Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אולי העלו פה כבר
אני לא מצאתי פה

בכל מקרה שווה קריאה:
כותב דובי וינרוט:
בחנוכה אני רוצה להזכיר לכם רעיון יפהפה שהיה

שגור בפיה של חני והוא יחזק אותנו.

היא אמרה שמצאו את פח השמן שהספיק ליום

אחד והיה נס והוא דלק שמונה ימים.

אבל חני הגדולה קפצה ושאלה: הרי הם לא ידעו

שיתרחש נס והם היו צריכים להיות עצובים שמחר

לא יהיה?

וחני כמו חני השיבה מיד:

זה לא משנה מה יהיה מחר.

היום יש אז היום שמחים!

ומי ששמח במה שיש היום, יקרו לו גם ניסים

והשמן ידלק אצלו שמונה ימים.

וחני, שהדיאגנוזה שלה הייתה כשנה, יישמה את

תורתה וזכתה לנס של תשע שנים נוספות

ומלאות.

ואני מזכיר את הרעיון הנפלא בחנוכה ורוצה

להוסיף לכם רעיון נוסף נפלא שיחזק אותנו אפילו

יותר.

כידוע את יוסף זרקו לבור.

והבור היה ריק ואין בו מים.

ורש"י מביא את דברי הגמרא שאומנם מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו.

והנקודה היא שהבור הזה הוא הראש שלנו שחייב

להיות מלא במים - בתוכן חיובי.

במוח שלנו אין ואקום. אם הוא ריק ואין בו מים,

נכנסים בו נחשים ועקרבים.

וכדברי חני: זה כמו חושך ואור, כאשר נכבה האור,

בהכרח שמגיע החושך, אין מצב ביניים.

אדם צריך להיות עסוק בטוב, בעשייה

ובהתקדמות.

וכשאמרתי לחני את הרעיון הזה היא הוסיפה רובג

ענק על ההסבר הזה.

היא שאלה, מדוע אם אין מים אז יש נחשים

ועקרבים.

מה באים לסמל הנחשים והעקרבים הללו?

והיא השיבה: שכידוע נחש מכיש מהפה, ועקרב

עוקץ מהזנב. ושני אלה מקבילים לשלוחות של

היצר הרע שהם "היום" ו"מחר".

כי לפעמים אנשים לא חיים את ההווה כי הם

מאשימים את העבר או בנקיפות מצפון. לחילופין,

הם חרדים מהעתיד,

וכך הם מפספסים את ההווה.

לחילופין, הם מתרצים תירוצים, שאתמול היה לי

כוח לעשות דברים אבל היום אין לי - כי אני כבר

זקן. או שמחר כשיהיה לי כסף ופנאי אעשה זאת,

ובנתיים מפספסים את ההווה שצריך להתמלא
במים.

אז קדימה חברים, בא נחיה את העכשיו. זה המצב

הכי טוב והכי נכון לנו כרגע.

מי יודע בכלל מה יהיה מחר? ומה זה משנה מה

היה אתמול! הוא היה.

ואני רוצה לסיים בשתי נקודות יפות:

האחד, של מארק טווין שאמר:

"אנוכי איש זקן.

הרבה צרות היו לי בחיים.

95% מהם לא התרחשו מעולם."

ובאמרה החזקה של הרבנית מלובביץ כששאלו

אותה:

"איזה רגע הכי משמעותי בחיים שלך?"

והיא השיבה:

"הרגע הזה!"

אז בא נשמח ונחגוג את הרגע הזה!

חנוכה שמח חברים יקרים.
*רבי לוי יצחק מברדיצ'ב* המכונה "סנגורן של ישראל" אומר שכל יום של חנוכה מסוגל לתפילה על דבר אחר.

*היום הראשון* מסוגל לתפילה על דיכאון או תחושת בדידות.
*היום השני* מסוגל לתפילה על שידוכים ושלום בית.
*היום השלישי* מסוגל לתפילה עבור ילדים טובים ושמחים ובריאות איתנה.
*היום הרביעי* הוא כנגד ארבע האימהות והוא מסוגל לתפילה להיות אשה מיושבת בדעתך בין ארבע קירות ביתך כי הם התכלית האמיתית שלך.
*היום החמישי* הוא כנגד חמישה חומשי תורה. התפללי שבעלך וילדייך יהיו תלמידי חכמים. (ומי שאין לה ילדים תבקש על כך במיוחד ביום הזה)
ביום החמישי רוב נרות החנוכה מאירים ואת יכולה להתפלל ליותר אור בחייך ולישועה ושהאור הזה יהיה גלוי.

*היום השישי* מסוגל לשמחה.
יכול להיות שלא חסר לך דבר אבל את עדיין לא שמחה וזו ההזדמנות להתפלל על כך.

*היום השביעי* מסוגל לתפילה על קבלת שבת מתוך שמחה עם זמירות שבת ודברי תורה בסעודות. שבת היא המקור לכל הברכה והשפע.
*היום השמיני* מסוגל לישועה לפרי בטן.
המספר שמונה מסמל את כל מה שמעל הטבע והוא יום חזק לתפילה וישועה!
(כל הנרות דולקים)

ה"קדושת לוי" אומר שאם את מתכננת להתחיל משהו חדש כדאי להתחיל בחנוכה כי אז תשרה בזה ברכה בעזרת השם..

ר' חיים פלאג'י: בחודש כסלו מצוה לבקש ניסים. כל השנה הנס הוא היפוך הטבע, בכסלו - הנס הוא טבעי לגמרי.
הר' דסלר: הטבע של ימי כסלו הוא שיקרו בהם ניסים
חודש מלא ישועות !!!
 תגובה אחרונה 
שמתי לב שכללי מתן זכות קדימה בצומת לא ממש ברורים לי ולשכמותי. וזאת, על אף שלמדתי תיאוריה בעיון רב ועברתי בהצלחה, ואני כבר נוהג תקופה לא קצרה. ‎‎‎השתדלתי להתמודד עם זה. ע"פ רוב בשיטת 'כל דאלים גבר', כמנהג המדינה.
אתמול עזרתי לחבר שלומד כעת תיאוריה והחלטתי לעשות סדר ברור בעניין, ואני שמח לשתף אתכם בסיכום הכללים כפי שבניתי אותו, ולשמוע את הערותיכם והארותיכם.

בלימודי התיאוריה כתוב בקצרה שבצומת מתומרר יש לנהוג על פי התמרורים, ובצומת שאינו מתומרר יש תמיד זכות קדימה לרכב הבא מימין, ובפניה שמאלה אף לרכב הבא ממול.
למעשה, כשאתם מתקרבים לצומת - בפרט צומת לא מוכרת, עד שאתם מצליחים לחשבן מי קודם למי לפי הכללים, כבר אין מי שיתן לכם זכות קדימה... והצפירות מאחור מוסיפות למבוכה. בפרט לא מודגש שיש לחפש גם את התמרורים של 'יריביך' בצומת, שזה מאד חשוב.

לכן אני מסכם זאת כך:

בהגיעך לצומת,

במידה ויש לך תמרור ('תן זכות קדימה' או 'עצור'):

הכי קל... עליך לתת זכות קדימה לכל רכב מכל כיוון.

במידה ואין לך תמרור:

רכב הבא מימין: הבט, אם יש לו תמרור* אתה קודם לו, אם לא, הוא תמיד קודם לך.

רכב הבא משמאל: תמיד אתה קודם לו.

רכב הבא ממול: אם יש לו תמרור* אתה קודם לו, אם לא: כשאתה פונה ימינה - אתה קודם לו. כשאתה פונה שמאלה - הוא קודם לך.

*תמרור: 1. 'תן זכות קדימה' - צורתו היחודית משולש הפוך, כדי שתוכל לזהותו גם כשהוא לא מותקן בנתיב שלך אלא של 'יריבך' ולדעת שהזכות קדימה שלך. 2. 'עצור' - צורתו היחודית משושה, וכנ"ל.

זהו. פשוט לשנן את זה היטב, וזה בידיים שלכם. בהצלחה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה