Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

למייבשות העגבניות (@java ? מומחית אחרת בקהל?)
פעם ראשונה שלי
שאלותיי:
1. אם יש לי רק סלסלה אחת של שרי ואני רוצה לשמור חלק ממנה לחסה, יש לי מה להכין מחצי סלסלה או שיצא לי 2 כפיות?
2. חייבים מלח גס או שיעבוד לי גם ברגיל?
3. להשאיר בפרוסות או לטחון? בהנחה שאני רוצה להגיש במנה ראשונה ליד הלחמניות
4. אם לטחון - גם אז לכסות בשמן זית?
תודה!
יצא לכם לאחרונה לטגן כמות גדלה של חצילים?
מכינים מראש עם בקבוק או שניים של שמן?
לא עוד!
הנה שיטה שתחסוך לכם שמן ותקצר את זמן הטיגון בהרבה.

מטגנים כמות של מחבת בצורה רגילה ולאחר מכן מוציאים את החצילים לתוך צלחת או תבנית (ללא נייר סופג).
מניחים פרוסת חציל לא מטוגנת ומעליה פרוסה שיצאה עכשיו מהמחבת ומעליה שוב פרוסה לא מטוגנת וכן הלאה.
(אני הכנסתי בינתים עוד נגלה רגילה, כדי לחסוך זמן).

כיוון שחצילים לפני טיגון הם כמו ספוג, אז הם סופגים ביעילות רבה את השמן שיוצא עם החצילים וזה חוסך המון שמן וזמן.
לשם דוגמא: לאחר הסיבוב הראשון בצורה הרגילה, הייתי צריך למלא את המחבת שוב. ולאחר מכן טיגנתי עוד 7 סבבים בלי להוסיף שמן.
שבת שלום!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה