USB יש להם?

חוץ מזה שיש עוד דגם שאני יכולה להשיג בזול יותר
האם הוא עדיף עליהם משמעותית?
תודה מראש!
  • 345

• Juk - החזאי ג׳וק

אז לאן נעלמתי?בכנות, המודלים לא היו לגמרי סגורים על עצמם, והרגשתי שאין לי מה לכתוב כשאין לי מושג ברור. אז לקחתי פאוזה וחיכיתי שהתחזיות יתכנסו קצת. עכשיו, כשיש לנו מעט יותר נתונים (עדיין לא מספיק), אני כאן עם עדכון והבהרה: יש לא מעט חוסר ודאות לגבי המערכת הקרובה.התחזית בקצרה:
    מרביעי בלילה עד שלישי בצהריים: פרק זמן של קור ומשקעים בכמה גלים.שבת בצהריים עד ראשון בערב: כנראה נראה שלג מעורב עם גשם, אולי פתיתים באוויר – אבל לא משהו שצפוי להיערם.ראשון ערב עד שני בערב: כאן הפוטנציאל קצת יותר מעניין.
    בלילה שבין ראשון לשני, עשוי להיות שלג כבד יותר באזורים מעל 600 מ' במרכז, בצפון מגובה 400 מ', אבל גם במקרה הזה, אי אפשר להתחייב על היערמות משמעותית; זה עשוי להיערם בקצב איטי ואולי רק בסנטימטרים בודדים, אך אם התנאים ישתפרו אפילו במעט בימים הקרובים, זה יכול גם להפוך לכמה עשרות ס"מ.
    מה קורה מאחורי הקלעים (למיטיבי לכת):פערי מודלים: כל מודל מראה תרחיש שונה לחלוטין, האמריקאי חוזה תרחיש חריג יותר לחובבי הלבן הירושלמי, לעומת האירופי EC שמראה תמונה "פרווה". ע"פ רוב, המודל האירופי יש לו רמת דיוק גבוהה יותר לאזורנו.
    הפוטנציאל משמעותי, אבל הצפי מעורפל: יש קור משמעותי במפלסים הנמוכים והבינוניים, חלון זמן ממושך ואפיק רחב, זה אומר שמבחינת פוטנציאל, מדובר במשהו חריג מאד. אבל כדי ששלג ייערם באמת, צריך שהקור והמשקעים ייפגשו בעוצמה ובמשך זמן סביר. אם לא? נקבל בעיקר אווירת צינה עם פתיתים מזדמנים.
    בנוסף, ברגע שטמפרטורת 500mb (בגובה 5-6 ק"מ) צונחת אל מתחת למינוס 30 השלג יכול להיות אינטנסיבי ולצבוע עיר שלמה תוך חצי שעה. הפעם אנחנו רואים שהטמפ' בגובה זה בקושי נוגעת במינוס 30, וגם זה לפרק זמן קצר (כנראה בשני בבוקר). המשמעות: סיכוי גבוה יותר לשלג "רגוע" ופחות הצטברות של "וואו".

בשורה תחתונה:אף אחד עוד לא באמת יודע, המודלים משתנים מריצה לריצה. בהחלט ייתכן שעדיין נראה שלג בתזמון טוב שיגרום לירושלמים לחייך מול מעטה לובן מכובד של עשרות ס"מ, אבל גם לא מן הנמנע שהעסק יסתפק בכמה פתיתים שלא ישביתו את השגרה.
    כדאי להתכונן לכל תרחיש קיצוני, אבל גם לא לפסול אפשרות שנקום לבוקר חצי-לבן. הכול עוד יכול להשתנות בימים הקרובים.כרגע יש לא מעט "לא נודע" בסיפור הזה.עדכונים נוספים בהמשך, כאשר המודלים יתבהרו עוד קצת.

@גיוון @עט סופר מהיר
    השכנה פוגשת אותי שבוע אחרי פורים
    מתחילה להתנצל על זה שלא שלחה לי משלוח מנות
    הסיבה, תקשיבו טוב!!! :

"השקעתי במשלוח מנות מיוחד באוירת פרות הדר (אדר)...
    היו שם חיתוכי פירות בשלל צבעים מאורגנים בצורה אסתטית ונקייה
    משקה פרות מפנק ועסיסי...
    וכו וכו
    את שואלת למה לא הבאתי לך את המשלוח הנכסף?
    פשוט התפוז שלי ( הבייבי שלה , למי שלא הבין....) נרדם באמצע הפורים
    והקלמנטינה שלה ( הילדה בת שנתיים וחצי שלה, למי שלא הבין....) התלכלכה באמצע הפורים
    וכו וכו
    אז.......
    לא יכלתי להעלות לך את המשלוח מנות בלי שתראי את הפירות ( את ילדיה..למי שלא הבין)
    כי מה שווה משלוח של פירות הדר בלי הילדים המחופשים לפרות הדר..............

?!?!?!?!
    ?!?!?!?!

מילא אני, נעבעך הפסדתי משלוח מפיץ ריח עסיסי ומחמם את הלב
    אבל היא, הלך לה כל הפורים
    למה כמוני, נתקעה מול כל השכנים
    כולה אובדת עצות מה! לעשות! עם! זה! עכשיו! עוד! שניה! פורים! נגמר! ועוד! לא! שלחתי! משלוח! מנות!
    למה! התפוז! למען! ה'! נרדם! ולמה! הקלמנטינה! למען ה'! התלכלכה עכשיוווווווווווו
    ופאדיחות מהשכנים שכן שלחו ולא מבינים למה היא לא מחזירה.....

עד כאן הקוריוז המשעשע
    חב'ה, תגידו אתם
    לא הגזמנו?

לא מזלזלת חלילה
    אבל.......
    יש המון אבל....
    למחשבה!

פורים שמח מאושר ומבסוט!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה