Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מקרה קלאסי:
פרופסור[ית] שאמורה להתחיל את המשמרת שלה בשעה 8.30,
והיא מצידה מגיעה באזור 9.40, למה לא בעצם? היא מקבלת מטעם קופות חולים בבית חולים מפורסם, הציבור נעמד דום.
עד כאן מוכר? נכון? נכון אבל עצוב.
אני אצלה תקופה, וכבר "התרגלתי" להפסד שעות עבודתי. החלטתי "להתייעל" ולהגיע באיחור משמעותי - אבל לפני הזמן בו בד"כ היא רגילה להכניס אותי.
הפר' כ"כ כעסה, ולא הסכימה לקבל אותי. למרות ש-למה בעצם לא? היא לא חכתה לי אפילו דקה!!!
בדיוק כשהגעתי נכנס זה שלפני, חיכיתי 20 דקות, וכשהמספר אמר את שמי - היא אמרה לזה שאחרי להכנס.
אכן, רופא לא אמור לחכות ללקוח שלו אפילו דקה, אבל הפציינט לא אמור לחכות שעתיים [ועוד שעתיים נסיעה הלוך-חזור]
בדיוק בשביל כזה דבר אולי צריך חוק.
מה אני רוצה מהחוק:
כל עוד בסדר התורים לא הגיע התור של הפציינט להיכנס - האיחור לא יהווה הילה לביטול התור, אלא , על הפציינט להיכנס לפי תורו.
*בצורה זו - גם הרופא מקבל מקום של כבוד שהוא לא צריך לחכות אפ'ם ללקוח,
*גם הפציינט צריך לחשבן טוב עד כמה הוא יכול לאחר, ולהביא בחשבון שמתחית "הגבול" תעלה לו בביטול התור...
*והכי חשוב, הזמן והאנרגיה של הפציינט - זה לא אפס בלתי נחשב!!!
א"א להמשיך הרפואה הציבורית בזלזול המתמשך והמאד לא צודק!!.
ואנא, מי שלא התנסה בהמתנה ממושכת בתורים על גבול התעללות של רופאים, שלא ימהר לענות מהבטן.
אולי אריה דרעי טוב בכאלה חוקים?
מי יכול לעזור לי ומכיר אנשים אחרים שיעזרו לקדם חוק כזה?
מי יש לו רעיון אחר?
אשמח לכל הצעה מעשית, או ציבורית

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה