Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

רוצות מתכון?

[התמונות לא טובות, אני יודעת, אבל זה מה שיש]

הפאי בתבנית, בכוונה לא הוצאתי לצלם כי הוא הולך כך לאירוסין. שם יוציאו אותו מהתבנית. לא רוצה להתעסק איתו יותר מדי שלא יקרה לו אסון. זו גם הסיבה שאין תמונה של הפאי פרוס.

אבל-
הפאי הולך לאירוסין של בת של ניקית יקרה מכאן. אם היא תראה את ההודעה הזו, ויהיה מי שיצלם פרוסה, אז אולי תוכלו לראות פרוסה שלה]

IMG_5980_800x600.jpg

IMG_5981_800x600.jpg

המתכון כאן
מתכון קל להכנה ומושלםםםםם

הכנתי את הגירסה הפרווה ויצא מאד טעים, כולם ליקקו את האצבעות!!! קל להכנה :) וטעים טעיםםםם, שמרתי במקפיא עד להגשה וזה נחתך מושלם! כמובן לא קפוא אבן... אלא משו שקל לחתוך.
שמתי מרגרינה מחמאה - בטעם חמאה, זה מה שהמליצו לי. כמובן מי שמכינה שתעשה לפי טעמה... אני רק ממליצה...

זה בעצם בסיס של ביסקוויטים עם מרגרינה מומסת, אח"כ מוס שוקולד טעים וקל להכנה ומעל פירורי שוקולד.

קיצור... אני ממש אהבתי :)

ושמנה לב להקפיד על גודל התבנית כמו שכתוב במתכון, כדי לקבל מנות יפות ומרשימות! אני השגתי גודל טיפה יותר קטן ויצאו משולשים נדיריםםם

שכנעתי אתכן לגמרי להכין את הקינוח הזה, מה שהכי אהבתי בו זה קלות ההכנה והתוצאה המרשימה!

בתאבון... ולכבוד שבת קודש!

הכנו פעם בכוסיות אבל זה היה פחות מוצלח כי הבסיס התקשה ולא הצליח להשתחרר...

בכל פעם כשאני זקוקה להזמין מהאתר של שיין. אני לא יכולה להתאפק, ובודקת מה חדש באגף של אביזרי האפייה....
חיבה מיוחדת יש לי לתבניות הסיליקון, שבלי מומחיות וללא הכשרה מיוחדת, הופכות כל קינוח ועוגה למראה של פטיפור מושקע והעיקר בקלות ובמהירות. (9 שקל- הנזק)
כשראיתי את התבנית הזו (כבר אעלה קישור)
מיד נדלק לי הדמיון וכבר לא יכולתי לחכות שיגיע...
כמובן מיד כשהגיע כבר היה לי ברור מה הקינוח שהולך לככב אצלנו בשבת, גם היו אורחים, והחגיגה היתה מושלמת.
כמו הרבה מתכונים שאני מעלה, אני מתכוונת יותר לתת את הרעיון/ההשראה, וכמובן אפשר להתפרע כיד הדמיון..
- אפשר בקלות להכין כחלבי-

קינוח בראוניז מוס חמאת בוטנים:

בסיס
:
עוגת בראוניז כלשהי (אם יהיה ביקוש אתן את שלי)

מוס:
1 ריץ' מוקצף (אם זה המרוכז להוסיף מעט מים)
להוסיף:
100 גר' שוקולד מריר מומס
1 כוס חמאת בוטנים טבעית (ח"פ)

לזלף לתוך תבנית הסיליקון, ליישר את פני השקעים. להקפיא.( קופא מהר מאוד!! )
לקרוץ מהבראוניז עיגולים בקוטר מתאים.
להקציף ריץ' עם מעט פודינג, לזלף עם שקית זילוף- ללא צנתר, מסביב.
להניח את המוס הקפוא.
בהצלחה!
ובתאבון!!
20210528_012541.jpg

20210607_182721.jpg20210527_184619.jpg20210527_190117.jpg20210527_200339.jpg
20210527_200335.jpg20210528_012436.jpg20210528_012919.jpg
באחד האשכולות הביאה @שמשלי מתכון, מיד כשראיתי אותו, גזרתי ושמרתי.
ועכשיו לכבוד שבועות התאים לי להכין.
אםשר להכין אותו פרווה עם חלב סויה וריץ', אבל כאן הכנתי אותו אורגינלי חלבי.
בדקתי באתר של השף הלבן וראיתי ששם המקור.
ההכנה קלה ומהירה מאוד. והתוצאה טעימה ביותר! קרם קפה קטיפתי ועשיר.
ממליצה בחום!!!
הכנתי עם כוסיות פשוטות לתצרוכת הביתית, כמובן שלאירוע ניתן להכין בכוסיות אלגנטיות יותר.
כמו"כ, לאחר ההכנה פתאום קלטתי שיש מצב שאי אפשר להקפיא. לא נורא, יאכלו ונכין חדש.
הקרם אצלי קצת מידי כהה, שכן שמתי בטעות קפה בכפות במקום כפיות.
20210505_220533.jpg20210505_220400.jpg
 תגובה אחרונה 
בעיקר ל hbecker@ כמובן..
הבת שלי רוצה להכין פטיפורים חלביים
אנחנו רואות בפרוג הרבה מתכונים, בעיקר של הני
מורכבים משוקולד, שוקולד לבן
האם כשנמיר את הנל לשוקולד חלבי, הפטיפור יהיה עמיד?
או שעלול להנמס על המגש?
תודה מראש!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה