Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

בסעודה שלישית החלטתי להיות אמא נחמדה ולשחרר מהמקפיא משהו מכל המלאי שהכנתי לסוכות.
סדרתי קוביות פצפוצים עם חמאת בוטנים, כמנין בני הבית, אבל בדיוק. לפחות כך חשבתי...
כן, קמצנות.

כולם לקחו קוביה, ופתאום אני שומעת ויכוחון. ריב קטן על הקוביה המיותרת ששמתי בטעות.
שמתי גם אחת בשבילי.
אבל- אני לא אוכלת.
אז הייתי צריכה לשים אחד פחות.

מפה לשם אני מבינה שלא תהיה ברירה ולחג אצטרך להכין עוד.

מוצ"ש.
המטבח עוד לא מסודר. הכלים בערימה. חלקם בכיור וחלקם לא.
הפלטה עוד חמה.
שאריות סלטים על השיש.
הסלון עוד מפת שבת והנר וגביע מהבדלה
אבל אני עם אש באצבעות.

מורידה את הפלטה החמה לרצפה.
פותחת את הגז.
מזיזה הצידה כל מה שמפריע לי על השיש
בתכנית להכין פצפוצים+שוקולד+חמאת בוטנים.
זה מה שהיה בסעוד"ש. וזה רץ כאן.

פותחת את הארון להוציא את חמאת הבוטנים.
ואז קורים 2 דברים:
1. אני רואה מולי, מחייכת בבישנות, קופסא של טחינה גולמית.
2. שוב, מולי, עומדת בקצת פחות ביישנות, קופסא של קרם נוגט.

עכשיו אני בדילמה.
מה להכין?
התכנית כאמור, היתה פצפוצים עם חמאת בוטנים.

אבל אתם כבר יודעים, אצלי, תכניות לחוד ומעשים לחוד. לפעמים הלחוד הזה הוא מרחק שנות אור מהתכנית המקורית.

מציצה במגירה של השוקולדים.
יש שם 2 שוקולד צ'יפס לבן ואחד חום.

בודקת כמה פצפוצים יש לי.
חבילה ועוד קצת.

יופי, אני לוחשת לעצמי, ומישהו במטבח שואל אותי "מה יופי?"
כלום. דיברתי לעצמי.
"אהה"
"את עושה את זה הרבה"

מוציאה את השוקולדים, מוציאה סיר קטן. מניחה על השיש את חמאת הבוטנים, את הטחינה והדבש ואת קרם הנוגט.
10 דקות אחר כך ובמקרר מתקררות 3 תבניות.
1. 5 כוסות פצפוצים + 300 גרם שוקולד מריר חום+כוס חמאת בוטנים.
2. 5 כוסות פצפוצים + 1 כוס טחינה גולמית+1/3 כוס דבש+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]=טעם חלבה
3. 5 כוסות פצפוצים + קופסא 250 גרם קרם נוגט+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]

בכל אחד מהם ממיסים שוקולד עם התוספת, לא כולל הפצפוצים לקרם חלק ואז מערבבים עם הפצפוצים.
מוודאים שגל הפצפוצים עטופים בשוקולד, משטחים בתבנית A4 מרופדת בניילון. דוחסים היטב. אני מנחה ניר אפיה מעל ולוחצת ממש חזק בכל שטח העודה כדי שידחס טוב. אחרת זה מתפרק בחיתוך. עבירים לקירור והתקשות. פורסים אחרי שהתקשה, לא קפוא, בסכין חדה ולא משוננת.

חצי שעה מאוחר יותר, והן נחות בקופסאות במקפיא. קוביות, קוביות. שלושה צבעים.
חמאת בוטנים ל X ו Y
חלבה ל Z
נוגט ל A ו B
לכל אחד הטעם שהוא אוהב

ומה לי?
3 פריכות מיני עם 3 כפות גבינה. תנסו. מוצלח ביותר. פחות מדקה הכנה.

שיהיה לכולם חג שמח.
IMG_7053_800x600.jpg

IMG_7055_800x600.jpg

IMG_7056_800x600.jpg

לא יודעת למה 3 תמונות.
באמת לא יודעת.
בשנה שעברה הכנתי אותה לראש השנה ומי שקיבל ביקש עוד...
ומאז היא מככבת במשך השנה בהזדמנויות מתוקות.
לינק לעוגה באתר בו מצאתי אותה:

והנה המתכון ככתבו וכלשונו:

עוגת דבש ולוטוס ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף קוטר 24 )

לעוגת דבש:
3/4 כוס סוכר (150 גרם )
3 ביצים
240 גרם דבש
2/3 כוס שמן קנולה
¾2 כוסות קמח פחות כף ( 375 גרם )
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1.5 כפיות קינמון
1 ו-1/3 כוסות תה רותח ( 333 מ"ל )
150 גרם ממרח לוטוס מומס
1 כף קפה נמס

לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס מומס

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות, סטטי.

בקערת המיקסר מניחים ביצים, שמן וסוכר. מחברים וו בלון ומתחילים לערבב עד איחוד החומרים.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את היבשים , קמח , מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד מלא ללא גושים.
מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.

אם אתם משתמשים בתבנית יציקה ממתכת , משמנים אותה עם חמאה / נטורינה ומפדרים בקמח , לאחר מכן הופכים ומציאים את שאריות הקמח.
אם אתם אופים בתבנית חד פעמית ( אינגליש קיי לדוגמא ) אין צורך לשמן את התבנית.

מוזגים את הבלילה לתבניות שלנו ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובה שלה , זה משתנה מאחד לשני.

מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים צינון מלא!
מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעל את ממרח הלוטוס המומס.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

צילום: אפרת ליכטנשטט

שביום הדין ראש השנה
נכתב כולם לשנה טובה
......לא זוכרת איך נגמר השיר
אני צריכה להכין סלט לאירוע למחר
משהו כמו 80 איש
מצאתי את המתכון הזה שמצא חן בעיניי:
מקור:
https://www.mamadiali.co.il/סלט-כרוב-שככל-הנראה-תכינו-כל-שבת-מעכשיו/?srsltid=AfmBOooQNXUPclZjuOPI2OQoS-cawP350qxKtLhMbQSZdihL-OZYgpPB

חצי כרוב
חצי כוס (או יותר) קשיו קלוי ללא מלח (הכי קל לקנות קשיו טבעי ולקלות לבד 180 מעלות 10-15 דקות)
עלי נענע משני גבעולין
חופן כוסברה
10 עלי בזיליקום
5 כפות סויה מאיכות טובה
1.5 כפות מייפל מאיכות טובה (אם אין לכם אז אפשר 1 כף סילאן)
2 כפות שמן שומשום
3 כפות לימון

כמה שאלות:
יש לי הגבלה עם סוכר אז גג אני ישים סילאן טבעי
מה זה שמן שומשום? קריטי לקנות בשביל זה או שזה סתם משהו מפונפן?
מה אפשר במקום קשיו - יש בסלט אחר
איזה כמויות אני צריכה?
מה אומרים באופן כללי?

@ה. בקר
תודה רבה!
בוקר טוב!!

ואוו כמעט עבר השבוע בלי שהיה לי דקה להעלות עוד חומר....
אז הנה, המתכון המתוק הזה

מוזמנות לנסות!

פטיפור שברים.jpeg
פטיפור שברים

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

3 ביצים

200 גרם שוקולד לבן

4 כפות שמן

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

ממיסים בקערה 200 גרם שוקולד מריר וחמאה ומערבבים ביחד

להוסיף כוס סוכר ולערבב היטב, להוסיף חצי כוס קמח ולערבב.

אחרי שהקמח נטמע בתערובת, מוסיפים את הביצים אחת אחת – ולסיום מוסיפים את שארית הקמח

יוצקים לתבנית 20*20 או בגודל 10*30 ואופים בחום של 170 מעלות כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והחלק האמצעי רטוב

מקררים את העוגה לחלוטין

חותכים את העוגה לקוביות קטנות ומקפיאים לרבע שעה

ממיסים שוקולד לבן ו4 כפות שמן

טובלים כל חתיכת עוגה בשוקולד לבן עד החלק העליון

ממיסים שוקולד מריר ומורחים על שקף או ניר אפיה ומגלגלים לגליל ומקפיאים ל10 דקות. מוציאים מהמקפיא ושוברים את השוקולד לשברים קטנים

מזלפים מעט שוקולד מומס על כל חתיכת שוקולד ושמים שברי שוקולד

טיפ: רססי באבקת כוכבים בצבע ברונזה לגימור מיוחד ומבריק

שומרים את הפטיפור במקרר, הפטיפור נשמר מעולה גם במקפיא. יש להוציא חצי שעה לפני הגשה.

וכאן יש קישור לסרטון הדרכה:

וצרפתי כקובץ למעוניינות.
אין עוד מנה בעולם שמסוגלת לשלב כל כך הרבה טעמים וצבעים על מצע אחד פשוט כמו פיצה. פיצה היא כמו בד ציור ריק שממתין לפלטת הצבעים שתכניס בו חיים. רק במקום צבעים, יש לנו מגוון מרהיב של תוספות – מירקות טריים, דרך גבינות מיוחדות ועד תבלינים בלתי צפויים. כל פיצה יכולה לספר סיפור אחר, להיות שונה מקודמתה ולהפתיע אותנו כל פעם מחדש.

אז בואו נתחיל בסיבוב ההופעות של התוספות השונות ונכיר מקרוב את האפשרויות. נתחיל בבסיס הקלאסי – הגבינות. בעוד שבדרך כלל הפיצה נפתחת במריחה נדיבה של רוטב עגבניות, השלב הבא הוא להחליט איזו גבינה תשחק את התפקיד המרכזי. המוצ'רלה היא הבחירה הקלאסית, אבל מי אמר שאי אפשר להשתגע קצת? יש כאלה שיתעקשו על פרמזן מגורר דק, ריקוטה חלקה, גבינת פטה מלוחה או גאודה נמסה להפליא.

משם, המעבר לירקות הוא מתבקש. הפטריות הן כוכבות במה לפיצה, בין אם מדובר בפטריות פורטבלו בעלות מרקם בשרני או בשמפיניון החמודות. זיתים – שחורים או ירוקים – מוסיפים מעט מליחות ותחושה ים-תיכונית, בעוד שפלפלים קלויים בשלל צבעים יכולים להביא לפיצה צבעוניות משגעת ומתיקות קלה. הבצל, במיוחד אם הוא מטוגן, נותן טוויסט מתקתק שנמס בפה.

חובבי הירוק יכולים לבחור בתרד טרי, ארוגולה חריפה או בזיליקום ריחני. ואם רוצים להעז – למה לא לנסות פרוסות קישואים דקות או עגבניות שרי מתפצחות בין השיניים? וכמובן, מה עם החצילים? מטוגנים קלות או בגריל, הם יכולים להיות התוספת שתגרום לכם להגיד: "איך לא חשבתי על זה קודם?"

אם אתם נוגים לאכול דגים עם חלב, אין שום סיבה להוסיף דגים לחגיגה. נסו להוסיף נתחי סלמון מעושן או טונה, יחד עם גבינת שמנת ועשבי תיבול. דגים כמו בורי או סרדין יכולים גם להעניק לפיצה נופך של מורכבות וטעמים חדשים. כל תוספת דג מביאה עימה את טעמו הייחודי ומוסיפה לחוויית הפיצה שלכם רעננות והפתעה.

מי שאוהב לצאת מהקופסה יוסיף פירות לפיצה – אננס מתוק ונימוח, אגסים דקים עם גבינה כחולה, או תאנים טריות עם נגיעת דבש. והשילובים האלו הם רק ההתחלה. אפשר להוסיף אגוזים קלויים, דבש חריף, שום קונפי, טחינה גולמית, ביצת עין שנמסה אל מול החום של התנור, או אפילו פרוסות של תפוחי אדמה דקות ושום.

התבלינים – הם הכוח הסודי של כל פיצה טובה. אורגנו רענן, זעתר, צ'ילי חריף, רוזמרין מתפשט או מלח ים מעודן – כל תבלין וכל עשב תיבול מוסיף את הארומה והטעם המיוחדים לו.

ובסוף היום, הפיצה היא כרטיס כניסה לעולם שלם של יצירתיות קולינרית. כל תוספת שנבחר נושאת עמה סיפור, זיכרון, תחושה של בית או של הרפתקה. וכל נגיסה יכולה לקחת אותנו למסע חדש – לפעמים למקום מוכר ואהוב, ולפעמים ליעד חדש לגמרי.

אז בפעם הבאה שאתם מזמינים פיצה, תחשבו רגע על התוספות – כי כל מה שאתם מוסיפים מעל הבצק יכול להפוך את המנה הזאת ליצירה חד פעמית!
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה