Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
כתבה שראיתי עכשו בהמחדש

אטימות: רץ להציל את הרב שי אוחיון הי"ד וחטף שיחת איום בפיטורין

נהג אוטובוס בחברת מטרופולין, פראמדיק בהכשרתו, יצא לסייע בטיפול ברב שי אוחיון הי"ד בזמן הפיגוע בפתח תקווה בעודו בחופשת מחלה, קיבל ממנהלו בחברה איום בפיטורין.

רעייתו של הנהג, מיטל ברלנד, סיפרה על האיום: "זהו בעלי, מיכאל ברלנד, נשוי ואב לשניים מתנדב בזמנו הפנוי כפרמדיק משטרתי במשטרת גלילות, במקצועו נהג אוטובוס בחברת מטרופולין".

"השבוע בעלי נישאר בבית בשל כך שאינו חש בטוב , שמענו צעקות מהחלון וראינו את הפיגוע בזמן אמת בעלי בקור רוח מיד התקשר למשטרה ועזר להם לתפוס את המחבל בעודו מספר להם במדוייק לאן המחבל הולך מיד לאחר מכן רץ מיד לטפל בפצוע", סיפרה

"דקות אחדות לאחר המקרה תמונתו פורסמה בכל המדיה החברתית ובחדשות, לאחר שנתן עדות למשטרה עלה חזרה הביתה וקיבל שיחת טלפון ממנהל העבודה שלו במטרופולין אשר שאל אותו איך יתכן שאתה מציל חיים אם אתה חולה בבית? דיבר בציניות ואיים על מקום עבודתו!".

"אני מתביישת במקום העבודה שלו על היחס המשפיל שהוא חווה כאשר בעלי יושב בבית מיום שישי כי לא הרגיש טוב ועדיין רץ להציל חיים ברגע שיכל"
שאלה דחופה לכל המבינים!
אתמול הודיעו לי שבוטלה טיסתי.
החברה נותנת אפשרות לקבל החזר כספי,
רק שזה עלול לקחת 90 יום.
השאלה שלי: האם מותר מבחינה חוקית לבטל את העסקה דרך חברת האשראי?
זה מה שמצאתי באינטרנט:
"
מצב אחר בו ניתן לבטל עסקה באשראי מנוסח בסעיף מספר 10 בחוק כרטיסי חיוב. הוא מתייחס למצב של הפסקת התשלום בשל אי הספקה של המוצר, וזאת אם מתקיימים שני תנאים: ראשית, המוצר או הנכס שנרכשו על ידי הלקוח לא סופקו, או לחלופין שאספקת המוצרים נעשתה אחרי מועד ההספקה עליו סיכמו הלקוחות והספק.

התנאי השני הוא הודעה של הלקוח על ביטוח העסקה. נדרש מצידו במצבים אלה לעשות שני דברים: הראשון הוא לשלוח למוכר או לספק הודעה, במכתב רשום, בה מצוין כי נרכש מוצר X, שההתחייבות הייתה לספק אותו בתאריך Y, אבל הדבר לא התבצע מסיבה מסוימת. שנית, יש לשלוח הודעה לחברת האשראי, שתכלול את פירוט העסקה ואת הבקשה לעצור אותה בשל מה שמכונה "כשל תמורה", יחד עם ההזמנה עצמה. חברת האשראי תבדוק את הנושא, מול הספק, ועשויה להחליט לכאן או לכאן: אם הספק מציג לה אסמכתא שהמוצר סופק, למשל תעודת משלוח עליה חתם הלקוח, חברת האשראי מן הסתם תחדש את גביית התשלום מצידו של הלקוח."

באתר:
http://www.hon.co.il/ביטול-עסקה-בכרטיס-אשראי-מתי-ואיך-מבטלי/

במידה ומותר, האם זה אכן כרוך בכזו פרוצדורה? אני צריכה לשלוח מכתב רשום לחברה?!
במקרה זה, מדובר בחברה אוקראינית...
  • 119
  • פרסמתי גם בפורום מוזיקה- מפרסמת גם פה:
    אודה להכוונת המומחים מבינכם בעניין איכות צלילי הקלטה של שירה קריינות וכלי נגינה לכרטיס קול עם לפחות 2 כניסות פרה אמפר חזקות . חיבור למחשב כמובן. שליטה על ווליום בכל אחד מהכניסות כולל של אוזניות. 192 אלף הרץ ו24 דציבל וכמובן כפתור מתח של 48 פאנטום שיתאים לקונדנסר. (לא יודעת אם כתבתי את המונחים נכון. אבל אתם בטח מבינים אותי)
    כל זה הבנתי המינימום הנדרש

ובכן- נכנסתי לבדוק מה הכי כדאי ומה מקצועי ומצד שני לא יקר ועדיין איכות צליל מדוייקת של הקלטות
    וקבלתי סחרחורת המהמבחר וה"המלצות" של חנויות שמוכרות כמובן

על איזה חברות ודגמים מומלצים אתם הייתם ממליצים לי לרכוש- יחד עם מיקרופון קונדנסר רוד NT1 שעליו קבלתי המלצה גורפת
    (שהוא גם איכותי מאד, עמיד שנים ולא יקר בכל ביחס לתמורה)

אודה מאד לעזרתכם כי אני כבר ממש נואשת מריבוי ההמלצות
    (בין המומלצים שאמרו לי זה: פוקוס רייט סקרלט שגם בו זה מסתעף למלאאא דגמים.
    כרטיס קול PreSonus Studio 24C. ו חברת שטיינברג Steinberg שיש בה גם הרבה דגמים ויחסית יקרה

אולפניסטים/יות וטכנאי סאונד עזרתכם!

ופליז רק אל תכתבו לי- "בתור התחלה כדאי לך משהוא זול" וכו כי הדיוק בצליל מאד חשוב לי. לא יכולה לסבול עיוותים וצבע קול שהוא לא נקי אפילו קצת
    לא מחפשת אלף כניסות ובונוסים. צריכה יותר את המקצועיות דיוק ומס כניסות נוח וסביר לשימוש להקלטה קולית מעולה (דגש על מעולה) וכלי נגינה אחד מקסימום. לא יותר מזה

סורי על החפירה
    • תודה
    Reactions: פשטות ותמימות1 //
    0 תגובות
    קרה לנו לא פעם שהזמנו משהו בטלפון, ושלחו לנו קבלה במייל, ובקבלה שינו את שמנו מעט בצורה שהחשידה אותנו שמדובר בתקלה מכוונת (למשל אם היו קוראים לנו כהן אז הם היו כותבים "קורן" ואם היו קוראים לנו "יצחקי" הם היו כותבים "מצחקי").
    בהתחלה חשבנו אולי סתם לא שמעו אותנו טוב בטלפון,
    אבל ההתעקשות שלהם לא להחליף את השם בקבלה, (והיו כאלו שכשהחליפו תקעו שיבוש אחר!! ולמרות שאייתנו להם את השם בטלפון אות אחרי אות). החשיד אותנו מאוד. וגם העובדה שזה קורה רק בחברות שמצאנו אצלם עוד "תקלות" בשירות. וזה שהם שמעו את כל הפרטים של ההזמנה מצויין ורק בשם הם פתאום "התבלבלו".

ניסינו לחשוב מה מביא אדם לכתוב קבלה על שם שונה? אולי כדי להקל מעליו את האחריות מולנו (הרי לא אתם הלקוחות, קוראים לכם כהן ובקבלה כתוב קורן) ולהקשות עלינו את האחריות מולם (מי אמר ששילמתם? כתוב שקורן שילמו ולא כתוב שאתם שילמתם זה לא הקבלה שלכם).

האם מישהו שמע פעם על "שיטה" כזו או שזה סתם עצלות של נציגים.
    • וואו!
    Reactions: פררו רושה1 //
    3 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה