Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
דירתי שוכנת ברחוב מרכזי מאוד, בבנין ישן.
לבנין שלנו חניה אחת בלבד.
עד ליום זה היה שכן אחד מבוגר, שהשתמש בחנייה כבר 40 שנה, ואף אחד לא חשב להתווכח או למצמץ, זה היה ברור שלא לוקחים לבן אדם משהו שהוא משתמש בו עשרות שנים, בין אם זה צודק ובין אם לא (ומסברא, הוא דווקא צודק).

לפני חודשיים מכר השכן את הרכב.

הגיע שכן אחר, בחורצ'יק, עובד בחברת אבטחה, וחסם עם מנעול את החנייה. ככה פשוט.
אציין שמלבדו רק אני עם רכב בבנין, ככה שזה עסק שלי מולו, והשכנים האחרים לא אכפת להם.
ואני טוען, אין דבר כזה לסגור את החנייה, מכיוון ששנינו שווים בה, אז או שעושים הסכם - מי שמגיע ראשון, תופס. או שעושים חלוקה מסודרת לפי ימים/שעות.
נסיתי לדבר, לשוחח, לצעוק, הזמנתי הביתה לכוס קפה, מה לא עשיתי? אבל - אין עם מי לדבר.
נסיתי רק לגרום לו להגיע אתי ביחד לרב, אמרתי לי - אתה טוען שאתה צודק, אני טוען שאני צודק, בא נשאל רב.
אבל, אין עם מי לדבר. אפס. גורנישט.
והדבר המעצבן ביותר הוא, שהרכב שלו נמצא בחנייה מתשע בערב עד תשע בבוקר. וכל שאר היום החנייה פשוט ריקה. ונעולה.

ולמי שלא מבין, זה יכול לגזול ממני שעה שלמה במהלך היום בחיפוש אחר חנייה, האזור בו אני גר הוא נורא ואיום מהבחינה הזו, ופשוט - בלתי נסבל.

השאלה היא: מה עושים כשהנתבע לא מוכן לבוא לרב?
ההלכה שלנו מספקת לנו פתרונות גם למקרים כאלו?
יש לכם ניסיון בענין?

תודה מראש.
הייתי אתמול עידה לסצינה הזויה,
שמעתי את זה קורה ולא קישרתי שמדובר באחי הקטן.., אבל אחותי ראתה.
הגעתי לאימא שלי, ולמטה ברחבה של הבנין היה את אחי (בן 9) ובן של שכנה, קטן יותר
שלא גמר להציק לאחי.
אחי בשלב מסוים כנראה כבר לא שלט והרים עליו יד.
לא מצדיקה כמובן, וזה טופל אח"כ ביחידות,
אבל ילדים הם ילדים אחרי הכל.
ועכשיו,
האימא של הילד ראתה את מה שקרה והיא רצה הביתה והביאה כוסות פלסטיק בשביל לזרוק עליו, היא לא קלעה כי הוא ברח כמובן , אז היא התחילה לצעוק, ואני מצטטת את מה שהיא הטיחה בו: (מזכירה, מדובר בילד בן 9)
אתה מפגר!
אתה חזיר בר אלים שצריך לעוף לעזאזאל!
אני אתן לך מכות רצח!
בלי להתבלבל ובלי להתבייש.
ואחכ ניסתה לגרום לילדים שהיו שם להצדיק אותה..(מה הם יכולים לעשות מולה? אין ברירה)
עכשיו, עזבו, לא יעזור כלום אלו האנשים לצערי
יש בכל זאת מה לעשות?
מה קורה עם אנשים מבוגרים שמאבדים ככה שליטה?
לא רוצים לעשות בלגן של שכנים, אף אחד לא ירוויח מיזה..
והיות והאישה המדוברת היא גננת, אני תוהה אם לא לפנות לרב ולהתריע את ההנהלה שלה.

לצערי הם לא היחידים בבנין ולא בעולם,
זה קורה לא מעט שאני רואה או שומעת על כאלה מקרים שהורים יוצאם להגנת ילדיהם בכל מחיר.
שלום וברכה חברים והיום תעלומה...
קיבלתי מייל בנוסח הזה:
שמי בריסטר ג'ון אולאם, שבסיסה בטוגו, ענה בחביבות להודעה שלי בדוא"ל הפרטי שלי: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>, כי יש עסק חשוב שאני רוצה לדון איתך לגבי קרנות הירושה של 9.5 מיליון דולר שנותרו בקרנות ירושה. על ידי קרובך כאן בבנק טוגו. הוא היה הלקוח שלי לפני שמת בתאונת דרכים עם כל משפחתו.
אנא ענה לי לקבלת פרטים נוספים / הבהרה בנושא זה.
עורך הדין ג'ון עולם.לומה טוגו.
טל ': +22892047740
קרן ירושה
היתי סקרן מאוד אז:
[פתחתי כתובת מייל פיקטיבית בשם "ישי ריבו" וממנה שלחתי שאלה "במה מדובר"
זה מה שהוא ענה לי...]
הוא ענה:
ישי ריבו היקר,
שם הלקוח שלי הוא מר. דמה אדוארד ריבו, תודה על תגובתך.
כל מה שאני רוצה ממך הוא לעמוד כקרוב משפחה ומוטב בעיזבון הבלתי תובע של הלקוח שלי שנפטר ז"ל. דמה אדוארד ריבו, עשיתי כל מה שאפשר כדי לאתר את קרוביהם של הלקוח שלי שנפטר בלי שום מזל; מרבית נכסיו כאן הושחתו על ידי ברדס ובחלקם מגודל עשבים שוטים מכיוון שאין מי שישמור עליהם. זה היה עד שמשרד האוצר עם הפיקדון האמור הזמין אותי למשרדם וציווה אותי כעו"ד שלו כאן בטוגו לאתר ולהציג בפניהם את קרוביו לשחרור כספי החוב שלו יחד איתם, סך כל (ארה"ב). 9.5 מיליון דולר) בלבד.
על רקע זה החלטתי לפנות אליך כשאתה נושא שם משפחה זה כדי לסייע לי בהגשת תביעות לקרן הירושה הזו לשחרור והעברה. קרבת המשפחה הבאה כאמור בחוק הירושה, אינה מוגבלת ליחסי הנפטר ואינה נתונה למעגל יחסי ההורים, אלא על ידי בחירתו של המיטיב לגבי מי הוא רוצה לרצות זאת (המוטב ) באופן רשמי על ידי כתיבה, או באופן לא רשמי על ידי גילוי מידע סודי למוטב, יהיה הוא / ה שותף העסקי, הקשר, המלך, החבר או המבקשים.
לפיכך, מכוח האמור לעיל, אני מבקש הסכמה להציג אתכם כקרובי משפחה ללקוח המנוח שלי מכיוון שגם קרוב משפחה כביכול נפטר יחד איתו בתאונת דרכים. עליך לציין כי כל המסמכים הדרושים לעסקה מסוג זה המוודאים אותך כמוטב בונאפיד וקרובי משפחה ללקוח הנפטר שלי יתקבלו כדין וחוקית ויונפקו על שמך ולטובתך. אם לא תתבע קרן ירושה זו, היא תופקד מחדש באוצר של חברת הפיננסים ותוחרם גם כשטר שלא נתבע אשר יחולק בין הדירקטוריון והוא יהפוך להיסטוריה.
אין מה לדאוג מכיוון שהכל חוקי עם תיעוד, חובתי לספק את הקרובים וכל מי שאאשר כקרובי משפחה יהפוך למוטב ויקבל את כספי הירושה.
הנושא החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון כעת הוא אמון וביטחון בעניין זה ולכן אני טוען שזו צריכה להיות מילת המעקב שלנו במהלך העסקה הזו ואני יכול להבטיח לך לגמרי מצדי שככל שאעבוד את זה איתך, תמיד אעשה זאת נשאר אותו דבר. אני לא מכיר אותך אבל אני מרגיש שתהיה אנושי מספיק בכדי להיות כנה כלפי לפחות בשביל להביא אותך לעסקה שמסוגלת להשיג משהו מוחשי.
כל מה שאני צריך זה הנתונים שלך כדי לשכלל את המסמכים המשפטיים ולהציג אותך רשמית בפני הבנק כקרובי משפחה ללקוח המנוח שלי, כך שניתן לשחרר לך את כספי הירושה בסך 9,500,000 $ דולר ונחלוק אותם כמפורט להלן. אתה תהיה זכאי ל -60% מהסכום הכולל כשביעות רצון על העזרה לי למאבק בעסקה זו ו -30% יהיו לי ולמשפחתי בעוד ש -10% אני מציע שייתרם לארגוני הצדקה בכל מדינה שתבחר, אך אם אתה מרגיש אחרת אל תהסס להודיע לי.
1. שמותיך הפרטיים: ............................................ ...
2. שם המשפחה שלך: ............................................. .
3. תאריך הלידה שלך: ........................................... .
4. מספרי הטלפון והפקס שלך: ...........................
5. עיסוקיכם: ............................................. .
6. הכתובת / הארץ שלך: ................................
עם מידע זה אמשיך לאבטח מכתב תביעה וייצוג עם המידע שנמסר. כאמור, מכשיר משפטי זה בעת הגשתו לבנק מחייב את המוסד הפיננסי באופן אוטומטי לבצע מימוש העברה לטובתך וככזה יהיה אטום ויישאר בלתי הפיך. בכתב הבא שלנו, אני מציע להגיע להסכם הבנה ביחס לשיתוף הוגן. צירפתי את רישיון עורך הדין שלי כדי שתוכלו לדעת עם מי אתם מדברים כעורך דין
לכן אני מצפה לשמוע ממך מוקדם יותר עם המידע הדרוש הנדרש כדי להתחיל בעבודה בהעברה. התקשר אלי ברגע שתקבל דואר זה. אני רוצה שנעשה שיחת טלפון קטנה עם מספר הטלפון הישיר שלי + 228-92047740
מודה לך על שיתוף הפעולה הצפוי שלך.
שלך בעניינים משפטיים,
עורך דין. ג'ון עולם.
י. U. החדרים טוגו
196 בולרבל לום.
BP: 869 מרכז LOME.
הרפובליקה של טוגו.
טל ': + 228-92047740
ואז למחרת:
[שלחתי מכתובת מייל אחרת הפעם בשם חנן בן ארי... וזה מה שהוא ענה]
חנן בנרי היקר,
שם הלקוח שלי הוא מר. דמה אדוארד בנרי, תודה על תגובתך.
כל מה שאני רוצה ממך הוא לעמוד כקרוב משפחה ומוטב בעיזבון הבלתי תובע של הלקוח שלי שנפטר ז"ל. דמה אדוארד בנרי, עשיתי כל מה וכו...
ואז שלחתי לו מהכתובת הראשונה:
סליחה, אך שמי המקורי הוא ישיעהו רביבו ולא ריבו [תוכל לברר עלי אני זמר ישראלי מוכר],
מה גם שאתמול חבר בשם חנן בן ארי [שגם הוא זמר והופיע איתי אתמול] סיפר שקיבל אף הוא הודעה כזאת עם אותו התוכן,
א''כ לכאורה יש בדבריכם סתירה,
אני אומר לכם את האמת שאני לא מעוניין לעשות דברים שאינם חוקיים ולכן אשמח לקבל פרטים כהוכחה שמדובר במשהו חוקי ושאתה הוא עו''ד המדבר איתי,
ומאז:
נכון להיום יומיים אחרי הוא לא ענה...
ולדעתכם ?!
המקרה מאוד מוזר הבנתי שהוא עושה זאת כבר הרבה זמן ועולות השערות מה המניע שלו ?

עוקץ ?! הוא לא ביקש כתובת מייל...
רק שם, עבודה, וכתובת,
או אולי הוא רוצה שאתקשר אליו כדי להרוויח מה שבטוח לא בטוח...

אשמח לשמוע מכם...
[הוא כ''כ מוזר שצירף את תעודת העו''ד שלו...]
נכנסת מורה מכובדת לכיתה. "בנות יקרות היום זהו היום האחרון להירשם לחוגים של בית הספר. כל מי שנרשמת תקבל פרס! ומי :p :confused: שנרשמת לשני חוגים תקבל שני פרסים!".

אני בעזרת השם אשלח את הבת שלי לשני חוגים, עם או בלי פרס, ועם או בלי בית הספר.
אבל לדעתי השיטה הזו היא פשוט חוצפה.
אני מעדיפה שתשלחו לי 500 פרוספקטים, תצנקו לי, תשלחו לי הודעות שרשרת.
אבל למה לפנות לילדות קטנות ולפתות אותן עם פרסים?

נכון, זה לא סוף העולם.
אפשר לומר לילדה אקנה לך פרס בלי קשר לחוג.
אפשר גם לנצל את ההזדמנות וללמד את הילדה שאנחנו לא מתרגשים מהבטחות של פרסים (''אם מישהו ברחוב היה מבטיח לך פרס אם תלכי אחריו, לא היית הולכת. נכון?").
ועדיין.

יש בבית הספר משפחות שאין להם.
ומדובר כאן במוצר שעולה כמה מאות שקלים.
זה לא הוגן ולא חינוכי לגרום להן להפעיל עליהן לחץ מצד הבנות לדברים כאלו.

אין לי שום דבר נגד החוגים האלו. הם חינוכיים. הם באמת יותר זולים מחוגים בחוץ. אבל במוסד חינוכי לא אמורים לפעול בדרכים לא חינוכיות.

מה עושים כדי שלא יישנה הדבר שוב בבית ספרנו???:p:mad:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה