השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

יש לי שאלה מעניינת שנוגעת גם לשוק ההון וגם לנדל"ן, אשמח מאוד לשמוע את עצת המבינים פה.

להלן הנתונים, לאחמ"כ אציג את השאלה.

1. משפחה שמתגוררת היום בדירת 3 חדרים וצריכה לעבור לדירת 4 חדרים (זה נתון שלא ניתן לדיון, צורך אמיתי).

2. הדירה שהם מתגוררים בה היום שווה בין מיליון מאה למיליון מאה חמישים.

3. התשלום החודשי על המשכנתא הוא 4,500 (גם נתון קבוע שכבר נבדק ואי אפשר לשנות אותו).

4. התשלום הזה יהיה ככה ב-25 שנה הקרובות לפחות

4. במידה והם מוכרים את הדירה הם נשארים ביד עם לפחות 400,000 ש"ח נקי.

5. שכירות של דירת 4 חדרים באותו אזור, נע בין 3,500 ל-4,000 ש"ח.

כעת השאלה היא כזו:
האם יהיה נכון לייעץ לאותה משפחה למכור את הדירה, להשקיע את ה-400,000 ש"ח בשוק ההון לתקופה ארוכה, של 15-20 שנה לפחות (כמובן בהשקעה סולידית ולא מסוכנת) ובאותו זמן לשכור דירה של 4 חדרים לטווח ארוך בכ -4,000 ש"ח?

יצוין שהצפי לעלית מחירי השכירות באזור הספציפי הוא לא גבוה, מקסימום יגיע ל-4,500.

הרווח כאן הוא די ברור, הם גם יתגוררו בדירת 4 חדרים וגם ירוויחו עליית ערך של ההון שלהם, וזה בזמן שאת הסכום החודשי הם ממילא היו משלמים על המשכנתא, ואני יוצא מתוך נקודת הנחה של אחוזי רווח של 7 אחוז שנתי בשוק ההון, מה שלא יקרה בדירה הנוכחית שלהם.

מה דעתכם, זה סיכון גבוה מדי?
יש פה נקודות שפספסתי?

@מקצועי בלבד מה דעתך?
 תגובה אחרונה 
נוחעם הוא יהודי מבוגר, והדור פנים.

סיים בס"ד לחתן את צאצאיו, נפלה לו לאחרונה ירושה בסך 200,000.
הוא מבוגר מידי מכדי להיכנס להרפתקאות וסיכונים, ולכן רוצה להפקיד בינתיים את כספו בפק"מ. עד שיחליט למה הוא מייעד אותו

זעליג השכן שלו (מהאונגערישע אייזער), שיבר את אזנו, שבתקופה זו שהריבית גבוהה, ניתן להרוויח יפה מקרן כספית.

אומר ועושה, כמעט מרים טלפון לפקיד של בנק הפועלים במיישרים (לשעבר), שיבצע את הקנייה.

אך לא איש כנוחעם, ייתן להפיל אותו בפח, ולכן הוא עורך קודם מעין בירור.
האפשרויות שהוא מצליח להגיע אליהם אחר בירור קצר אצל העסקן מ'זופניק' הם כדלהלן:

• פיקדון בנקאי עם נעילה לזמן קבוע מראש.
  • קניית אג"ח קונצרני של הבנקים לטווח של שנה שנתיים מעכשיו, ולהחזיק עד לפיקדון.
  • אג"ח ממשלתי, כנ"ל.
  • קרן כספית שקלית.
  • קרן סל של קסם S&P 500 עם הגנה מהפסדים.
  • פיקדון מובנה בבנק, מושקע בשוק ההון, עם הגנה מהפסדים.
  • השקעה בS&P עם גידור ממט"ח, וגידור מהפסדים באמצעות אופציות.
  • ביטקוין.
נוחעם, עבר על האשכולות כאן בפרוג, במחשב של השכן של השכן שלו.

נראה שאת ההבדלים בין כספית לפיקדון בנקאי, הוא די מבין.

נותרו לו להבין את המוצרים האחרים.

וזאת למודעי!
נוחעם אינו טיפוס עצלן, ולכן לא איכפת לו ללכת שוב ושוב אצל השכן, ולקרוא את תגובתם של הניקים החשובים פה.
כמו כן, הוא ניחן בחריצות יתר, ולא איכפת לו להשתמש עם אסטרטגיות אפי' קשות, ובלבד, שהסיכון יהיה נמוך.
נוחעם גם סבור, שהעסקן מזופניק, לא מכיר את כל האסטרטגיות, ויש אפרויות אחרות שהוא ישמח לשמוע

ניתן לו להתחיל עם מס' שאלות.

א. נכון שכיום הקרן הכספית והפיקדון הבנקאי וכלל שוק האג"ח מניבים יפה, מכיון שהריבית גבוהה. האם יש פיתרון טוב לתקופת ריבית יותר נמוכה?
ב. יש הבדל בסיכון, בין פיקדון בבנק, לאג"ח של הבנק, למחזיק עד מועד הפירעון?
ג. מה מביא יותר תשואה? השקעות עם גידורים? או אג"חים?
ד. בהנחה שהממוצע של השקעות עם גידור לטווח ארוך, דומה לריבית מאג"חים אקרנות כספיות, האם יש להעדיף את האג"חים, והפקדונות, או את ההשקעה המגודרת.

נוחעם גם לא לגמרי הבין את האופציות השונות, ולכן הוא מבקש ממני (השכן), לבקש מכם (הניקים הנכבדים), לנסות להסביר לו, ולענות על שאלותיו.

א גרוייס'ן ייש"כ.
רק אזרוק פה מישהו מ-1932 - Elliott Wave, כדאי למתעניינים לקרוא את התיאוריה שלו (לא היפותזה ראשונית אלא תיאוריה בהגדרתה האמיתית), זה ממש מרתק, ביליתי שנה שלימה ב-2010 ללמוד רק את התיאוריה שלו ולסחור איתה, אשתף שלא השתמשתי רק בה אלא גם בניתי מן תוכנה באקסל שלוקחת את המדדים היומיים ומנתחת את הגרף הוויזואלי שנוצר ממנה ומוציאה פלט של קנייה/מכירה וכד' - רווח שנתי של כמה עשרות אחוזים.
לאחר שזה נאמר, האם תמיד צדקתי בהשקעות שלי? ממש לא! אני גם משקיע די סולידי לרוב.
אי אפשר להיות נביא ולחזות מה יקרה ונראה לי שכתבתי על זה יותר בהרחבה באחת התגובות, אבל כן אפשר לחזות תנודות, לקרוא דוחות, לחזות מתי הולכת להגיע תסמונת עדר וכל זה באמצעות היגיון בריא, הבנת מהלכי שוק וזיהוי דפוסים.
אז לכל מי שהפסיד השבוע כמה אחוזים (6% כמדומני) ב--S&P500 מה הלחץ שלך?? גם אם ירד עוד 10% אני באופן אישי לא מתרגש, נכון, אפשר למכור עכשיו ולרכוש כשיעלה אבל האובססיה שיכולה להיווצר כתוצאה מכך לא שווה את הרווח, במיוחד למי שזה לא המקצוע שלו לסחור. אישית, אני מעדיף להרוויח 10-%-15% שנתי היום על כסף שמושקע עם ראש שקט בלי להסתכל על התנודות כי זה רף הרווח שאני מעוניין להרוויח ולהשקיע את הזמן שלי בעבודה שאני אוהב לעשות במקום הקדחתנות שהייתי שקוע בה.
זה שהחלטתי שאני מסוגל להתמודד-- זה יפה.
אבל אני תוהה כמה המסוגלות שלי (ושל כל הפאסיביים לשנה) תחזיק בירידות ארוכות ומשמעותיות
באופן אישי מרגיש חזק כרגע., "נהנה מהמבצעים"
אני חושב שחלק מהפתרון גם לזה הוא לא להשקיע רק בבת אחת, אלא לקנות כל חודש/תקופה מניות, בלי קשר למחירן.
כי אז הירידות הם הזדמנות לקנות עוד מניות בהנחה.
(אם כי, בחישוב מתמטי מי שישקיע בבת אחת מבלי לתזמן ירוויח יותר - כי יש לו יותר זמן לעליות).
יש לי רעיון ואשמח לשתף אותו כאן:
אחד המוצרים הפיננסים הטובים הוא קרן השתלמות בניהול עצמי, מה שמכונה ARI.
הסיבה שזה ממש טוב בגלל שזה חוסך הרבה כסף בדמי ניהול.
אבל כאן עולה השאלה: למה אין קרן פנסיה בניהול עצמי?! צריך שיהיה בפנסיה בדיוק כמו בהשתלמות.
שאדם יוכל לנהל לעצמו את הפנסיה בכוחות עצמו, [זכור לי שבארה"ב זה כך, לא בדקתי]

בקרן הפנסיה יש גם ביטוח שארים וביטוח עבודה,
אבל גם בעניין הביטוחים הפתרון פשוט,
בשביל שאדם יוכל לנהל בעצמו את הפנסיה שלו הוא יצטרך להוכיח שיש לו ביטוח שארים וביטוח עבודה מחברת ביטוח!
[ מין הסתם זה גם יוזיל את העלויות של הביטוחים מכיוון שכיום המצב הוא שהחברה של הפנסיה מבטחת את העמית ואנחנו הציבור לא באמת יודעים על מה אנחנו משלמים והחגיגה היא על חשבוננו... ]

מה אומרים המומחים, איך הרעיון? בר ביצוע? יש מי שיוכל להרים את הכפפה בעניין הזה?
אולי יש מה לשפר?
נשמח לשמוע

נ.ב. להשלמת העניין: הרווחים העתידיים הם עצומים, במשכורת שאני חישבתי יצא פער של כמעט 2 מיליון !!!
ואם שני בני הזוג עובדים..........

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה