Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בכניסה לאחד מרשתות השיווק, יושבת אישה מבוגרת עם קופת צדקה.
כשעברתי לידה היא אומרת לי באגביות: " תקנה לילדים שלי קצת ירקות, תפו"א, גזר, קישואים..."
הרגשתי בעל חסד עצום כשהכנסתי לשקית נפרדת שק תפו"א, שקית גזר, תפוזים, תפוחים, וכ"ו.
לקינוח הכנסתי כמה שוקולדים תוך כדי שאני מדמיין כמה הילדים שלה ישמחו...

ביציאה הבאתי לה את השקית, ותוך כדי שהיא ממלמלת דברי ברכה אני קולט שאני לא הגביר היחיד בעיירה... סביבה יש ה מ ו ן שקיות מלאות בכל טוב, עוגות, יינות, חלבי, עופות... משהו שיכול להאכיל 37 איש בערך למשך שבת שלמה

אז קודם כל שאפו על הרעיון המבריק, במקום לקבל מזה שקל, ומזה שקל וחצי. היא מבקשת ירקות בסיסיים מה שמשדר אמינות שאין לה מה לאכול
ואנשים טובים מפנקים אותה בשקיות מפוצצות.

עכשיו, לא שמפריע לי ח"ו לתרום. אבל סביבי יש ב"ה משפחות אברכים שהיו שמחים לקבל מה שהבאתי לה.
בהחלט לא התכוונתי סתם להוסיף מאגר מזון למזווה בביתה של אשה מבוגרת.

והמבאס בכל העלילה שיש מצב שהיא ערביה שמתלבשת בצניעות ויודעת לדבר בעברית צחה (המעשייה התרחשה בעיר לוד)

אז מותר להתחרט על כזה דבר?
שלום רב,
אשמח לדעת חוות דעתכם, למה לא פותחים את הגנים? אנחנו גרים בקהילה חרדית בעיר חילונית ואת הכיתות הגבוהות בחיידרים פותחים ממחר כרגיל, בתוך הכיתות, הכיתות הגבוהות גם לומדים אח"צ, אך משום מה את הגנים שתמיד דיברו שהכי פחות מדביקים ואותם לפתוח ראשונים, מתעקשים הפעם לחלק לשתיים מה שאומר שכל ילד מגיע לשעתיים וחצי, ולא די בכך, גם לומדים בחוץ וזה ליומיים!!! כי עוד יומיים גשום אז מחזירים את הילדים הביתה.
האם ילד בן 8 מדבק פחות מילד בן 6?
אצלי ספציפית מדובר על ילד במכינה ששנה הבאה עולה לכיתה א' והשנה "אמור" ללמוד קריאה. אך רוב השנה בכלל לא התקיימה, רוב הקריאה נלמדה דרך הטלפון, ולילדים כבר אין באמת סבלנות להקשיב לשום קו וללמוד לבד, בלי לדבר על פיגור בשאר המקצועות חשבון, אריינות ומושגים,
כמה ילדים יכולים להקשיב לקו??? ואיך בכלל אפשר להעלות ככה ילדים לכיתה א', בלי לדבר על הנזק של לא לפגוש חברים...
אשמח לדעת מה קורה בערים אחרות, ואולי למישהו יהיה גם עצות למצב ההזוי הזה,

תודה,
  • 140
  • שאלתי לפני כמה ימים אך לא ראיתי שזה בכלל הופיע, אז שואלת שוב.

העגלה הזו-
    כאן

מישהו שמע או התנסה בזה? אשמח לכל מידע. זה נראה יחסית זול אז קצת חוששת אך מבחינות רבות יתאים לנו.
    האם העגלה חזקה מספיק?
    איך ההתניידות ועמידות הגלגלים למגורים במקומות קצת יותר מורכבים?
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה