Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בעקבות האשכול הזה,
הפוסט הבא פשוט 'נולד' לי מתחת לידיים :)
נשלח למי שברשימה שלי, מעלה אותו גם לכאן:
(הפניה היא לנשים, עקב קהל הרשימה שלי - נא לא להעלב. :))

אהמ אהמ:

מה שלומך אחותי האהובה?
איך את בתוך החופש הגדול והנורא הזה? :)
מקווה שבתוך הג'ינגולים, הבית-עבודה, קיטנות-גנים-חיידרים,
את מוצאת זמן לעמוד רגע מהצד ולהתפעל מעצמך:
שיואו מה שהאשה הזו עושה.jpg
תזקפי את הגב... את מלכה!!!

כותרת המייל הזה נכתבה בגלל האשכול הזה,
בו מבקשת בחורה מתוקה (@מלכי בן חמו מקווה שאת בסדר עם התואר :LOL:)
להתייעץ מה עושים עם זה שהיא:
'כל הזמן רעבה', או 'איך אוכלים פחות'.
כצפוי היא קבלה הרבה הרבה עצות איך לסתום את הפה, את התאבון,
לאכול מסטיקים, לשתות מים, לאכול בריא...

כשיש בי 'בור' בלי תחתית, אני רוצה להבין למה הוא מגיע.
וכדי לא להיות תלויה בספירת קלוריות, אני רוצה ללמוד להקשיב לגוף.

איך עושים את זה?
בואי נדבר על -

ארבעת המתנות.

מישהו בא אליך הביתה, ונותן לך מתנה.

אופציה 1:
המתנה המבאסת.

זו שאת גם לא צריכה, והיא גם על הפנים...
לא יפה, לא איכותית, לא חזקה,
ולא רק זה, אין לך מה לעשות עם זה. שום שימוש.
ואת עוד צריכה לומר תודה!!!

אופציה 2:
המתנה הזו דווקא שימושית.. אבל -
היא פשוטה, זולה, שבירה, ממותג לא קיים (מסיבות מוצדקות)
את היית צריכה בדיוק משהו כזה עכשיו,
אבל קצת קוועצ' לך שלא איכותי כמו שיכל להיות.

אופציה 3:

המתנה יפה. שווה. מוצלחת. שימושית. אבל...
לא - לך.
יש לך יותר מדי כאלו בארון, אין לך מקום לזה,
אין לך מה לעשות עם זה, ממש פספוס - לא הכירו בצרכים שלך,
זה אולי מאד יפה ואפילו יקר אבל לא רלוונטי ומעמיס... 'בומבה' באמצע הבית, או דוחס בארונות.

אופציה 4:
המתנה המושלמת.

היא טובה, היא מוצלחת, היא יפה, היא שימושית - והיא בול!!!
מה שהיית צריכה עכשיו!!!
ממש ממלאת לך את הפינה החסרה, את המשהו שאמרת רק השבוע -
שהלוואי ומישהו היה מביא לך, וזה כל כך איכותי ושווה!

איפה זה פוגש אותנו לענין האוכל?

יש את אופציה 1:
את לא רעבה.
את לא חסרה, את לא צריכה - וגם האוכל הזה...
לא כזה טעים. לא שווה. את לא באמת נהנית ממנו,
ובכל זאת את אוכלת אותו... ומתבאסת.
גם לא נהנית, גם לא סיפק לך שום צורך. אוף!

יש את אופציה 2:
את רעבה, את חסרה, אבל כל מה שיש לך זה מאכלים סוג ב'.
או שאת לא מתארגנת עם אוכל לעצמך,
(אני כבר אכין לילדים.. אני לא צריכה, אני אקח קפה עם וופלים)
או שאת אוכלת אוכל שהוא 'נכון' או 'דיאטטי' - אבל ממש לא טעים לך.

יש את אופציה 3:
האוכל טעים, מהמם,
מעורר תאבון, ריח טוב, טעם טוב,
ממש שווה ומוצלח - אבל... את לא רעבה. את לא חסרה.
יש לך 'מליון כאלו בארון' הפנימי כרגע,
וכשאת בכל זאת אוכלת - את מרגישה רע... זה היה מיותר.

יש את אופציה 4:
השילוב המושלם.
את רעבה, האוכל טעים, את חסרה
, האוכל טוב לך,
זה בדיוק משלים את מה שהיית צריכה - וזה גם נעים וגם מספק!

איזה סוג מתנות את נותנת לעצמך בדרך כלל?
איזו מתנה אולי תבחרי לא להכניס לארון היום?
איזו מתנה תארגני לעצמך שיהיה לך למתי שאת צריכה?

מחכה לשמוע ממך :)
שירי

נ.ב.
החופש הגדול על כל צימריו, מלונותיו, או ארבע קירות ביתך - הולך ומתקרב..
אם יש משהו שהיית רוצה לשאול, לשמוע עליו, או לקבל מענה -
מוזמנת בשמחה לכתוב לי.

נ.ב. נוסף
בחרתי במקדם 'תקשורת' כי הוא היה נראה לי ממש מתאים לצורך הענין,
למרות שלא לזה הכוונה במקור :ROFLMAO:

נ.ב. חשוב -
לא באתי חלילה להקטין את כל העצות שניתנו באשכול, גם לא קראתי את כולן..
קראתי כמה וזה פשוט עורר בי רצון לכתוב את הנ"ל. למען הסר ספק/פגיעה :)
וכה היה דבר המעשה: בארץ ההיא נהגו כדמוקרטיא, בה כל חברי העם בוחרים את נבחרי העם, דא עקא, שאחרי כל בחירות, הוכפלו מספר הניבים הבטוחים כי הם יביאו את האומה לחוף מבטחים, ואם כי 50 שנה אותה אומה הייתה כבר באותו חוף מובטח, אך חזקה על תעמולה שאינה שבה ריקם.
ויהי היום, התעמולה בחזקתה אכן הוכיחה עצמה, וכל קבוצת מתמודדים אכן הכניסה חבר לבית הנבחרים, ואז למרבה האסון, הספינה החליטה לזוז מחוף המבטחים, כל נבחר פסל את השני, המזרח לא יושב עם המערב, והצמחוני לעולם אבל לעולם לא יפרד מאחיו הטבעוני, שהוא אמנם אלף מעלות שונה ממנו, אך בעקבות מצבה של המדינה, הוא מוכן לוותר ולשבת לידו, ואכן הארץ ההיא הרחוקה, החליטה, על דעת עצמה ונבחריה, שיתנו לעם לומר את דברו בשנית, אולי יבין העם את מקומו, ויחליט לבחור כהבנת נבחריו, וכמעשהו בראשונה כך מעשהו בשניה, וכמעשהו בשניה כך מעשהו בשלישית.
ישבו נבחרי העם ושקלו וטרו, אולי כוונת העם היא אחרת ממה שהם אמרו, וינסו להרכיב קבוצה יחדיו, הגבוה והנמוך, השמן והמעט מלא, ויען והרזה החליט שדעת העם היא אחרת נשאר הוא בחוץ.
וכתום השנה הראשונה לניסיון, החליטו כולם שהניסיון כשל, זה אומר בכה וזה בכה, אך וודאי וודאי שהשני אשם, ולא דעתם עד שהחליטו להיפרד לקבוצות הרבה יותר קטנות, אולי יראה העם ויבין כי אותו צריך להחליף ולא את בוחריו.
ואז הגיעו הבודדים מהקבוצה השניה, וגמרו אומר להצליח היכן שכשלו הראשונים, וישבו יחדיו הג'ינג'י והשחום, הקרח, הדליל, ועוד שניים שאין להם שום סימן היכר, וינסו להצליח היכן שכשלו בראשונה, ואכן הם הצליחו מעמד ורק לאחר שנה ויומיים התפרקה הקבוצה, אבל לא בגלל השני אלא כי הניסיון הצליח, וצריך רק להגדיל אותו.
ואז החליטו להגיש את ההחלטה לעם בחזרה אולי אחרי 5 פעמים כן ישנה הוא את דעתו, אולי יחליט שצריך להיות טבעוניים, או אולי דווקא השמנים הם אלה שנולדו למלוך, ובכלל מסתמא כל אזרח בביתו בערב דואג הוא מה יהיה עם חבר המושבעים, אז ודאי שרק לפי זה יקבעו המנצחים.
ויום לפני פתאום הם קלטו, השמן והג'ינג'י, הקרח והמנומש, שיכול להיות שהעם בכלל יגיד די.
אולי נמנה חברה חיצונית שתנהל את המדינה וזהו, אולי כל אחד יהיה שורר בביתו, ואף מדבר כלשון עצמו, ופתאום נזכרו שיש פה עם, זה לא מוכן ללכת לבחירות עד חוק המטרו, וזה לא מוכן אלא א"כ יבטלו את המטרו, זה דורש מימון מפלגות, וזה סתם כי התאריך לא נראה לו נכון.
.................................................
מי ששם לב ובמיוחד מי שלא שם לב -
מחריד לחשוב על הקלות שמשבצים תמונות בעיתונים החרדיים והכשרים למיניהם ( ולא אכנס לנושא הזה כרגע),
כאשר רוב מוחלט של הילדים והנערים אינם לובשים ציצית - או בכל אופן לא רואים את הציצית שלהם...

לא ארחיב בזה מדוע זה כ"כ תמוה ומוזר ואין איש שם על לב-
זה הרי פשוט! ילד יהודי לובש ציצית!! אין מה להתבייש בזה!!!
אדרבה - זהו חלק מהנוי והיופי של צורת הילד היהודי הטהור - וח"ו לא גורע כלל...
רק אציין שבעיתונות החסידית כמות תמונות הילדים לובשי הציצית היא גבוהה יותר מאשר בעיתונות החרדית הכללית...

יש פה בכלליות כמה נושאים:
א. רמה רוחנית של עיתון.
ב. רמה רוחנית של המצטלמים ונושאי כליהם באשר הם.
ג. ההשפעה של כל זה - אם קיימת וכמה - על ילדינו ששואלים ( כן! -שאלו!!!) "למה אין לו ציצית?"...

ויש שיאמרו - על מה הוא מדבר?, השפעה?! אין ציצית?! רמה רוחנית?!
הרי זה כל כך
שולי וחסר משמעות והראיה לכך שבאמת אף אחד לא שם לב וכו' וכו' וכו' .
כאשר בדרך כלל הצורך להתחמק ממתן תשובה הוגנת או לכל הפחות הבנת העניין מגבים באדם את הצד השלילי שמנפיק תגובות מעין אלו ואכמ"ל.

זהו ענין שתפס אותי בעת האחרונה כאשר כמה יהודים ויהודיות טובים ממשפחתי האירו עיני.

מה דעתכם? "מבהיל?" "נו נו..." או שמא- "התלהמות חסרת פשר..."

סתם פוילישער.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה