השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

היי תודה לכל המייעצים פה בפורום ובמיוחד ל @מקצועי בלבד על המידע שמונגש בבהירות
ראיתי פה בפורום שדיברו רבות בחשיבות קרן השתלמות ובכדאיותה הכלכלית
פתחתי קרן השתלמות
ואני רוצה לחסוך בעוד אפיק למטרת נישואי הילדים, הייתי שמחה לדעת, מה האפיק שכדאי לי
האם קופת גמל להשקעה?
קופת גמל הבנתי שניתן לפדות רק בגיל פנסיה שזה לאחר חתונות הילדים
או שיש עוד אפיק שאני לא מכירה שקל לנהל אותו כמו קרן השתלמות ומביא לרווחים יפים
תודה רבה
  • תודה
Reactions: טוב לי ...1 //
10 תגובות
בקצרה, מיזם תשואות שע"י קהילת פני מנחם
מעניק הלוואה לכל הורה בסך 30,000 ש"ח
להשקעה במדד S&P 500 עבור נישואי הילד.
פרטים נוספים באשכול הזה>>>

כעת קהילות רבות בוחנות את הפרויקט
וניצבות בפני אתגר ודילמה:
האתגר - אין להם אפשרות להעניק הלוואה גם בגובה 10,000 ש"ח לכל ילד.
הדילמה - בקהילות בנו בשנים האחרונות תוכנית גמ"ח לנישואי הילדים במודל הדומה במקצת לגמ"ח המרכזי. כעת אם נתחיל תוכנית לעודד צעירים לחסוך במחקה מדד S&P 500, נגרום שלא יהיו הפקדות חדשות לגמ"ח ואף יהיו משיכות דבר שיקריס את הפירמידה.

מה עושים?
בהמשך לאשכול זה, משיכת פיצויים ע"מ לכסות חלק מהמשכנתא
זה כדאי?

מדובר על משכנתא גבוהה, והרצון הוא לא להוריד את ההחזרים החודשים אלא להוריד שנים במשכנתא.
חבר טוב הציע לי לטובתי להשקיע באופן של הלוואה בחברה של אחים שלו, שהוא עובד בה ומכיר אותה היטב.
ההלוואה היא לשנה, אפשר יהיה כנראה להמשיך גם עוד שנתיים נוספות, ב"ריבית" של 18% ואני יכול לשים כ-150,000₪.
מדובר בחברה מצליחה ומשגשגת שמוכרת מוצרי מיטות באמריקה וקנדה. ראיתי את הנתונים שלהם מהחמש שנים האחרונות (החברה קיימת יותר שנים), והם מרויחים יפה, לעולם לא הפסידו, ובתקופה האחרונה הם בצמיחה מאוד יפה. הם עומדים על רווחים נטו של כ50000$ בחודש. וגם החבר על פי היכרותו עם החברה המליץ לי על כך. הוא אישית אפילו לקח הלוואה מהבנק כדי להלוות לחברה.
בנוסף, החבר שאני סומך עליו העיד לי ששני האחים הבעלים ממש נאמנים, שניהם יראי שמים, ואת אחד מהם פגשתי בעבר והתרשמתי שהוא צדיק ונאמן.
הסכום הוא בערך שליש מההון שלי, את השאר השקעתי בדירה. אני לא רוצה להשקיע בשוק ההון כי בעוד שנתיים וחצי אני מעוניין להשתמש בכסף להשלים את התשלום על הדירה שקניתי.
האם כדאי להשקיע?
  • חחח
Reactions: י. שלמה כהן1 //
23 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה