Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני לא יודעת אם רק בסניף הזה או שזה דפוס חוזר בשאר הסניפים (ויש להם הרבה ב"ה)
אני גם לא יודעת אם הם העלו את המחירים של כלל המוצרים או בדיוק נפלתי על המוצר ספציפי יחיד ומיוחד (לא ממש הגיוני אבל אולי)

ולמרות שהוכחתי ואף צעדתי עם המוכרת למדף להראות לה מה כתוב שם, היא המשיכה להתעקש שהמחיר עלה והם לא הספיקו לעדכן.
אמרתי לה שזה ממש נחמד כי עכשיו אני אקבל את זה במחיר הישן, וכאן התחיל הויכוח ואפילו שלא לכבודי לריב על כמה שקלים החלטתי לעשות זאת ולהתעקש עד הסוף.
ומה היה בסוף??
כשהמוכרת הבינה שהלקוחות שהיו שם מתחילים להבין את הסיבה היא אמרה לי פשוט ללכת (אחרי שהשארתי על הדלפק את הסכום המקורי כמובן)
ובנוסף אמרתי בקול הכי גבוה שהפקתי שכדאי ממש לבדוק את המחיר בקופה כי הוא כפול ממה שמופיע במדף.... ויצאתי עם ראש מורם מהחנות...

אגב לא מדובר בכסף גדול, אבל דוקא אנשים שהולכים לשם כדי לשלם כסף קטן ולא לרשתות היקרות באותו תחום אין סיבה שישלמו כפול מבלי לידע אותם.

כתבתי מכתב לרשת, לשרות הלקוחות וטרם התקבלה תגובתם. (כמובן שכתבתי שאם הנושא לא מטופל מיידית אני אפנה לערוצים פחות סימפטים.

במקביל (לא התאפקתי)
אתמול עברתי שוב בחנות, ואיך לא-- המחיר על המדף לא התעדכן!!!!!! (עבר כמעט שבוע מהרכישה שלי והפעם צילמתי את המדף הרלווטי)

מה עכשיו??
כפי ששמעתי זה טרנד מאוד ידוע בעולם
ובארץ בשנים האחרונות יש מספר סניפים של חנויות יד שניה למגזר הכללי שכל החנות מ 30 עד 80 שקלים בלבד
ומדובר בשיא המותגים שאנשים לא היו מרשים לעצמם... לדוגמא שמלה שעולה 1500 שקל ב 80 שקל זה פשוט מצחיק...
ובציבור שלנו זה יכול סופר ללכת תחשבו על חנות כזאת שיש להם שמלות לאירועים חולצות וכו' כמובן שהכל יהיה ברמה מצוינת, הקלה על מאות משפחות - וכן, לכולם בלי בושה, נגיד חנות מציאות (בשיא הסטייל והיופי של החנות) בגאולה או ברבי עקיבא, אני חושב שזה יעשה רעידת אדמה בציבור שלנו בכל תרבות הקניות. ובכלל במחירים המטורפים שדורשים על סט לכמה ילדים - הזוי!!!
ולאותם החושבים מי ירצה ללבוש בגד שלבש מישהו אחר!!! נקודה למחשבה: זה לא מה שקורה בהשכרות שמלות כלה??? או השכרת שמלות אירועים???
ודרך אגב החנויות האלו מקבלים את הבגדים בתרומה והם מעסיקים אנשים בעלי מוגבלות - אז ככה שזה נותן מוטיבציה לאנשים לא לשמור בארון.
לדעתי: זה הדבר הבא!!!!
מה דעתכם בנושא?
ומי מוכן להרים את הכפפה או את הבגד???
חג פסח הוא חג חברתי, חשוב לי לכתוב על בדידות:

פעם פעם לפני המון שנים הייתי מאוד מאוד בודדה.
הייתי חסרת תקשורת בסיסית, אני מבינה מה זה להיות לבד.
(כנראה הבעיה בי, אני מתקשה ולא מעוניינת ליצור קשרים ושומרת מרחק מהעולם.)

יש אנשים בודדים ממני.
לא באתי להתבכיין, אלא להעביר את התחושה החזקה הזו של בידוד חברתי.
אגב, אנשים כמוני לא סבלו כמעט כשהיה מרחק חברתי בקורונה כי הם רגילים לבידוד.

*

מה התשובה, תשאלו?
נניח שאנחנו כחברה נרצה לתת מענה לבודדים בחברה, איך אפשר לתת להם מענה?

קודם כל להשתדל לא לשכוח אף אחד, לזכור להתקשר ולהתעניין.

שנית יש לי תשובה שעזרה לי מאוד:
לתת לכל אחד להגיע להגשמה עצמית.
כתבתי בעבר על החוק לכתיבת ספר, יש בו פתרון:
כן כן, בחוק לכתיבת ספר/מימוש עצמי יש משהו משמעותי.

אם המדינה תתגייס למען הגשמה עצמית של אזרחיה, יהיו הרבה עבודות חדשות במשק, האזרחים יגיעו למימוש עצמי, התרבות תפרח, וכל אחד יזכה לכתוב על החיים שלו, שזה הדבר הכי ענק שניתן לעשות.
תארו לכם שסופרי צללים יעלו על הכתב את סיפורם של האנשים, או שהאנשים יעלו את הסיפור שלהם או הדמיון שלהם על הכתב, הבדידות תקבל תשובה ומענה, כי האנשים כמוני יזכו להכרה, ונזכה לחברה חזקה יותר.
אני יכולה לספר לכם על עצמי, עד כמה הכתיבה והיציאה לאור הוציאו אותי מבדידותי, בעיקר המנטלית, כי אנשים כמוני לא תמיד צריכים יחסי אנוש ענפים, הם צריכים למצוא את מקומם ולחוש שייכים.
אני זוכרת שפעם הייתי כותבת הודעות פה ושם לסופרות ולמערכות העיתונים: הצעות, מחמאות, שואלת ומבקשת.
היום אני הסופרת, יש לי הוצאה לאור.
לא משנה לי אם אני בודדה חברתית או לא (במושגים שלי אני כבר לא), כי אני מגשימה את עצמי ולא צריכה יותר מזה.
וכן, התקשורת שלי עם העולם השתפרה לאין ערוך.
וזה בגלל הזכות הענקית לצאת לאור, לכתוב ולחוש חלק מעולם.
*
אז כנראה שהמדינה לא תתגייס למען הגשמה עצמית של אזרחיה, לא כרגע.
זה התפקיד שלנו.
להוציא לאור את עצמנו, את יקירנו.
לעודד את הסביבה, לתת מילה טובה.
להקשיב, להעריך, להביע הערצה, לשבח, לעודד, להתלהב, לסייע בכסף, לסייע בעצה טובה.
לתת לזולת מקום, לתת לעצמנו גם כן מקום.
כי במקום שאין אנשים, נשתדל להיות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה