Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בעבר הייתי אצל רופא טוב וזול אבל לא מסודר, ללא מחשב וללא פנקסי לקוחות
עשיתי אצלו כמה טיפולי שורש וסתימות ובגלל האי סדר אצלו לא הגעתי לכדי מבנה וכתר (ואולי אפי' לא שילמתי לו על כל הטיפולים אבל זה לא באשמתי, אני ביקשתי ממנו פירוט אבל הוא צריך לבדוק בין המון הפתקים ולא מגיע לכך)
כתוצאה מכך במהלך השנתיים האחרונות 3 שיניים נשברו עד כדי שזה חייב עקירה ושתלים

הייתי אצל מרפאה מתחת לבית (לא קיבלתי עליו המלצה) ואומר שהתהליך של כל שתל זה בין 4000 ל5000 ש"ח
וכשהייתי אצל מכבי הם ביקשו לי על 3 העקירות ושתלים וכמה טיפולים בלסת כהכנה לשתל + מבנה וכתר זרקוניה לטיפול שורש קיים,
בערך 27,000 ש"ח לאחר הנחה של מגן זהב
ואם אצטרף למכבי שלי בהמתנה של חצי שנה זה יעלה לי
בערך 20,000 ש"ח
(לא כולל טיפלים נוספים כגון: הרמת לסת וחניכיים שזה עוד כמה אלפים טובים אם יצטרכו)
אני שואל למה אנשים הולכים אליהם בכלל, הם מאוד יקרים כך שגם לאחר ההנחה זה יוצא יותר יקר מכל מרפאה אחרת

האם מכבי יותר מקצועניים מכולם, עד כדי שנשלם עליהם יותר (אדרבא, א"כ אשמח לשמוע)

האם יש למישהו המלצה למרפאה פרטית או על אחד מהקופות חולים שמתמצים בשתלים ומבקשים מחירים הוגנים (אם שווה יכול להיות שאעבור קופה לתקופה הזאת)

תודה רבה
כבר 10 שנים שאנחנו משחקים אותו ברציפות בנר ראשון, משחק שווה וכייפי שהילדים (ואנחנו) מחכים לו כל השנה.
עם השנים המשחק השתנה והשתכלל,
השנה שידרגנו עם קלפים מודפסים שעשיתי להם למינציה כדי שישארו איתנו לדורות הבאים.
שמחה לשתף אתכן בהוראות למשחק וקבצים להדפסה.

הכנות לפני המשחק:
סביבון עם אותיות

מלא מתנות שוות, מתנות קצת פחות שוות (ע"ע הכל בשקל) ומתנות ממש מבאסות כמו למשל:
גרב מלוכלכת, תפוח אדמה מחוצ'קן, טישו מקונח, טיטול, עצמות של עוף ועוד כיד הדמיון הטובה.
חשוב! לעטוף את כל המתנות בצורה שלא תסגיר מה יש בפנים
(אפשר גם להכין מתנות אישיות לכל אחד מהמשתתפים או מתנה משותפת לכולם
ולשים פתקים מעל העטיפות. אם הפתק ריק המתנה של הזוכה. אם לא הוא צריך להעביר את המתנה לנמען)

קערה עם מגוון גומים בכל הצבעים הריחות והטעמים

קלפים (פתקים לצורך המשחק)

הוראות הפעלה:
מוציאים למספר דקות את כל בני הבית מהחלל המרכזי ומסדרים את המתנות על השולחן.
מכניסים את כולם בחזרה ואוסרים עליהם מלהתקרב ד' אמות לשולחן מחשש שישלחו את ידיהם וימששו.
יושבים במעגל כשבאמצע קערת הגומים, הקלפים והסביבון.
כל משתתף בתורו מסובב את הסביבון, האות שיצאה קובעת את הגורל:

נ- נסה שוב. מסובבים שוב
ג- גומי. בוחרים גומי מהקערה
ה- הפתעה! ניגשים לשולחן ובוחרים הפתעה. אסור כמובן לגעת במתנות לפני. נגעת פתחת.
פ- פתק. מוציאים קלף ופועלים לפי ההנחיות.

תהנו!!!

תמונה להמחשה-

IMG_1376.JPG

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה