Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

העני היקרה!

בהמשך לכאן:

לבן שלי היה יומולדת היום
ראיתי את הרעיון שלך והתלהבתי!

ברגע השני קלטתי שאין לי תבנית כזו
חשבתי לנסות עם תבנית בצורה מתנה אבל לא ממש הלך...
פתאום נזכרתי בתבנית הזו שקניתי במשנת יוסף באיזה 4 ש"ח!
(את הצורה של המשולשים האבקת סוכר ממילא תכסה....)
1608066287925.png
הנה התוצאה
אמנם לא הכנתי בצבע השוקולד המתאים (אז זה לא נראה ממש סופגניה)
למעלה זלפתי ריבה ממש ופזרתי אבקת סוכר
זה פשוט מתוק!!!
1608066206619.png
בפנים הכנסתי פתקים עם משימות
חלק לכבוד ילד היומולדת לדוגמה לקנות מתנה לX
וחלק סתם לסדר את החדר של Y
להכין ארוחת ערב מפנקת ל...
לטייל עם.... (מדהים איך יצא משמים לאחד הזוגות שבאו לחגוג איתנו!!)

הם שלפו פתק עם שם של אחד המשתתפים
נגסו בשוקולד ומצאו איזו משימה הם צריכים לבצע
זו היתה חויה של ממש!!!

תזכי למצוות, העני
על הפעם ועל תמיד!!
 תגובה אחרונה 
אז זהו.
הניסוי היה מעניין.
התוצאות-
הכל זה.

אותה הגברת בשינוי אדרת.

הוראות בגוף המתכון לכל סוג הגשה.

2 שמנת מתוקה להקצפה
850 גרם גבינה לבנה
4 סוכר וניל
1 פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן
1.5 כוסות פירורי עוגיות [למתכון בתבנית עוד 2 כוסות + 100 גרם חמאה] [למתכון בכוסות עוד 1.5 כוסות לתחתית]
1 כוס ברס אגוזי לוז

לציפוי
200 גרם שוקולד חלבי
6 כפות שמנת מתוקה מתוך 2 המיכלים שלמעלה

הכנה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב. מקציפים 2 מיכלים פחות 6 כפות ששומרים בצד לגנאש הציפוי.
מוסיפים גבינה.
מוסיפים סוכר וניל, פודינג ושוקולד לבן מומס. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים פירורי עוגיות וברס אגוזי לוז.

להכנה בכוסות-
שמים פירורי עוגיות בתחתית כל כוס. שמים רק קצת.
מזלפים מהתערובת מעל. מתחילים בצדדים לכיוון פנים כך הדפנות יהיו מלאים ולא יתפסו בהם בועות אוויר. ממלאים עד לגובה 3/4 ומטלטלים מעט להשתטחות.

להכנה בתבנית:
ממיסים 100 גרם חמאה. מוסיפים 2 כוסות פירורי ביסקויט ומשטחים היטב בתחתית תבנית חד פעמית קטנה 15X20 עם דפנות גבוהות. יש לרפד את התבנית בניר אפיה.
משטחים את התערובת מעל לגובהה שממלא כמעט את כל התבנית. אם נשאר תערובת אוכלים עם כפית או מלאים בכוסות.

להכנה בתבנית סיליקון:
מזלפים לתבנית שקעים גדולים ומטלטלים מעט לכיסוי מלא. משטחים בעזרת כף.
מקפיאים.

רק תבנית סיליקון צריך להקפיא.

מכינים גנאש לציפוי:

מביאים שמנת מתוקה לחימום שיעלה אדים אבל לא ירתח. סה"כ 6 כפות זה נהיה מהר. מוסיפים שוקולד חלב וממיסים על להבה הכי נמוכה או בבאן מרי.
מחכים שיתקרר מעט. רק שלא יהיה רותח.

לתבנית:
מורחים מעל המלית ומעבירים להקפאה.

לכוסות:
מזלפים מעט למרכז כל כוס ומטלטלים לכיסוי מלא. מקשטים איך שרוצים. אני קישטתי עם עלי שוקולד וזילופי עיגולים של שוקולד חלב לבן
מקפיאים

לתבנית סיליקון:
רק אחרי שקפא ממש.
מחלצים וטובלים כל מנה בשוקולד. מניחים על רשת לטפטוף עודפי שוקולד. ניתן להשתמש שוב בעודפי השוקולד. אני השתמשתי במריר כי נגמר לי החלבי ;)
מקפיאים

להגשה:
כוסות:
מוציאים מהמקפיא כ 12 דקות לפני ההגשה

לתבנית:
מוציאים כ 10 דקות לפני ההגשה ופורסים ריבועים בעזרת סכין חדה, לחה ולא משוננת.

לסיליקון:
מוציאים כ 8 דקות לפני ההגשה.

צילחות:
איך שרוצים.
מקשקשים בשוקולד או בסירופ שוקולד על הצלחת.
מקשטים בעיגולי שוקולד חלב לבן. [ממיסים ומזלפים עיגולים. מקפיאים, מחלצים ושומרים עד להגשה]
אפשר לקשט בעלי שוקולד קנויים או שמכינים לבד. אם תרצו אתן הוראות

בהצלחה.

IMG_0823.JPG
IMG_0828.JPG

IMG_0835.JPG

IMG_0836.JPG

IMG_0833.JPG

IMG_0831.JPG
מתייעצת...
חשבנו להכין כמה פטיפורים פשוטים, ואני רואה הרבה הדרכות של
@hbecker , שנראות מדהים!
מה שמרתיע אותי מעט זה הכמויות של השוקולד הלבן - זכור לי שיש לו טעם די - :(:(:(:(:(
משהו השתנה בשנים האחרונות? או שיש שוקולד לבן פרווה וטעים?

החכמנה אותי, בבקשה

תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה