Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מחרוזת שירים מושקעת אם אמן הקלרינט אברהם בלטי
  • תודה
Reactions: חסדי1 //
16 תגובות
"וואו! נראה שיש שם בלגן בגשר בוא נלך לאזור שם!" אמר לי החבר שהיה איתי.

"אני רוצה להיות בהדלקה בסוף לא נצליח לחזור, אחר כך נלך!" אמרתי אני.

נסחפנו עם הדחיפות לכיוון הכניסה לשביל ר' דוב אבל הצלחנו (על עצמי ידעתי מיד כמובן על חברי הרבה(!) אחר כך) לחזור בחזרה כל אחד למקומו הוא. אני התמקמתי בחלוקת הבקבוקים על החבילות שם.

המדורה הובערה והריקודים היו בשיא העוצמה. אם יש את האמרה הידועה שאצל ר' שמעון בציון יום כיפור ובחוץ שמחת תורה אז בהדלקה שם, למעלה היה כמו שמחת תורה אבל ממש! ובמורד השביל גיהנום של ממש.

.

כמה שעות לפני כן אני יורד במורד ההר מכיוון הציון אל מתחמי התפילות הלימוד האוכל.

ואז ראיתי אותו.

זה היה הרב שהתנהגנו אליו בצורה הכי קשה מכל הרבנים בתלמוד תורה!

היינו רעים. היינו ילדים, מה לעשות?

ביום האחרון ללימודים כמו תמיד, נגשנו אליו לבקשת מחילה. הוא אמר שאינו מוחל ורק לאחר שחסמנו את דרכו מלצאת מחדר המלמדים הוא הפטיר "סולח, סולח".

זה ישב לי על הלב.

כמה פעמים ראיתי אותו, אבל לא אזרתי אומץ ותירצתי לעצמי אלפי תירוצים למה לא צריך לבקש ממנו מחילה.

אבל באותו לילה מר ונמהר, שעות לפני האסון שהייתי קרוב מלהיות בתוכו כמה עשרות מטרים ושנסחפתי לכיוונו שהיו רבים שהעידו שזו הצורה שבה היו בתוך האסון, זה קרה!

נגשתי אליו ובקשתי מחילה. הוא תחקר מי אני? באיזה שנה הייתי? ואמר והפעם בפנים מאירות-

"מחול לך, מחול לך, מחול לך".

.

דקות אחרי האסון על פי הנחיית הגורמים בשטח, הלכתי לכיוון היציאה מלמעלה, "לא ראיתי הרבה, ומה שראיתי הספיק לי די והותר!" למעלה פגשתי חבר איתו רצתי במורד ההר לצד השביל שהכינו לכוחות ההצלה הרבים שטרם הגיעו שומע על שנים עשר הרוגים ומתחיל להבין שהייתי בתוך אירוע שלא אשכח לעולם.

שם למטה, לאחר שראיתי שיירה של עשרות אמבולנסים, אינספור משטרות כשמסוק מרחף ממעל, התיישבתי על רצפת האספלט מלאת החול, חיברתי אוזניות אל אוזניי, ושמעתי את השיר שיצא לא הרבה זמן לפני כן שמסביר הכי טוב את מה שלי ולעוד רבים הומחש בערב הזה (אולי לי זה היה בזכות הסיפור הנ"ל? רק ד' יודע!)-

"רק אתה סיבת הסיבות עילת העילות".
 תגובה אחרונה 
תעריפי נסיעה הגבוהים למירון נקבעו ללא צו מסמיך!

חשיפה: נוסעים להילולת רשב"י במירון נדרשו בחוסר סמכות לשלם יותר עבור נסיעה בתחבורה הציבורית למרות שהתעריף לא השתנה בצו כפי שדורש החוק ● ייתכן כי המשרד יידרש להחזיר כספים שנגבו ביתר מרבבות החוגגים ששילמו ביתר עבור נסיעתם

בשבוע שעבר החלה מכירת הכרטיסים המוקדמת לנסיעות למירון בתחבורה הציבורית, באמצעות מגוון פלטפורמות דיגיטליות והמוקד הטלפוני של משרד התחבורה. הזמנת הכרטיסים מראש נועדה להבטיח לנוסעים את מועד הנסיעה הרצוי עבורם ותאפשר למפעילי התחבורה הציבורית להיערך כראוי למספר ההסעות הנדרש בכל שעה.
בחוק להסדרת אירוע הילולת רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון (הוראת שעה) נקבע כי כרטיסי נסיעה יעודיים בתחבורה הציבורית למירון, שמנפיק הממונה על כרטיסי הנסיעה למירון, הם למעשה היתר שהייה מטעם שר ירושלים ומסורת ישראל. אולם החוק מתייחס רק לאופן שבו נמכרים הכרטיסים - קרי: א. גורם אחראי אחד מטעם משרד התחבורה למכירת הכרטיסים והנפקתם, שאינו שייך למפעילי התחבורה הציבורית כנהוג; ב. התנהלות המכירה באופן הפתוח לכלל הציבור ובשיטת 'כל הקודם זוכה'.
עם זאת, סעיף נוסף בחוק מתייחס על דרך השלילה להסדרי נסיעה שלא יכובדו ומציין כי "לכל הסדר נסיעה אחר בתחבורה ציבורית אל מתחם מירון לא יהיה תוקף בזמן ההילולה", אך אינו מאפשר על דרך החיוב לממונה על כרטיסי הנסיעה למירון לקבוע תעריפים חדשים לנסיעה. אשר על כן, ברירת המחדל למה שנקבע בנהלי משרד התחבורה - "תעריפי הנסיעה בהזמנת מקומות מראש יהיו בהתאם לצו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (מחירי נסיעה בקווי השירות באוטובוסים)".
בצמרת משרד התחבורה החליטו שתעריפי הנסיעה יהיו גבוהים יותר בכמה שקלים מאשר תעריף חופשי-יומי. גורם במשרד התחבורה אמר ל-News1 כי החוק מורה מפורשות שהסדרי הנסיעה הרגילים לא חלים, והסביר שההיגיון מאחורי הנסיעה היקרה יותר למירון הוא הצורך בהקמת תשתיות וב-5 שעות המתנה ממושכת של אוטובוסים בחניון. הגורם הדגיש כי למרות עליות המחירים במשק, לא התייקרו תעריפי הנסיעה. לשאלת הסמכות החוקית לקבוע תעריף אחר, השיב כי "המפקח על התעבורה, כבכל שנה, קובע את התעריפים בהתאם לסמכותו על-פי דין". אולם כאשר הקשינו ושאלנו מדוע לא פורסם צו מחירים בנדון והדבר לא פורסם ברשומות, בחרו במשרד התחבורה שלא לענות, וגלגלו את השאלה בין גורמים שונים במשרד.
בדוברות המשרד נמנעו גם לומר מי אישר את ההעלאה. ככל שיתברר כי התעריף שנגבה מן הנוסעים גבוה מן המותר בחוק ונקבע בחוסר סמכות, ייאלץ משרד התחבורה להשיב מאות אלפי שקלים, וייתכן שהדבר אף יגרור צעדים משמעתיים כלפי מה שמסתמן לכאורה כפעולה בחוסר סמכות.
מקור: עידן יוסף, News1
אחר חיפושים רבים אחרי זמני ההדלקות שעדיין לא מופיעים בצורה רשמית
הצלחתי לדלות מאחד הפרומים רשימה של הרבה הדלקות
כמובן שלמי שיודע על שינויים,
וכן כמובן כשיש הודעות רשמיות נא להעלות לכאן לטובת כולנו
בהצלחה:

ל"ג בעומר תשפ"ג - רשימת הדלקות והתכנסויות לפי מתחמים ושעות

גג הציון - האדמו"ר מבאיאן 20:15

הר מירון (מתחמים פרטיים)
הרב בניהו שמואלי 20:30
הרב רפאל אבוחצירה 20:30

היכל אברהם - מתחם הדלקות הגדול במתחם 89
הרב שלמה עמאר 21:30
הרב אלימלך בידרמן 2:00
האדמו"ר מראחמיסטריווקא 17:30

היכל יצחק - מתחם הדלקות שני במתחם 89
ישיבת אורייתא 23:30
קהילת שובו בנים 3:45
האדמו"ר מדז'יקוב ויז'ניץ 14:00
קהילת תולדות אהרן 18:30

היכל יעקב - מתחם הדלקות שלישי במתחם 89
הרב שלום ארוש - מוסדות חוט של חסד 23:00
הרב שטרן - ברסלב 2:30
הרב קעניג - ברלסב 12:30
קהילת סאטמאר ב"ב 11:30
ראש ישיבת סאטמאר ב"ב 15:45
האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק 18:00

היכל משה - שטח התכנסות עליון במתחם בני עקיבא
האדמו"ר מקרלין סטולין 23:00
רבני הציונות הדתית 2:30
האדמו"ר מסלאנים 17:30
קהילת צאנז' 20:30

היכל אהרן - שטח התכנסות תחתון במתחם בני עקיבא
האדמו"ר מזוועהיל 23:00
האדמו"ר מלעלוב 12:00
קהילת המתמידים 14:15
האדמו"ר ממודז'יץ 17:00

ולרשימה לפי שעות:

האדמו"ר מבויאן ליל ל"ג בעומר בשעה 8:15 ברחבת בויאן
הרב בניהו שמואלי ליל ל"ג בעומר בשעה 8:30 במושב
הרב רפאל אבוחצירא ליל ל"ג בעומר בשעה 8:30 במושב
הרב שלמה עמאר ליל ל"ג בעומר בשעה 9:30 במתחם ההילולא המורחב היכל אברהם
האדמו"ר מקארלין ליל ל"ג בעומר בשעה 11:00 במתחם בני עקיבא היכל משה
האדמו"ר מזוועהיל ליל ל"ג בעומר בשעה 11:00 במתחם בני עקיבא היכל אהרן
קהילת חוט של חסד ליל ל"ג בעומר בשעה 11:00 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
ישיבת אורייתא ליל ל"ג בעומר בשעה 11:30 במתחם ההילולא המורחב היכל יצחק
הרב אלימלך בירדמאן ליל ל"ג בעומר בשעה 2:00 במתחם ההילולא המורחב היכל אברהם
הציונות הדתית ליל ל"ג בעומר בשעה 2:30 במתחם בני עקיבא היכל משה
קהילת ברסלב הרב שטרן ליל ל"ג בעומר בשעה 2:30 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
קהילת שובו בנים ליל ל"ג בעומר בשעה 3:45 במתחם ההילולא המורחב היכל יצחק
קהילת ברסלב הרב גרבוז ליל ל"ג בעומר בשעה 5:30 לפנות בוקר במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
קהילת סאטמער בני ברק יום ל"ג בעומר בשעה 11:30 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
האדמו"ר מלעלוב יום ל"ג בעומר בשעה 12:00 במתחם בני עקיבא היכל אהרן
קהילת ברסלב הרב קעניג יום ל"ג בעומר בשעה 1:30 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
האדמו"ר מדז'יקוב ויזניץ יום ל"ג בעומר בשעה 2:00 במתחם ההילולא המורחב היכל יצחק
קהילת מתמידים יום ל"ג בעומר בשעה 2:15 במתחם בני עקיבא היכל אהרן
קהילת ייטב לב סאטמער בני ברק יום ל"ג בעומר בשעה 3:45 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
האדמו"ר ממשכנות הרועים יום ל"ג בעומר בשעה 4:15 במתחם ההילולא המורחב היכל יצחק
האדמו"ר ממודז'יץ יום ל"ג בעומר בשעה 5:00 במתחם בני עקיבא היכל אהרן
האדמו"ר מסלאנים יום ל"ג בעומר בשעה 5:30 במתחם בני עקיבא היכל משה
האדמו"ר מרחמסטריווקא יום ל"ג בעומר בשעה 5:30 במתחם ההילולא המורחב היכל אברהם
האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק יום ל"ג בעומר בשעה 6:00 במתחם ההילולא המורחב היכל יעקב
קהילת תולדות אהרן יום ל"ג בעומר בשעה 6:30 במתחם ההילולא המורחב היכל יצחק
קהילת צאנז מוצאי ל"ג בעומר בשעה 8:15 במתחם בני עקיבא היכל משה

1682621361140.png
 תגובה אחרונה 
כאחד שהיה שם ממש בתוך התופת! וניצל בניסי ניסים, והשתתף בפעולות ההצלה עד כמה שהיה ניתן....
רגעים נוראים ומצמררים אלו מלווים אותי לאורך השנה....
ויצא לי במהלך השנה פעמים רבות לפתוח את האשכול ב'פרוג' שהיה ברגע האסון ובימים שלאחריו, ולחזור להודות ולחוות ולהתרגש מאותם רגעים....

אז, שנה אחרי (למעונינים בלבד!) מצ"ב קישור לאשכול בפרוג שיכניס אתכם לאותם רגעים קשים 'מקריסת הטריבונה', לצעקות לפנות את 'שביל ר' דב', למספרי ההרוגים הבלתי נתפסים (גם שנה אחרי...!), לתפילות ופרקי התהילים, לחיפוש אחר הנעדרים, מסעי ההלוויות, והמראות הקשים שלא ישכחו מאיתנו לעד!!

אבל יותר חשוב מכל זה שהיום שנה אחרי -
כל אחד מאיתנו יקח על עצמו פרק משניות או פרקי תהילים לעילוי נשמת הרוגי מירון זצ"ל.
ולרפואת הפצועים שעדיין שנה אחרי מתמודדים יום יום -
'אלעזר בן ראומה'
'יוסף עזריאל בן חיה מיכל'

תהילים:

משניות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה