Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
אם תשאלו אותי, הלזנייה הזו עולה עשרת מונים על הלזנייה החמצית.
נזכרתי בה כשחיפשתי בנרות מה להכין למלווה מלכה.
יש לי מכרה צלייאקית שהוזמנה פעם לאירוע שאת האוכל אני הכנתי, בין השאר היתה לזנייה, ונחמץ לי הלב לחשוב שתראה את כולם מתלקקים ועיניה רואות וכלות.... ואז חשבתי שאת עלי הלזניה יוכלו בקלות להחליף עלי בלינצ'ס וכל השאר הסטוריה.

לזנייה פסחית טעימה:

כ36-30 עלי בלינצ'ס

תערובת 1:

2 רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 שיני שום כתושות
מלח
סוכר

תערובת 2:
2 קוטג'
2-3כפות פטרוזילה קצוצה (ירק חי)
פלפל שחור
מלח

גבינה צהובה (מעט מלוחה לבחירה)

-חשוב לטעום את התערובות ולשפר תיבול-

מניחים בתבנית ח"פ בינונית (זאת שאחרי הענקית) עלי בלינצ'ס בצורה רודפת (שלא ישארו חללים)
מורחים מעט ממש מתערובת 1, מעל מעט מתערובת 2, מפזרים מעט גבינה צהובה ואז שוב עלים וכן הלאה. מסיימים בגבינ"צ
ומכניסים לאפייה כמה דקות עד שהכל נמס.

טיפ:
לאלו שאין להם תנור חלבי בפסח (כמוני)
להניח 2 שכבות נייר כסף על הפלטה, ואז להניח את התבנית ולכסות בנייר אפייה ואז נייר כסף.
יוצא מצויין!!
מתייצב ונחתך מעולה!!
20220417_024431.jpg20220417_024428.jpg
  • 764
  • אהבו כאן.
    זה כל מה שיש לי לומר....

IMG_7716_800x533.jpg
    3 פרפרי חזה עוף חתוכים למנות

לרוטב:
    1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק [מתכון
    מכאן ושוב תודה לניקית @רוחי בלבוחי על המתכון המושלם]
    2 כפות גריל עוף
    2 כפות פפריקה
    מלח
    פלפל שחור
    1/3 כוס דבש
    1/2 כוס שמן
    1.5 כוסות קוביות אננס משימורים + 1/3 כוס ממיץ השימורים. אפשר לוותר על האננס ושים מיץ תפוזים במקום מיץ השימורים]

פלפלים ברצועות
    בצל בחצאי טבעות
    הכמות לפי רצונכם האישי

מערבבים את רכיבי הרוטב.
    שמים בתחתית תבנית מחצית מהבצלים והפלפלים
    טובלים את מנות החזה עוף ברוטב ומסדרים מעל לירקות שבתבנית.
    שופכים את יתרת הרוטב.
    מסדרים את יצרת הירקות ואת קוביות האננס.

אופים ב 200 מעלות מכוסה כ-20 דקות
    פותחים את הכיסוי. מגבירים את חום התנור ל 220 וצולים כ-5 דקות. תוך כדי מערים מהרוטב על מנות חזה העוף
    IMG_7718_800x533.jpg
    כל פסח אני מכינה עוגיות בסקוטי, לא מוותרים עליהם כאן. בד"כ צריכה להכין יותר מפעם אחת למרות שמכילה כמות מלכתחילה.

הערב, החלטתי להתעצל.
    ביסקוטי כעוגיות כבר יש במקפיא.
    וכבר הייתי אחרי 2 עוגות אחרות הערב.

אז הכנתי את עיסת הביסקוטי.
    השמטתי שוקולד צי'פס
    שטחתי בתבנית בינונית
    מלמעלה פיזרתי קנימון מעורב בסוכר

אפייה של 25 דקות ב 180

ויש עוגה מוצלחת ממש
    מרקם כייפי לצד כוס קפה או תה.

המתכון כאן

IMG_7749_800x533.jpgIMG_7750_800x533.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה