השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

שאלה לי,
מנסה לבדוק ולהעמיק את נושא השקעה בנדל"ן
ישבתי כבר עם 3 יועצי השקעות (2 מתוכם עם רשיון משרד האוצר)
בעצם,
קיבלתי 2 כיוונים, אבל על שתיהם יש לי אותה שאלה:

כיוןן 1: השקעה בפריסייל (אבל אמיתי!!! היום כל משרד תיווך וכל חברה מוסיפה את המילה פריסייל ולעיתים קרובות מידי זה אפילו מעל הממוצע!!!)
ההשקעה כרגע היא 10% לדוג' + הוצאות של עו"ד, תיווך, ריביות וכדו'... מתקרב לסכומים אדירים והשאר בסיום הבניה ע"י לקיחת משכנתא + הלוואות או הון עצמי שיצטבר במשך 3 שנים וכו'
היתרון: הכסף הראשוני קיים.
השאלה היא: בעוד 3-4 שנים מאיפה מגיעים לשאר הסכומים (ואם זו רק דירה שניה אז בהגדרת דירה חלופית זכאים למשכנתא של 70% עדיין יש 20% להתמודד...)
ועוד יותר- מאיפה משלמים כל חודש את הסכומים האדירים (אם לא מצליחים למכור מיידית או לא מוצאים שוכר הבור עוד יותר עמוק...) שמצברים מההלוואות והמשכנתאות

כיוון 2: השקעה בדירה בשלבי פינוי בינוי מתקדם כך שתהיה עליית ערך יותר מהממוצע.
הון ראשוני- יש חלקי והשאר מהגדלת משכנתא על נכס קיים + משכנתא על הנכס בקנייה
יתרון- כל הכסף יכול להגיע רק ממשכנתא
השאלה היא: איך במיידי מתחילים לשלם תוספת של 9000 ש"ח בחודש למשכנתא?

ובעצם- אני מבינה כשאגיע לשלב חתונת יללדים, כנראה ממילא זה הסכומים שנתחיל לשלם? אז מקדימים את המאוחר?
או שלא הבנתי איזה פואנטה בהשקעת נדל"ן בכלל ויש לי חור מסויים בידע שניסיתי לצבור?
רכשנו נכס עם תשואות מאוד מבטיחות
שמנו בחתימת חוזה 10 אחוז מקדמה
עם התחייבות להשלים את כל הסכום בקבלת המשכנתא
קיבלנו אישור עקרוני, ויצאנו לדרך!

אחרי עבודה מאסיבית על התיק, ברגע האחרון לפני ביצוע ההלוואה
הבנק חזר בו, עלו כמה חששות, והוא מסכים לשחרר את ההלוואה רק עם ערב משלם בעל הכנסות גבוהות

הדרך היחידה להציל את העיסקה ולא להגרר לביטול חוזה עם כל ההפסדים הנלווים זה להשיג ערב משלם
אנחנו מוכנים להציע כל חלק בעיסקה ללווה משלם - עדיף מלהפסיד את העיסקה לגמרי עם קנסות והכל

איזה הצעה תוכל להיות משתלמת והוגנת כלפי 2 הצדדים:
1. לתת בעלות על חצי מהנכס בתמורה להתחייבות על 50% הוצאות
זאת אומרת הרווח של מי שיכנס הוא שהמשכנתא אני מביאה
את ההחזרים וכל העליות מסביב משלמים חצי חצי

2. לתת חלק מהעסקה אחוז מסוים או בעלות על מחסן וכד' + הערת אזהרה
בתמורה לחתימה על ערב משלם ואז כל ההוצאות עלי בלי שום קשר אליו

השאלה היא האם הנ"ל היא הצעות הוגנות
ואולי יש לכם רעיון אחר?
בבנק הבינלאומי פתחו פיקדון כזה לזמן מוגבל
השקעה במדד SP 500 בלי סיכון בכלל, עם הגבלה על סכום הרווח.
אשמח לעצת המבינים ודעתם על זה
האם זה רעיון טוב להפקיד שם סכום שאני צריך לבערך עוד שנתיים עם מינימום סיכון
דעתכם מה היתרונות והחסרונות של הפיקדון הזה?
תודה רבה
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
26 תגובות
הקרנות של מיטב והראל במינוס יומי קטנטן.
זה דבר שקורה הרבה?
לא מבינה בזה, רק רואה שהמינוס המשיך והתרחב להרבה קרנות.
יש לי השקעה שם לטווח קצר (צריכה למשוך עוד כשבועיים שלוש)
מחולקת בין מיטב למגדל.
מה מומלץ לעשות?
למשוך? או להיפך, לחכות שבעז"ה יעלה?
תודה רבה!
מחפש המלצה על רו"ח מעולה.

גיליתי לאחרונה, שייתכן מאוד שרשות המיסים תסווג אותי
כסוחר ולא כמשקיע.
מה שאומר מיסוי גבוה מאוד, כ-67%.
(19% ביטוח לאומי + 17% מע"מ + 31% מס רווחי הון).

נראה שהפתרון הוא פתיחת חברת ארנק.
לצורך ייעוץ, הקמת החברה והגשת דוחות שנתיים -
אני מחפש רו"ח, שיש לו נסיון והתמחות בתחום הזה ספציפית: שוק ההון + חברות בע"מ.
אשמח לקבל המלצות מנסיון.
  • תודה
Reactions: תשב"ר1 //
30 תגובות
קראתי את הדיון הזה ודיונים דומים.
אבל נראה לי שיש לי שאלה הפוכה. שאלתי גם בפורום ייעוץ משכנתא אבל אני רוצה להתמקד רגע בצד של ההשקעה.
נניח לצורך העניין שאני רוצה לבזבז מיליון ש"ח, ויש לי אפשרות לעשות את זה על ידי לקיחת משכנתא או על ידי משיכת השקעות, ואז כל חודש מחזירים משכנתא או שמים כסף חזרה בחיסכון, בהתאם.
נראה לי שעניין המיסוי פה עובד הפוך מאשר כשיש סכום לכסות משכנתא או להשקיע. אם מושכים עכשיו יוצרים אירוע מס, ואם לוקחים הלוואה זה דוחה את תשלום המס. אני צודקת?
באופן כללי, מה אתם אומרים על משכנתא למינוף בסביבת הריבית הנוכחית? (ועם צפי לאינפלציה?) אני חושבת על משכנתא קצרה יחסית למשהו כמו 10 שנים.
שלום וברכה למשתתפי הפורום וכמובן למנהלי הפורום.
אשמח לעצת המבינים בתחום.
מה לגבי השקעה מהסוג הזה?
זה נשמע טוב אם זה משהו שניתן לבנות על זה דירה ויש לכך אישורים או טאבו או לא יודעת מה.
מצד שני, בגילוי נאות, אין לי שמץ הבנה בתחום הנדל"ן חוץ מזה שאני יודעת שאפשר ליפול בפח עם עסקאות מפוקפקות, וזה אנחנו ממש לא מחפשים.
הבהרה: מדובר ברכישת גג לפני היתרי בניה. צריך שינוי תב"ע בשביל לבנות שם. כמה מסובכת הפרוצדורה?
מה אומרים המומחים?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה