השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

סיימתי עכשיו קורס בן 7 מפגשים בנושא השקעות,
אצל
@ארי בכרמים
ממש פתח לי העיניים,
נתן שם את כל הידע הכללי והמקצועי,
עכשיו הוא מתחיל קורס חדש,
מי שרוצה ניתן לברר אצלו
הבנתי שהסיבה שהוא עושה זאת,
הוא פשוט מרגיש שליחות להנגיש את החומר לכל מי שעדיי לא מודע לזה.
כדאי מאוד.
אני מאוד מאוד מאוד מעוניין לרכוש מטעות דיגטליים, כבר במשך ימים ולילות אני יושב על האינטרנט [נטפרי אם זה משנה] ומנסה להבין איך אני קונה את המטבעות האלה, אני יוצא מדעתי שאני רואה שמטבע מסוים שרציתי לרכוש אותו עלה בשבוע אחד, תחזיקו את הידיים חזק 267% זה אומר שאם השקעת שם לצורך העניין 5000 שקל שבוע אחר כך יש לך באזור 18000 שקל, וזה משגע אותי שאני לא מצליח לקנות, אגב יש עוד מטבע שהיום בלבד היה לו עליה של 60% שזה הזיה לחלוטין,
כבדרך אגב למעונינים לקנות ביטקוין כדאי מאוד לשקול זאת, לדעתי הסיכויים שביטקויון יצליח להכפיל את עצמו בחצי שנה הקרובה היא קלושה מאוד הן בגלל הפן הפסיכלוגי והן בגלל שבשביל להכפילו צריך פחות או יותר את אותה כמות אנשים שיש היום שרכשו את המטבע שירכשו אותו אחר כך, [כך לפחות להבנתי זה תלוי בזה] וזה פחות נראה סביר מה גם שבשיל להכפיל צריך שיהיה סכומי השקעות מאוד מאוד גבוהים,
לכן אני רוצה ועצתי גם לכם להשקיע במטבע התחלתי אבל שיש לו עליות וירידות לא חדות מדי וממילא עליה של 100% היא לא לא הגיונית ולכן אני הייתי ממליץ להשקיע במטבעות אלו.
אני באופן אישי לא הולך להשקיע יותר ממאה דולר, שהבנתי שזה סכום התחלתי בשביל לקנות דרך בורסות, ואני מאוד מקווה שתוך שבוע שבועיים יהיה עליות של כמה עשרות אחוזים ואני יעשה איזה כמה מאות שקלים,
נקודה למחשבה בענין הזה אמרתי לחבר, שמבחינתי ביטקוין זה בעצם משחק מונפול על אמת, אז לילדים משקיעים מאתיים שקל לנו מותר קצת יותר.
לכן לאחר כל האריכות
הייתי מאוד שמח אם מישהוא היה מכוון אותי לאתר או בורסה שאפר לרכוש דרכה את כל המטבעות הדיגטליים ולא רק את הביטקוין,
תודה רבה.
היי, @מקצועי בלבד @ארי בכרמים
אשמח לשמוע ממבינים, יש לי 160K ואני לא יודעת איך נכון להשקיע אותם,
חשבתי כמובן על קופת גמל להשקעה אבל בגלל שאני רווקה, ייתכן שאצטרך את הכסף בתקופה הקרובה או הרחוקה, אני לא יודעת...
דיברתי עם יועץ מאינפיניטי והוא אמר שאם יש מצב שאצטרך את הכסף בקרוב אז עדיף לי כבר להשאיר אותו נזיל בבנק, זה ממש מבאס כי חבל לי על הסכומים שאני מפסידה כשהוא שוכב בבנק...
אשמח לשמוע מאנשי מקצוע מהן האפשרויות העומדות בפני והאם באמת אין מה לעשות...
(אין לי אפשרות לשלוח בפרטי אז אם יש לכם אפשרות, תפנו אלי...)
תודה רבה!!
מתלבט אם לעבור לקרן אחת גלובלית של בלאקרוק שנסחרת בתא או להמשיך להשקיע ב 3 קרנות.
בקרן העולמית יש חשיפה לישראל(משהו באיזור 0.02).וזה בעייתי מבחינתי כי יכול להיות חילולי שבת/טריפות ועוד.
מישהו בפורום משקיע בכלל בקרן הנ"ל,ושאל רב?
ועכשיו להתלבטות עצמה - למה לי בכלל לעבור? לכאורה 3 קרנות עדיפות בגלל יתרון קל בדמי ניהול.
אבל בסיס ההצמדה של הקרן של בלאקרוק CSPX (SP 500) היא דולרית לעומת שאר הקרנות בהם המיסוי הוא שקלי = מדד המחירים לצרכן.
איך יודעים? בנספח לתשקיף באתר מאיה (maya.tase.co.il/funds?view=foreignetf) מחפשים "רווח הון ממכירת היחידות".
מכירים את הדיון בין הקרנות האיריות לאמריקאיות? כפל מס (בגלל מיסוי כפול של דיבידנד) מול דחיית מס?
לפי סימולציה שערכתי להשקעה של מעל 20 שנה יש יתרון לאיריות,
אבל בהינתן אינפלציה ממוצעת של 2 אחוזים לשנה השקעה בקרנות איריות שקליות ממוסות ריאלית הופכת כדאית מהשנה הראשונה!
וזאת אם בסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן זה יתרון של 0.5 לשנה!
הקרנות ACWI (גלובלית) וגם שווקים מתפתחים ומפותחים על אירופה ממוסות ריאלית(שקלית= ממד המחירים)
אבל הקרן עם הנתח הגבוה ביותר בתיק בטח ביחס לאחרות - זה CSPX (SP 500).
ACWI לא תצריך איזונים מחדש,היא מעט מפוזרת יותר(פחות משמעותי) - החיסרון משקיעה בישראל! באסה.
מה דעתכם?
כל תגובה תוערך.
@מקצועי בלבד @אהבת עולם @ארי בכרמים @בנש"ק אחד
שמעתי פודקאסט של הלל בש,(קצר,פחות מ10 דקות)
הפרק הרלוונטי
קצת בלבל אותי אשמח לקבל פתרון,לשמוע את דעתכם.
אני ינסה לתמצת
הוא שואל שאלה ספציפית בארה"ב האם מדד שווי שוק זה פיזור סיכונים או קצת ריכוז סיכונים?
חשיפה למדד SP 500 מוטה טכנולוגיה (2 אחוז מהחברות במדד יושבות על 30 אחוז מהמדד).
מצד אחד זו הסיבה העיקרית לעליות היפות של המדד לאחרונה, מצד שני מדובר על סיכון מוגבר הנובע מעודף חשיפה.
אפל כדוגמא – התערבות רגולטורית בארה"ב,או השקת מוצר בסיס גרוע – עלול להוביל להקריס יחסית את מחיר המנייה,
האם היית קונה את החברה בכללותה?
שווי השוק של אפל לבדה עבר את שווי השוק של החברות הבאות ביחד!
ברקשיר,מקדונלס,סטארבקס,וול מארט,פרוקטר אנד גמבל,בואינג,אמריקן אקספרס ועוד כתריסר חברות טובות ומוצלחות,
כמשקיע רציונלי במה היית בוחר? 20 חברות או אפל?
מה יקרה בהסתרות גבוהה יותר?השקעה כושלת של מוצר של אפל,התערבות רגולטורית בארה"ב,
או פשיטת רגל(!) של 4 מהחברות שמנינו?
(וזה יכול להיות גם לגבי מיקרוסופט גוגל טסלה ושות')
אז מה האלטרנטיבה?
השקעה במדד invesco sp 500 equal weight etf, (שזה בעצם 500 החברות במשקל שווה,אם אני לא טועה.)
מדד ראסל 2000.
--------------------------------------------
אני לא חושב שההשוואה שלו אל מול פשיטת רגל של 4 חברות היא ההשוואה הנכונה.
equal weight כמו שהוא מציע בפודקאסט - לא כ"כ נראה לי כי יש הגיון בסיסי בהקצאת שווי שוק.
הוא גם מציע חלופה כמדד ראסל 2000- יכול להיות נחמד אבל לא מכיר מספיק סטטיסטיקה.
מדדי מניות קטנות ובינוניות,זה נראה לי יותר רציונלי,לתת להם מקום בתיק
מה שכן,
הקטנות תופסות כ-15% מהשוק העולמי,
ומדדים רבים כמו MSCI All Country World או MSCI World לא כוללים בכלל מניות קטנות.
מה דעתכם?
  • 197
  • עד כה הייתי משווה תשואות בין מסלולים דרך האתר הזה
    אך מבדיקה שעשיתי הוא לא מדויק כלל
    (אימתתי מספר נתונים מול החברות עצמן)

מהיכן ניתן לקחת נתונים לצורך בחירת והשוואת מכשירים פיננסיים?
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה