חשמל בבית

בפורום חשמל בבית תמצאו חכמת המונים, טיפים והתייעצויות לרכישת מכשירי חשמל לבית, כגון: מקרר, מקפיא, תנור, כיריים, מדיח כלים, מיקסר, שואב אבק, מזגן, מכונת כביסה, מייבש כביסה, מצלמה, ועוד.

מאמרים אחרונים באתר

אז היה לנו מעבד מזון. ז"ל. יהי זכרו ברוך.
המנוח, הרב בראון FP3020, נרכש במחיר נמוך, וככל הנראה היה שווה בדיוק את מחירו.
הנפטר הדגול נקנה לפני חודשים בודדים, תמורת ארבע מאות שקלים פלוס מינוס.
לאחר חודשי עבודה בודדים, צנחה הקערה מהשיש אל הרצפה, ודרך קצרה זו של תשעים ס"מ שברה את ליבה, והיא נחבלה ונפצעה ויצאה מכלל שימוש.

מומחה בינלאומי לתיקון קערות בראון נשכר בחופזה, והדביק את חלקי הקערה בעזרת דבק חזק ואמיץ.
אך לצערנו, מצבו של המנוח הלך והחמיר, כי שבועות בודדים לאחר המקרה הנ"ל, נפל גם מכסה הקערה מהשיש אל הרצפה, ואף הוא הלך בדרכה של הקערה ונחבל ונסדק ונתעצב מאוד.

המומחה הנזכר לעיל הוזמן שוב אל המדוכה, והדביק מעשה אומן נטע נאמן את המכסה, והביא צרי ודבש למכסה הפגוע, ותפעם רוחנו.

ותיכף כשרצינו לשבת על זרי דפנה ולטחון מאות תפוחי אדמה לכבוד חג הפסח, נפל אף הדוחסן מהשיש אל הרצפה, ותהום כל העיר ויישבר הדוחסן לרסיסי רסיסים, וייצא לחלוטין מכלל שימוש, ואף המומחה הנ"ל נתחמק מלבוא לתקן באומרו: מה הטעם, תקנו חדש וזהו.

ולא רק הוא אמר הדברים האלו, אלא אף הדודות נחמה וצילה תאמרנה בקול אחד: אין אמונה בבראון, אין אמונה, והגיעה העת לקבור את המנוח ולהספידו.
וכיוון שכך ציוו הדודות הנכבדות, כך אכן בוצע.

ולאחר שהסתיימה המלאכה, הנה הודעת הסיכום: אל. תקנו. מעבד. מזון. זול.
בטח שלא בראון.

המעבד הקודם - כמעט זהה למעבד הנוכחי! - פעל במשך עשרים שנה לערך, ללא חריקות וזיופים.
והנה, דגם חדש, כמעט זהה לחלוטין, אותה חברה ומראה דומה - ו... מדובר במוצר נחות עשרות מונים.
אז תברחו מבראון, ואל תהיו קמצנים, ותקנו מעבד מזון נורמלי שעולה קצת יותר, שיחזיק הרבה יותר.
זהו.
כיוון שיש הרבה פעמים פרסומים על אביזר חיתוך הקוביות של מג'מיקס ויש עליו אפילו מבצע עכשיו באיזה רשת
אני רוצה לידע שלמעשה מדובר באחיזת עיניים והאביזר הזה לא שווה כלום
ואם תומר מה אכפת לי לקבל עוד אביזר?
אז כל המוסיף גורע כי בגלל האביזר הזה משמיטים את דיסקית החיתוך של הצ'יפס שהיא אחת השימושיות ומקבלים תמורתה ריבוע שמתאים לפתח ההכנסה עם סכינים מוצלבים כיו האביזר לחיתוך קוביות של הסלייסר
אז אם כך הכל טוב אלא מה?
כשמשתמשים באביזר של הסלייסר בפרט ובסלייסר בכלל יודעים שמדובר במוצר ידני ושאמורים להפעיל כח פיזי
אבל אף אחד לא קונה מוצר חשמלי ב1700 שקל כדי להתחיל לעבוד ולדחוף תפוח אדמה סורר מבעד לרשת סכינים וגם הדוחפן לא נותן כ"כ אפשרות פיזית לתנופה כמו במכסה של הסלייסר
אז נכון שתאורטית אם אני מצליח לדחוף את התפוח אדמה מבעד לרשת הסכינים אז למטה מחכה לו דיסקית החיתוך שחותכת את הרצועות לקוביות
אבל למעשה חוץ מירקות רכים מצד אחד ולא נמעכים מצד שני שזה בערך רק מלפפון
אין אפשרות לחתוך שם בטטות דלורית תפו"א ועגבניות וכו'...
אצל בוש שיש להם אביזר אמיתי לחיתוך קוביות זה עובד פשוט עם שתי דיסקיות חיתוך האחת אחרי השניה בצורה שהמשתמש רק מכניס את הירק קצת דוחף עם הדוחפן והכל נחתך יפה ובלי מאמץ
אז אם אתם קונים מג'מיקס אל תקנו עם האביזר הזה זה סתם עולה עוד כסף שלא שווה כלום
וכן בקשר לפתח הXL שאני גם קניתי בהמלצת המוכרת ומאד מצטרת
כיוון שלמעשה הכוונה טובה אבל התקני הבטיחות מנטרלים אותה
מכיוון שיש פתח רחב ויש חשש שיכניסו ידיים וח"ו ... אז המנוע לא מתחיל לעבוד עד שהדוחסן מגיע לנקודה מסוימת שזה בערך חצי הגובה של הפתח ושם הוא מכסה איזה עינית שגורמת למנוע להתחיל להסתובב
ואז למה זה גורם
שכל התמונות היפות בפרסומת שרואים חציל גדול ושלם נכנס כולו וחציו בחוץ פשוט אינו נכון
כי עד שלא יקצצו את החציל באופן שהדוחסן יוכל להיכנס עד חצי גובה הפתח החציל לא יוכל להיקצץ
אם כן מה הועילו החכמים בפיתוחם? מה זה משנה אם אני צריכה לקצוץ את החציל לבגלל הרוחב שלו או בגלל הגובה?
למעט תועלות אסטתיות של אם רוצים דווקא שהירק יחתך לאורך ולא לרוחב אין פה הרבה תועלת
ואת הבעיה של החוסר נוחות בקיצוץ הירק כל פעם מחדש כדי שיכנס לפתח לא חסכו לנו
ורק הוסיפו עוד עבודה כל פעם שמשתמשים אפילו בפתח הקטן צריך לנקות הרבה יותר חלקים
ולכן המג'מיקס שלי שוכב רוב הזמן בארון כי הניקיון שלו כל פעם אחרי השימוש כבר לא שווה את הטרחה
וזה למרות שאצל ההורים שלי שיש את הדגם הישן והטוב בכל כניסה למטבח הייתי משתמשת בו בלי לחשוב פעמיים

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה