Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
הסביבון היקר בעולם:
הסביבון הייחודי יוצר ביד והוא עשוי 134.75 גרם של זהב 18 קראט, ומשובץ ב-222 יהלומים ופיסות זהב לבן, שיוצרים יחד את האותיות נ' ג' ה' ש' שעל דפנות הסביבון; חוד הסביבון עשוי יהלום במשקל 4.2 קראט. גובהו של הסביבון עומד על 10.8 ס"מ, והוא גדול מן המקובל. הסביבון עוצב בהשראת בניין קרייזלר שבניו יורק, שנמצא במרחק של כמה רחובות בלבד מאולם התצוגה של בית הצורפות.

בשל מרכיביו היקרים ששולבו יחד ביד אומן, הוכר הסביבון בידי ספר השיאים של גינס כסביבון היקר בעולם. אז כמה הוא עולה? ככל הידוע, כרגע הסביבון לא מוצע למכירה, אבל שוויו מוערך ב-70,000 דולר. כן, במחיר הזה אתם יכולים לקנות כמה מאות אלפי סביבונים פשוטים, להתפנק עם קרטון שלם של סופגניות איכותיות וגם להישאר עם עודף לדמי חנוכה.

הסביבון הקטן בעולם:
הסטודיו הלונדוני לעיצוב Malboro & Kane יצר את Gyro – הסביבון הקטן בעולם. גודלו שווה לשלושת רבעי האינץ’, קטן יותר ממטבע סנט אמריקאי, ויוצריו מתגאים במבנה הגיאומטרי המושלם שיצרו – מדויק עד רמת הננומטר. אפשר לסובב אותו משני צדדיו – גם כסביבון רגיל וגם על ראשו.

סביבון ישראלי חכם הסתובב יותר מ-24 שעות ברציפות ושבר את שיא גינס
תשכחו מסביבוני הצעצוע של חנוכה. Limbo הוא סביבון ישראלי עם מערכות וחיישנים שיכול להסתובב שעות ברציפות, אפילו על עגבניה.
לימבו הוא סביבון שאולי נראה כמו סביבון פשוט שמקבלים באריזות מתנה לחנוכה, אבל בתוכו מסתתרות מספר הפתעות: מנוע שקט ומעליו אקסלרומטר (ממש כמו בסמארטפון שלכם) ומעבד, ומעליו סוללה נטענת בנפח 55mAH. כל אלו בשילוב עם אלגוריתמים מיוחדים, מאפשרים לסביבון להאט את הסיבוב או להאיץ אותו, כדי להמשיך ולהסתובב ברציפות במשך יותר מ-4 שעות. אם אתם מחובבי הסיבוב ההפוך, דעו שהמנוע יודע לזהות ולהתאים את עצמו לכיוון הסיבוב שלכם.

לצורך שבירת השיא של גינס בסיבוב סביבון שעמד על כ-24 שעות, החברה הטמיעה בו סוללה גדולה יותר מהסביבון שתוכלו לרכוש, ופיתחה גירסת טיטניום במיוחד לאירוע. בסופו של דבר החברה עצרה את הסביבון באופן יזום (על ידי לא פחות מתותחי קונפטי) לאחר 27 שעות, 9 דקות ו-24 שניות.

בגינת הגג של ידידי צומח עציץ גדול מימדים, בעל תיאבון גדול לשתייה - צמח הכותנה. אחרי הפריחה, כשהפרחים מתייבשים, נוצרות הפקעות של צמר-הגפן. אחת הוא נתן לי, ואמר שאפשר לעשות ממנה פתילות לכל שמונת ימי החנוכה.
כך נראה הפרח:
IMG_8836.JPG
הרצועות החומות הן שיירי הפרח שהתייבש. הלבן הוא הכותנה - צמר הגפן, ובתוכו מסתתרים גרעיני הכותנה. במהלך עיבוד הכותנה צריך להוציא את הגרעינים, וזוהי מלאכת ה"מנפט" שהיא תולדה של מלאכת דש, וכפי שפירשו הראשונים (שבת עג ע"ב) שהמנפט הוא המוציא את הגרעינים מצמר הגפן.
כך נראים הגרעינים אחרי שמוציאים אותם: גרעיני כותנה.jpg
מהפרח מפרידים חתיכה כזו:
IMG_8837.JPG
אותה מתחילים לדקדק לפתילה:

IMG_8839.JPG
עד לסיום. יש כאלו שעושים זאת בצורה מקצועית יותר... יש כאלו שעושים את הפתילות בשיטה מיוחדת על פי הקבלה, משהו מורכב מאוד עם התפצלות של הפתילה, לא הבנתי בדיוק איך. לי אין עסק לייצור פתילות ולא עסק בנסתרות, וזה מה שבכל זאת יצא:
IMG_8840.JPG
ולמרות שהפתילה דקיקה למדי, היא דולקת יפה מאוד. כך נראים הנרות אחרי ארבע שעות בעירה:
IMG_8835.JPG
להבה לא מאוד גדולה, אבל יציבה ויפה.
סוף-סוף זה קורה: קו הרכבת המלא ירושלים-ת"א יחל לפעול במוצ"ש
אחרי אינספור דחיות והבטחות - הרכבת המהירה בין ירושלים לת אביב תחל לפעול במוצ"ש הבא. הרכבת הראשונה: בשעה 21:56. הפרטים המלאים בפנים
פורסם בתאריך: 14.12.19 18:07

מאת: שלומי הלר
החל מיום ראשון, 22.12.19, התדירות של הרכבת המהירה ירושלים-תל אביב תעמוד על חצי שעה לכל כיוון נסיעה. הרכבת הראשונה תצא מתחנת נבון בשעה 6:33, הבאה אחריה בשעה 7:03 וכן הלאה. שעת הסיום של הנסיעות בימי חול יהיה בשעה 21:33.

כפי שפורסם לפני כשבועיים, במשרד התחבורה הבטיחו בשיחה עם "כל העיר" כי קו הרכבת המלא ירושלים-תל אביב יחל לפעול עד סוף השנה, תוך שהם מציינים כי ייעשה מאמץ כי כבר במהלך חג החנוכה תעמוד הרכבת לרשות הנוסעים.

תחנת נבון של הרכבת המהירה בירושלים (צילום: שלומי כהן)

אחרי אינספור הבטחות קודמות – הפעם נראה כי ברכבת ישראל ובמשרד התחבורה הצליחו לעמוד ביעד. כזכור, כפי שפורסם בעבר ב"כל העיר", שר התחבורה לשעבר ישראל כץ הכריז והבטיח בפעם הראשונה כי כבר בסוף חודש מרץ 2018, קו הרכבת המהיר ירושלים – תל אביב יתחיל לפעול, ואף נערכה נסיעת מבחן חודשיים לפני כן, בחודש בינואר, בהשתתפות השר – זה לא התממש.
לאחר מכן, נרשמה דחייה נוספת של הקו עד לתל אביב בחג סוכות 2018, מה שלא מנע לקיים טקס השקה חגיגי שנערך בתחנת האומה (ע"ש יצחק נבון) ובו גזרו את הסרט ראש הממשלה בנימין נתניהו, השר כץ ובכירים אחרים, זאת בידיעה שקו הרכבת החל לפעול באופן חלקי – הרכבת הגיעה רק עד תחנת נמל התעופה בן גוריון – והוגדר כמתכונת הרצה ללא תשלום לנוסעים, כאשר הנוסעים לתל אביב נאלצו לעצור בתחנת נתב"ג ולהחליף רכבת שמגיעה לתל אביב.

הפעלת הקו במלואו עד לתל אביב נדחתה שוב לחודש דצמבר 2018, בהמשך נאמר כי הקו עד לתל אביב יחל לפעול רק במהלך שנת 2019. כעת, סוף-סוף, ניתן יהיה ליהנות מהרכבת. ועל זה נאמר – מוטב מאוחר.

מקור:
https://www.kolhair.co.il/jerusalem-news/116004/
פרסמתי בחכמת נשים וכדי להיות בטוחה שאף אחד לא מפספס-שמה גם פה...

מציפה פה הרבה הרבה עצבים שצבורים אצלי כבר המון זמן...סליחה אם זה יצא בוטה.
עולם השיווק (החרדי בעיקר, זא אלו שמתמשים במיילי בעיקר) גילה פלטפורמה שיווק חדשה-רשימת תפוצה.
מכינים חומר שיווקי, מסדרים יפה (לא תמיד) ושולחים! כמה פשוט?
קלי קלות.
זול, מהיר, אמין ובלי כאבי ראש.
אממה?
צריך שיהיה לאן לשלוח...
נו מה הבעיה? כתובות מייל יש לאלפים, צריך רק לאסוף אותן...
איך?
פשוט. קמה אחת חכמה שאני דנה לזכות שלא ממש חשבה מה היא עושה ואמרה-
אני מוכנה להשקיע מתנה ולעשות הגרלה, אשלח הודעה לכל אנשי הקשר שלי ואבטיח שכל מי ששולח ל5/10 אנשים ומכתב אותי נכנס להגרלה.
ככה בלי מאמץ אני צוברת עוד ועוד כתובת. מעתיקה את כולן. בונה יפה מאוד רשימת תפוצה ו-שולחת!!
ולא, אני לא כזאת רעה. מי שלא מעוניינת יכולה להסיר את עצמה בקלות ממש.
(יש כאלה שמזהירות מראש הזהרה שלדעתי היא לא חוקית בעליל-העברת המייל מהווה הסכמה לקבלת חומר פרסומי מאיתנו ובלה ובלה ובלה...)
עזבו אותה, אין לי כח לכעוס עליה. סהכ ניסתה לעשות חיים קלים כמו כולנו
יודעות על מי הכעס?
על כל החברות המתוקות והמקסימות שלי שלא חושבות פעמיים וכל-היום-מעבירות-לי-הגרלות.
את יודעת שזה בדיוק כמו לתת למישהי רשימת מספרי טלפון של חברות שלך בתמורה להשתתפות בהגרלה??
את יודעת שלשלוח לי כל היום פרסומות שוות ולהיות בטוחה שאת עושה לי טובה זה בדיוק כמו לזרוק לי פלייר פרסומי מאחורי הדלת?
את יודעת שזה ממש ממש אבל ממש לא יפה ולא מוסרי לשלוח מייל לכמה כתובות בלי לשים אותן בעותק מוסתר?
למה אני צריכה את כל המיילים של המשפחה שלך והחברות שלך?

ועוד שאלה-
נגיד יש מייל חשוב להעביר, השבת אבידה, העתירו בתפילה, האירו באפילה או זהירות נפילה
הבנתי ותודה על הדאגה.
כשאת עושה העבר-פשוט, תמחקי את הרשימה של 'הודעה הועברה מ..'
גם יהיה יותר פשוט לקרוא (בלי לגלול מסך שעה עד למטה) וגם לא העברת לכל העולם את הכתובות של כל העולם...

אני אישית קיבלתי יותר מפעם אחת הטרדה במייל בדיוק משם-מישהי/ו שאיכשהו קיבל/ה את הכתובת שלי בתוך רשימה של 'הועברה'...

אז לידיעת המפרסמות-

ב-1 בדצמבר 2008 נכנס לתוקף תיקון לסעיף 30א' לחוק התקשורת, התשס"ח–2008. התיקון לחוק אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
משלוח דברי פרסומת ללא הסכמתו המפורשת ומראש של הנמען או לאחר משלוח הודעת סירוב, מהווה עבירה פלילית, ודינה קנס של עד 202,000 ₪ . בנוסף, הנמען רשאי להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק שלא יעלה על 1,000 ₪ על כל פרסומת שקיבל. כמו כן, אפשר להגיש תובענה ייצוגית נגד המפרסם אם מתקיימים התנאים להגשת תובענה ייצוגית.

ולכן הנחמדות שרק 'מעבירות'
די. אין לי כח לעוד פרסומת. יש לי די והותר בעלון השכונתי.
ולא,
אני לא רוצה לזכות בפאה
ולא בדירה
ולא בפליימוביל
ולא בסדנה חינם
ולא בערכה הכי שווה שיש
רק רוצה שקט.

ושתחשבי פעמיים לפני שאת מפיצה את הפרטים שלי לכל דורש...
כהמשך לאשכול הזה, מתכבדת לפתוח את אשכול ההמשך:
פרוט, הסברים והרחבה על מהות ודרישות ולימודים לכל מקצוע שענין אתכם שם.

המקצועות שאשמח לשמוע עליהם יותר:
*אנליסטית בשוק ההון
*עבודה ברכש
*התקדמות לדרגים ניהולים (טיפים ותובנות לקידום בסולם הדרגות).

התארים שאשמח לפרוט לגביהם:
*תואר בכלכלה- רמת קושי, מה לומדים, לאן יכול לקדם, דרישות קבלה.
*הנדסת תעשיה וניהול - נשמע תואר כללי מענין, אך האם שווה למנהל עסקים (כלומר לא שווה כלום) או שזה תואר ממוקד שתורם משהו בשוק העבודה? וכנ"ל, רמת קושי, מה נלמד, אפשרויות לתעסוקה בתחום.

מוזמנות להעלות עוד שאלות, וכמובן לענות תשובות:)
  • תודה
Reactions: Kenyonit ו-אחות2 //
2 תגובות
פתחתי אשכול חדש כדי שכולם יראו ולמען הנוחות

ההברקות שלכם מדהימות, כולכם לקורס פרסום וקריאטיב בפרוג...
כעת לשלב ההצבעות
https://forms.gle/yHB8M4FjXaDKKTJWA

השם שיקבל את הדירוג הגבוה ביותר ייבחר לשם הפורום (שיהיה פופולרי בערך כמו חכמת נשים אם לא יותר)
מתנות קטנות ינתנו ל - 5 השמות עם הדירוג הגבוה ביותר

ההחלטה בידיכם!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה