Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
כבר כמה שנים שאני פה, בפורום של פרוג
אם תדפדפו בהיסטוריה שלי, לא תראו פעילות מרשימה
אבל בשבילי, האתר של פרוג, זה דבר ראשון בהתייעצות בכל נושא
אני מחפשת באשכולות ומוצאת כמעט תמיד מה שצריכה
הקהל הגדול, מגוון הגילאים והסגנונות נותן מענה כמעט בגל תחום.
שאלות שעולות מקבלות תשובות תוך דקות ספורות
ואני יכולה לומר שנעזרתי פה בדברים משמעותיים מאד
שהפורומים וגולשיהם היו שליחי ההשגחה לעזור לי

ולכן אני כותבת פעם אחת, מה שעובר לי בראש כבר הרבה פעמים
אנשים נכנסים יוצאים כותבים מעבירים רשמים ומבטים את עצמם
וכל זה ניתן להם על מגש של כסף, בצורה נקיה ומבוקרת
ומשום מה, יש להם דרישות לאנשים
מבקרים/מסננים/מורידים תמונת פרופיל/מנהלים לי ת'חיים/דורשים תשלום על... וכו'

ואני הקטנה עומדת המומה
לא מבינה על מה מדובר
נותנים לך במה/תעסוקה לשעות הפנאי/מאגר ענק של מתכונים ונושאים שיכולים לעזור
ועוד דברים שגורמים לך להיכנס שוב ושוב למקום הזה
אבל מה? לא עושים זאת לשביעות רצונך המלאה?
פעם עמדת בראש כזה אתר והפעלת אותו?
יש לך בעיה עם הנהלים?
מישהו הכריח אותך להישאר?

אני לא הסוג המטיף
אבל יש דברים שצורמים לי תקופה ארוכה
ופעם אחת רציתי לכתוב
ת-ו-ד-ה!!!
למנהלי האתר, לכל אחד ואחת, לכל בעל תפקיד שמסנן מנקה ושומר על הצביון שנוכל להיכנס וליהנות
לכל מי שעושה את הפורום ליעיל
תמשיכו בעבודת הקודש
ותדעו שאתם יחידי סגולה לציבור יראי ה'
אשליות אופטיות מדהימות

1605374883164.png

וילהלם פון בזולד, מטאורולוג גרמני, גילה את האפקט הזה שמראה את אותו צבע אדום שנראה בהיר יותר או כהה יותר בהתאם לצבע הסמוך אליו. האדום משמאל נראה בהיר יותר עם הלבן, אך מצד ימין, הוא נראה כהה יותר כשהוא מוקף בשחור. זה בעצם אותו אדום.

1605374914235.png

הטרידנט הבלתי אפשרי, הידוע גם בשם blivet, הוא אובייקט בלתי אפשרי שנראה שיש לו שלושה שיניים, אך הופך לשני שיניים בלבד בקצה הקבוע. מבט מקצה לקצה יכול להיות מבטל. אחת ההופעות הראשונות שלו הייתה על שער המגזין MAD במרץ 1965.

1605374942796.png

ד"ר ריצ'רד גרגורי הבחין לראשונה באשליה זו באריחים על קיר בית קפה בבריסטול (ומכאן שמו). הלבנים הבהירות והכהות לסירוגין מעומדות וקווי ה"טיט "האפורים מפרידים בין השכבות. אך בעוד שהקווים עשויים להיראות כאילו הם מתעקלים, הם למעשה ישרים ומקבילים.

1605374983594.png

אשליית Chubb חושפת כי הניגוד לכאורה של אובייקט ישתנה בהתאם להקשר סביב המצגת. העיגולים האמצעיים כאן זהים לחלוטין, אך יחד עם רקע אחיד, נראה כי העיגול בעל ניגודיות גבוהה יותר מאשר כשהוא מוקף במרקם בעל ניגודיות גבוהה.

1605375021394.png

האם אתה רואה עמודות, או שאתה רואה אנשים? האשליה האופטית של המעקה למדרגות מכילה עמודים הנראים לעין, אך במרחב השלילי ביניהם צלליות של אנשים. זו דוגמה קלאסית לתמונה כפולה. לפעמים זה מצויר דו מימדי, מה שמקשה עוד יותר על הפענוח.

1605375045014.png

זה נראה כאילו העיגול הכתום בצד ימין גדול יותר מזה שבצד שמאל, אך שני העיגולים הם באותו הגודל בדיוק. באשליות כאלה, המרחב שמסביב לאובייקטים ישלה את עינינו ויגרום לנו לחשוב שחלק מהדברים הם בגדלים שונים, כשבאמת הם זהים.

1605375070103.png

במבט ראשון, אתה עשוי לחשוב שהפיל הזה תקין, אבל אז אתה מתחיל לראות שיש לו יותר מדי רגליים. אבל, כמו הטרידנט הבלתי אפשרי, רגליו של הפיל הזה מתחילות ונגמרות במקומות לא צפויים. בניגוד לטרידנט, לפיל אין ממש אותה אשליה של מרחב תלת מימדי.

1605375092340.png

ספירלת פרייזר היא אשליה אופטית שמטעה את המוח לחשוב שהקווים השחורים והלבנים מסתובבים פנימה. אבל אם אתה מתחקה אחר קו בודד אחד, אתה יכול לראות שהם למעשה מעגלים קונצנטריים ולא ספירלה. האשליה הזו נובעת משנת 1908, כאשר הפסיכולוג סר ג'יימס פרייזר גילה אותה.

1605375121588.png

אשליה זו מרמה את דעתך לחשוב כי ריבועים אפורים מופיעים בין הריבועים השחורים כאשר עיניך עוברות על התמונה, כמעט נותנות רושם שמדובר בתמונה נעה. הטריק נעוץ בניגוד עז בין הריבוע השחור לקווים הלבנים.
@tovi video
אין לי הרשאות לענות לך בפורום העורכי סרטים
אבל אני נתקלתי בבעיה זו מספר פעמים
יכול להיות הולך להגמר לך המקום בכונן?
זה מה שגרם לי לבעיה זו
@טראכטער
המקור הוא:
ברייתא דרבי עקיבא, היא משנה חיצונית שנאמרה על ידי רבי עקיבא, ומופיעה בספר היכלות[1], המיוחס לרבי ישמעאל כהן גדול. הברייתא מצוטטת בסידורו של רב עמרם גאון, והאחרונים פסקו כי מי שמתפלל יחיד (לא במניין) יכול לומר את לשון הברייתא, כדי לצאת חובת אמירת ברכו.

ברייתא דרבי עקיבא
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: בְּכֹל יוֹם וָיוֹם מַלְאָךְ אֶחָד עוֹמֵד
שַׁחֲרִית, בְּאֶמְצַע רָקִיעַ, וּפוֹתֵחַ וְאוֹמֵר: "ה' מֶלֶךְ...",
וְכָל צְבָא מָרוֹם עוֹנִים אַחֲרָיו, עַד שֶׁמַּגִּיעַ לְבָרְכוּ.
וּכְשֶׁמַּגִּיעַ לְבָרְכוּ, חַיָה אַחַת עוֹמֶדֶת בְּאֶמְצַע הָרָקִיעַ
וּשְׁמָהּ יִשְׂרָאֵל, וְחָקוּק עַל מִצְחָהּ יִשְׂרָאֵל, וְאוֹמֶרֶת:
"בָּרְכוּ אֶת ה' הַמְּבֹרָךְ", וְכָל שָׂרֵי מַעְלָה עוֹנִים
אַחֲרֶיהָ: "בָּרוּךְ שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ לְעוֹלָם וָעֶד".
וְעַד שֶׁלֹּא נִגְמַר הַדָּבָר, רוֹעֲשִׁים וְרוֹעֲדִים הָאוֹפַנִּים
וּמַרְעִידִים אֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ, וְאוֹמְרִים: "בָּרוּךְ
כְּבוֹד ה' מִמְּקוֹמוֹ".
וְאוֹתָהּ הַחַיָּה עוֹמֶדֶת בְּאֶמְצַע הָרָקִיעַ,
עַד שֶׁרוֹעֲשִׁים כָּל שָׂרֵי מַעְלָה, וּשְׂרָפִים, וּכְרוּבִים,
וּגְדוּדִים, וְכֹל הַמַּחֲנוֹת, וְכֹל אֶחָד וְאֶחָד בְּעָמְדוֹ
אוֹמֵר לַחַיָּה, "שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יִשְׂרָאֵל ה' אֱלֹקֵינוּ ה' אֶחָד".
(היכלות דרבי ישמעאל כהן גדול)
הכל בעזרת הסכין המדהים הזה
עכשיו ב3 ש"ח ומשלוח חינם כנראה לכבוד 11.11
רוצו לנסות.........
ובבקשה תכתבו לי אם יש צורך בהדרכה מפורטת או שמובן איך יוצרים את הליצנים החמודים האלו עם הסכין שבקישור.

ליצן 1.jpg

ליצן 2.jpg

ליצן 3.jpg
בס"ד
שמעי נא רבותי סיפור מדהים ! לפני כמה שבועות הבן שלי הקטן נפל וקיבל ל"ע חור בראש.. / עבר שבועיים בערך והבן שלי השני נפל מהאופניים וקיבל מכה חזקה בפנים..! / שבוע שעבר בליל שישי הבן שלי הגדול נפל בבית וכמעט שבר את ידו!.. החלטתי מיד שצריך לבדוק את המזוזה של חדר השינה שלהם, סיכמתי עם הסופר המגיה כאן בשכונה )הר"ר משה קליין הי"ו שבדרך אגב ייאמר לשבחו על השירות והזמינות הנפלא עם סבלנות עד אין קץ גם בער"ש הקצר אחה"צ .. ( שאני מביא לו את זה ביום שישי והוא בודק לי אותו עוד לפני שבת..! רגע לפני שיצאתי מהבית החלטתי שאם כבר, אז אקח גם את המזוזה של הכניסה לבית .. , )כאן חשוב לי לציין שאת המזוזות רכשתי לפני שנה וחצי כשנכנסתי לדירה כאן, והסופר בדק אותם אז, והכל היה כשר למהדרין!.. ( ואז מגיע ההלם הגדול, כעבור שעתיים הוא מתקשר אלי ואומר לי המזוזה של הכניסה הראשית הוא מאוד יפה אבל לגמרי פסול!! יש שם מילה מיותרת כי כתוב ככה: "ועצר את את השמים"!!! אז שאלתי אותו ממש מופתע, תגיד לי אתה קלטת את זה לבד בעינים שלך? אז הוא עונה לי: ממש לא! זה טעות שלא קפצה לי בעין, רק הבדיקת מחשב קלט את זה!!... מה שבוודאי אפשר ללמוד מהסיפור הזה זה שמה שחז"ל אמרו שהמזוזות שומרים עלינו זה כפשוטו ממש ולא צריך אפי' להגיע לאמונה כי רואים את זה במוחש!!
מידה 10 (28). באתר אזל המלאי. במידה הזו זה עם 3 רצועות.
נמכר עקב טעות במידה (הזמנו את המידה הקטנה יותר אח"כ ומאוד מרוצים).
1605081785084.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה