Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.

אחרי שנים של שמועות סוף-סוף זה קורה: ענקית הקניות הסינית שכרה בחודשים האחרונים מחסנים בישראל, ותתחיל לייבא לכאן סחורה. המשמעות: צניחת מחירים בעשרות אחוזים בשל ההוזלה במחירי השילוח וקיצור משמעותי בזמני ההמתנה​

רעידת אדמה צרכנית: ענקית הקניות הסינית עלי אקספרס, מקבוצת עלי באבא, שכרה בשקט בשקט בחודשים האחרונים מחסנים במתחם איירפורט סיטי הצמוד לשדה התעופה, במטרה לייבא מוצרים מבוקשים לארץ.

"המהלך הזה התבשל במשך שנתיים", מספר יניב פורת, מנהל קבוצת
AliBuy, והנציג הלא רשמי של האתר בישראל. "כרגע עדין מדובר במספר מאוד מצומצם של חנויות ופריטים, אבל ביחד עם צוות של עלי אקספרס אנחנו בוחנים הרחבה של המוצרים שישלחו למחסן בארץ וימכרו לנו הצרכנים ישירות מישראל".

המשמעות של מהלך כזה היא גדולה. ראשית, זמן האספקה של מוצרים עומד להתקצר ל-3 עד 7 ימי עסקים בלבד. המשמעות השנייה של פתיחת מחסנים בארץ היא הוזלה של הפריטים, כיוון שהוצאות השילוח קטנות.

נכון לעכשיו מלאי המוצרים שפורסמו באתר מוגבל, אבל בעלי אקספרס מתכננים מגה סייל ענקי בסוף החודש, יחד עם השקת המתחם הישראלי באופן רשמי, ואז מגוון המוצרים יגדל משמעותית, הם מבטיחים.

"צריך להבין שלעלי אקספרס יש מחסנים גדולים במדינות אסטרטגיות בלבד כמו רוסיה, ארה"ב, ספרד, ברזיל, ועכשיו גם בישראל", מסביר פורת על המהלך הגדול. "עד עכשיו המחסן הכי קרוב אלינו היה בקפריסין, שהוקם במטרה גם לשרת את ישראל לפני 4 שנים. אבל כעת החליטו בהנהלה לאחר בחינת השוק לפתוח גם מחסן כאן".

לדברי פורת, נכון לעכשיו הנהלת עלי אקספרס תיצור קשר עם מוכרים בסין ששולחים באופן תדיר משלוחים לישראל, ושהישראלים אוהבים אותם ומדרגים אותם גבוה. היא תציע להם לשלוח סחורה לארץ שתמתין להזמנות כבר כאן, על מנת לקצר זמני הגעה ואת עלויות השילוח. "בהמשך החברה תבחן כניסה של מוכרים ומוצרים חדשים", הוא מסביר. "כרגע המוצרים שישלחו לארץ הם מוצרים קטנים יחסית מתחת ל- 75 דולרים, אבל החברה תוסיף בעתיד מוצרים יקרים יותר".

"ישראל היא מדינה חשובה מאוד עבורנו ואנחנו מתייחסים אליה כאחת מחמש הגדולות בעולם. זה מתבטא במכירות ובהשקעת משאבים ופיתוח", כך אמר בעבר לוקאס דווליט - מנהל ההתרחבות הגלובלית בשוקי מרכז אירופה והמזרח התיכון בעלי אקספרס בראיון ל-TheMarker. "ב-2015 התחלנו לשים לב לישראל. ראינו שהמכירות גדלות בקצב מהיר, והתחלנו להשקיע משאבים גדולים יותר בשיווק, שיפור השירות ולוקליזציה של האתר (תרגום האתר, שיפור השירות והתאמת מוצרים לצרכנים הישראלים וכו')".
הגר"י זילברשטיין בכינוס המועצת: "עקב האחדות יסלח הקב"ה לעוונות בני ישראל"

רבה של רמת אלחנן, מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א, חבר מועצת גדולי התורה, נשא דברים בסיום כינוס חברי המועצת • "אנחנו זוכים שעם ישראל הוא אחד ומאוחד, אז נזכה שהקב"ה יכפר ויסלח לגמרי את עוונותינו ביום הכיפורים הבא"

חברי מועצת גדולי התורה התכנסו הערב (שלישי) כדי לאשר מחדש את ההסכם שנחתם בכנסת הקודמת עם אגודת ישראל. בפתח הכינוס נאם מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין שליט"א, כאשר הודיע כי ח"כ משה גפני יהיה הפעם שני ברשימה. בסיום הכינוס נאם רבה של רמת אלחנן, עמוד ההוראה, מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א, בדבר מעלת האחדות שתשרור בתוך היהדות החרדית.

"אחר ששמענו את דבריו של מרן ראש הישיבה, על מעלת האחדות, וכמה זה דבר טוב שדגל התורה ואגודת ישראל הולכים יחדיו. יש להביא את דבריו הנפלאים של הפרי מגדים (אשל אברהם, סוף סימן תרז) השייכים לעניינא דיומא, ימי ראש השנה ויום הכיפורים הקרבים ובאים", פתח הגאון רבי יצחק זילברשטיין את דבריו בכינוס מועצת גדולי התורה.

"הפרי מגדים מבאר את מה שאומרים בתפילה בימים הנוראים "כי אתה סלחן לישראל, ומחלן לשבטי ישורון", וביאר הפרי מגדים שאם עם ישראל במצב שהם "ישראל" שהם כולם כאגודה אחת ממש, אז זה "סלחן" – היינו סליחה גמורה. אבל אם עם ישראל במצב של "שבטי ישורון", שכל שבט ושבט בפני עצמו, אז זה רק "מחלן" – ומחילה זה רק עזיבת הדבר, שהקב"ה לא תובע ולא מעניש אותם, אבל לא סולח להם", הוסיף.

עוד אמר הרב זילברשטיין, כי "וזה מה שאומר הפרי מגדים, שאם עם ישראל מאוחדים – אז הקב"ה סולח ומוחק לגמרי את העוונות של בני ישראל, אבל אם הם לא מאוחדים לגמרי – אז הקב"ה רק "ימחול" – מלשון עזיבה בעלמא, שיעזוב את החטא, אבל לא ימחק אותו לגמרי. ובזה פירש הפרי מגדים, מה שכתוב "ויהי בישורון מלך, בהתאסף ראשי עם, יחד שבטי ישראל" (דברים לג, ה), ש"ויהי" הוא לשון צער, שאם כשמתאספים זה בצורה של "שבטי ישראל" שלא כולם מאוחדים, אלא כל שבט ושבט בנפרד – אז זה לשון צער".

"וממילא, אחר דברי מרן ראש הישיבה, שכעת אנחנו זוכים שעם ישראל הוא אחד ומאוחד, "ישראל", ולא "שבטי ישורון", אז נזכה בעזרת השם ל"כי אתה סלחן", שהקב"ה יכפר ויסלח לגמרי את עוונותינו ביום הכיפורים הבא, ובזכות זה נזכה לראות הצלחה גדולה במערכת הבחירות הקריבה ובאה, וכבוד התורה יגדל, ונזכה לכתיבה וחתימה טובה", סיים את דבריו חבר מועצת גדולי התורה.
  • תודה
Reactions: ליטאי פשוט1 //
9 תגובות
אתה לקוח של אינטרנט רימון.
יש לך בעיה כלשהי.
אתה בודק באתר של אינטרנט רימון ולא מוצע שם סעד.
אתה רוצה לקבל נציג שירות של רימון בצ'אט. אין אפשרות.
אתה פונה במייל. עונה לך מענה ממוחשב ש.. שולח אותך לבצע לבד פעולות באתר או להתקשר למוקד שירות הלקוחות.
עד כאן- הגיוני לגמרי. איזה חברה נורמלית נותנת היום שירות דרך המייל? עכשיו זה שנת תשנ"ב עדיין. אנחנו עוד לא בתש"ע או תש"ף. אז בטח יהיה שירות במייל. בתש"ץ אולי אפילו יהיה.. שירות בצ'אט.

טוב, אתה מתקשר למוקד השירות.
במוקד שירות הלקוחות מציעים לך:
1- לרכוש עוד מוצרים של אינטרנט רימון (לא יקרה)
2- לשחזור ססמה (לא צריך)
3- להאזין להדרכה ממוחשבת (לא תודה. אני צריך נציג אנושי)
4- להגיע לשירות לקוחות.
בשירות לקוחות אתה נדרש להכניס תז, ו4 ספרות אחרונות.
אחרי זה עדיין מציעים לך אופציות לא רלוונטיות, כאשר האופציה לקבל נציג אנושי היא האחרונה בתפריט.....
אוקיי. לחצנו להגיע לנציג אנושי.
כעת מסביר לכם קול חגיגי שהשיחות מוקלטות, כדי לייעל את השירות. (אה, באמת? אני יחסוך לכם את העלות של ההקלטה. אין צורך לעשות מאמצים לשפר את השירות. קודם פשוט תנסו בכלל לתת שירות)

כעת, מסביר לכם הקול העליז כי יש עומס פניות רב ולכן יש המתנה ממושכת, יותר מהרגיל. (מהרגיל? מהרגיל? אי פעם בהיסטוריה ההמתנה לנציג שירות אנושי באינטרנט רימון הייתה קצרה יותר??)

כעת, מודיע לכם הקול העליז שאתם מספר 30 לקבלת שירות. מושמעת לכם מוסיקה מייגעת שחוזרת על עצמה.
כעת, מודיע לכם הקול העליז כי מקומכם בתור הוא 30. מושמעת לכם מוסיקה מייגעת שחוזרת על עצמה.
כעת, מודיע לכם הקול העליז כי מקומכם בתור הוא.. 29. מושמעת לכם מוסיקה מייגעת שחוזרת על עצמה.
וכן הלאה וכן הלאה.

כל חצי דקה בערך, חוזר על עצמו התקליט הטוען כי יש עומס רב ולכן יש זמני המתנה רבים מהרגיל.
בהמשך, טוען התקליט כי אינטרנט רימון עושה את מירב המאמצים לייעל את השירות. (ברור. להחריב אותו עוד יותר אי אפשר. נשאר רק לנסות לייעל)

בהמשך, מתפרץ למוסיקה המשעממת קול דרמטי המודיע כי: "עקב ריבוי פניות המוקד יתן שירות בנושא ניתוקים בלבד....לביצוע פעולות יש לפנות לאתר רימון בכתובת..."
כעת מושמעת שוב מוסיקה משעממת.
כעת, מסביר לכם הקול העליז כי יש עומס פניות רב ולכן יש המתנה ממושכת, יותר מהרגיל.
כעת, נכנס קול חדש להקלטה, ואומר בקול רציני עם נימה קלה של עצב מוקלט וממש ממש אותנטי: עקב ריבוי פניות המוקד מטפל כרגע רק במקרים של ניתוקים. עמכם הסליחה. למרבה המזל העצב מסולק חיש מהתקליט, וקול אמין מודיע כי אינטרנט רימון עושה כל שביכולתה כדי לשפר את השירות. הקול העליז נקטע ע"י המוסיקה המשעממת.

כעת, מודיע לכם הקול העליז שאתם מספר 28 לקבלת שירות.
יפה, התקדמנו.
כעת, הפתעה! הודעה חדשה: ניתן להשאיר פרטים ונציג יחזור אליך תוך 3 שעות....
טוב, אני כבר מכיר את הטריקים האלו. שום נציג לא יחזור אליי. ואפילו יהיה לו תירוץ: עכשיו המוקד כמעט נסגר. לא הספיקו לחזור אליי.
אני מחייך לעצמי ולא מתפתה להצעה. יש לי ניסיון.

אני ממשיך להמתין לנציג שירות ושוקל לדפוק בינתיים אצל השכן ולנסות לשלוח ממנו את המייל הדחוף.
ביתניים אני מאזין למוסיקה המשעממ--
המוסיקה נקטעת. שוב תקליט.
רגע רגע, מה עכשיו אומר לי התקליט?
לא לא, בעצם הגענו לנציג אנושי.
הידד. הידד. אני פורץ במחול קצר ו.. רגע רגע. מה אתה אומר לי שלומי? אתה רק נציג הודעות?
שלומי, אתה צוחק עליי. שלומי אתה צוחק עליי. בשביל נציג שמשאיר הודעה נתתם לי לחכות כל כך הרבה זמן?

לא, שלומי לא צוחק עליי. האמת, הוא גם לא נשמע כמו מישהו שצחק בשנה האחרונה. שלומי שואל אותי בקול מיוגע מה אני רוצה. ובכן, אני רוצה תמיכה טכנית. האינטרנט שלי עושה צרות. משהו קריטי לא פועל לי.
שלומי אומר לי בקול עייף: אני רואה שאתה מחובר כרגע.
מצטער שלומי, לא הבנתי. איך אתה רואה שאני מחובר אם אתה רק נציג שמקבל הודעות?
שלומי לא מהסס: אז מה הבעיה?
אין לי אפילו כוח להתעצבן . אני מסביר בקול עייף את הבעיה.

אה, טוב, אין לי איך לעזור לך, אומר שלומי. זה קשור ל"תוכן". עכשיו אין נציג של "תוכן". יש רק עד 6 בערב נציג של "תוכן". עכשיו כבר שבע בערב.

אני אומר: שלומי, אתה צוחק עליי. אתה עושה לי מתיחה. בבקשה תעזור לי ותפסיק עם המתיחות, גם ככה הפסדתי הרבה זמן.

שלומי אומר בכעס (אני מניח שרק בהודו או באוזבקיסטן נהוג לכעוס על לקוח שרק התקשר לקבל שירות. אה, וגם בישראל):
מר ... אתה יכול להמשיך להמתין, אבל לא יגידו לך שום דבר אחר.
אין לי איך לעזור לך. אין לנו איך לעזור לך. אין לנו אף אחד שיכול כרגע לעזור לך.
השיחה מתנתקת.

אמיתי לגמרי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה