השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

היום פורסמו נתוני האינפלציה לחודש אוגוסט והם גבוהים ב 0.4-0.5 מהתחזיות.
מה צפוי בתגובה בשוק המט"ח? האם הדולר יעלה או יירד?
משיטוט קצר בעבר הקרוב מצאתי 2 כתבות בכלכליסט שסותרות אחת את השניה.
כתבה 1- בעקבות ירידה של האינפלציה בישראל השקל מתחזק ביחס לדולר
כתבה 2- בעקבות עלייה של האינפלציה השקל נחלש והדולר מתחזק.
מישהו יכול להסביר כזה דבר??
מצד אחד יש הגיון לומר שהשקל יחלש כיוון שהערך שלו יירד.
מצד שני זה דוחה הורדת ריבית בישראל מה שישאיר את הערך שלו לטווח זמן יותר ארוך. בפרט עם הורדת הריבית המתוכננת בארה"ב.
אשמח לחוו"ד המומחים.
בהמשך לאשכול זה, משיכת פיצויים ע"מ לכסות חלק מהמשכנתא
זה כדאי?

מדובר על משכנתא גבוהה, והרצון הוא לא להוריד את ההחזרים החודשים אלא להוריד שנים במשכנתא.
ראיתי שאין אשכול שמדבר על פנסיות כאלו.
מדובר בדר"כ בקרן פנסיה ללא צבירה משמעותית
(בדר"כ לעובדים בשנים הראשונות לעבודתם)
לאחרונה, התייעצו איתי מס' אחיינים/ות לגבי איזה מסלול פנסיה לפתוח
(תחילת עבודה/ הגעה לגיל 20/21)
כמובן המלצתי להם קרן פנסית ברירת מחדל (אם אין למעסיק הסכמים שווים יותר)
ראיתי בזמנו שהיחידות שיש להם כשרות ב S&P
זה איניפיניטי ומיטב דש (מתוך ה 4 חברות הקיימות)
בפועל
כשנכנסתי לאתר של
@השקעות R הון
ראיתי שגם לאלטשולר שחם יש S&P כשר.
משהו חדש?
(מור פחות מועדפת לדעתי)
האם זה נכון?
כלומר אפשר אלטשולר/ מיטב/ אינפיניטי?
מתלבטת על מה להמליץ...
מצד אחד אינפיניטי חברה חדשה וקטנה
ומנסיוני בחסכון לכל ילד, השירות לקוחות לא עומד בקצב של הגדילה
ובפנסיה לטעמי, זה יכול להפריע.
מצד שני- האיזון האקטוארי שלהם, הוא הטוב ביותר.

אשמח לדעתכם המקצועית
@מקצועי בלבד
@השקעות R הון
אני מעונינת לפתוח השקעה בשוק ההון לטווח ארוך של 20+ בשביל נישואי הילדים,
בשביל לחסוך בדמי ניהול, וגם בשל פערי עקיבה אני מעדיפה לא לפתוח חיסכון בקופת גמל להשקעה,
האפשרויות שיש לי כרגע , 1). מסחר עצמאי 2). השתלמות מעבר לתקרה שפטורה ממס או קופת גמל במסלול IRA,
היתרונות של IRA זה, 1). קניה ומכירה בלי שזה יחשב אירוע מס, (משנה לאפקט ריבית דריבית), 2). אפשרות למעבר למסלול פסיבי ולקיחת הלוואה בריבית נמוכה, (אני לא בטוחה בזה שאפשר לעבור מIRA למסלול פסיבי בלי שזה יחשב אירוע מס, אשמח לשמוע ממי שיודע),
במסחר עצמאי היתרון הוא דמי ניהול נמוכים יותר בIRA למיטב ידיעתי הדמי ניהול נעים בין 0.2 ל0.4 מהצבירה (לא בטוחה בזה), ובמסחר עצמאי זה באקסלנס לדוגמא 0.07 ואם קונים קרנות של קסם אז חינם,
(גם בזה אני לא מספיק מבינה מה המשמעות של הדמי ניהול האלו האם זה מהצבירה או מההפקדה, האם בקנית קרנות מחקות של קסם אין דמי ניהול בכלל?, אשמח אם מישהו יעשה לי בזה סדר),
אשמח אם תאירו את עיני, האם שווה לשלם דמי ניהול יקרים יותר בשביל האפשרות לקחת הלוואה ושהכסף ימשיך להרוויח?
האם יש יתרונות או חסרונות נוספים שאני לא יודעת?
האם טעיתי בחלק מהנתונים?
  • תודה
Reactions: שליח ו-HennyS2 //
30 תגובות
  • 274
  • מתוך ביפורטל https://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/833901

"רוב ההשקעות האלטרנטיביות אינן שקופות ואינן מפוקחות כראוי. חלקן קרוב לפליליות". כך אמר מנכ"ל משותף של בית ההשקעות ילין לפידות, יאיר לפידות, במהלך ראיון שנערך בוועידה הכלכלית של ישראל. הוא נשאל, בין השאר, על העקרונות המנחים אותו בהשקעות ועל גישתו בשוק הנדל"ן ושוק ההון.
    "אין לנו וורן באפט מקומי, אך רובנו יסכימו שיאיר לפידות הוא מהגדולים והטובים מבין מנהלי ההשקעות המקומיים", אמר אבישי עובדיה, עורך ביזפורטל לקהל והמשיך עם פנייה לליפידות "הביצועים שלך מצדיקים זאת זה".

יאיר לפידות צילום: ליאת מנדל

מהם כללי ההשקעה שלך, מנה אתה יכול להציע לקהל, למשקיעים?

"בגדול, המלצתי לאנשים, וגם אני מקיים זאת לאורך כל השנים, היא לא למנף את עצמם ברמה האישית". לדבריו, ישנם שני סוגים של מינוף, ובעוד שבארה"ב נפוצה נטילת הלוואות בעסקות נדל"ן מסחריות ללא אחריות אישית (Non-Recourse Loans), בישראל לא נהוג להפריד כך בין העסק לבין האחריות האישית של המשקיע. "בישראל, בנקים תמיד דורשים ערבות אישית מבעלי עסקים על חוב העסק", הוא הדגיש, "ולכן כלל ראשון בעיניי הוא: 'אל תתמנף אף פעם באישי'".

"יש מספיק שמות שרצו לקנות נכסים ובסוף פשטו רגל"

הוא גם התייחס לתקופה שבה הריבית היתה נמוכה, והדבר הוביל לתופעה שבה אנשים רבים מיהרו לקחת הלוואות מתוך אמונה שהתשואה תהיה גבוהה יותר מההלווא והשקיעו בנד"ן ונכסים אחרים, לרבות בקרנות השתלמות. "זה מעולם לא היה ארביטראז'", הסביר לפידות. "אני מכיר כל כך הרבה אנשים, כולל טייקונים, שנפלו. יש לנו מספיק שמות בראיה היסטורית של אנשים שרצו יותר, רצו לקנות עוד נכסים, ובסוף פשטו רגל".

הבעיה היא כנראה פסיכולוגית. כשאנשים רואים שהשוק עולה, הם נוטים לקחת הלוואות מתוך תקווה שהתשואות יכסו על החובות. "אחד הכללים החשובים ביותר הוא להיזהר מזמנים שבהם יש אופטימיות יתר בשוק", הוסיף לפידות "הזמנים הגרועים ביותר להשקיע הם כשכולם מספרים שהשמיים כחולים ואין ענן באופק. אלה הזמנים שהמחירים בהם משקפים את כל האופטימיות, וזו הזדמנות גרועה להגדיל סיכונים".

"הניהול של השקעות אלטרנטיביות גרוע"

הכלל השני של לפידות, כפי שעלה במהלך הראיון, נוגע להשקעות אלטרנטיביות. לדבריו, המושג "השקעות אלטרנטיביות" זוכה ליחסי ציבור מופרזים, והוא ממליץ לציבור הרחב להימנע מהשקעות אלה. "רוב ההשקעות האלה אינן שקופות ואינן מפוקחות כראוי," הסביר לפידות. "העמלות שלהן גבוהות בצורה קיצונית, והניהול גרוע. עבור רוב האנשים, השקעה בתיק השקעות סחיר לאורך זמן תהיה משתלמת בהרבה".

הוא המשיך והתריע מפני השקעות אלטרנטיביות מסוגים שונים, כולל קרנות פרייבט אקוויטי, שבהן, לדבריו, מרבית ההצעות שהציבור הרחב מקבל הן ממנהלים טובים פחות. "חלק מההצעות שמגיעות לציבור הן אפילו קרובות לפליליות", הזהיר לפידות, והוסיף כי המכשירים הפיננסיים האלה מתנהלים בצורה שלא תמיד מיטיבה עם המשקיעים.
    ילין לפידות מחזיקה מעט נכסים לא סחירים ביחס לכל הגופים המוסדיים האחרים. אחת הסכנות המרכזיות בנכסים הלא סחירים היא קיבוע שווי הנכסים במצבי ירידה בשוק - מה שעלול לפגוע במשקיעים. כשהשוק יורד, הנכסים הלא סחירים לא נופלים באותו שיעור, והחוסכים שנכנסים לקרנות ולקופות נכסים בעצם במחיר גבוה.

ובכל זאת, איזה נכסים לא סחירים יש לכם בתיקים?
    "הלוואות, אשראי אלו המקומות שיש בהם יתרון ומקבלים פרמיה על מחיר השוק. שם יש יתרון לגוף מוסדי בעסקה לא סחירה"
    לפידות גם הדגיש כלל השקעה נוסף - : להימנע מרדיפה אחר הייפ בשוק. הוא הסביר כי אנשים נוטים להיכנס לפאניקה במצבי ירידה בשווקים, ובכך לעשות טעויות פסיכולוגיות שמובילות להפסדים. "אם כולם רצים למכור, אני אומר – אל תמכור גם אתה", אמר לפידות. "הבעיה הגדולה היא שכשכולם מפחדים ומוכרים בבהלה, רוב האנשים לא מסוגלים להתמודד עם זה, ולכן אני ממליץ לא להחזיק תיקים שמבוססים על 100% מניות".

חשוב לבנות תיק שמתאים ליכולת המנטלית של המשקיע

לפידות מנגד גם אמר שלא צריך להיות שמרן מדי. אם לאנשים יש טווח השקעה של 3 שנים ומעלה, הם יכולים להחזיק בשיעור מניות של 30% עד 40% כשזה תלוי כבר במאפיינים של המשקיעים.

איך משקיע צריך לחלק את תיק ההשקעות שלו בין מניות לאג"ח?

"בעולם המניות, הטווח הארוך הוא זה שקובע", הסביר לפידות. לדבריו, אף ששוק המניות מניב לאורך זמן יותר מאשר ההשקעות הסולידיות, משקיעים לא תמיד יכולים לעמוד בלחצים המנטליים בזמן ירידות חדות, ולכן חשוב לבנות תיק השקעות מאוזן ומתאים ליכולת הנפשית של המשקיע.

לפידות גם התייחס להשקעות מחוץ לישראל ואמר כי בשנים האחרונות הוא נוטה להשקיע יותר בחו"ל - במיוחד בשוק האמריקאי. הוא מסביר זאת במגבלות שקיימות בשוק הישראלי, וההעדפה של חברות הייטק להירשם בנאסד"ק ולא בבורסה בתל אביב. הבורסה בתל אביב פשוט קטנה על ההשקעות של המוסדיים הגדולים, היא לא מספקת את המגוון ואת ההיקפים שהמוסדיים צרייכם והכסף זורם לוול סטריט.
    הראיון נחתם בשאלה אישית על מידת ההתלהבות של לפידות מבחירת השקעות לתיקים וניתוח חברות, גם לאחר שנים רבות בתחום. לפידות השיב בחיוך: "אני עדיין נהנה מזה. אני אוהב לנתח חברות, ואני תמיד שמח להיות במצגות של חברות שמעניינות אותי. זה הדבר שאני הכי אוהב בעבודה שלי".
    לגבי אינטראקטיב צריך לחדד שצריך רו"ח מידי שנה ולדווח על רווחים משוק ההון, בשונה מחברות אחרות שהם עושים את הדיווח לבד..
    אם אני מבין נכון בכל הברוקרים הישראלים יש ניכוי מס במקור, הוי אומר שאם מכרו נייר ברווח מנכים את המס במיידית
    ממה שאני מבין באינטראקטיב זה לא כך, אלא צריך להגיש דו"ח באופן עצמאי, שזה אומר ככל שאני מבין שניתן לעשות זאת בסוף שנת המס, ואם כן יש בזה הטבת מס די משמעותית למי שלא סוחר פסיבי, כיון שהוא יכול להשקיע 100% מהרווחים @השקעות R הון @מקצועי בלבד האם אני צודק?
    • תודה
    Reactions: השקעות R הון1 //
    7 תגובות
    חבר טוב הציע לי לטובתי להשקיע באופן של הלוואה בחברה של אחים שלו, שהוא עובד בה ומכיר אותה היטב.
    ההלוואה היא לשנה, אפשר יהיה כנראה להמשיך גם עוד שנתיים נוספות, ב"ריבית" של 18% ואני יכול לשים כ-150,000₪.
    מדובר בחברה מצליחה ומשגשגת שמוכרת מוצרי מיטות באמריקה וקנדה. ראיתי את הנתונים שלהם מהחמש שנים האחרונות (החברה קיימת יותר שנים), והם מרויחים יפה, לעולם לא הפסידו, ובתקופה האחרונה הם בצמיחה מאוד יפה. הם עומדים על רווחים נטו של כ50000$ בחודש. וגם החבר על פי היכרותו עם החברה המליץ לי על כך. הוא אישית אפילו לקח הלוואה מהבנק כדי להלוות לחברה.
    בנוסף, החבר שאני סומך עליו העיד לי ששני האחים הבעלים ממש נאמנים, שניהם יראי שמים, ואת אחד מהם פגשתי בעבר והתרשמתי שהוא צדיק ונאמן.
    הסכום הוא בערך שליש מההון שלי, את השאר השקעתי בדירה. אני לא רוצה להשקיע בשוק ההון כי בעוד שנתיים וחצי אני מעוניין להשתמש בכסף להשלים את התשלום על הדירה שקניתי.
    האם כדאי להשקיע?
    • חחח
    Reactions: י. שלמה כהן1 //
    23 תגובות
    1
    האזנתי בתדהמה לשיחת ארוכה עם נוכל מבריק, שפעיל המון זמן בתחום לימוד נדל"ן.
    לוקחים סכומי עתק, מלמדים אתכם משהו שלא שווה שקל, ומבטיחים לכם הרים וגבעות ומשרת חלומות. זה בקיצור.

אפילו השם של הנוכל חלקלק, שם שקל לשכוח.

זה מטמטם את השכל לשמוע אותו, פשוט מטמטם.

הוא לא נבהל משום דבר, תמיד יש לו מה לענות, וכל תשובה שלו סיבובית כל כך, וכל האמירות שלו כל כך חלקלקות, אי אפשר לתפוס שום דבר.

הוא אמר כך אבל התכוון לכך, ואמר כך אבל התכוון לכך.

כאשר מצליחים ותופסים את הדברים השוליים, מבינים את גודל הנוכלות. הוא מאזכר כבדרך אגב שתלמיד שלו שמתעמת איתו מגמגם וזה "מעיד על יושר בעיייתי של התלמיד". חחח. איזה טיעון מטורלל.

הנוכל מסביר כבדרך אגב שהקורס שלו עולה 7 אלף לחתיכה ויש שם שישה שיעורים, הוא לא מפסיק לאזכר שהכל חוקי וצריך רישיון, כמו עורך דין או משהו. ואלו מקצועות יוקרתיים שיוצרים אווירה של מכובדות.

הוא מטביע את האדם מולו במלל אינסופי, שאי אפשר לעמוד מנגד. כשהקשבתי לו חשבתי, שאם חס וחלילה הוא היה מדבר איתי, כנראה הייתי גם חותם לו על הכל.

המראיין עקץ אותו כשהזכיר שלכאורה אמורים להיות לו אלפי עובדים, והוא אמר באגביות שיש לו כן, יש לו 20-30 עובדים. במשפט אחר אמר שהם עצמאיים, במשפט אחר הרחיב שחמישים אלף זה מעט, אפשר הרבה יותר. זו חתיכת שיטה נאה, לדבר על סכומים מטורפים, בנינוחות ובקלילות, כיבכול אפשר לעשות כל חודש סכומים כאלו. זה מוחק לבנאדם את המוח, ויוצר לו מציאות שונה מהעולם הרגיל.

בעולם הרגיל, כדי להרוויח ששת אלפים שקל, צריך לסדר מדפים באושר עד מחמש בבוקר עד שתיים בצהרים, כולל ימי שישי.

בעולם הרגיל לימודי מקצוע אורכים שנתיים, פעמיים שלושה בשבוע, עם 10 מבחנים פנימיים תוך כדי, ואז כניסה איטית ומורכבת לעולם העבודה. (ואגב, אני ממש ממליץ ללמוד בפרוג, מידע אישי שקיבלתי מחברים. מה קרה, אסור לתת מילה טובה לבעלי האתר?)

בעולם של הנוכל, אפשר ללמוד קורס בן שישה שיעורים קלילים, ואז לקבל משרה חלומית וקשר עם הבנקים המובילים בארץ, תמורת משכורת של חמישים אלף שקל בחודש. חחח.

הקול שלו הוא הנשק הכי מהמם. קול איטי, מלא נחת, סדוק קצת, של איש מבוגר, רמזים לגמגום קל, איכשהו גורם לך להאמין ולרצות להאמין למה שהוא אומר. ואתה פשוט נוחת אט אט בעולם של הנוכל, מתהפנט, מתהפנט, מתהפנט. כמו לקחת סמים חזקים.

ואז כאשר הוא מחתים אותך על קורס פה וקורס שם, בעלויות מופרכות לגמרי – שלושה קורסים שיחדיו עולים קרוב ל 20,000 שקל, אתה חותם כמו זומבי. כמו מתוך שינה. הוא מעיר לך בחצי מילה משהו ששונה מכל מה שאמר קודם, ולמשל שאין התחייבות מצידו על שום דבר ויש גם דמי רישום של 800 שקל, ואז יטען שאמר לך על מה אתה חותם, כאשר אתה כבר כמעט רדום מעוצם ההיפנוזה.

הנוכלות שלו גם באה לידי ביטוי ביחס שלו לכסף שלו ושלך.

כאשר מדובר על הכסף שלך, הוא יאמר באגביות מטריפה שהקורס עולה 20,000 הכל ביחד, ויש גם דמי רישום, ופה ושם ופה ושם. ואתה יכול להרוויח עוד המון והוא רוצה שתצליח.

כאשר הוא מדבר על הכסף שלו, פתאום יש חשיבות גם לסכומים ממש זערוריים ולא קיימים כמעט, למשל צ'ק בשבילו על סך 500 שקל שהתלמיד העני והאומלל שלו (מסדר המדפים באושר עד!) מתחנן שידחה בעוד חודשיים ולא רק בחודש. אם אפשר בקלות בעולם של הנוכל להרוויח גם מאה אלף שקל, והוא רוצה לעזור למסדר המדפים, למה שלא יוותר בכלל על ה – 500 שקל של מסדר המדפים?...

השם תצילנו מהגנבים והרמאים בכל תחום. באמת מלחיץ.

2
    חבר קרוב השקיע בחברה שמפתה דרך הווצאפ להשקיע באתר בי"ת רווח אל"ף יו"ד גימ"ל נו"ן טי"ת.
    לפי צורת העבודה והמהירות בה גבו ממנו 1800 שקל - שוב פעם תמורת לימודים של הפלטפורמה הגאונית שלהם (חה חה חה) נשמע שזו נוכלות. ראו הוזהרתם.

משיכה מקרנות השתלמות - תזכיר חוק לתיקון פקודת מס הכנסה, התשפ"ד-2024 - למשיכת קרן השתלמות שטרם מלאו ל 6 שנים במס מופחת​

רשות המיסים פרסמה הערב תזכיר חוק לעיון הציבור שעניינו משיכה של כספי קרנות השתלמות לפני שמלאו 6 שנים לקרן במס מופחת של 15% בלבד במקום מס שולי (או 7.5% במקרה של פנסיונר). כל זאת על מנת לעזור לציבור ורק עד לסוף שנת המס 2024.

תזכיר החוק שפרסמה רשות המיסים הערב:

בהתאם לסעיף 9(16א) ו-(16ב) לפקודת מס הכנסה (להלן – הפקודה), סכומים שמשך שכיר או עצמאי מחשבונו בקרן השתלמות, לרבות הפרשי הצמדה, וכן ריבית ורווחים אחרים, פטורים ממס רק אם חלפו 6 שנים ממועד התשלום הראשון ולגבי עובד או יחיד שהגיע לגיל הפרישה – רק אם חלפו 3 שנים ממועד התשלום הראשון, כשמשיכה מוקדמת מהאמור, תחייב תשלום מס בשיעור המס השולי על הכספים שנמשכו.

לנוכח מתקפת הטרור הרצחנית שהתרחשה ביום כ"ב בתשרי התשפ"ד (7 באוקטובר 2023), הכריז שר הביטחון באותו היום על מצב מיוחד בעורף, מכוח סמכותו לפי סעיף 9ג(ב)(1) לחוק ההתגוננות האזרחית, התשי"א-1951. כמו כן, הוכרז בצבא הגנה לישראל על מבצע "חרבות ברזל", וועדת השרים לענייני ביטחון לאומי החליטה על נקיטת פעולות צבאיות משמעותיות, בהתאם לסעיף 40 לחוק יסוד: הממשלה.

עתה, במסגרת מאמצי הממשלה לסייע למשקי בית בתקופה מאתגרת זו, מוצע לאפשר למשוך כספים מקרן השתלמות לפני תום 6 שנים ממועד התשלום הראשון לחשבון הקרן וזאת מבלי שיחולו שיעורי המס השולי כפי שקבוע בחוק.

במסגרת ההטבה המוצעת, מוצע להחיל, במקום המס השולי, שיעור מס של 15% (ובמקרה של יחיד שהגיע לגיל פרישה 7.5%), לכל היותר, על סכומים שנמשכו כאשר, ככל שמועד המשיכה קרוב לתקופה הקבועה בדין למשיכה פטורה ממס, שיעור המס שיחול יהיה נמוך יותר.

ההטבה המוצעת תחול בהוראת שעה עד תום שנת 2024.

תזכיר חוק הוא טיוטה ראשונית של הצעת חוק שמשרד ממשלתי מעוניין לקדם לכדי הצעת חוק שתונח על שולחן הכנסת. התזכיר מנוסח לשם הפצתו להערות הציבור ומשרדי הממשלה בטרם גיבוש הנוסח הסופי של הצעת החוק. ככלל, מופצים תזכירי חוק למשך זמן של 21 יום. הפצת תזכירי החוק באתר מאפשרת לציבור הרחב לקחת חלק בתהליך החקיקה הממשלתי. הערות שיתקבלו באמצעות האתר יישקלו במהלך ניסוח טיוטת החוק שתובא לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה בשלב הבא של הליך החקיקה.

קרדיט

תגובה אחרונה 
    דיברתי עם GPT לגבי נקודת כניסה לNVDA
    שלחתי לו גרפים (לא רואים בציטוטים), ושאלתי מה הוא אומר. נשמע שמדבר לעניין
    קוד:
    Analyze the graph. I want to buy nvda now, and doubting if it's a good point
    ChatGPT said:
    ChatGPT
    Based on the chart you provided for NVIDIA (NVDA), here's an analysis:

Key Observations:
    Recent Price Trend: The chart shows a significant recent decline in NVDA's stock price. The stock has fallen sharply from around $125 to $110, representing a drop of over 7% in a single trading session.

Volume Spike: There's a noticeable spike in trading volume, indicating strong selling pressure. When combined with a sharp price decline, this could suggest a sell-off or a reaction to negative news.

Moving Average: The stock price has just crossed below a significant moving average (likely the 100-day SMA, as indicated by the green line), which is often considered a bearish signal in technical analysis. Crossing below a moving average can indicate a potential shift to a downtrend.

Market Context: The watchlist on the right shows that other tech stocks (like AAPL, GOOG, META, and AMD) are also down, suggesting a broader market downturn in the tech sector. This broader context could imply that the decline in NVDA is part of a larger market movement rather than being company-specific.

Considerations:
    Market Sentiment: The sharp decline and high volume suggest bearish sentiment, at least in the short term. If this trend continues, NVDA could see further declines.

Support Levels: You might want to look for potential support levels around the $110 mark. If the price stabilizes around here or bounces back, it could be a potential entry point. However, if it breaks below this level, it could suggest further downside.

News and Events: Consider any recent news that might be influencing NVDA's price, such as earnings reports, analyst downgrades, or macroeconomic factors. The side note mentions analysts are still buying despite the "high class problem," which may imply underlying positive sentiment among some investors.

Conclusion:
    It appears that NVDA is in a downtrend at the moment, with a sharp drop and high volume indicating strong selling pressure. If you're looking to buy now, it may be risky given the current trend. It could be wise to wait for signs of stabilization or a reversal, or further analyze any underlying factors driving the current movement. Additionally, consider your risk tolerance and investment horizon before making a decision.

You said:

See it on 5 days graph with 10 minutes resolution
    ChatGPT said:
    ChatGPT
    Analyzing the 5-day graph with a 10-minute resolution for NVIDIA (NVDA):

Key Observations:
    Recent Price Movement: The stock has experienced a significant drop, as seen in the recent sharp downward movement. This drop appears to have happened quickly, indicating a strong bearish sentiment or reaction to specific news or events.

Volume Patterns: The volume spikes, especially during the sharp decline, suggest a period of intense selling. After the drop, there is some recovery, but the volume is still relatively high, indicating that the market is actively trading NVDA shares.

Rebound Attempt: After the steep decline, there is a noticeable bounce back from the lows. This could indicate that some investors see the dip as a buying opportunity, or it could be a short-term technical bounce.

Support Levels: The stock seems to have found some temporary support around the $110-$111 level, just above the 100-day moving average line (green line). This level might act as a psychological or technical support level, which could prevent further declines if sustained.

Resistance Levels: The price is approaching levels where it previously faced selling pressure (around $112-$113). If it breaks through these levels with strong volume, it could signal a reversal or at least a temporary recovery.

General Market Sentiment: The broader market sentiment appears bearish, as indicated by the negative performance of most other tech stocks in the watchlist (AAPL, GOOG, META, etc.). This overall market weakness could continue to exert downward pressure on NVDA.

Considerations for Buying:
    Short-Term Bounce: The recent bounce could be a short-term reaction. If you're looking for a quick trade, this might be a decent entry point, but be aware of the potential for further downside.

Risk Management: If you decide to enter, consider setting a stop-loss order below the recent lows to limit potential losses in case the downtrend continues.

Wait for Confirmation: For a more conservative approach, you could wait to see if the price stabilizes above the support level and starts forming higher highs, indicating a potential trend reversal.

External Factors: Keep an eye on broader market trends and any news specifically related to NVIDIA that could impact its stock price. Given the high volatility, news or market sentiment shifts could significantly affect short-term movements.

Conclusion:
    While there are signs of a potential short-term rebound, the overall trend remains uncertain, with recent bearish pressure dominating. If you are considering buying NVDA, it's crucial to weigh the risks carefully and decide based on your investment strategy and risk tolerance. It may be prudent to wait for more stability or confirmation of a reversal before making a larger investment.

You said:
    """
    Wait for Confirmation: For a more conservative approach, you could wait to see if the price stabilizes above the support level and starts forming higher highs, indicating a potential trend reversal.
    """
    what do you mean? what price to wait?
    ChatGPT said:
    ChatGPT
    When I mentioned "waiting for confirmation," I referred to a strategy to ensure the stock is showing signs of reversing its current downtrend before buying in. Here's what it means in more detail:

Confirmation Strategy:
    Support Level: The current support level, as observed on the chart, seems to be around the $110-$111 range. This is where the stock has recently found some temporary stability after a sharp decline.

Higher Highs Formation: To confirm a potential reversal of the downtrend, look for the stock to start making "higher highs." This means that after bouncing from the support level, the stock's price would rise above its most recent peak. For NVDA, this would mean:

The stock needs to consistently close above the $112-$113 level (where it faced previous selling pressure).
    Stabilization Above Support: A conservative entry point would be waiting until NVDA stays consistently above the $111-$113 range and ideally starts to move higher, indicating buyers are stepping in and supporting the price.

Suggested Action:
    Price Range to Watch: If you're looking for a more conservative entry, consider waiting for NVDA to:

Stabilize and hold above $111 for a few consecutive trading sessions.
    Break and close above $113 with strong buying volume. This would suggest the stock is forming a new short-term uptrend.
    Why This Matters: By waiting for these conditions, you're looking for confirmation that the stock's downward momentum has slowed or reversed and that there is sufficient buying interest to support a move higher. This approach reduces the risk of buying during a downtrend that could continue.

Waiting for these signals helps ensure you're entering when the stock is showing signs of strength rather than just hoping it has bottomed out.

You said:
    So I will wait that it will be above 112? For, let's say, 1-2 hours? Right?
    And where to set stop-loss?
    ChatGPT said:
    ChatGPT
    Memory updated
    Yes, waiting for NVDA to stay above $112 for 1-2 hours could be a good conservative approach. This would indicate that the stock is holding above this level and potentially forming a base for a move higher.

Stop-Loss Recommendation:
    When setting a stop-loss, you want to protect yourself from significant losses while allowing the stock some room to fluctuate. Here’s a general approach for setting your stop-loss:

Below Recent Lows: Place the stop-loss slightly below the recent support level. In this case, you could set it around $109-$110, just below the recent lows observed on the chart. This gives the trade some breathing room while protecting you if the price breaks below this support level, indicating potential further downside.

Percentage-Based: Alternatively, you could use a percentage-based stop-loss, such as 2-3% below your entry point, depending on your risk tolerance. For example, if you enter at $112, a 3% stop-loss would be around $108.64. This would mean setting the stop-loss around $109 to align with the recent support level approach.

Summary:
    Entry Point: Wait for the stock to stay above $112 for 1-2 hours.
    Stop-Loss: Consider setting it around $109-$110, or use a percentage-based approach close to this range.
    This strategy helps manage risk while giving the stock room to move in your favor.
    ב"ה.

שוק ההון זה לא גמ"ח מרכזי!!​

לאור ההתעוררות הרבה והמאוד משמחת שיש בציבורינו, בנושא ההשקעה הפאסיבית בשוק ההון, חובה עלינו לעמוד ולהישמר מהטעויות שיכולות להיווצר מתכנון לא נכון של ההשקעה.

ברשותכם, אגש ישר ולעניין.

מקובל לתכנן את ההשקעה בצורה כזו:

סכום הנצרך לחתונת הבן הבכור הוא _____ ₪ ולאחר האינפלציה הסכום יעמוד על סך_____ ₪

הבת הבאה בתור תעלה יותר ותגיע לסך _____ ₪ ולאחר האינפלציה, סך _____ ₪

וכו' וכו'.

החסכונות האחרים מלבד החיסכון האישי בשוק ההון הם כדלהלן:

את החיסכון לכל ילד העברנו לאפיק מנייתי רווחי בחברת 'אינפיניטי' מסלול 'הלכה', הצפי לגיל 21 הוא סך _____ ₪ אחר ניכוי מס, (ניתן לחשב
    במחשבון המצויין שערך עבורינו @השקעות R הון )

נותר לנו לייצר סך _____ ₪

חישוב פשוט ע"י מחשבון השקעות, מעלה לנו את הסכום _____ ₪ שאותו נצטרך להשקיע מידי חודש בחודשו בכדי להגיע לסכום הנדרש.

הגדילו לעשות חברות מסויימות בציבור שלנו, שיצאו עם טבלאות מפורטות כמה להשקיע בשביל כל ילד.
    1721638787601.png

קרדיט: קופת והרויחנו.

ניתן לראות שהטבלה הזאת דומה לטבלאות שמפרסם 'הגמ"ח המרכזי'

אך כגודל הבשורה כך גודל הטעויות האפשריות.

#טעות מס' 1.

"האינפלציה".

משום מה בכל החישובים הללו נהוג להתעלם מהאינפלציה. (אמנם במקרה שלי הבאתי את חישוב האינפלציה, אך לא כולם באמת מחשבים כך.)

אפשר שהסיבה היא שאנשים מעדיפים לשכוח מהאינפלציה, זה לא עושה להם טוב.

או אולי מכיון שבתוכניות השונות של הגמ"חים השונים, סכום ההלואה המוצע היא ללא הצמדה למדד, ומכיון שכך, גם תכנון ההשקעה מחושב בהשוואה לתוכניות הללו.

אך כאמור, זאת טעות גמורה לתכנן כך השקעה, מכיון שהאינפלציה היא מציאות, ואין ולא תהיה כל תועלת בהתעלמות ממנה.

בפרט כשעוסקים בנישואי ילדים, שהעלות עולה בקצב גדול יותר מהאינפלציה, עקב עליית רמת החתונות, ואובדן הערך הכספי לדאבונינו.

את האינפלציה ניתן לחשב בקלות ע"י הפחתת התשואה הממוצעת בערך ב2.5%

# טעות מס' 2.

"המס".

כפי שראיתם בטבלה שהובאה לעיל, חישוב הטבלה נעשה ללא ניכוי מס. וכך גם הרבה אנשים שמתכננים לעצמם השקעה, 'שוכחים' לרגע שהמהלך גורר מיסוי.

צריך להבין, סכום המס שנשלם לא יעמוד בשום אופן עבורנו בעת נישואי יקירינו, הכסף הזה ילך במקרה הטוב לבניית בתי חינוך עבור ילדינו, ובמקרה הפחות טוב, עבור חתולי הרחוב הסמוך לאולם החתונה, למען לא יצטרכו לחטט בשאריות האוכל של החתונה.

אומנם לא כל פעם נצטרך לשלם מס, ויש דרכים מגוונות להקטין או לבטל את המיסוי, אך גם את זה נצטרך לקחת בחשבון בחישוב ההשקעה שלנו.

# טעות מס' 3.

"שוק ההון עובד אצלנו"

כפי שראיתם בטבלה לעיל, המשוואה היא פשוטה.

הפקדה של 50 ₪ בחודש ב18 שנה, עתיד להביא לנו בדיוק 27,688 ₪ בתוצאה הסופית, לא פחות ולא יותר.

וההסבר הוא פשוט, טווח ארוך אמרנו, לא?

אז התשובה היא לא ממש.

תקופה של 18 שנה שבן אדם משקיע בשביל חתונה אחת, אומנם נחשבת טווח ארוך בשביל שהסיכון כמעט ולא יהיה קיים, אך לא ארוך מספיק בשביל שההשקעה תתכנס לממוצע.

ניתן לבדוק בסימולציה שערכתי על מדד s&p 500 ולהווכח שכמעט כל רצף של 18 או 20 שנים הביאו לתוצאה שונה.

כלומר, אדם משקיע 50 ₪ בחודש והתוצאה תהיה שונה בתכלית מ 27,688 ששוק ההון הבטיח לנו.

בלי להבין את ההבנה הזו, אפשר להגיע למצב, שההשקעה תיגמר מהר מידי, ולא יישאר כסף בקרן בשביל ילדים שחסכנו בשבילם.

הדרך היא פשוטה, אני חוסך בשביל להגיע ל 100,000 לילד הראשון לצורך הדוגמה, לילדים האחרים אני גם חוסך בשביל התוצאה הזו. אין לי שום מושג כמה כסף אמור להיות בתיק ההשקעות שלי בעבור כולם.

אני לוקח 100,000 ₪ מהקופה, ולא שם לב, שההשקעה בעבור הילד הנ"ל הניבה 'רק' 70,000 ₪ ולוקח עוד 30,000 שנמצאים בתיק בשביל הילד השני.

מכאן ועד למחיקת התיק הדרך קלה.

לילד השני 'גנבתי' כבר 30,000 וגם במקרה שלו, ההשקעה הניבה 'רק' 85,000 ₪ לפני הגניבה, וגם בשבילו אני מושך 100,000 ע"ח הילד שמגיע אחריו כלומר, לקחתי עוד 45,000 ₪ על החשבון.

הנ"ל נשאר עם 60,000 ₪ במקרה הטוב, אל תשכחו שהכספים שלא נשארו עבורו להשקיע, לא יכלו להניב, ולכן אין לו דרך להגיע אפי' לסכומים נמוכים יותר.

אילו הייתי חכם יותר, וכבר בילד הראשון ידעתי שיש לי רק 70,000 ₪ הייתי מתנהל אחרת לגמרי, והייתי שומר על ההשקעה של הילדים הבאים.

כיצד נשמרים מטעות מעין זו?

יש בידי 2 פתרונות מרכזיים.

• בניית תיק השקעה לכל הילדים יחד, שתכליתו, ללות מהבנק או מגמ"חים בנישואין, ולמשוך רק שיעור משיכה בטוחה בכדי לכסות חלק מהתשלום לגמ"חים.
    שיעור משיכה בטוחה היא לפי מחקר טרינטי משיכה שנתית של עד 4% צמוד למדד, ולמחמירים, משיכה של עד 3%.

צריך להבין, שעיקר הקושי ללוות סכומים גדולים, הוא קושי נפשי, ולא קושי פיזי. בן אדם יהיה מסוגל יותר ללוות אפי' סכומים גבוהים, אם הוא יהיה רגוע שיש לו השקעה בצד, שעתידה בעז"ה לכסות את כל או מרבית חובותיו.

(פיתרון זה אגב, מתאים גם למי שמצבו הכלכלי אינו מאפשר לו להשקיע סכומים כ"כ נכבדים מידי חודש, כאלה שיתנו לו פיתרון מלא לעת דודים.)

ובעת שמצב הקרן מכיל את מלוא הסכום לחתונות הבאות, נוכל להעביר לאפיק סולידי, ולהנות ממימון מלא של החתונות.

• פיתרון נוסף הוא, לחלק את ההשקעה במדוייק לפי הילדים, כל ילד בקופת גמל נפרדת, ובעת החתונה להוציא את קופת הגמל הספציפית AS IS כפי שהיא, אם ההשקעה הצליחה, מה טוב, ואם לא נצטרך להשלים קצת ע"י הלוואות.

פיתרון זה, מתאים רק בקפות גמל, מכיון שבחשבון עצמאי, אין אפשרות לחלק את ההשקעה למס' קופות.

הבשורה היא, שייצרתי בס"ד כלי, שיעזור לכם לחלק את ההשקעה, גם בחשבון מסחר.
    השימוש בו פשוט. מזינים לכל ילד, את שמו, החיסכון החודשי שלו, את תאריך ההתחלה, ובעת הסיום, את תאריך הסיום.
    כמ"כ יש מקום שאפשר להזין תנועות חד פעמיות של הפקדות או משיכות לכל ילד בנפרד, עם תאריך הפעולה.
    פעם בחודש מעדכנים את יתרת התיק, והכלי, מחשב לבד את הכסף שיש לכל מטרה.
    חשוב! לעדכן כל חודש את יתרת התיק, ללא עדכון כזה יהיו סטיות שילכו ויגדלו עם כל חודש שלא מעדכנים.
    • תודה
    Reactions: net131 //
    49 תגובות
    הייתי רוצה לשאול על הקושי העיקרי לדעתי בהשקעה פאסיבית, יתכן מאד שאין לזה פתרון אבל אם בכל זאת למישהו יהיה רעיון זה יועיל מאד.
    המדובר על זה שהשקעה פאסיבית נועדה לטווח של עוד 20 שנה לחתן ילדים וכדו', ולכן לא רואים את התועלת שלה עכשיו, ומצד שני מי שלא מוריד את הכסף ממה שיש לו מיותר אלא חוסך ולאו דווקא ממותרות אלא לפעמים גם מדברים נצרכים (לא מדובר על פת לחם אלא על להוריד מהרמת חיים) על מנת לעמוד בסכום החיסכון כל חודש מרגיש את החיסכון הזה כל חודש מחדש מה שיוצר קושי רב להמשיך להשקיע, ובמיוחד שהשקעה פאסיבית אמורה להיות 'שגר ושכח' בלי להתעסק כל הזמן ברווחים כמה עלה וכדו' מה שנותן הרגשה של כסף שיוצא סתם כל חודש (אז מילא אני ושכמותי שמתעסקים וקוראים כל הזמן כאן ובעוד מקומות על השקעות וכדו' וחיים את הנושא זה יחסית סביר, אבל לאשתי למשל שמנותקת מכל העסק הדבר קשה מאד).
    אז הגיוני מאד שהתשובה שככה זה ואין מה לעשות אלא להיות חזקים, אבל אם למישהו יש רעיון איך להרגיש כבר היום את המעלה לשים כסף בצד בשביל לחתן ילדים בעוד שני עשורים בלי להתעסק כל הזמן כמה המדד עלה (או ירד.....) זה יכול להיות לתועלת מרובה.
    דווקא בתקופות שהריבית נמוכה,
    הייתי ממליץ לנוחעם מיודעינו לשקול השקעה ב P2P.

כשהריבית נמוכה, התשואה בהלוואות חברתיות גבוהה בפער מכספית וחברותיה
    ואף בטוחה יותר (ביחס לעצמה) מבחינת סיכון הקרן.

צריך רק לודא פיזור מירבי על פני לווים רבים ככל האפשר
    ולהתאים את מועד הפירעון לצרכיו של נוחעם.
    לא שייך שזה יהיה כשר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה