Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מס' ימים לפני היום האחרון של שנת הלימודים בתי חזרה עם חוברת ''קופצים כיתה - חשבון הכנה לכיתה ו’ מאת יוכי כהן".

על פניו נראית חוברת נחמדה עם תרגילי ומשחקי חשבון, גיאומטריה, סיפורים חשבוניים, חקר נתונים ועוד,

ממש נהננו מהיוזמה ובתחילה התפעלתי מבי"ס שמשקיע כך (אשתי 'יצאה מגדרה', החוברת מן הסתם עולה כמה עשרות ש"ח תכפילו בעשרות רבות).

הפליאה גברה כשבתי לא היתה שותפה בכלל להתלהבות ולהיפך.

אחרי בירור קצר הסתברו כמה דברים:
1. לא כל הבנות קיבלו את החוברת.
למעשה רובן המוחלט לא קיבלו, רק מס' מצומצם של תלמידות שהתקשו במקצוע במהלך השנה קיבלו.

2. התלמידות שקיבלו, חוייבו למלא את החוברת, ''בעזרת ההורים או חברות או לבדן''.

זה לא רשות אלא חובה, בת שקיבלה ולא תחזיר את החוברת אחרי החופשה כשהיא עשויה, תקבל מבית הספר עונש חמור ומשמעותי. האם מותר להם (או יותר נכון לומר האם מקובל) לחייב דבר כזה?

לטעמי אפשר להמליץ, לעודד, וזה אפילו מבורך, אבל לחייב? נשמע לא הוגן כלפי הבת (וכלפינו ההורים)...

עריכה: ברור שאנו נעשה כל מה שבית הספר מציע כדי שהבת תתקדם וכדי לעזור לה, גם אם זה אומר לשבת איתה יום יום כל החופש. אבל עדיין משהו בהתנהלות ה'קשיחה' לא מרגיש נוח לי.
אתמול קרובת משפחה שלי השתתפה בטקס חלוקת תעודות של ארגון מסילה
שהתקיים בתוך בנק ישראל.
כמו כל ארוע שמיועד עבור הציבור החרדי בלבד, הוצבו מחיצות הפרדה באולם ההרצאות.
כמה דקות לפני שהתחיל הארוע כתב של אחד העיתונים החילוניים הגיע וסיקר את הארוע בנפרד מה שגרם לגורמים המשפטיים בבנק ישראל להורות על הסרת המחיצות.
קרובת המשפחה שלי תיארה לי את חוסר הנעימות
בו הנשים שהשתתפו בארוע נאלצו להצטופף מאחורי מחיצה אחרונה קטנה שנותרה בסוף...
והכל בעקבות דאגתו הכנה של הכתב לציבור הנשים....
טקס הפתיחה התרחש שם, לאחר מכן היה הרצאות נפרדות בחדרים לנשים.
וטקס חלוקת התעודות שוב התבצע באולם עם המחיצה האומללה
ובעקבות כך, נשים רבות עזבו את הארוע ופנו לביתן.

בבמה נכבדה זו קרובת משפחתי שולחת תודה מקרב לב לכתב הרחום וליועצים המשפטים של בנק ישראל
שטרחו ברוחב ליבם לצופף אותה מאחורי מחיצה, וכן למנוע ממסיימות הקורס להשתתף בטקס חלוקת התעודות.
והכל תחת דאגה כנה של הדרת נשים.......

זה נקרא כפייה חילונית, או שאני טועה?
שלום לכולם!
אולי מכאן תבוא הישועה..
יש לי ילדה בת 3.5, מאתגרת במיוחד!!!
היא נולדה תינוקת מדהימה-כזאת שמתפללים שתהיה...
ובערך בגיל שנה וחצי היא השתנתה, מאז ועד היום לא מפסיקה לבכות,
מכל דבר, בלי סיבה, עם סיבה, כי היא רוצה, כי היא לא רוצה, כי משעמם לה, כי הציקו לה, כי נשבר לה, כי אמרו לה, כי היא רוצה את הנעליים האלה-בעצם היא לא רוצה, כי בא לה 2 עוגיות וכשמביאים לה היא כבר שבעה, וכל דבר קטן מתלווה עם בכי כ"כ גדול!
היא גם מאוווווווד תחושתית והכל כואב לה ומציק לה ושורף לה...
וגם בגן מאוד קשה לה-בעצם לגננות מאוד קשה (ואני לגמרי מבינה אותן ומעריצה אותן על זה שהן שורדות איתה)
מה שמעצבן זה שהיא ילדה מאוד שמחה ושובבה, חברותית ואהובה, מצחיקה ומקובלת בחברה, אבל משום מה אני מרגישה שיש לה מטען של בכי שהיא חייבת לפרוק במהלך היום, לא משנה אם יש סיבה או לא.
מתחילת שנה הגננת שלחה אותה לאבחונים קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, ובאבחונים לא נמצא משהו חריג ולא קיבלנו המלצה לטיפול.
אני חושבת שמדובר בבעיה רגשית ומחפשת בדחיפות מטפלת רגשית בבית שמש או בסביבה, אשמח לקבל המלצות..
כי כמעט נגמר לנו הכח...

תודה מראש!
פָּרָזִיט. לֵךְ לַעֲבֹד!

פגשתי אותו באקראי באחת ממוקדי ההפגנות תוך כדי שאני מפלס את דרכי בין ההמון המשועמם הזה שהחליט כי כלו תמו כל הבעיות שבעולם וכבר לא נשאר אלא לבזבז ימים ולילות נגד החוק שבא להמיט 'שואה' על "קודש הקדשים" של מדינת ישראל, הלא זו הד-מוק-ר-ט-יה.

הפטרתי מולו בספונטניות: מה עובר עליך? בטלן, לך לעבוד!

הוא פותח בפניי מבט תמוה: בחור. אתה חושב אין לי מה לעשות עם הזמן?! אני עובד הייטק בכיר, ומפסיד כסף על כל רגע!
אני עומד פה בשבילך! כדי ש"אתה" תוכל לחיות במדינה דמוקרטית.

אהה. סליחה. הבנתי. כל הכבוד לך. אני ממש אסיר תודה..

אך דע לך אחי היקר, המדינה שלך דוגלת ועומדת על כך שהיא 'יהודית ודמוקרטית', ונלחמת על כך בכל פורום תוך כדי הקפדה להקדים יהודית לפני דמוקרטית.

אז אח שלי היקר. גם לי מחכה מאחורי הגדר עבודה מזהירה בהייטק עם תלוש שכר של 20K ומעלה.
אבל בחרתי להפסיד כסף, להניח בצד את הכל ולהשקיע את מיטב שנותיי בהנצחת ערך התורה לדורות הלאה.

אני נלחם על כך בחירוף נפש, עומד בצמתים לא פשוטים בחיים, וגם סופג קיתונות של בוז ושופכין מהתקשורת ושופריו.

ולמה אני עושה את כל זה?

בשבילך!

כדי שהמדינה שלך תמשיך להיות מדינה יהודית ודמוקרטית.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה